Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Μαϊ-2021 17:22

  Ενέργεια: O ψηφιακός μετασχηματισμός δίνει πράσινο φως στη βιώσιμη ανάπτυξη

  Ενέργεια: O ψηφιακός μετασχηματισμός δίνει πράσινο φως στη βιώσιμη ανάπτυξη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προχωρώντας προς ένα μέλλον χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ο τομέας της Ενέργειας διανύει ένα μεταβατικό στάδιο όπου οι αλλαγές παίζουν καθοριστικό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου.

  Καθώς απομακρυνόμαστε από τα ορυκτά καύσιμα και στρεφόμαστε σε λύσεις ΑΠΕ, η αύξηση διαλειπουσών ενεργειακών πηγών (αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα), οι οποίες προς το παρόν δεν μπορούν να καλύψουν εξ’ ολοκλήρου τις ενεργειακές ανάγκες του πλανήτη, αλλά και η είσοδος στην αγορά των καταναλωτών - παραγωγών (prosumers) και της ηλεκτροκίνησης έχουν δημιουργήσει πιο σύνθετα πλέγματα στη ροή της ενέργειας. 

  Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των μονάδων παραγωγής και δικτύων διανομής ενέργειας ή αλλιώς,  οι επενδύσεις σε ευφυή συστήματα διαχείρισης ενέργειας,  είναι η λύση για να μπορέσει ο κλάδος να ελέγξει την παραγωγή και τη ζήτηση, με ασφάλεια και αξιοπιστία. Χάρη στα ευφυή συστήματα, τα οποία ενσωματώνουν όλες τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη παραγωγή ενέργειας από διαφορετικές πηγές και η διοχέτευση της στο δίκτυο με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

  Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί μονόδρομο και για τις παλιές δομές, οι οποίες καλούνται να ενσωματώσουν στα δίκτυα τους και νέες μορφές ενέργειας. Οι παραδοσιακές μονάδες εκσυγχρονίζουν, μέσω αυτοματισμών και νέων τεχνολογιών,  τον παραδοσιακό εξοπλισμό του δικτύου τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα αλλά πρωτίστως, τη  βιωσιμότητα τους.

  Εταιρίες, όπως η ελληνική MAS Α.Ε., έχουν επενδύσει χρόνια στην έρευνα και την καινοτομία για την ανάπτυξη εξειδικευμένου λογισμικού, ώστε να μπορούν σήμερα να προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις Αυτοματοποίησης, Ελέγχου και Επίβλεψης, δικτύων παραγωγής και διανομής Ενέργειας. 

  Η MAS δημιούργησε το Across, ένα προηγμένο, ψηφιακό οικοσύστημα ενεργειακής διαχείρισης που παρέχει αδιάλειπτη πληροφορία και πλήρη εικόνα των δικτύων και των συστημάτων σε πραγματικό χρόνο. To Across χρησιμοποιεί εξειδικευμένους αλγορίθμους για τη βελτιστοποίηση σύνθετων ηλεκτρικών συστημάτων, από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση της ενέργειας.  Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε εξαρχής από μια ομάδα εξειδικευμένων Ελλήνων μηχανικών και προγραμματιστών προκειμένου να καλύψει την ανάγκη των παραγωγών και διαχειριστών δικτύων, για όλες τις μορφές ενέργειας, με ευέλικτες και ασφαλείς λύσεις που απαντούν στις σύνθετες ανάγκες παραγωγής και διανομής που αλλάζουν κάθε μέρα.

  O σχεδιασμός του Αcross από μια εταιρία που βρίσκεται περισσότερα από 45 χρόνια στο χώρο μας δείχνει ότι κάθε μεταβατικό στάδιο γεννά προκλήσεις, αλλά ταυτόχρονα και χώρο να αναπτυχθούν καινοτόμες ιδέες και λύσεις.

  Η τεχνολογία ανοίγει το δρόμο για περισσότερη, ποιοτικότερη, οικονομικότερη, καθαρότερη ενέργεια όπως επίσης και για ασφαλέστερα, ανθεκτικότερα και πιο αναπτυγμένα δίκτυα διανομής. Δίνει το πράσινο φως σε ένα βιώσιμο αύριο για εμάς και τον πλανήτη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ