Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Μαϊ-2021 13:53

  Επένδυσε στις Α.Π.Ε με υψηλό και κοινωνικό κέρδος

  Επένδυσε στις Α.Π.Ε με υψηλό και κοινωνικό κέρδος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένας νέος, ευέλικτος τρόπος επενδύσεων σε ώριμα έργα καθαρής ενέργειας, με υψηλό κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόσημο, τα οποία προσφέρονται με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά επιτόκια, παρέχεται μέσω της Genervest. Πρόκειται για έναν Ευρωπαϊκό Συνεταιρισμό (SCE) ο οποίος συστάθηκε με πρωτοβουλία του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια μετάβασης και εκσυγχρονισμού της οικονομίας με έναν προσιτό και συμμετοχικό τρόπο. 

  Μέσα στις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες τις οποίες έχουν δημιουργήσει οι συνεχείς κρίσεις και η πανδημία, η ανάγκη για τόνωση φιλικών για το κλίμα επενδύσεων που ενισχύουν την περιφέρεια και καθιστούν πιο ανθεκτικές τις τοπικές οικονομίες είναι πιο επείγουσα από ποτέ. Με αυτό σαν οδηγό, η Genevest προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες σε επιλεγμένα έργα καθαρής ενέργειας (ΑΠΕ, εξοικονόμησης, ηλεκτροκίνησης, αποθήκευσης κ.α.) από ενεργούς ανθρώπους προκειμένου να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο μέλλον για αυτούς, τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινότητες.

  Την Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί το πρώτο διαδικτυακό event "Genervest Connect”, όπου μπορείτε να γνωρίσετε την Genervest και τις δυνατότητες που παρέχει αλλά και να "συνδεθείτε” με τους δυναμικούς ανθρώπους που δημιούργησαν τα έργα που φιλοξενεί:

  - τον Νεκτάριο Τζωρτζόγλου, ιδρυτικό μέλος της ενεργειακής κοινότητας GOOD ENERGY, που αποτελείται από φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 7.8 MW που κατανέμονται σε 8 φωτοβολταϊκά πάρκα σε διαφορετικές τοποθεσίες της Αττικής.

  - τον Κώστα Ευθυμίου, ιδρυτικό μέλος της ενεργειακής κοινότητας ΜΑΖΙ, που αποτελείται από 18 ηλιακά φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 12,5 MW στην περιοχή Δρυμού Θεσσαλονίκης. 

  - και τον Κωστή Τερζή, ιδρυτικό μέλος της ΜES ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. που έχει δημιουργήσει τέσσερεις ενεργειακές κοινότητες οι οποίες για το ερχόμενο εξάμηνο, θα υλοποιήσουν 14 φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 6.8 MW συνολικά.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα παρουσιαστεί η Genervest καθώς και τα τρία προαναφερθέντα έργα από τους ίδιους τους επενδυτές ενώ θα υπάρχει χρόνος και για ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες. Τη συνάντηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κατερίνα Χριστοφιλίδου, ενω θα απευθύνει χαιρετισμό ο γενικός Διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, Νικος Χαραλαμπίδης.

  Για την συμμετοχή στην συνάντηση θα πρέπει να γίνει εγγραφή εδώ και ο σύνδεσμος για να παρακολουθήσετε η διαδικτυακή συνάντηση θα σταλεί στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση την προηγούμενη ημέρα. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ