Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Απρ-2021 19:30

  Mobile Technology: Συνεργασία με το εργαστήριο CoNSeRT του ΠΑΔΑ για την ενσωμάτωση των ρομπότ στην εκπαίδευση

  123
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Mobile Technology προχώρησε σε επίσημη συνεργασία με το Εργαστήριο Δικτύων και Υπηρεσιών Υπολογιστών – CoNSeRT του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), με σκοπό την αξιολόγηση και αξιοποίηση του ανθρωποειδούς ρομπότ ΝΑΟ 6, σε εκπαιδευτικές εφαρμογές. Η έρευνα στοχεύει στην αποτελεσματική ενσωμάτωση των ανθρωποειδών στην εκπαίδευση και περιλαμβάνει τη μελέτη μοντέλων Μηχανικής/Βαθιάς Μάθησης (Machine/Deep Learning) στο συγκεκριμένο ρομπότ. Οι ερευνητές, καθηγητές και φοιτητές (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί)

  του CoNSeRT χρησιμοποιούν το ΝΑΟ, για να αξιολογήσουν εκπαιδευτικά σενάρια και εφαρμογές σε πραγματικές εκπαιδευτικές συνθήκες Γενικής Παιδείας και Ειδικής Αγωγής (π.χ. παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος), εμπλουτίζοντας το ανθρωποειδές με προηγμένες γνωσιακές και κοινωνικές/συναισθηματικές δεξιότητες, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών τους αναμένεται να ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.   

  Περίπου 17.000 ΝΑΟ & Pepper χρησιμοποιούνται ήδη σε σχολεία και πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, αναβαθμίζοντας το περιεχόμενο της διδασκαλίας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ανεξαιρέτως.  Πρόκειται για ρομπότ της SoftBank Robotics και η Mobile Technology, ως Preferred Solution Partner του οίκου, διαθέτει στην ελληνική αγορά και τα δύο, καθώς επίσης αναπτύσσει τις απαιτούμενες εφαρμογές για την αξιοποίησή τους, ενώ από την 1/7/2021 θα αναλαμβάνει και το service τους. Η συνεργασία της Mobile Technology με το εργαστήριο CoNSeRT ξεκίνησε στα τέλη του 2020 και εντάσσεται στις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, που έχουν ως κεντρικούς άξονες την προώθηση της έρευνας, της εκπαίδευσης και της καινοτομίας.

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021