Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Απρ-2021 15:06

  CFDs - κίνδυνοι επενδύσεων χωρίς την πραγματική κατοχή των υποκείμενων περιουσιακών στοιχείων

  CFDs - κίνδυνοι επενδύσεων χωρίς την πραγματική κατοχή των υποκείμενων περιουσιακών στοιχείων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι επενδυτές έμπαιναν πάντα στον πειρασμό να αγοράσουν δημοφιλή επενδυτικά αγαθά, όπως κορυφαία παγκόσμια συναλλάγματα, εμπορεύματα (π.χ. χρυσό ή πετρέλαιο) ή τίτλους κορυφαίων χρηματιστηριακών δεικτών. Υπάρχει ένας τρόπος επένδυσης σε δημοφιλή επενδυτικά αγαθά, εκτός εάν είναι απαραίτητη προϋπόθεση η κατοχή τους, ο οποίος φαίνεται να είναι πρακτικός ειδικά με τα προϊόντα. Ονομάζεται "Contract for Difference” (Σύμβαση επί διαφοράς). Αν και τα CFDs δελεάζουν τους επενδυτές, πολλοί από αυτούς δεν συνειδητοποιούν πόσο επικίνδυνα μπορούν να είναι αυτά τα εργαλεία.

  Τα CFDs είναι χρηματοοικονομικά παράγωγα που χρησιμοποιούνται για κερδοσκοπία στις κινήσεις των τιμών. Με απλά λόγια, ένα CFD δημιουργείται ανοίγοντας μια θέση και τελειώνει κλείνοντάς την. Οι συναλλασσόμενοι είναι δυνατόν να υποθέσουν την πτώση ή την άνοδο των τιμών. Κατά το κλείσιμο της θέσης, η κερδοσκοπία του επενδυτή είναι ίση με την πραγματική πορεία της τιμής, που σημαίνει υπολογισμό κέρδους ή η ζημίας.

  Χρησιμοποιώντας τα CFD εργαλεία, ο επενδυτής δεν γίνεται ιδιοκτήτης πραγματικής μετοχής (ή οποιουδήποτε άλλου τίτλου, αγαθού ή συναλλάγματος), το οποίο σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα σε μερίδιο από τα κέρδη ή σε οποιαδήποτε εξουσία λήψης αποφάσεων. Ωστόσο, τα CFD επιτρέπουν τη χρήση χρηματοοικονομικής μόχλευσης.

  Η μόχλευση χρηματιστηριακών συναλλαγών έχει μακρά ιστορία με το ταραχώδες παρόν

  Η πρώτη διάσημη συναλλαγή με χρηματοοικονομική μόχλευση ήταν η εξαγορά της Pan-AtlanticSteamshipCompany από την εταιρεία McLeanIndustries, Inc., τον Ιανουάριο του 1955. Σήμερα, αυτές οι συναλλαγές είναι γνωστές ως εξαγορές μόχλευσης. Αυτές οι αγορές ήταν πιο δημοφιλείς τη δεκαετία του 1980. Τα CFDs όπως τα γνωρίζουμε σήμερα εμφανίστηκαν στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1990. Οι BrianKeelan και JonWood από την επενδυτική τράπεζα UBSWarburg θεωρούνται ιδρυτές των συγκεκριμένων εργαλείων.

  Τα CFDs χρησιμοποιούνταν συχνά από αντισταθμιστικά κεφάλαια και άλλους θεσμικούς επενδυτές χάρη στη δυνατότητα διαπραγμάτευσης χωρίς πραγματική φυσική κατοχή του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου. Με αυτόν τον τρόπο απέφευγαν πολλές χρεώσεις. Προς τα τέλη της δεκαετίας του 1990, χάρη στην ανάπτυξη του Διαδικτύου και άλλων μέσων επικοινωνίας, η δυνατότητα συναλλαγής CFD έφτασε σε ιδιώτες επενδυτές.

  Το Διαδίκτυο και άλλες εξελίξεις επέτρεψαν την παρακολούθηση κάθε κίνησης τιμών και συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο. Πολλές νέες διαδικτυακές πλατφόρμες συναλλαγών και εφαρμογές για κινητά δημιουργήθηκαν στη συνέχεια και απλοποίησαν τις συναλλαγές ακόμη περισσότερο. Χάρη στην εύκολη πρόσβαση, οι συναλλαγές κεφαλαιαγορών έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένες. Μαζί με τις τεράστιες επενδύσεις ιδιωτών, οι αγορές πλημμύρισαν επίσης με τεράστια απώλειες κεφαλαίου, μέρος των οποίων οφειλόταν στην έλλειψη εμπειρίας και χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης των traders, καθώς και σε διάφορες σύγχρονες απάτες που χρησιμοποιούνται στο διαδικτυακό περιβάλλον, όπως ρομπότ, µη αδειοδοτηµένοι χρηματομεσίτες κ.λπ.

  Υψηλές προσδοκίες, υψηλές απώλειες

  Το αποτέλεσμα της συναλλαγής μπορεί να πολλαπλασιαστεί μετη χρηματοοικονομική μόχλευση,η οποία ενεργοποιείται από ένα πρόσθετο ποσό εξωτερικού κεφαλαίου στο ίδιο κεφάλαιο του επενδυτή. Η μόχλευση 1:2, για παράδειγμα, σημαίνει ότι ένα κέρδος - σε περίπτωση που ο επενδυτής ανέμενε σωστά την κίνηση των τιμών του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου - θα διπλασιαστεί. Σε περίπτωση μόχλευσης 1:5, το κέρδος θα είναι 5 φορές υψηλότερο. Η προοπτική μπορεί να φαίνεται ελκυστική μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι η ίδια λογική λειτουργεί και για την απώλεια. Η χρήση χρηματοοικονομικής μόχλευσης σημαίνει ότι οι επενδυτές μπορούν να χάσουν ολόκληρη την επένδυσή τους ακόμη και με μια σχετικά μικρή αλλαγή στην τιμή του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου.

  Η Goldenburg Group αποθαρρύνει οποιονδήποτε άπειρο επενδυτή με οποιοδήποτε επίπεδο αποστροφής κινδύνου από την επένδυση του κεφαλαίου τους σε CFD ή άλλα χρηματοδοτικά μέσα. Η προσοχή είναι ακόμη πιο σημαντική στις μέρες μας καθώς οι αγορές είναι εξαιρετικά ευμετάβλητες.

  Παρά την προειδοποίηση, εάν ένας επενδυτής θέλει να γίνει trader με αυτά τα μέσα υψηλού κινδύνου, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μελετήσει πρώτα το πώς λειτουργούν η κεφαλαιαγορά και τα σύγχρονα χρηματοοικονομικά μέσα πριν ανοίξει οποιαδήποτε θέση στην αγορά. Επίσης, είναι απαραίτητο ένας άπειρος trader να ξεκινήσει με ένα demo πρώτα.

  Η Goldenburg Group είναι αφοσιωμένη στη μακροπρόθεσμη εκπαίδευση των πελατών και της αγοράς. Ακολουθήστε την εκπαιδευτική ενότητα στον ιστότοπό μας.

  Η Goldenburg Group είναι μια πλήρως αδειοδοτημένη εταιρεία που ελέγχεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC) με αριθμό άδειας CIF 242/14 και η οποία παρέχει πλήρεις επενδυτικές υπηρεσίες παγκοσμίως. 

  Δήλωση αποποίησης ευθύνης: Το περιεχόμενο των αναφορών αποτελεί επικοινωνία μάρκετινγκ και δεν αποτελεί επενδυτικές συμβουλές ή επενδυτική έρευνα ή μια προσφορά για συναλλαγές με χρηματοδοτικό μέσο. Το περιεχόμενο των αναφορών αντανακλά την άποψη των εμπειρογνωμόνων μας σε μια γενική βάση και δεν λαμβάνει υπόψη προσωπικές συνθήκες μεμονωμένων αναγνωστών, επενδυτική εμπειρία ή τρέχουσα οικονομική κατάσταση. Επιπροσθέτως, οι αναφορές δεν έχουν προετοιμαστεί σύμφωνα με νόμιμες προδιαγραφές οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ώστε να προωθούν την ανεξαρτησία της επενδυτικής έρευνας, και δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε απαγόρευση στη διάδοση επενδυτικής έρευνας. Οι αναγνώστες που χρησιμοποιούν τις αναφορές θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την πιθανότητα σημαντικών απωλειών. Οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση μελλοντικών αποτελεσμάτων. Επομένως η Goldenburg Group Limited, τα σχετικά πρόσωπά της, συμπεριλαμβανομένων θυγατρικών, αντιπροσώπων, διευθυντών ή υπαλλήλων, δεν εγγυώνται την ακρίβεια, την εγκυρότητα, την επικαιρότητα ή την πληρότητα των πληροφοριών / δεδομένων που διατίθενται και δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για καμία απώλεια συναλλασσόμενων που προκύπτει από οποιαδήποτε επένδυση που βασίζεται στις εν λόγω πληροφορίες / δεδομένα και λόγω της χρήσης και του περιεχομένου αυτού του υλικού.

  Προειδοποίηση κινδύνου: Τα CFD είναι πολύπλοκα χρηματοδοτικά μέσα και ενέχουν υψηλό βαθμό κινδύνου πολύ γρήγορης απώλειας χρημάτων λόχω μόχλευσης. Το 82.14% των λιανικών λογαριασμών επενδυτών χάνουν χρήματα όταν πραγματοποιούν συναλλαγές CFD με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να αναλογιστείτε αν κατανοείτε τον τρόπο λειτουργίας των CFD και αν έχετε την οικονομική δυνατότητα να διακινδυνεύσετε να χάσετε τα χρήματά σας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ