Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Δεκ-2020 19:38

  Πως η Kaizen Gaming (Stoiximan) άλλαξε το "παιχνίδι"

  Πως η Kaizen Gaming (Stoiximan) άλλαξε το "παιχνίδι"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αναπτύχθηκε με μεγάλες ταχύτητες, πέρασε τα ελληνικά σύνορα και εδραιώθηκε σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού. Δεν σταματά να επενδύει σε τεχνολογίες αιχμής και παράλληλα έδωσε το "παρών" στη μάχη για την καταπολέμηση της πανδημίας στη χώρα μας, στηρίζοντας τα νοσοκομεία και στα δύο κύματα της πανδημίας. 

  Ο λόγος για την κορυφαία εταιρεία GameTech στην Ελλάδα Kaizen Gaming και από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη.

  Ένα από τα πιο πετυχημένα πρότυπα start ups στη χώρα μας, κυρίως πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού, που όμως αυξάνει σημαντικά τις υπηρεσίες διαδικτυακού καζίνο (με τωρινή αναλογία 60/40).

  Γρήγορη επέκταση
  Ξεκίνησε το 2013 από μια μικρή ομάδα ανθρώπων, ανεβάζοντας σήμερα  τον αριθμό αυτό σε περισσότερα από 800 στελέχη, και πολύ ισχυρές μεταγραφές σε ηγετικές θέσεις . Με έμφαση στην τεχνολογία και την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας στους χρήστες που την εμπιστεύονται για την ψυχαγωγία τους, η  Kaizen Gaming έχει δραστηριότητα σε 6 χώρες: Ελλάδα και Κύπρο με το brand Stoiximan, Γερμανία, Ρουμανία, Πορτογαλία και Βραζιλία με το διεθνές brand Betano.

  Το brand Stoiximan είναι market leader στον κλάδο του στην Ελλάδα και ισχυρός παράγοντας ανάπτυξης για την εταιρεία. Με πολύ γρήγορους ρυθμούς δυναμώνει και το brand Betano, που πλέον αγγίζει περίπου το 1/3 του κύκλου εργασιών. Επόμενο βήμα είναι η διαρκής επέκταση σε διεθνείς αγορές.

  Είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες του κλάδου στην Ευρώπη, κατακτώντας την 31η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των δυνατών του κλάδου σύμφωνα με τη λίστα του EGR Power 50 για το 2019. Με διψήφια ποσοστά ανάπτυξη (40% αύξηση κερδών YTD), ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών τη χρονιά που πέρασε έφτασε τα 243 εκατ. ευρώ. Διατηρεί περισσότερα από 400 χιλιάδες ενεργά μέλη.

  Το "στοίχημα" του Brain Gain
  Οι άνθρωποι βρίσκονται στον "πυρήνα" της ανάπτυξης, τόσο στην ελληνική όσο και στις διεθνείς αγορές, επενδύοντας σταθερά στην απασχόληση και στα νέα ταλέντα.

  O μέσος όρος των εργαζομένων στις έξι χώρες που δραστηριοποιείται η Kaizen Gaming έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 32 έτη, υψηλό επίπεδο μόρφωσης και γνώσεων 

  Επιπλέον, δεδομένου ότι η εταιρεία έχει αναπτυχθεί με τα νέα πρότυπα ανταγωνιστικότητας, προσφέρει ένα ελκυστικό περιβάλλον για τους Έλληνες που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η πρωτοβουλία  "Try This at Home", το "πακέτο επαναπατρισμού" που προσφέρει  σε αυτούς που θα αποφασίσουν να επιστρέψουν για να εργαστούν στην εταιρεία. Ήδη μέχρι σήμερα υπάρχουν 30 "Brain Gain Stories".

  Η έμφαση στις τεχνολογίες αιχμής
  Η  Kaizen Gaming αναπτύσσει τη δική της Τεχνολογία και εφαρμόζει καινοτόμες πρακτικές, όχι μόνο όσον αφορά τις γλώσσες προγραμματισμού, αλλά και στην εργασιακή της κουλτούρα. 

  Δεν είναι τυχαίο πως στο Τμήμα Τεχνολογίας απασχολείται το 1/3 του προσωπικού της εταιρείας, δηλαδή περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι. Λειτουργεί με τη μεθοδολογία του Agile Scrum, δηλαδή μέσα από ξεχωριστές ομάδες που αναλαμβάνουν τα διαφορετικά project που χρειάζονται εντός εταιρείας. 

  Η εταιρεία εφαρμόζει στην πράξη τη λογική πως "η Τεχνολογία δίνει τεράστιες δυνατότητες", ώστε να ελευθερωθεί χρόνος από τους ανθρώπους για να ασχοληθούν με πιο ποιοτικές δουλειές, να συνεισφέρουν με τις αναντικατάστατες ανθρώπινες ιδιότητες. Στην κατεύθυνση αυτή, το  "Υβριδικό" μοντέλο είναι η πρωτοβουλία που έχει αναπτύξει η εταιρεία για τον Υπεύθυνο Στοιχηματισμό. Ειδικότερα, χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να εντοπίσει μοτίβα πιθανής προβληματικής συμπεριφοράς των παικτών, κάτι που η σημερινή τεχνολογία επιτρέπει να γίνεται πολύ πιο γρήγορα και με ασφάλεια.

  Σε αυτό το σημείο αναλαμβάνουν οι εκπαιδευμένοι agents για να μιλήσουν με το μέλος και να αξιολογήσουν τη στήριξη που μπορεί να χρειαστεί. Η πρωτοβουλία έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Microsoft και πρόσφατα βραβεύθηκε στα EGR Innovation and Marketing Awards με σχόλιο των κριτών "ότι θα έπρεπε να γίνει υποχρεωτικό από το σύνολο του κλάδου". 

  Τέλος, συνεργάζεται με πανεπιστήμια και αναπτύσσει projects από κοινού.

  Φορητές ΜΕΘ, η συμβολή στον αγώνα για τον Covid
  Το ένα εκατομμύριο άγγιξαν οι δωρεές της Kaizen Gaming για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και στα δύο κύματα. Με την έναρξη της υγειονομικής κρίσης τον  Μάρτιο, η Kaizen Gaming ήταν από τις πρώτες εταιρείες που κινητοποιήθηκαν για τη στήριξη των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας τροφοδοτώντας το με 250.000 προστατευτικές χειρουργικές μάσκες, σε μια περίοδο που η παγκόσμια ζήτησή τους είχε ξεπεράσει κάθε δυνατότητα προσφοράς. 

  Και στο δεύτερο κύμα, η Kaizen Gaming κινητοποιήθηκε άμεσα δωρίζοντας 500.000 ευρώ για την αγορά 6 Φορητών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στις ανάγκες των επόμενων μηνών. Η καινοτόμα αυτή λύση υιοθετήθηκε και σε άλλες χώρες με υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και αποτελεί μια ευέλικτη λύση για τις τρέχουσες αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες σε ΜΕΘ στην Ελλάδα. 

  "Όσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα, τόσο πιο αυτονόητη θεωρούμε τη συμμετοχή μας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Νιώθουμε την υποχρέωση να μοιραστούμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό και είναι σαφές ότι ο καθένας από εμάς οφείλει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, ώστε να στηρίξει τόσο τους ήρωες που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όσο φυσικά και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 800 συναδέλφους μου στην Kaizen που σε αυτή την τόσο δύσκολη για όλους μας περίοδο, δουλεύοντας σκληρά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία με τηλεργασία, έκαναν τη σημερινή μας κίνηση εφικτή. Πρόθεση μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε ουσιαστικοί σύμμαχοι στον καθημερινό αγώνα των αρμόδιων φορέων. Αυτός ο αγώνας είναι ο πιο σημαντικός και οφείλουμε να συνεισφέρουμε όλοι, ο καθένας από τη θέση και τις δυνατότητές του", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kaizen Gaming κ. Γιώργος Δασκαλάκης.

  "Ευχαριστώ την Kaizen Gaming – Stoiximan που για δεύτερη φορά ανταποκρίθηκε στις αυξημένες ανάγκες του ΕΣΥ, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης που βιώνουμε", ανέφερε για την πρωτοβουλία της Kaizen Gaming ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. "Από την πρώτη στιγμή, ο ιδιωτικός τομέας στηρίζει μέσω δωρεών τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας".

  Η καινοτομία των συγκεκριμένων Μονάδων οφείλεται στη δυνατότητά τους να μεταφέρονται και να τοποθετούνται γρήγορα εντός της ελληνικής επικράτειας, λειτουργώντας μάλιστα πολλαπλασιαστικά και ελαττώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη αερακομιδών εντός της χώρας. Οι φορητές μονάδες παρέχουν όλο τον ιατρικό εξοπλισμό που απαιτείται για τους ασθενείς και μπορούν να συνδεθούν για να επικοινωνούν με τις εγκαταστάσεις των νοσοκομείων μέσω μιας φουσκωτής δομής, που μπορεί μάλιστα να αξιοποιηθεί για τη σύνδεση περισσοτέρων του ενός. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται η δημιουργία πολλαπλών δικτύων ΜΕΘ εντός των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, αλλά και η δυνατότητα αυτόνομων νοσοκομείων πεδίου.

  Επιπλέον, από την αρχή της πανδημίας, δώρησε σημαντικό ιατρικό εξοπλισμό στην Κύπρο (2 αναλυτές αίματος με τα αναλώσιμά τους), 100.000 ευρώ στη Ρουμανία μέσω του Ερυθρού Σταυρού, σημαντική δωρεά στην Πορτογαλία σε συνεργασία με την ομάδα της Braga. 

  Ήταν δε από τις πρώτες εταιρείες που εφάρμοσε ολοκληρωτικά συνθήκες τηλεργασίας από το ξεκίνημα της κρίσης, και ενίσχυσε τους εργαζομένους με διαρκείς ενημερώσεις, εκπαιδεύσεις, γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, ψυχαγωγικές δραστηριότητες. 

  Δίπλα στην κοινωνία
  Το πρόγραμμα ΕΚΕ "Μικροί Ήρωες" στην Ελλάδα είναι γνωστό - ξεκίνησε το 2017 και έχει μέχρι σήμερα αγγίξει περισσότερα από 30.000 παιδιά σε απομακρυσμένες και υποβαθμισμένες περιοχές. Συνεχίζει ενισχύοντας τους Μικρούς Ήρωες, αλλά και με προγράμματα στις υπόλοιπες χώρες δραστηριοποίησης.

  Η εταιρεία μέσω της συγκεκριμένης δράσης προσφέρει την ευκαιρία στα παιδιά να βιώσουν πλούσιες μαθησιακές εμπειρίες μέσα από δωρεάν επισκέψεις σε προγράμματα Μουσείων και άλλων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών.Στόχος του προγράμματος είναι μαθητές από όλη την Ελλάδα να αλληλεπιδράσουν, να ευχαριστηθούν ένα διαφορετικό ταξίδι γνώσης και να γεμίσουν με ιδέες και σκέψεις που θα ενθαρρύνουν τις προσωπικές δεξιότητές τους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ