Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Δεκ-2020 18:23

  Sustainable Greece 2020, 5+1 χρόνια δράσης & αποτελέσματα

  Sustainable Greece 2020, 5+1 χρόνια δράσης & αποτελέσματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το QualityNet Foundation διοργανώνει την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στις 16:00, την επετειακή διαδικτυακή εκδήλωση της"ΠρωτοβουλίαςSustainableGreece2020",και την παρουσίαση των "TheMostSustainableCompaniesinGreece2020", των εταιριών που έχουν υιοθετήσει μια ολιστική προσέγγιση στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και βάση της τεχνικής τους αξιολόγησης από το Sustainability Performance Directory, διαμορφώνουν τον Επιχειρηματικό Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας.

  Σημειώνεται ότι, το 2020 σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της "Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020",κατά την οποία τοQualityNetFoundation, με την υποστήριξη κορυφαίων Θεσμικών, Επιχειρηματικών και Κοινωνικών Φορέων, μέσω της διαδικασίας διαλόγου και διαβούλευσης, δημιούργησαν δύο βασικούς πυλώνες στήριξης για την υιοθέτηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας, όπως:

  Α. Μια μοναδική για τη χώρα μας "εργαλειοθήκη" για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (SustainabilityToolBox),με στόχο την υποστήριξη της πολιτείας, της επιχειρηματικότητας και της τοπικής αυτοδιοίκησης στην εφαρμογή των αρχών της βιωσιμότητας και της πράσινης ανάπτυξης. Η "εργαλειοθήκη"αποτελείται από ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, τον Θεσμό διαλόγου Βravo Sustainability Dialogue & Awards, τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ και το Sustainability Performance Directory.

  Β. Το SDGHub"inactionforabetterworld”,που συνιστά μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την προώθηση των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και τηςagenda2030 στην ελληνική κοινωνία, επιδιώκοντας την ενεργό συμμετοχή των Υπεύθυνων Οργανισμών και των Ενεργών Πολιτών στην υιοθέτηση υπευθύνων πρακτικών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας.

  Στην εκδήλωση της 7ης Δεκεμβρίου συμμετέχουν ως Guest Speakers οι εκπρόσωποι των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Φορέων που υποστήριξαν την "Πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020", οι κκ. Peter Baker, World Business Council for Sustainable Development και Wemer Schnappauf, Πρόεδρος German Council for Sustainable Development.

  Εκ μέρους της πολιτείας καλεσμένοι είναι ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο κ. Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο κ. Κωσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και η κα Αναστασία Γκίκα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης.

  Εκ μέρους θεσμικών φορέων της επιχειρηματικότητας κα της αγοράς ο κ. Ευθύμιος Βιδάλης, Πρόεδρος της ΕΕ ΣΕΒ, ο κ. Γιάννης Πανιάρας,Πρόεδρος Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Γενικός Διευθυντής Ευρώπης και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ομίλου ΤΙΤΑΝ και ο κ. Κωσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, καθώς και η κα. Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Εκ μέρους του τραπεζικού χώρου, συμμετέχουν οι κ.κ. Χαρούλα Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέας Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και Αθηνά Χατζηπέτρου, Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, καθώς και ο κ. Παναγιώτης Χαμπεσής από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

  Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος του QualityNet Foundation κ. Χρυσούλα Εξάρχου, "Tο 2020 λόγω της πανδημίας θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη συλλογική μας μνήμη. Όμως είναι μια χρονιά, όπου μπορεί να γίνει ευρύτερα αντιληπτό ότι η Βιώσιμη, Πράσινη Ανάπτυξη -οι αρχές, τα εργαλεία και οι πρακτικές της- συνιστούν ένα ασφαλή σημείο επανεκκίνησης και κοινωνικής ανάπτυξης. Για εμάς, στο QualityNet η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020, που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη κορυφαίων Θεσμικών, Επιχειρηματικών και κοινωνικών Φορέων της χώρας, μας εμπνέει και μας δίνει το έναυσμα να συνεχίσουμε όλοι μαζί το ταξίδι για τη Βιώσιμη Ελλάδα του 2030".

  Δείτε το πρόγραμμα & δηλώσετε συμμετοχή για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση

  Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ΕΔΩ.

  Για περισσότερες μπορείτε να επισκεφθείτε το WWW.SUSTAINABLEGREECE2020.COM

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ