Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Δεκ-2020 10:43

  Gizelis Robotics: Ρομποτική τεχνολογική καινοτομία με ελληνική υπογραφή

  Gizelis Robotics: Ρομποτική τεχνολογική καινοτομία με ελληνική υπογραφή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   Την ώρα που η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση μοιάζει σε πολλούς μακρινή κατάσταση, μια ελληνική εταιρεία την έχει κάνει πράξη και έχει καταφέρει να μπει με επιτυχία στον παγκόσμιο χάρτη της ρομποτικής τεχνολογίας. 

  Η Gizelis Robotics, μια εταιρεία που εξειδικεύεται στις λύσεις συστημάτων αυτοματοποίησης, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση με την ανακοίνωση του πρώτου αυτόνομου ελληνικού ρομπότ απολύμανσης. Πρόκειται για το RobotSafe™, μια ελληνική καινοτομία που ανταποκρίνεται με άμεσα αντανακλαστικά στις επείγουσες υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας. Ένα αυτόνομο ρομπότ με τεχνολογία εκνέφωσης που εξουδετερώνει μικρόβια, βακτήρια αλλά και ιούς όπως ο Covid-19.

  Στα ειδικά χαρακτηριστικά του RobotSafe™ περιλαμβάνεται η ενσωμάτωση τεχνολογίας ψεκασμού ξηρού νέφους που καταφέρνει να διεισδύσει σε περιοχές και σημεία που δύσκολα μπορούν να απολυμανθούν. Η απολύμανση γίνεται με προγραμματισμό, πλήρως αυτόνομα, με αισθητήρες laser 360˚ και 3D κάμερες.

  Το ρομπότ αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους κατά την κίνησή τους, υπολογίζει τη συντομότερη διαδρομή για εξοικονόμηση μπαταρίας και είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αφού κατά τη λειτουργία ξηρού ψεκασμού δεν ανεβαίνει η θερμοκρασία του χώρου.

  Όπως ανέφερε ο κ. Ευάγγελος Γκιζελής, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Gizelis Robotics, "το RobotSafe™ αποτελεί μια άμεση απάντηση στις πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες και τις μεγάλες ανάγκες προστασίας της υγείας των εργαζομένων, εν μέσω της πανδημίας, με λύσεις που διασφαλίζουν ταχύτητα, υψηλή ποιότητα και αποτελεσματικότητα. Η Gizelis Robotics με όχημα την καινοτομία σχεδιάζει και υλοποιεί τεχνολογικές εφαρμογές που ανταποκρίνονται ουσιαστικά στις προκλήσεις της εποχής μας. Γι’ αυτό και πετυχαίνει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα", και προσθέτει, "το RobotSafe™ κατασκευάστηκε ως ολοκληρωμένη ρομποτική λύση γενικής απολύμανσης. Η ρομποτική δίνει νέα διάσταση στον τομέα αυτό και εμείς προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε και σε νέα προϊόντα και λύσεις που ετοιμάζουμε για την ελληνική αγορά".

  robotsafe_flyer_banner_clean-01

  Όσο και αν προκαλεί εντύπωση σε όσους δεν παρακολουθούν τον κλάδο, τα ελληνικά ρομπότ καταφέρνουν να κατακτούν τον κόσμο. Ενδεικτικό της διεθνούς αναγνώρισης και της εξωστρέφειας της Gizelis Robotics είναι και η φετινή διάκριση ανάμεσα στις 5 κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις ρομποτικής διεθνώς.

  Όπως μάλιστα επισημαίνει ο κ. Γκιζελής "ο συνδυασμός της ελληνικής δημιουργικότητας και ευελιξίας με τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες, μπορεί πραγματικά να δημιουργήσει νέους δρόμους. Οι ελληνικές βιομηχανίες και επιχειρήσεις μπορούν σήμερα να καινοτομήσουν και να πετύχουν σημαντική επιχειρηματική ανάπτυξη στο πλαίσιο του Industry 4.0".

  Η Gizelis Robotics είναι η πιο σύγχρονη εταιρεία ρομποτικών λύσεων, προϊόντων και βιομηχανικών εφαρμογών στην Ελλάδα, που παρέχει λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Ελληνική βιομηχανία και αγορές του εξωτερικού.

  Gizelis Robotics Landing Page

  Robotsafe - ΥouTube Link

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ