Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Νοε-2020 17:55

  BusinessGrove: Η σωστή στρατηγική διασφαλίζει το μέλλον

  BusinessGrove: Η σωστή στρατηγική διασφαλίζει το μέλλον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κάθε επιχείρηση αποτελεί έναν δυναμικό οργανισμό, ο οποίος για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί, οφείλει να προσαρμόζεται στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά που δραστηριοποιείται. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της, μια επιχείρηση οφείλει να εναρμονίζεται με τις αλλαγές που συμβαίνουν "εκτός των τειχών της", χωρίς να σημαίνει ότι κάτι τέτοιο είναι "στρατηγική", αλλά αποτέλεσμα ελιγμών για την αντιμετώπιση κινδύνων και κρίσεων.

  Για να μπορέσει λοιπόν μία επιχείρηση να οικοδομήσει την πορεία της σε στιβαρά θεμέλια, έχοντας μια "πυξίδα" για ασφαλή πορεία, θα πρέπει να έχει πρώτα υλοποιήσει ένα στρατηγικό σχεδιασμό· αυτόν που ουσιαστικά θα καθορίσει τη διαδρομή της επιχείρησης από την εκκίνηση έως την επιτυχία. 

  Η υλοποίηση ενός τέτοιου, εμπεριστατωμένου στρατηγικού σχεδιασμού είναι μεταξύ άλλων υπηρεσιών, αυτό που μπορεί να προσφέρει το BusinessGrove στον επιχειρηματία, που έχει πληγεί από τις απανωτές κρίσεις και χρειάζεται υποστήριξη. 

  Γιατί χρειάζεται ο στρατηγικός σχεδιασμός;

  Ο στρατηγικός σχεδιασμός αποσαφηνίζει τους μακροπρόθεσμους στόχους της επιχείρησης  και τα απαραίτητα βήματα για την επίτευξή τους. Λαμβάνοντας σαν βάση το αρχικό επιχειρηματικό της σχέδιο, η εμπειρία των στελεχών του BusinessGrove, βοηθά την επιχείρηση να οραματιστεί το μέλλον της, σχεδιάζοντας τα επόμενά της βήματα με σαφή στρατηγική.

  Μια εσφαλμένα διαδεδομένη αντίληψη, είναι ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός αφορά μόνο  μεγάλες εταιρείες ή επιχειρήσεις που είναι ενεργές επί αρκετά χρόνια. Αντιθέτως, η πραγματικότητα είναι ότι όλες οι επιχειρήσεις, οφείλουν να έχουν ένα βιώσιμο στρατηγικό σχεδιασμό και οι τυχόν παρεκκλίσεις από αυτόν θα αντιμετωπίζονται από επιμελώς αξιολογημένες αποφάσεις.

  Στην πράξη, αποδεικνύεται ότι η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και η ενασχόληση με τα καθημερινά για μεγάλο διάστημα, οδηγούν την επιχείρηση σε αδιέξοδα. Πολλές φορές δε, βιώνουμε την επιχειρηματική αποτυχία, λόγω εσφαλμένης διαχείρισης των πόρων και του προσωπικού. Και όμως, είναι τόσο εύκολο για κάθε οργανισμό, ανεξαρτήτως μεγέθους, να συνθέσει ένα ορθό στρατηγικό πλάνο διασφαλίζοντας την βιωσιμότητά του. 

  Το BusinessGrove βοηθά τις επιχειρήσεις να σχεδιάσουν τη στρατηγική τους με σαφήνεια και ακρίβεια, αναλύοντας τα δεδομένα που υπάρχουν διαθέσιμα για κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση. Μέτα από συστηματική ανάλυση, στοιχειοθετείται η περιγραφή του οράματος και των στόχων της επιχείρησης για τα επόμενα χρόνια και καθορίζονται μαζί με τη διοίκησή της τα επόμενα βήματα για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί.

  Έχουμε τις απαντήσεις για να σας βοηθήσουμε!

  Κάθε εταιρεία, ανεξάρτητα από το μέγεθός της, μπορεί να επωφεληθεί από τον μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό. Ο στρατηγικός προγραμματισμός δεν προϋποθέτει απαραίτητα την κατάρτιση ενός μακροσκελούς και εξαιρετικά λεπτομερούς σχεδίου. Στο BusinessGrove, έχουμε τη γνώση και την εμπειρία, να καταρτίσουμε έναν σχεδιασμό σε μικρότερη κλίμακα, με λογικό κόστος, για επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους. 

  Είστε απασχολημένος με την "καθημερινότητα" της επιχείρησής σας; Δεν έχετε το χρόνο και το ανθρώπινο δυναμικό για να ασχοληθείτε με τον στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησής σας; Εμπιστευτείτε το BusinessGrove! Εμείς μπορούμε να αφιερώσουμε τον απαραίτητο χρόνο για να σχεδιάσουμε το μέλλον της επιχείρησής σας, με στόχο τη βελτίωση των λειτουργιών της και την ανάπτυξή της. Ένα στρατηγικό σχέδιο βοηθά να εστιάσετε στα σημαντικά ζητήματα, να λάβετε αποφάσεις, να μειώσετε τα λάθη και να χτίσετε ένα δυναμικό μέλλον για την επιχείρηση σας.

   

  Για πολλούς μπορεί να φαντάζει πολύ μακρινός ένας σχεδιασμός με ορίζοντα 3 - 5 ετών, ειδικά σε περιόδους που το μέλλον μοιάζει αβέβαιο. Όμως ο προγραμματισμός απαιτείται ακριβώς επειδή το μέλλον είναι αβέβαιο! Οι πληροφορίες και τα στοιχεία που διαθέτει μια επιχείρηση μπορεί να μοιάζουν δυσερμήνευτα για τους περισσότερους. Στο BusinessGrove έχουμε τη γνώση και την πείρα να τα αξιοποιήσουμε για να καταλήξουμε σε ένα εφικτό σχεδιασμό. Με τη χρήση παραμετρικών μοντέλων, μπορούμε να προετοιμαστούμε έγκαιρα, τόσο για τους κινδύνους όσο και για τις επερχόμενες ευκαιρίες, αποκτώντας σε κάθε περίπτωση ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

  Τελικά, ο στρατηγικός σχεδιασμός είναι η αποσαφήνιση των στόχων για τους οποίους η επιχείρηση αγωνίζεται και των μέσων με τα οποία προσπαθεί να φτάσει στους στόχους αυτούς, υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Η στρατηγική είναι ένας οδικός χάρτης ο οποίος αποτυπώνει την διαδρομή που επιλέγεται για να οδηγήσει την επιχείρηση προς το τελικό όραμα. 

  Ένας από τους ευφυέστερους στρατηγούς της ιστορίας, ο κινέζος Σουν Τζου, υποστήριζε ότι: "Στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη. Τακτικοί ελιγμοί χωρίς στρατηγική, είναι ο θόρυβος πριν την ήττα". 

  Εμπιστευτείτε τους ανθρώπους του BusinessGrove και κερδίστε μία δωρεάν μελέτη αξιολόγησης της επιχείρησής σας, προγραμματίζοντας απλά μια συνάντηση μαζί μας, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση.

  Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον:
  BusinessGrove
  Βασ. Σοφίας 12, 10643 Αθήνα
  Τηλ.: 210 72 20 150-151
  Email: 
  info@businessgrove.gr

  www.businessgrove.gr

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ