Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Οκτ-2020 16:43

  Το ΕLIVI SKIATHOS δίνει ανάσα στον τουρισμό της Σκιάθου και αναδεικνύει την ευρύτερη περιοχή ως high end προορισμό

  elivi18
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μπορεί ο τουρισμός τη φετινή χρονιά να αποτέλεσε τον μεγάλο ηττημένο της ελληνικής οικονομίας λόγω κορονοϊού και των σχετικών περιορισμών, όμως τα θετικά μηνύματα που έρχονται από νησιά όπως η Σκιάθος δίνουν μηνύματα αισιοδοξίας.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ELIVI SKIATHOS, το οποίο λειτουργεί μόλις τα τελευταία χρόνια στη Σκιάθο και φιλοδοξεί να καθιερώσει το νησί ως προορισμό πολυτελείας αλλά και να προσελκύσει το νησί ανάλογες νέες επενδύσεις.

  Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο high end τουρισμού, δυναμικότητας 358 κλινών με μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική προσέγγιση, ήπια δόμηση και πλήρως ενταγμένο στο φυσικό περιβάλλον των διάσημων "Κουκουναριών". Άλλωστε με την επένδυση να ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ το εν λόγω ξενοδοχείο έδωσε έμφαση στη λεπτομέρεια, τη λειτουργικότητα και την αειφόρο ανάπτυξη

  Ενδεικτικό της προσέγγισης του ELIVI SKIATHOS ως προς τα ζητήματα αειφόρου ανάπτυξης είναι πως οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου διαθέτουν πιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης Α+, από τα πλέον μοναδικά επιτεύγματα για Ξενοδοχειακή Επιχείρηση και πιστοποιημένο σύστημα περιβαλλοντικών διαδικασιών.

  Όμως και η σημασία της λειτουργίας του ξενοδοχείου για την τοπική κοινωνία είναι ιδιαίτερα κομβική καθώς συντηρούνται 200 σταθερές μόνιμες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας ουσιαστικά την τοπική απασχόληση και την οικονομία, ενώ περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν κατά την κατασκευή.

  Επίσης και σε επιχειρησιακό επίπεδο, το ξενοδοχείο έδειξε αντανακλαστικά απορροφώντας τους κλυδωνισμούς από την κρίση στον εγχώριο τουρισμού λόγω της πανδημίας. Όπως αναφέρουν πηγές του Elivi Skiathos, συνολικά ο Αύγουστος είχε αρκετά υψηλά ποσοστά πληρότητας με μέσο όρο 72%. Την εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου η μέση πληρότητα ήταν 88%, ενώ το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό πληρότητας για την σεζόν ήταν 95%. 

  Επιπλέον είναι αξιοσημείωτο πως ο μέσος όρος ηλικίας των επισκεπτών ήταν τα 45 έτη (ζευγάρια ή οικογένειες με μικρά παιδιά) ενώ ο μέσος όρος διαμονής ήταν 7-10 ημέρες κάτι που αποτελεί κέρδος για το νησί της Σκιάθου, με τους εν λόγω επισκέπτες υψηλού οικονομικού προφίλ να ενισχύουν την τοπική οικονομία. Σχετικά με την προέλευση των επισκεπτών και ειδικά για τη φετινή ειδική συγκυρία λόγω κορονοϊού οι Έλληνες είχαν τα πρωτεία σε ποσοστό 32%, από το Ηνωμένο Βασίλειο προήλθε το 25%, από τη Γερμανία 9% ενώ σε μικρότερα ποσοστά προήλθαν τουρίστες από Ιταλία και Αυστρία.

  Παράλληλα, η ευέλικτη στρατηγική του ELIVI φαίνεται να απέδωσε καθώς παρατηρήθηκε ότι παρόλο που τον Αύγουστο διακόπηκαν οι πτήσεις από Σερβία, Τσεχία, Κύπρο και Πολωνία, τα νούμερα του ELIVI SKIATHOS ήταν αυξημένα για το Αύγουστο καθώς οι άνθρωποι του ξενοδοχείου ενίσχυσαν την προώθηση στις αγορές που διατήρησαν τις πτήσεις τους στο νησί. Άλλωστε και το ποσοστό των Ελλήνων επισκεπτών έκανε φέτος τη διαφορά μετά από στοχευμένη προώθηση τόσο του ξενοδοχείου όσο και του νησιού.

  Είναι δεδομένο ότι τουριστικές επενδύσεις όπως αυτή του ELIVI SKIATHOS μπορούν να εμπεδώσουν το κλίμα αισιοδοξίας ενισχύοντας τον μέσο όρο κατανάλωσης στην τοπική αγορά, καθώς οι πελάτες αντίστοιχων καταλυμάτων αποτελούν ένεση ανάπτυξης για τις τοπικές οικονομίες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ