Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Οκτ-2020 11:22

  Visible - Catalyst Ελλάδας: Βιωματική εκπαίδευση και δραστηριότητες TeamBuilding προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα

  Visible - Catalyst Ελλάδας: Βιωματική εκπαίδευση και δραστηριότητες TeamBuilding προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εδώ και αρκετούς μήνες βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα μια νέα πραγματικότητα λόγω της πανδημίας, αλλά και των επιπτώσεων της στην καθημερινότητα όλων μας. Ο τρόπος που πλέον κάνουμε τα πράγματα ‘αλλάζει’, υιοθετούμε νέες συνήθειες και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα. Οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι σημαντικές και καθορίζουν την επόμενη μέρα.

  Ένας από τους κλάδους της οικονομίας που έχει επηρεαστεί σημαντικά, όπως και πολλοί άλλοι άλλωστε, είναι αυτός της ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης και της διοργάνωσης ομαδικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων (teambuilding) με στόχο την ανάπτυξη των ανθρώπων. Τα δεδομένα στον συγκεκριμένο κλάδο άλλαξαν ξαφνικά και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο έμειναν σχεδόν χωρίς αντικείμενο από την μία ημέρα στην άλλη.

  Μια από τις εταιρείες που βίωσαν αυτή τη δραματική αλλαγή είναι και η Visible – Catalyst Ελλάδας. O Managing Partner της εταιρείας, Πάνος Παπαδόπουλος μας μιλάει για το πως διαμορφώνεται πλέον το τοπίο στην ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση και στο χώρο των δραστηριοτήτων ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος αλλά και το πως η Visible – Catalyst Ελλάδας αντιμετώπισε τη συγκεκριμένη πρόκληση. 

  Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρεία σας και τις δραστηριότητες σας.

  Η Visible – Catalyst Ελλάδας, είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείτε από το 2014 στο χώρο της ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης και τη της διοργάνωσης εταιρικών συναντήσεων και ομαδικών δραστηριοτήτων (teambuilding). Το όραμά μας είναι να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου μαθησιακές εμπειρίες σε στελέχη πολυεθνικών και Ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 

  Από το τέλος του 2018 είμαστε περήφανο μέλος του μεγαλύτερου δικτύου βιωματικής εκπαίδευσης και teambuilding στον κόσμο, της Catalyst Global. Το δίκτυο μας έχει παρουσία σε περισσότερες από 90 χώρες και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πιο σημαντικών εταιρειών παγκοσμίως.

  Αγαπάμε πολύ την τεχνολογία και επενδύουμε σημαντικά σε αυτή. Στην αγορά της Ελλάδας είμαστε οι πρώτοι που προσφέραμε μαθησιακές εμπειρίες με στοιχεία gamification και αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως το Virtual Reality, το Augmented Reality, τη χρήση του smartphone αλλά και του tablet. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για δημιουργία αξέχαστων εμπειριών μάθησης αλλά και τη συμβολή της στη ανάπτυξη και διατήρηση της γνώσης.

  Πώς σας επηρέασε η νέα πραγματικότητα και με ποιο τρόπο ανταποκρίνεστε στα νέα δεδομένα;

  Η αλήθεια είναι ότι σαν εταιρεία και σαν δίκτυο ήρθαμε αντιμέτωποι με μια τεράστια πρόκληση στις αρχές του χρόνου όταν πλέον η εξάπλωση της πανδημίας ήταν μια πραγματικότητα. Η πλειοψηφία των λύσεων που προσφέρουμε δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί εύκολα λαμβάνοντας υπόψη τα νέα πρωτόκολλα ασφαλείας.

  Αφού περάσαμε ένα πρώτο ‘σοκ’ αποφασίσαμε να αποδεχτούμε την πρόκληση και να κοιτάξουμε κατάματα τα νέα δεδομένα. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αξιοποιώντας τόσο την τοπική όσο και την παγκόσμια δυναμική μας αλλά και τη γνώση και εμπειρία στο δίκτυο καταφέραμε να αναπτύξουμε μια σειρά από λύσεις που απαντούν με τον καλύτερο τρόπο στα νέα δεδομένα. Πλέον προσφέρουμε μαθησιακές λύσεις με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων για Remote και Hybrid ομάδες και δημιουργήσαμε προϊόντα που μπορούν να υλοποιηθούν σε φυσικό χώρο (πχ αίθουσα ή εξωτερικό χώρο) τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας. Ταυτόχρονα μεταφέραμε όλη την εκπαιδευτική μας δραστηριότητα Online, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας προσφέρει η τεχνολογία.

  Σήμερα το δίκτυο μας προσφέρει περισσότερες από 25 δραστηριότητες που ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στα νέα δεδομένα και βοηθούν έμπρακτα τις εταιρείες και τους Οργανισμούς να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, να συνδεθούν και να δημιουργήσουν αξέχαστες κοινές εμπειρίες.

  Φαίνεται πως δημιουργείτε πλέον νέα δεδομένα στο χώρο σας. Πού το αποδίδεται αυτό και τί σκέφτεστε για το μέλλον;

  Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή είναι γεγονός. Τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την πανδημία απλά επιταχύνουν τις εξελίξεις. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το δικό μας χώρο. Η εξέλιξη των προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων αλλά και το μέλλον του Teambuilding πλέον συμβαδίζει με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την αξιοποίηση της σε μεγαλύτερο βαθμό. Το ταξίδι για εμάς και το δίκτυο μας έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και τώρα φαίνεται ότι μπαίνει στην πιο ενδιαφέρουσα φάση του. Οι εταιρείες είναι πλέον πιο ώριμες στο να υιοθετήσουν και να εντάξουν τα προγράμματα και τις λύσεις μας στην στρατηγική ανάπτυξης των ανθρώπων τους. Και αυτό μας δημιουργεί την υποχρέωση να αναζητούμε πάντα νέους τρόπους για να προσφέρουμε μαθησιακές εμπειρίες αλλά και την πεποίθηση ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο και βοηθάμε και εμείς με τον τρόπο μας την μετάβαση μέρος του ανθρώπινου δυναμικού στη χώρα μας στα νέα δεδομένα.

  Περισσότερες πληροφορίες για την Visible – Catalyst Ελλάδας αλλά και τις μαθησιακές λύσεις που προσφέρει μπορείτε να βρείτε στο www.catalystteambuilding.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ