Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Σεπ-2020 14:47

  Δυναμική ανάπτυξη για το νερό "Κωστηλάτα" και νέες επενδύσεις 6 εκατ. ευρώ

  Δυναμική ανάπτυξη για το νερό "Κωστηλάτα" και νέες επενδύσεις 6 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Λίγα εργοστάσια, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά ίσως παγκοσμίως, μπορούν να περηφανευτούν πως έχουν τόσο όμορφη και επιβλητική θέα. Στην περίπτωση μάλιστα του φυσικού μεταλλικού νερού "Πηγές Κωστηλάτας", η θέση των εγκαταστάσεων σε υψόμετρο 1.450 μέτρων στα Αθαμανικά Όρη αποτελεί και το μεγάλο συγκριτικό του πλεονέκτημα.  Ο λόγος για ένα πλεονέκτημα που ενισχύει την στρατηγική συνεχούς επέκτασης της εταιρείας η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

  Ήδη, έχει δημιουργηθεί μία υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής σε μία κορυφογραμμή στην οποία υπάρχουν πάνω από τριακόσιες πηγές νερού. Χρησιμοποιώντας λοιπόν τη φύση ως φυσικό φίλτρο, κάθε σταγόνα του νερού "Κωστηλάτα” που ξεκινά ως νιφάδα χιονιού ή σταγόνα βροχής από τις βουνοκορυφές, συνεχίζει την πορεία της υπογείως και αναβλύζει στην πηγή του εργοστασίου όπου και γίνεται και η εμφιάλωση.

  Αύξηση πωλήσεων 25-30%

  Με έμφαση στην ποιότητα και με συνεχείς διεθνείς βραβεύσεις, οι "Πηγές Κωστηλάτας", αυξάνουν συνεχώς τις πωλήσεις τους με ρυθμό 25%-30% ετησίως. Παράλληλα ξεδιπλώνουν το νέο τους επενδυτικό πλάνο: μία νέα γραμμή παραγωγής ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ που θα υλοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2021 και θα έχει ως στόχο τον 3πλασιασμό της παραγωγικής δυνατότητας του εργοστασίου που σήμερα καλύπτει συνολική επιφάνεια 5.000 τετραγωνικών μέτρων σε ιδιόκτητες εκτάσεις 30 στρεμμάτων.

  Επιπλέον, η εταιρία στοχεύει και στο σχεδιασμό νέων προϊόντων τα οποία θα διοχετεύσει στην αγορά. Ο κύκλος εργασιών το 2020 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ πέρυσι και 5,38 εκατομμυρίων ευρώ το 2018. 

  Σημειώνεται πως σήμερα βρίσκονται σε λειτουργία τρία εταιρικά κέντρα διανομής: στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο και στην Αττική. 

  Οι "Πηγές Κωστηλάτας" βρίσκονται σε συζητήσεις για την συνεργασία τους με 2 ακόμη μεγάλες αλυσίδες λιανικής πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ ήδη έχουν παρουσία στις εταιρείες Σκλαβενίτης, Γαλαξίας, Metro, MyMarket και Market In, αλλά και σε πολλούς συνεργαζόμενους παντοπώλες. 

  Οι εξαγωγές διαμορφώνουν το 20% του τζίρου, ενώ η εταιρεία απασχολεί 70 εργαζόμενους.

  Έμφαση στην ποιότητα

  Η εταιρεία, λόγω της φυσικής της θέσης, μπορεί να μένει μακριά από οποιαδήποτε διαδικασία απολύμανσης ή χημικής κατεργασίας. Το νερό "Πηγές Κωστηλάτας" έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο (Na+: 1,1 mg/l) και σε μαγνήσιο (Mg++: 2,0 mg/l), αλλά και πλούσια περιεκτικότητα σε ασβέστιο (Ca+: 36,7 mg/l) που προέρχεται από τα πετρώματα (ασβεστόλιθος, δολομίτης) μέσω των οποίων διέρχεται, ενώ έχει και χαμηλή ολική σκληρότητα.

  Σύμφωνα με την εταιρεία, καθημερινά εξειδικευμένο προσωπικό λαμβάνει δείγματα νερού και πραγματοποιεί αναλύσεις, σε ένα πλήρως εξοπλισμένο χημικό εργαστήριο εντός του εργοστασίου, ώστε να εξασφαλίζεται η κορυφαία ποιότητα του νερού. 

  Επιβεβαίωση αποτελεί το γεγονός πως το φυσικό μεταλλικό νερό "Πηγές Κωστηλάτας" έλαβε για 6η συνεχόμενη χρόνια την κορυφαία διάκριση από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (iTQi - International Taste & Quality Institute), το Superior Taste Award 2020. Επίσης  βραβεύτηκε και από την MONDE SELECTION για το 2020 με το "ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ