Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Σεπ-2020 09:30

  Hellas Direct: Ο πιο δίκαιος υπολογισμός ασφαλίστρων στην ασφάλεια αυτοκινήτου

  Hellas Direct: Ο πιο δίκαιος υπολογισμός ασφαλίστρων στην ασφάλεια αυτοκινήτου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Κλειδί" ο νέος μηχανισμός υπολογισμού των ασφαλίστρων με βάση πλήθος παραμέτρων.  Οnline,  ψηφιακά και συνεχώς ανανεούμενη  η αποτίμηση στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

  Λέγεται πως δεν μπορεί κανείς να προετοιμάσει το μέλλον, μπορεί, όμως, να προετοιμασθεί γι΄αυτό. Και τι καλύτερο, από μία συνεχή, on line και δίκαιη "επιβράβευση" της συμπεριφοράς του καθενός μας.  

  Αυτό ακριβώς κάνει, μαζί με τις καλύτερες ασφαλιστικές στον κόσμο,  η Hellas Direct σε σχέση με τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων.

  Μπορεί να προσφέρει χαμηλότερο ασφάλιστρο σε εκείνους τους οδηγούς που  είναι πιο προσεκτικοί στη χρήση του αυτοκίνητου τους, ενώ αυτό δεν απειλείται ιδιαίτερα από κλοπές καθώς ο ιδιοκτήτης του διαμένει σε σχετικά ''ασφαλή'' περιοχή.

  Αυτή η αποτίμηση, πιο συγκεκριμένα, γίνεται μέσω ενός μηχανισμού που υπολογίζει  το ασφάλιστρο που "δικαιούται"  κάθε οδηγός, ανάλογα με το πόσο "ζημιάρης" είναι, τι αποστάσεις διανύει, πόσες συχνές είναι οι κλοπές στην περιοχή που διαμένει, πόσο χρονών είναι, τι μοντέλο αυτοκινήτου έχει, πόσα κυβικά και ποιας χρονολογίας είναι.

  Όσο πιο λίγα ρίσκα έχει η ασφάλιση ενός αυτοκινήτου (πχ γιατί δεν εμφανίζει συχνά ζημιές, δεν διανύει μεγάλες αποστάσεις), τόσο χαμηλότερο μπορεί να είναι το ασφάλιστρο του. Το αντίθετο μπορεί να ισχύει για την ασφάλιση αυτοκινήτων με μεγαλύτερα ρίσκα (πχ συχνές ζημιές κλπ).

  Μ΄άλλα λόγια, η Hellas Direct εισάγει ένα μοντέλο υπολογισμού της τιμής των ασφαλίστρων, με βάση κάποιες παραμέτρους. Κάνει δηλαδή μία "παραμετρική τιμολόγηση".

  Για  παράδειγμα, έστω δύο οδηγοί, της ίδιας ηλικίας, έχουν ακριβώς το ίδιο ακριβώς  αυτοκίνητο  (δηλαδή της ίδιας εταιρείας, του ίδιου μοντέλου, της ίδιας χρονολογίας, των ίδιων κυβικών κλπ).

  Ωστόσο, ο πρώτος κάνει συχνά ζημιές, διανύει περισσότερα χιλιόμετρα πηγαινοερχόμενος στη δουλειά του κάθε μέρα που είναι αρκετά μακριά από το σπίτι του, ενώ μένει σε περιοχή με συχνές κλοπές αυτοκινήτων.

  Ο δεύτερος  κάνει ακριβώς το αντίθετο: Κάνει σπάνιες ζημιές, χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του κατά βάση για εκδρομές, ενώ μένει σε περιοχή όπου σημειώνονται ελάχιστες κλοπές αυτοκινήτων.

  Θα ήταν λογικό να πληρώνουν οι δύο παραπάνω τα ίδια ασφάλιστρα; Όχι. O πρώτος οδηγός θα ήταν λογικό να πληρώσει ενδεχομένως  υψηλότερα ασφάλιστρα, ενώ ο δεύτερος τα ίδια ή  λιγότερα.

  Και αυτό γιατί, καθώς η ασφαλιστική εταιρεία αναλαμβάνει χαμηλότερο ρίσκο ασφαλίζοντας -για παράδειγμα-  τον λιγότερο "ζημιάρη" οδηγό, ζητά χαμηλότερα ασφάλιστρα. Αντίθετα, αν η εταιρεία, αναλαμβάνει υψηλότερο ρίσκο ασφαλίζοντας τον οδηγό που κάνει -για παράδειγμα- συχνά μακρινές αποστάσεις, μπορεί να ζητήσει ενδεχομένως υψηλότερα ασφάλιστρα.

  Η δικαιοσύνη αυτή μπορεί να διασφαλιστεί  μέσω του μοντέλου της παραμετρικής τιμολόγησης της Hellas Direct.

  Και μάλιστα, η τιμή του ασφαλίστρου που δικαιούται κάθε ένας οδηγός παρουσιάζεται άμεσα- on line και ψηφιακά. Αρκεί να επισκεφθεί ο ενδιαφερόμενος στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Hellas Direct, για να πάρει προσφορά για ασφάλεια αυτοκινήτου, από την οποία "οδηγείται" σε μία εφαρμογή οποία χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες πληροφορίες, είναι σε θέση να αξιολογήσει και να διαμορφώσει την κατάλληλη τιμή για κάθε οδηγό.

  Μάλιστα, αυτός ο υπολογισμός δεν είναι "εφάπαξ", δηλαδή δεν παραμένει διαχρονικά ο ίδιος και αναλλοίωτος.

  Αντίθετα, αλλάζει συνεχώς.  Ανάλογα με την αλλαγή των δεδομένων, τα οποία επεξεργάζεται. Για παράδειγμα, αν ένας οδηγός αλλάξει σε 6 μήνες  αλλάξει συμπεριφορά και δεν κάνει πολλές ζημιές όπως στο παρελθόν ή κάνει πλέον μικρές διαδρομές και όχι συχνές μακρινές και έτσι αποτελεί χαμηλότερο ρίσκο για την εταιρεία, η τιμή του ασφαλίστρου θα αναθεωρηθεί προς τα κάτω.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ