Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Απρ-2020 19:12

  Συνεργασία Accor - Bureau Veritas για τη δημιουργία σήματος πιστοποίησης υγιεινής για ξενοδοχεία και εστιατόρια

  Συνεργασία Accor - Bureau Veritas για τη δημιουργία σήματος πιστοποίησης υγιεινής για ξενοδοχεία και εστιατόρια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Accor, ηγέτιδα δύναμη παγκοσμίως στον ξενοδοχειακό κλάδο της ολιστικής φιλοξενίας (augmented hospitality) και η Bureau Veritas, ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς οργανισμούς επιθεώρησης και πιστοποίησης, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία σήματος που θα επικυρώνει ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας και της εστίασης έχουν ακολουθήσει τα υψηλά πρότυπα υγείας και ασφάλειας και μπορούν να λειτουργήσουν και πάλι.

  Ο Franck Gervais, CEO της Accor στην Ευρώπη, δήλωσε σχετικά: ”Η φιλοξενία, η προστασία και η φροντίδα των άλλων είναι στο DNA της Accor και αποτελεί την ουσία της δουλειάς μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι εργαζόμενοι, οι πελάτες και οι συνεργάτες μας έχουν ανάγκη της διαβεβαίωσης ότι μπορούμε να τους προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. Κατέχοντας ηγέτιδα θέση στον τομέα της φιλοξενίας στην Ευρώπη, είναι καθήκον μας να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας, τηρώντας τα υψηλότερα standards. Στο πλαίσιο αυτό, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να πρωτοπορούμε σε αυτήν την προσπάθεια σε συνεργασία με την Bureau Veritas, με στόχο η πρωτοβουλία αυτή να υιοθετηθεί και από όλους τους ενδιαφερόμενους”.

  Ο Jacques Pommeraud, CEO της Bureau Veritas σε Αφρική και Γαλλία, συμπλήρωσε: "Εδώ και περίπου 200 χρόνια, στην Bureau Veritas έχουμε ως αποστολή μας τη δημιουργία ενός κόσμου εμπιστοσύνης. Σήμερα, με αυτό το σήμα, μας δίνεται η δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις και απαιτήσεις της κοινωνίας μας όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια. Η εν λόγω πιστοποίηση θα επιτρέψει σε ξενοδοχεία και εστιατόρια να λειτουργήσουν και πάλι με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία με τον Όμιλο Accor, αρχικά στη Γαλλία και στη συνέχεια σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Η συνέργεια αυτή θα ωφελήσει το σύνολο της βιομηχανίας της φιλοξενίας και της εστίασης, καθώς οποιαδήποτε επιχείρηση που πληροί τις προϋποθέσεις θα μπορεί να έχει την πιστοποίηση από την Bureau Veritas”.

  Η πιστοποίηση θα αφορά τόσο τη φιλοξενία όσο και την εστίαση και θα θέσει το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει για όλα τα ξενοδοχεία του Ομίλου, αλλά και σε άλλες αλυσίδες και ανεξάρτητα ξενοδοχεία. Το έργο πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή γιατρών και επιδημιολόγων και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Όμιλο Accor αλλά και φορέων, όπως οι UMIH, GNC και GNI.  

  Αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στη γαλλική τουριστική ένωση Alliance France Tourisme, καθώς και στα γαλλικά Υπουργεία Τουρισμού, Υγείας και Εργασίας για την ενεργή συμμετοχή και πιστοποίηση των προτεινόμενων προτύπων υγιεινής. Συγκεκριμένες προτάσεις θα υποβληθούν αρχικά στη Γαλλία και στη συνέχεια στις άλλες χώρες της Ευρώπης, σε κυβερνήσεις, αρμόδια υπουργεία και τις επιτροπές για τη χαλάρωση των μέτρων απομόνωσης.

  Στόχος είναι αυτή η προσπάθεια να αποτελέσει έναν επιχειρησιακό οδηγό που θα είναι διαθέσιμος σε όλους τους ενδιαφερόμενους στον κλάδο της φιλοξενίας, επιτρέποντάς τους να εφαρμόσουν τα αυστηρά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας των αρχών (ΠΟΥ, Υπουργείο Υγείας κ.λπ.), τόσο όσον αφορά τη φιλοξενία επισκεπτών όσο και τους εργαζόμενους αλλά και τους χώρους εστίασης. Οι Ευρωπαίοι πελάτες θα μπορούν πριν από την κράτησή τους να ελέγχουν σε ειδικά διαμορφωμένο ιστότοπο της Bureau Veritas, εάν το ξενοδοχείο ή εστιατόριο που έχουν επιλέξει έχει πιστοποιηθεί ή όχι από το Bureau Veritas. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ