Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 03-Φεβ-2020 14:29

  Στην Αθήνα θα απονεμηθούν τα Ευρωπαϊκά "Όσκαρ" 2020 Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας

  Στην Αθήνα θα απονεμηθούν τα Ευρωπαϊκά "Όσκαρ" 2020 Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το 2020 είναι η σημαντικότερη χρονιά στην 15χρονη ιστορία του Junior Achievement Greece καθώς για πρώτη φορά αναλαμβάνει να φιλοξενήσει Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe. Πρόκειται για το Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA EUROPE ENTERPRISE CHALLENGE 2020 που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου 2020. Στο Διαγωνισμό συμμετέχουν 20 Ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του φημισμένου, παγκόσμιου εκπαιδευτικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide και θα παραστούν οι CEO του JA Europe και του JA Worldwide, Salvatore Nigro και Asheesh Advani καθώς και αξιωματούχοι από την Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και άλλες ηπείρους. Οι ομάδες που θα διαγωνισθούν θα συνοδεύονται από τους CEO και τους Προέδρους του JA της κάθε χώρας και από υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων που υποστηρίζουν το JA και τις διαγωνιζόμενες φοιτητικές "start up".  Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών που διαρκεί ο διαγωνισμός, το JA Greece θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τη χώρα μας ως κέντρο όχι μόνο του αρχαίου πολιτισμού αλλά και της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. 

  Η τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών βραβείων γίνεται με επισημότητα που θυμίζει βραβεία Όσκαρ για να δοθεί το μήνυμα στους φοιτητές που διαγωνίζονται ότι η διάκρισή τους είναι πολύ σημαντική και αξίζει τη μέγιστη τιμή. Πρόκειται για μια παράδοση του Junior Achievement Europe την οποία απολαμβάνουν ιδιαίτερα οι διαγωνιζόμενοι αλλά και οι προσκεκλημένοι. Το Gala Dinner και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουνίου, στην Αίθουσα "Banquet", του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και θα υπάρχει κορυφαία εκπροσώπηση από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας.  

  Οι 5 σπουδαίες εκδηλώσεις μαθητικής και φοιτητικής επιχειρηματικότητας του JA Greece

  Ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός θα αποτελέσει την κορύφωση των 5 σπουδαίων εκδηλώσεων του Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, στις οποίες θα παρουσιασθούν οι έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες της νέας γενιάς της Ελλάδας ενώ θα ξεδιπλωθεί το μεγάλο ταλέντο και ο ενθουσιασμός μαθητών και  φοιτητών για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.  Η αρχή γίνεται με τις Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ακολουθούν οι δύο Πανελλαδικοί Διαγωνισμοί και τον Ιούνιο οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.    

  Οι 5 εκδηλώσεις του Junior Achievement Greece για το 2020:

  •Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης 

  Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020  Mediterranean Cosmos (09:00-15:00) 

  Εκδήλωση ελεύθερη στο κοινό 

  Η Μαθητική Εμπορική Έκθεση είναι η "επίσημη πρεμιέρα" των "επιχειρήσεων" που δημιούργησαν μαθητές και μαθήτριες 15 έως και 18 ετών, τη σχολική χρονιά 2019-2020. 

  Τα παιδιά, από τα Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική "Εικονική Επιχείρηση 2020", έχουν για 7 ώρες το δικό τους "κατάστημα"!  Τα παιδιά παρουσιάζουν με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό την  "επιχείρηση" που κατάφεραν να δημιουργήσουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και θέτουν προς πώληση τα προϊόντα τους. Γίνεται αξιολόγηση από κριτική επιτροπή του JA Greece και στις 15:00 πραγματοποιείται τελετή απονομής βραβείων.    

  •    Μαθητική Εμπορική Έκθεση Αθήνας 

  Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020   
  Τhe Mall Athens (09:00-15:00) 
  Εκδήλωση ελεύθερη στο κοινό 

  Στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Αθήνας θα έχουν για λίγες ώρες το δικό τους "κατάστημα" οι μικροί "επιχειρηματίες" από Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής, Νότιας Ελλάδας, Κυκλάδων και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην Αθήνα κορυφώνεται και ολοκληρώνεται η παρουσίαση των συμμετοχών στη Μαθητική "Εικονική Επιχείρηση 2020" του JA Greece. Αξιολόγηση και απονομή βραβείων στις 15:00.        

  •    15ος Πανελλαδικός Τελικός Μαθητικός Διαγωνισμός 
  "Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2020"  
  Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 

  Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού
  Διαγωνίζονται οι 10 καλύτερες Μαθητικές "Εικονικές Επιχειρήσεις 2020". H νικήτρια           ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe που θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Ιουλίου στην Πορτογαλία.  

  •    6ος Πανελλαδικός Τελικός Φοιτητικός Διαγωνισμός 
  "JA Start Up 2020" 
  Τρίτη 26 Μαΐου 2020 

  Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού
  Ο ενθουσιασμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος φέτος καθώς η νικήτρια ομάδα του φοιτητικού προγράμματος-διαγωνισμού "JA Start Up 2020", θα διαγωνισθεί "εντός έδρας" στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό JA Europe Enterprise Challenge 2020 που θα γίνει 24-26 Ιουνίου ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην Αθήνα. 
   

  •    Πανευρωπαϊκός Τελικός Φοιτητικός Διαγωνισμός του JA Europe 
  "JA Europe Enterprise Challenge 2020"
  Από 24 έως και 27 Iουνίου 2020 στην ΑΘΗΝΑ 
  Gala Dinner & Aπονομή Βραβείων – Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020
  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα "Banquet"
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων