Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Νοε-2019 12:51

  SIA: Μια συνεχής πορεία καινοτομίας

  SIA: Μια συνεχής πορεία καινοτομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνοs από τότε που η SIA, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της τεχνολογίας υποδομών και υπηρεσιών πληρωμών, ανακοίνωσε την εξαγορά της δραστηριότητας επεξεργασίας καρτών της First Data σε 7 χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Έκτοτε, η SIA συνεχίζει τη διεθνή πορεία ανάπτυξής της με στόχο να γίνει ο κορυφαίος πανευρωπαϊκός πάροχος ψηφιακών πληρωμών και να καταστεί εταίρος καινοτομίας στην Ελλάδα.

  Με πάνω από 40 χρόνιας ιστορίας, η SIA σχεδιάζει, δημιουργεί και διαχειρίζεται τεχνολογικές υποδομές και υπηρεσίες για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις κεντρικές τράπεζες, τις επιχειρήσεις και τον δημόσιο τομέα, στους τομείς των πληρωμών, των καρτών, των υπηρεσιών δικτύου και των κεφαλαιαγορών. Το 2018, η SIA διαχειρίστηκε 14 δισεκατομμύρια συναλλαγές θεσμικών υπηρεσιών, 7,2 δισεκατομμύρια συναλλαγές με κάρτες, 3 δισεκατομμύρια πληρωμές, 51,7 δισεκατομμύρια χρηματοοικονομικές συναλλαγές ενώ πάνω από 1,204 terabyte δεδομένων μεταφέρθηκαν μέσω του δικτύου της. Ο Όμιλος, ο οποίος σήμερα απασχολεί πάνω από 3.400 εργαζόμενους, έκλεισε το 2018 με έσοδα € 614.8 εκατ.

  Μεταξύ των πρόσφατων καινοτόμων έργων που δρομολογήθηκαν από την SIA, μερικά χρήζουν ιδιαίτερης αναφοράς, καθώς στοχεύουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας ψηφιοποίησης του δημόσιου τομέα και κυρίως στον τομέα της κινητικότητας και των δημόσιων μεταφορών. Η SIA έχει αναπτύξει την ψηφιακή πλατφόρμα που επιτρέπει στους επιβάτες του μετρό και του σιδηροδρομικού δικτύου του Μιλάνου και της Ρώμης να πληρώνουν εισιτήρια απευθείας στις μπάρες ελέγχου εισιτηρίων των σταθμών κάνοντας χρήση ανέπαφων καρτών. Επιπλέον, η εταιρεία έχει δημιουργήσει την ψηφιακή υποδομή που επιτρέπει στους πολίτες και στους τουρίστες της Βενετίας να πληρώνουν εν πλω τα εισιτήρια τους στα πλοιάρια vaporetto. κάνοντας χρήση καρτών και smartphones.

  Πέρα από τον τομέα του smart mobility, η SIA έχει αναλάβει σε συνεργασία με τον Δήμο του Μπάρι ένα ακόμα έργο που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας διαχείρισης των πολιτικών εγγύησης μέσω της χρήσης έξυπνων συμβάσεων. Το εν λόγω έργο επιβεβαιώνει τη δέσμευση της SIA να συμβάλει στην τοποθέτηση του δημόσιου τομέα σε τροχιά καινοτομίας μέσω της ανάπτυξης πρωτοβουλιών, οι οποίες αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος ψηφιοποίησης της Ιταλίας.

  Το "Spunta Banca Project" αποτελεί επίσης ένα ορόσημο στον τομέα των υπηρεσιών blockchain, στο οποίο η SIA συμμετείχε ως πάροχος τεχνολογίας. Το έργο προωθήθηκε από την Ιταλική Ένωση Τραπεζών, και σχετίζεται με την διεκπεραίωση διατραπεζικών διακανονισμών. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε επιτυχώς μια δοκιμή προσομοίωσης της φάσης παραγωγής, λαμβάνοντας δεδομένα από 200 τράπεζες που λειτουργούν στην χώρα. Μέσω του Sputna Banca Project, η Ιταλική Ένωση Τραπεζών στοχεύει να φέρει την τεχνολογία blockchain σε όλο το ιταλικό τραπεζικό σύστημα.

  Η Ελλάδα αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη αγορά με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης για τον Όμιλο SIA, καθώς οι ψηφιακές πληρωμές βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο στην χώρα. Η στρατηγική αποστολή της SIA για την ελληνική αγορά είναι να παρέχει τις καλύτερες πλατφόρμες για τη διαχείριση όλων των ειδών υπηρεσιών ψηφιακών πληρωμών αξιοποιώντας την ευρύτερη διεθνή εμπειρία της.

  Στο πλαίσιο της συνεχούς δέσμευσής της στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την καινοτομία και την τεχνολογία αιχμής, η SIA προετοιμάζει ακόμα μια στρατηγική πρωτοβουλία για την Ελλάδα, με στόχο την αύξηση των δραστηριοτήτων επεξεργασίας καρτών πληρωμής στην εγχώρια αγορά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέσω μιας καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας.

  Η νέα αυτή υποδομή, που είναι προϊόν της συμφωνίας που υπεγράφη πρόσφατα με την HPS -κορυφαία εταιρία λογισμικού πληρωμών, βασίζεται στη λύση PowerCARD, η οποία θα επιτρέψει στην SIA να επεξεργάζεται όλες τις μορφές συναλλαγών με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες για τις τράπεζες και τους χρηματοοικονομικούς πελάτες της, μέσω μιας ενιαίας πλατφόρμας με ταχύτερο, ασφαλέστερο και αποδοτικότερο τρόπο, συμβάλλοντας επίσης στη μείωση του κόστους των συναλλαγών και τον περιορισμό των λειτουργικών κινδύνων.

  Το έργο αυτό, το οποίο αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά, στην οικονομία και στις προοπτικές της χώρας, προβλέπει επίσης την ίδρυση ενός εξειδικευμένου Κέντρου Αριστείας PowerCARD στην Αθήνα για την αποκλειστική ανάπτυξη και εφαρμογή όλων των πρωτοβουλιών για κάρτες πληρωμών στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

  Το Κέντρο Αριστείας της Αθήνας, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ μεγαλύτερων του είδους του, θα δημιουργήσει περισσότερες από 45 νέες θέσεις εργασίας για ταλαντούχα και έμπειρα στελέχη, προγραμματιστές, λάτρεις της τεχνολογίας καθώς και επαγγελματίες που μοιράζονται το ίδιο πάθος για πρωτοποριακές ψηφιακές καινοτομίες. Αυτή η νέα ευκαιρία απασχόλησης θα επιτρέψει στους Έλληνες επαγγελματίες του χώρου της Πληροφορικής να επεκτείνουν τις επαγγελματικές προοπτικές τους και να αποκτήσουν εμπειρία σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά μέσα σε ένα δυναμικό και παγκόσμιο περιβάλλον όπως αυτό που προσφέρει η SIA.

  Σήμερα, η New SIA Greece απασχολεί περίπου 1,000 εργαζόμενους οι οποίοι αξιοποιούν τα καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία που προσφέρονται μέσω του βραβευμένου Digital Workplace της εταιρείας. Τέτοια εργαλεία είναι για παράδειγμα οι περισσότερες από 1.700 συσκευές που ενσωματώνουν  εξειδικευμένες λύσεις, σε πολλαπλές πλατφόρμες, και μέσω των οποίων οι εργαζόμενοι αλληλοεπιδρούν με τους πελάτες τους ανά πάσα στιγμή από οπουδήποτε.

  Η SIA επιδιώκει να βρίσκεται στο επίκεντρο της τεχνολογίας και των σύγχρονων επιχειρηματικών λειτουργιών, ώστε όλοι να μπορούν να χρησιμοποιούν τα χρήματα τους οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, με απλό και ασφαλή τρόπο. Οι επενδύσεις και η συνολική δραστηριότητα της εταιρείας επιβεβαιώνουν τη διαρκή δέσμευσή της για καινοτομία ενώ η επέκταση των δραστηριοτήτων της αποτελεί αναγνώριση των προοπτικών της ελληνικής αγοράς

  Σημείωση: Η New SIA Greece θα δώσει το παρών στο "Developers Day" το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 30 Νοεμβρίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων