Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Οκτ-2019 13:41

  Η Αθήνα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για το blockchain και τα κρυπτονομίσματα

  Η Αθήνα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για το blockchain και τα κρυπτονομίσματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Όλοι έχουν πλέον ακούσει για τα ψηφιακά νομίσματα, όπως το Bitcoin. Σαφώς λιγότεροι όμως γνωρίζουν την τεχνολογία πάνω στην οποία βασίζονται: το Blockchain. Πρόκειται για μια πραγματικά επαναστατική τεχνολογία, η οποία επιτρέπει σε άτομα, επιχειρήσεις και οργανισμούς να συναλλάσσονται χωρίς ενδιάμεσους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας διαδικτυακής υποδομής, η οποία επιτρέπει την αποθήκευση πληροφοριών με τέτοιο τρόπο ώστε κανένα από τα συναλλασσόμενα μέρη να μην μπορεί να αμφισβητήσει, τροποποιήσει ή διαγράψει πληροφορίες που έχουν καταγραφεί σε ένα blockchain.

  Παρόλο που αυτό ίσως ακούγεται αρκετά θεωρητικό, στην πραγματικότητα μας επιτρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση του Internet, μετασχηματίζοντάς το από ένα δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών σε ένα δίκτυο ανταλλαγής χρηματικών αξιών. Στην πραγματικότητα, το blockchain επιτυγχάνει τη μετάβαση μιας από τις σημαντικότερες λειτουργίες του εμπορίου (αυτή της εμπιστοσύνης) από τους οργανισμούς στο διαδίκτυο.

  Φανταστείτε πόσο άλλαξε τον κόσμο μας το διαδίκτυο τα τελευταία 30 χρόνια και θα αποκτήσετε μια πρώτη αίσθηση του πόσο περισσότερο μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα αν μπορούμε στο μέλλον να χρησιμοποιούμε διαδικτυακό χρήμα και να ανταλλάσσουμε κάθε είδους αξία χωρίς τους ενδιάμεσους που χρησιμοποιούμε σήμερα, όπως οι τράπεζες. Ήδη πολλές κεντρικές τράπεζες προσανατολίζονται στη δημιουργία ψηφιακών νομισμάτων, ενώ και εκτός τραπεζικού χώρου, αναπτύσσεται σημαντική καινοτομία σε τομείς όπως το εμπόριο, οι ασφάλειες, η υγεία, η ενέργεια, οι μεταφορές και αλλού.

  Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μέσω του Ινστιτούτου για το Μέλλον (Institute for the Future - IFF), είναι ο βασικός διοργανωτής του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού συνεδρίου για το blockchain και τα κρυπτονομίσματα, του DECENTRALIZED, το οποίο διοργανώνεται φέτος στην Αθήνα μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου. Το φετινό συνέδριο συνδιοργανώνεται από την BitShares, η οποία είναι η ταχύτερη βιομηχανική πλατφόρμα Blockchain παγκοσμίως, παρέχοντας συνάμα ένα από τα πιο ραγδαία αναπτυσσόμενα οικοσυστήματα του είδους.

  Για τρεις μέρες, μερικά από τα σημαντικότερα παγκόσμια ονόματα του χώρου, θα βρίσκονται στην Ελλάδα, όπου θα συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο. Μερικοί από τους 100 και πλέον ομιλητές είναι οι Adam Back (εφευρέτης του Hashcash και Διευθύνων Σύμβουλος της Blockstream), Εύα Καϊλή (Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Ευρωκοινοβούλιο), Silvio Schembri (Υφυπουργός Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, Ψηφιακής Οικονομίας και Καινοτομίας της Μάλτας), Αντώνης Πολεμίτης (Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), Scott Stornetta (Chief Scientist, Yugen Partners, θεωρούμενος ως ένας από τους "πατέρες" του blockchain), Perianne Boring (Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ψηφιακού Εμπορίου), Bill Barhydt (Διευθύνων Σύμβουλος της Abra) και πολλοί άλλοι. 

  Επιπλέον των ομιλητών, στο συνέδριο θα συμμετέχουν με περίπτερα πάνω από 50 εκθέτες, παρουσιάζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, ενώ παράλληλα θα διοργανωθούν δυο ολοήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια στις πλατφόρμες Hyperledgerκαι Corda, για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία ανάπτυξης εφαρμογών με τα εργαλεία αυτά. Το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από 1.500 στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, φοιτητές, ακαδημαϊκοί και κοινό από όλη την Ευρώπη. 

  Η προεγγραφή είναι απαραίτητη, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και να εγγραφείτε μέσω της ιστοσελίδας

  Καθηγητής Γιώργος Γιαγλής
  Γενικός Διευθυντής Ινστιτούτου για το Μέλλον (Institute for the Future, IFF)
  Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ