Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Σεπ-2018 16:46

  Mobile Excellence Awards 2018 powered by DIS: Επιβράβευση της καινοτομίας στο mobile business

  Mobile Excellence Awards 2018 powered by DIS: Επιβράβευση της καινοτομίας στο mobile business
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στο Anais Club η τελετή απονομής των Mobile Excellence Awards 2018 powered by DIS, των  βραβείων που συνδιοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά η Boussias Communications και το Εργαστήριο "ELTRUN” του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

  Η φετινή τελετή που συνέπεσε με τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την εισαγωγή της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η παρουσίαση της πρώτης συσκευής κινητού GSM που κυκλοφόρησε το 1991 από τη συλλογή του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ. Την βραδιά που ανέδειξε και επιβράβευσε τις πιο καινοτόμες εφαρμογές και τις βέλτιστες πρακτικές σε όλο το φάσμα του Mobile Business παρακολούθησαν πάνω από 300 άτομα, διακεκριμένοι εκπρόσωποι του κλάδου. 

  Στο πλαίσιο της διοργάνωσης βραβεύθηκαν επιχειρήσεις όλων κλάδων για τις mobile εφαρμογές που αναβαθμίζουν τη λειτουργία τους, το marketing και την εμπειρία που προσφέρουν στους πελάτες τους, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και εταιρείες κινητών εφαρμογών. 

  Ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Δουκίδης ανέδειξε  στον χαιρετισμό του τις 5 τάσεις που προέκυψαν από τα φετινά βραβεία: ι) χρήση του κινητού σε όλους τους τομείς  της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας ιι) χρήση του κινητού σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής του πελάτη ιιι) mobile εφαρμογές που σχετίζονται με όλες τις βασικές λειτουργίες μιας επιχείρησης iv) καινοτομία στη σχεδίαση και ανάπτυξη των υπηρεσιών και εφαρμογών και v) αύξηση των εφαρμογών για μετασχηματισμό του επιχειρηματικού μοντέλου. 

  Εκπροσωπώντας το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, παρευρέθηκε στην εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Φλωρεντής, ο οποίος,  στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην εθνική ψηφιακή στρατηγική 2016-2021 ως κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης για την οικοδόμηση του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας. Τόνισε ότι εντός του έτους θα ξεκινήσει η υλοποίηση της mobile στρατηγικής  για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση (m-government), που σταδιακά θα επεκταθεί σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης, αξιοποιώντας τη διείσδυση των κινητών στην καθημερινότητα μας. 

  Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως τα τιμητικά βραβεία της εκδήλωσης απονεμήθηκαν  στον Δρ. Παναγιώτη Πασχαλάκη, δημιουργό της πρωτοβουλίας Safe Water sports και της αντίστοιχης εφαρμογής για κινητά (safewatersports app.) και Αιμίλιο Χαλαμανδάρη, ιδρυτή και Πρόεδρο της Innoetics, ελληνικής start up εταιρείας που εξαγοράσθηκε το 2017 από τη Samsung Electronics. Με την ευκαιρία της επετείου των 25 χρόνων από την έναρξη της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας απονεμήθηκαν τιμητικά βραβεία και σε δύο ανώτατα στελέχη του κλάδου που διέγραψαν μια ιδιαιτέρως επιτυχημένη πορεία, διαμορφώνοντας τις εξελίξεις στην αγορά, τον Νίκο Μανασή και τον Σωκράτη Κομινάκη.

  Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές οι: Γιώργος Φλωρεντής, ΓΓ Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Καθ. Γιώργος Δουκίδης, Διευθυντής Εργαστηρίου ELTRUN, ΟΠΑ, Γιώργος Μαρκατάτος, Αντιπρόεδρος ΣΕΚΕΕ, Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), Γιώργος Ξηρογιάννης, Διευθυντής Τομέα Αναπτυξιακής Πολιτικής και Δικτύων του ΣΕΒ, Ξενοφών Λιαπάκης, Πρόεδρος Hellenic CIO Forum,  Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ, Στέλιος Πετρίδης, Γενικός Διευθυντής GR.EC.A, Μαρίνα Καραστεργίου, Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ, Έφη Πρεσβεία, ΓΓ Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής, Παύλος Καλενδέρογλου, Πρόεδρος ΔΣ Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης, Πάνος Μπάσιος, Μέλος Επιτροπής Digital του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), Κωνσταντίνος Ζαγαλίκης, Executive Program Director, Huawei Technologies, UAE.  Εκ μέρους των χορηγών της διοργάνωσης βραβεία απένειμαν οι: Δημήτρης Αθανασίου, Senior Account Manager, DIS, Μαρία Πάτση, Γενική Διευθύντρια Warply και Νικόλαος Κόντης, Διευθύνων Σύμβουλος, Leap.

  Συνεργαζόμενος φορέας της διοργάνωσης ήταν ο ΣΕΚΕΕ, ενώ τα βραβεία υποστηρίζονταν και από τους ακόλουθους φορείς:  ΕΕΚΤ, ΣΕΠΕ, ΕΙΜ, ΕΙΠ και Hellenic CIO Forum της ΕΕΔΕ, GRECA και EΜηΠΕΕ.

  Χορηγός τίτλου της διοργάνωσης ήταν η εταιρεία DIS, χρυσός χορηγός η Warply, υποστηρικτές η Leap και η Mad in Media και χορηγός venue το Club Anais.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία, τους νικητές, περιγραφή των έργων που απέσπασαν Gold βραβείο, καθώς και το πλήρες video και φωτογραφίες της Τελετής Απονομής των βραβείων μπορείτε να βρείτε στο http://www.m-awards.gr/. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ