Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Ιουν-2018 13:49

  Με σημαντικά συμπεράσματα ολοκληρώθηκε το 7ο Σεμινάριο Ηγεσίας από τη SARGIA Partners

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Με σημαντικά συμπεράσματα ολοκληρώθηκε το 7ο Σεμινάριο Ηγεσίας από τη SARGIA Partners

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 το 7ο Ετήσιο Σεμινάριο Ηγεσίας της Sargia Partners "Inspiring Commitment", αποτελώντας για ακόμα μία φορά σημείο συνάντησης του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου.  Ο διεθνούς φήμης Transformation Coach και ιδρυτής του "Center for Advanced Coaching", Hendre D. Coetzee, ανέλυσε στους συμμετέχοντες τη σημασία της δέσμευσης του συνόλου του οργανισμού στο όραμα και τη διαδικασία της αλλαγής, με στοιχεία και αναφορές που θα μείνουν ανεξίτηλα σε όλους.  

  Ο Hendre D. Coetzee  σχολίασε τον αποτρεπτικό για την καινοτομία όρο "κρίση", με τον οποίο χαρακτηρίζουμε την οικονομική πραγματικότητα του σήμερα. Τόνισε πως τα παραδείγματα κι οι πρακτικές του παρελθόντος μπορεί να δημιουργούν ασφάλεια, αλλά δεν δίνουν κατεύθυνση. Ανέλυσε τη διαφορά μεταξύ των δεξιοτήτων και των δυνατοτήτων μας, την πραγματική έννοια της νίκης και τη σημασία της αξιοπρεπούς υποχώρησης. 

  Με παραδείγματα από το διεθνές επιχειρείν, αλλά και με προσωπικά του βιώματα, εξήγησε στους συμμετέχοντες πως η στρατηγική της αλλαγής οφείλει πάντα να είναι ορμώμενη από το επιθυμητό μελλοντικό αποτέλεσμα. Διαχώρισε την έννοια της αντικειμενικής παρατήρησης των γεγονότων από την υποκειμενική ερμηνεία τους κι ανέλυσε πως οφείλουμε να διεισδύουμε στα ζητήματα ώστε να τα κατανοήσουμε σε βάθος, κι έπειτα να απομακρυνόμαστε ξανά για να ελέγχουμε από αντικειμενική απόσταση την καίρια και σωστή επίλυσή τους.   
  Σημείο κλειδί του φετινού Σεμιναρίου Ηγεσίας αποτέλεσε η πρώτη επίσημη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πανελλαδικής έρευνας "Commitment Reloaded" από την κα Ξένια Κούρτογλου Founder & Managing Partner της Focus Bari. Η έρευνα συνδιοργανώθηκε από τη SARGIA Partners, τη Focus Bari, και τη Boussias Communications, αποκαλύπτοντας τα σημαντικά κενά επικοινωνίας, αντιλήψεων και ενσυναίσθησης που ενυπάρχουν μεταξύ των Ελλήνων CEO και των ανθρώπων που αυτοί διοικούν.  Τα στοιχεία που προέκυψαν τόνισαν τους άμεσους κινδύνους που εγκυμονεί ένα τέτοιο χάσμα, απειλώντας να οδηγήσει τους οργανισμούς στη δυσλειτουργία και την απώλεια ενέργειας, πόρων και κατεύθυνσης. 

  "Η έμπνευση της δέσμευσης δεν είναι άλλο απ’ το να κάνουμε τους ανθρώπους μας να πιστέψουν στην αξία τους", σχολίασε ο Hendre Coetzee. "Έχουμε μάθει να κοιτάμε δίχως να παρατηρούμε. Να αφήνουμε το πλαίσιο και τις λέξεις να ορίζουν την πραγματικότητά μας. Η υποκειμενικότητα σαμποτάρει τη δυναμική. Η αποτελεσματικότητα είναι σημαντικότερη απ’ την ορθότητα. Οι άνθρωποι χρειάζονται θετική επιβράβευση κι επιβεβαίωση.” 

  Η κυρία Καρτσάνη, ιδρυτής της SARGIA Partners και Leadership Transformation Coach, σε δήλωσή της ανέφερε: "Οφείλουμε να ευθυγραμμίσουμε τις ομάδες μας. Αυτό δεν γίνεται μόνο με την επιβολή στόχων, στρατηγικής και αρμοδιοτήτων. Το φετινό μας Σεμινάριο Ηγεσίας απέδειξε με τον πιο άμεσο τρόπο, ότι για να ενισχύσουμε το Συναίσθημα Δέσμευσης των ανθρώπων μας πρέπει να τους κάνουμε να πιστέψουν στη συμβολή και την αξία τους. Κι αυτό δεν είναι ούτε μονόδρομος, ούτε αγώνας χαμένος. Υπάρχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις, προσεγγίσεις και πρακτικές, καθώς και φορείς που διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για να καθοδηγήσουν τους οργανισμούς στην καίρια αυτή αλλαγή. Πιστεύω υπεύθυνα ότι η Sargia Partners αποτελεί έναν απ’ αυτούς".

  Το 7ο Σεμινάριο Ηγεσίας τέλεσε υπό την αιγίδα του CEO CLUBS Greece, καθώς και του Ελληνοβρετανικού, του Ελληνοκαναδικού και του Ελληνοσουηδικού επιμελητηρίου. Πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ, της Schneider Electric, της εταιρείας Παπαστράτος και του Φυσικού Αερίου, την υποστήριξη της ΔΕΗ, της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, της Valeant, της Rocas Renewables, της illy espresso, του Ecali Club και της BMW Spanos. Χορηγός έρευνας ήταν η Focus Bari.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων