Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Ιουν-2018 13:20

  Provil: Σταθερή ανάπτυξη και επενδύσεις παρά την ύφεση

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Provil: Σταθερή ανάπτυξη και επενδύσεις παρά την ύφεση

  Μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης και ύφεσης στη χώρα, στα οκτώ τελευταία χρόνια, η Provil παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη, επενδύσεις, αυξανόμενη απασχόληση, νέα προϊόντα, καινοτόμα προϊόντα, νέες και μοναδικές για την Ελλάδα τεχνολογίες και εξαγωγές.

  Από εισαγωγική σε παραγωγική

  Μετά από την ίδρυσή της, πολύ σύντομα η εταιρία μετατράπηκε από εισαγωγική σε παραγωγική, επενδύοντας διαρκώς σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, υποκαθιστώντας αφενός τις εισαγωγές και αφετέρου διαμορφώνοντας τις συνθήκες για τον εξαγωγικό της χαρακτήρα.

  Η Provil  ανταγωνίζεται, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, προϊόντα μεγάλων πολυεθνικών εταιριών του κλάδου.

  Η ανάπτυξη της εταιρίας, πέρα από τη συμβατική της σημασία, είναι κρίσιμη και χρήσιμη για την ελληνική οικονομία καθώς υποστηρίζει με τα προϊόντα της την ελληνική γαστρονομία. Από το πιο μικρό μέχρι το gourmet εστιατόριο, από τη μεγάλη τουριστική μονάδα μέχρι τον Έλληνα εστιάτορα του εξωτερικού. Η Provil υποστηρίζει επίσης τεχνικά την ελληνική παραγωγή αλλαντικών, το σύγχρονο κρεοπωλείο, το εθνικό μας street food δηλαδή τον γύρο και πρόσφατα και τον καταναλωτή με τη νέα σειρά προϊόντων Cook At Home. Με δύο λόγια παράγει γεύση όπου μαγειρεύεται φαγητό ή ετοιμάζεται κάποιο έδεσμα.

  Εγκαταστάσεις - Παραγωγή

  Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρίας βρίσκονται από το 1999 στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, στη Σίνδο, ενώ διατηρεί παράρτημα και στην Αθήνα. Απασχολεί περισσότερα από 80 άτομα (το 40% τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) και το 2017 είχε τζίρο 8,1 εκατ. € με διαρκή ανάπτυξη στα τελευταία χρόνια. Η Provil έχει ήδη δυναμική παρουσία στο εξωτερικό σε περισσότερες από δέκα χώρες. 

  Η εταιρία διαθέτει όλα τα διεθνή συστήματα ασφάλειας όπως ISO 22000, IFS, BRC, HALAL

  Επενδύσεις - Σχέδια

  Η Provil, σήμερα ολοκληρώνει ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 4,7 εκ. € το οποίο ξεκίνησε το 2014. Η επένδυση αυτή με τη δημιουργία του πιο σύγχρονου συστήματος επεξεργασίας και άλεσης προϊόντων και ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού κέντρου logistics την κατατάσσει στις πρωτοπόρες εταιρείες στο αντικείμενό της στην Ευρώπη.

  Η πρόσφατη αγορά νέου βιομηχανικού οικοπέδου αποτελεί το προθάλαμο ενός νέου επενδυτικού σχεδίου το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται από το 2019 ύψους 4 εκ. ευρώ, με στόχο προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και μεγάλης προστιθέμενης αξίας. 

  Επίσης η εταιρεία  επενδύει στην έρευνα  έχοντας συνάψει σύμβαση έργου με Πανεπιστημιακό ίδρυμα, ύψους 1εκ. ευρώ.

  Λιανική - ‘Cook at Home’

  Η Provil αφουγκραζόμενη τις νέες συνθήκες ζωής και τις νέες τάσεις στη διατροφή που περιλαμβάνουν σύντομο μαγείρεμα στο σπίτι παρουσιάζει στη λιανική αγορά και στον τελικό καταναλωτή, με τη νέα σειρά ‘Cook at Home’, μερικά από τα πιο πετυχημένα προϊόντα της στη Μαζική Εστίαση, σε μικρές συσκευασίες. Έρχεται έτσι να ανατρέψει τα δεδομένα και να δώσει μια νέα διάσταση στον τρόπο μαγειρέματος και διατροφής στο σπίτι. 

  Η σειρά αυτή έχει σκοπό να βοηθήσει τον σύγχρονο καταναλωτή, ο οποίος διαθέτει περιορισμένο χρόνο, να μαγειρέψει στο σπίτι εύκολα μα και πολύ νόστιμα και υγιεινά πιάτα.

  Στόχοι 

  H Provil σήμερα έχει ως στόχο να συνεχίζει να κάνει αυτό που κάνει καλά εδώ και 25 χρόνια, δηλαδή να προβλέπει τις εναλλασσόμενες ανάγκες των καταναλωτών και να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και καίρια µε πρωτοποριακά και καινοτόμα προϊόντα κορυφαίας ποιότητας και να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των πελατών και συνεργατών της. 

  Ταυτόχρονα  η εξωστρέφεια είναι αυτή που πρέπει να χαρακτηρίζει μια σύγχρονη ελληνική επιχείρηση υποστηρίζοντας την βιομηχανία τροφίμων και την ελληνική γαστρονομία, πολύ περισσότερο όταν αυτή βοηθά τη χώρα, εισάγοντας συνάλλαγμα και δημιουργώντας θέσεις εργασίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων