Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Σεπ-2022 08:02

  Ουκρανική αντεπίθεση: Σημείο καμπής στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας

  26092469
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Arkady Mil-Man

  Οι τελευταίες ημέρες μαρτυρούν μια αλλαγή κατεύθυνσης στην Ουκρανία, με την έναρξη της ευρείας ουκρανικής αντεπίθεσης εναντίον των ρωσικών δυνάμεων για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου τον περασμένο Φεβρουάριο.

  Η επίθεση ήταν μέρος ενός σχεδίου που οδήγησε τους Ρώσους να συγκεντρώσουν δυνάμεις στη νότια περιοχή της Χερσώνας, ενώ οι Ουκρανοί εστίασαν την επίθεση τους ανατολικά, προχωρώντας δεκάδες χιλιόμετρα και απελευθερώνοντας πολλές πόλεις και κοινότητες.

  Ο ρωσικός στρατός, ο οποίος μέχρι την έναρξη του πολέμου απολάμβανε την εικόνα ενός από τους πιο ισχυρούς στρατούς παγκοσμίως, έχει δείξει τις αδυναμίες του στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, δείχνοντας ακαμψία, απαρχαιωμένες μεθόδους μάχης και μικρή ικανότητα να πάρει μαθήματα.

  Από την άλλη πλευρά, ο ουκρανικός στρατός επωφελείται από την προμήθεια δυτικών όπλων, τη στενή συνεργασία με τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών και τον τρόπο λειτουργίας, που συνάδει με το σύγχρονο δόγμα πολέμου.

  Παρά τα πλεονεκτήματα αυτά, ο ρωσικός στρατός απολαμβάνει σημαντικό ποσοτικό πλεονέκτημα και μια νίκη της Ουκρανίας δεν διαφαίνεται ακόμη.

  Ο πόλεμος είναι πιθανό να συνεχιστεί για πολλούς μήνες ακόμη, εν μέρει διότι η ουκρανική ηγεσία, η οποία έχει διακηρύξει την πρόθεση της να απελευθερώσει όλη την ουκρανική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων περιοχών που έχουν καταληφθεί από τη Ρωσία το 2014, θα διαπιστώσει ότι είναι δύσκολο να τερματίσει τον πόλεμο προτού πετύχει τον στόχο της.

  Οι πιθανότητες για ένα σενάριο στο οποίο η Ουκρανία θα έχει το πάνω χέρι στο τέλος του πολέμου, κάτι που φάνηκε απίθανο στην αρχή του πολέμου, αυξάνονται με τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης.

  Εάν αυτό το σενάριο πραγματοποιηθεί, θα έχει καθοριστική επίδραση στη θέση Ρωσίας και Ουκρανίας στην παγκόσμια σκηνή. Το Ισραήλ πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται την πιθανότητα μια νέας παγκοσμίως τάξης που θα διαμορφωθεί, και να αποφασίσει εάν θέλει να τοποθετηθεί.

  Εάν η Ουκρανία γίνει μέλος της ΕΕ, θα γίνει μια από τις μεγαλύτερες χώρες και με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ένωση. Επιπλέον, πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες, θα ανοίξουν για την Ουκρανία και τον στρατό της μετά τον πόλεμο.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.inss.org.il/social_media/the-ukrainian-feint-a-turning-point-in-the-war-against-russia/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ