Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιουλ-2022 01:28

  Τι βρίσκεται πίσω από το αίτημα της Ρωσίας να σταματήσει τις δραστηριότητές της η Jewish Agency

  160627375
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ου Arkady Mil-Man

  Οι εντάσεις στις σχέσεις Ισραήλ-Ρωσίας έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και πολλοί στο Ισραήλ αποδίδουν σε αυτές τις εντάσεις την απαίτηση του ρωσικού υπουργείου Δικαιοσύνης να σταματήσει τις δραστηριότητες της Jewish Agency. Πρόκειται για μια επιφανειακή εξήγηση που δεν λαμβάνει υπόψη τις βαθιές τάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια.

  Η πρώτη τάση είναι η μη ανοχή προς τις ξένες οντότητες που λειτουργούν στη ρωσική επικράτεια, η οποία πηγάζει από την αυξημένη απόσταση της Ρωσίας από τη Δύση, και αποτυπώνεται σε νόμους που περιορίζουν τους ξένους οργανισμούς και προσβάλλουν τις δραστηριότητές της. Οι ρωσικές αρχές άρχισαν να κλείνουν ξένους οργανισμούς ήδη πριν από μια δεκαετία. Ο επίσημος λόγος για αυτό είναι η παραβίαση της ρωσικής νομοθεσίας, ενώ στην πράξη είναι μια κίνηση περιορισμού της δράσης των ξένων οργανώσεων που προωθούν τις αξίες της δυτικής δημοκρατίας.

  Η δεύτερη τάση είναι η άνοδος του αντισημιτισμού στη Ρωσία. Το φαινόμενο του αντισημιτισμού δεν είναι νέο και οι Εβραίοι έχουν υποφέρει από αυτό σε όλα τα χρόνια και της ενσαρκώσεις της Ρωσίας –από την τσαρική αυτοκρατορία έως τη Σοβιετική Ένωση. όπως και αλλού στον κόσμο, ο αντισημιτισμός εντείνεται σε περιόδους κρίσης και οι ξεκάθαρα αντιδιπλωματικές δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ, όπως "οι μεγαλύτεροι αντισημίτες είναι οι ίδιοι οι Εβραίοι" καθώς και "ο Χίτλερ είχε εβραϊκό αίμα", υποδεικνύουν αυτό το φαινόμενο.

  Η τρίτη τάση είναι μια ανεπαρκής ισραηλινή απάντηση στα μηνύματα της Ρωσίας όλα αυτά τα χρόνια, σχετικά με τη δυσαρέσκειά της με τις δραστηριότητες της Jewish Agency, που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 2000. Η Ρωσία δυσκόλεψε τη λειτουργία της και επέβαλε διάφορους περιορισμούς σε αυτή. Η Jewish Agency δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στο εχθρικό περιβάλλον και να ανταποκριθεί ενεργά για να αλλάξει η κατάσταση.

  Οι δύο πρώτες τάσεις αναμένεται να ενταθούν στο άμεσο μέλλον. Ως εκ τούτου, το Ισραήλ πρέπει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του. Αυτή δεν είναι η τελευταία κρίση μεταξύ του Ισραήλ και της Ρωσίας, και το Ισραήλ πρέπει να προετοιμαστεί για τις επερχόμενες κρίσεις, ειδικά υπό το φως του περιορισμένου περιθωρίου ελιγμών.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.inss.org.il/social_media/what-lies-behind-russias-demand-to-stop-the-activities-of-the-jewish-agency/

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ