Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Μαρ-2023 11:25

  Μάρτιος, μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το Πολλαπλό Μυέλωμα

  Μάρτιος, μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το Πολλαπλό Μυέλωμα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο μήνας Μάρτιος είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για το Πολλαπλό Μυέλωμα. Η Janssen Ελλάδος, η φαρμακευτική εταιρεία του ομίλου της Johnson & Johnson, σεβόμενη όλους τους ασθενείς και φροντιστές, ενημερώνει τους πολίτες για τις αιματολογικές παθήσεις και  παρέχει χρήσιμες πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας JanssenWithMe.

  Σε μια περίοδο που η αξία της υγείας βρίσκεται στο επίκεντρο της καθημερινότητας, η Janssen αλλάζει ριζικά τον τρόπο αντίληψης, διάγνωσης και διαχείρισης των αιματολογικών παθήσεων, σε στενή συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του τομέα της υγείας. Σε όλο το εύρος των θεραπευτικών κατηγοριών που ειδικεύεται, είναι αφοσιωμένη στην εξεύρεση καινοτόμων θεραπειών για την καταπολέμηση και πρόληψη αυτών.

  Συγκεκριμένα για το Πολλαπλό Μυέλωμα, είναι αρκετές οι θεραπευτικές επιλογές, και είναι σημαντικό να προσαρμόζονται ανάλογα με την κατάσταση υγείας του κάθε ασθενή. Οι έρευνες για τη θεραπεία και ίαση του πολλαπλού μυελώματος, εξακολουθούν να είναι σε εξέλιξη, ωστόσο βασικό κριτήριο για την επιβράδυνση της ασθένειας και τη μείωση των συμπτωμάτων, είναι η συνέπεια και συμμόρφωση του ασθενή στη θεραπεία καθώς και η συνεχής παρακολούθηση από τον θεράποντα γιατρό. Επιπλέον, η πλήρης ενημέρωση και υποστήριξη, μπορεί να αποτελέσει το σημαντικό εφόδιο για την καλύτερη φροντίδα ασθενών και φροντιστών.

  Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Janssen, είναι χορηγός του Διεθνούς Ιδρύματος Πολλαπλού Μυελώματος, το οποίο είναι αφιερωμένο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και φροντιστών, αλλά και την ενημέρωση με τις τελευταίες εξελίξεις για τις θεραπευτικές επιλογές της ασθένειας. Στην πλατφόρμα mam.myeloma.org, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν ιστορίες ασθενών που έχουν διαγνωσθεί με Πολλαπλό Μυέλωμα. Με το hashtag #MymyelomaStory, ασθενείς και φροντιστές από όλο τον κόσμο, δημιουργούν μία κοινότητα όπου μπορούν να μοιραστούν και να δουν τις εμπειρίες ανθρώπων που ζουν με την ασθένεια. Εμπειρίες ασθενών αλλά και φροντιστών που βρίσκονται στο πλάι τους στις δύσκολες στιγμές της διάγνωσης, της θεραπείας αλλά και της ανάρρωσης.

  Ο κος Μάνος Κουταλάς, Medical Affairs Director, στην Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson δήλωσε: "Με αφορμή τον Μήνα Μάρτιο, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το Πολλαπλό Μυέλωμα, είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίσουμε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, πρόληψης και φροντίδας υγείας. Καθώς βρισκόμαστε σε μία εποχή που η Έρευνα & Ανάπτυξη καθώς και η πρόσβαση στην φαρμακευτική καινοτομία, έχουν κάνει "αλματώδη" πρόοδο, βασικός στόχος μας στην Janssen, είναι όχι μόνο να καταστήσουμε όλες τις αιματολογικές παθήσεις θεραπεύσιμες, αλλά να γίνουν αποτρέψιμες και ιάσιμες".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:00 17/05

  Ποια ευρωπαϊκή χώρα έχει την πιο "υγιεινή" κουζίνα;

  Εάν βιαστείτε να απαντήσετε "η Ελλάδα", η παρακάτω έρευνα θα σας φανεί ενδιαφέρουσα – και αποκαλυπτική.

  10:29 17/05

  Θεραπευτική Ιστιοπλοΐα από την Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας

  Η ιστιοπλοΐα φαίνεται πως αποτελεί ένα μέσο για τις θεραπευτικές τεχνικές ψυχικής ενδυνάμωσης και σωματικής ευεξίας για τους ασθενείς.

  08:25 17/05

  Πολύ αισιόδοξα νέα για τις σοβαρές ρήξεις του ώμου

  Νέα εποχή στην αποκατάσταση του υπερακανθίου μυός, με βιολογική ενίσχυση από τοπικό αυτόλογο μόσχευμα.

  08:15 17/05

  Η εκπαίδευση στη χειρουργική

  Το "εργαλείο" για την βελτίωση των αποτελεσμάτων των χειρουργικών επεμβάσεων.

  12:00 16/05

  Έχετε δερματικές αλλεργίες: Τα δύο λαχανικά που μπορεί να περιορίσουν τα συμπτώματα

  Θρεπτικές ουσίες σε λαχανικά βρέθηκαν ότι μπορεί να μειώσουν τη σοβαρότητα των δερματικών αλλεργιών, βρήκε νέα έρευνα.

  09:31 16/05

  ΕΚΠΑ: Κέντρο αναφοράς για την διάγνωση και αντιμετώπιση της αμυλοείδωσης στην Ελλάδα

  Αναγνώριση της Μονάδας Πλασματοκυτταρικών Δυσκρασιών της Θεραπευτικής Κλινικής του ΕΚΠΑ ως Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης Σπάνιων και Πολύπλοκων Νοσημάτων με πεδίο την Αμυλοείδωση.

  08:45 16/05

  Μάιος: Μέτρησε την πίεσή σου!

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, οι ειδικοί έχουν ορίσει τον Μάιο ως Μήνα Μέτρησης.

  08:14 16/05

  Spetsathlon 2023: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 9η διοργάνωση

  Για 9η συνεχή χρονιά και έχοντας κερδίσει χιλιάδες οπαδούς, το Spetsathlon επέστρεψε το τριήμερο 12-14 Μαΐου στο νησί των Σπετσών.

  08:10 16/05

  Η METRO στηρίζει το θεσμό της οικογένειας και τους ανθρώπους της

  Με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες της Μητέρας στις 14 Μαΐου και του Πατέρα στις 18 Ιουνίου, η METRO σχεδίασε και υλοποιεί μία κίνηση με μεγάλη σημασία και με υψηλό συμβολισμό, υποστηρίζοντας το σωματείο...

  08:00 16/05

  Η σημασία του καλού ύπνου για την υγεία μας

  Μελέτες ανά τον κόσμο αποδεικνύουν συνεχώς την αξία του σωστού ύπνου, ποιοτικά και ποσοτικά, για όλο το φάσμα της υγείας μας, σωματικά και ψυχολογικά.

  13:40 15/05

  Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να γυμναζόμαστε;

  Υπάρχουν οι πρωινοί και οι βραδινοί τύποι στην άσκηση. Είναι όμως κάποια ώρα της ημέρας καλύτερη επιλογή για να κάνουμε την προπόνησή μας;

  12:31 15/05

  Dport Services: Μία ξεχωριστή Family Day

  Η Dport Family Day είχε και άλλες εκπλήξεις όπως η παρουσία σε αυτή του γνωστού θρύλου της Εθνικής ομάδας μπάσκετ και αρχηγού του Ολυμπιακού, Γιώργου Πρίντεζη.

  10:47 15/05

  Λοιμώξεις του αναπνευστικού: Έλληνες ερευνητές ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπισή τους

  Οι ερευνητές καλούνται να χαρτογραφήσουν τους μηχανισμούς που οδηγούν στην ανοσολογική βλάβη σε ασθενείς με σοβαρή πνευμονία χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες στην βιολογία και την...

  08:24 15/05

  Δωρεάν ενημερωτική εκδήλωση για τα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου

  Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα περισσότερα από 30.000 άτομα ζουν με Ελκώδη Κολίτιδα ή Νόσο Crohn, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

  07:55 15/05

  Εκπαίδευση επιστημόνων στις τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών από την Advanced Hair Clinics στο Λος Άντζελες

  Στις Η.Π.Α. ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά συνέδρια ιατρών.

  12:39 12/05

  Βασιλιάς Κάρολος: Καλές συνήθειες που τον διατηρούν υγιή

  Στη στέψη του λίγες ημέρες νωρίτερα, ο βασιλιάς -πλέον- Κάρολος εμφανίστηκε ευθυτενής και υγιής. Κατά καιρούς έχει αποκαλύψει τις συνήθειές του που συμβάλουν στην καλή υγεία και ευεξία.