Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Δεκ-2022 12:30

  5 πιθανά συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη

  5 πιθανά συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο καρκίνος του προστάτη είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στους άντρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς επηρεάζει περίπου έναν στους οχτώ άντρες στην πορεία της ζωής τους. Ο Alan Doherty, είναι σύμβουλος ουρολόγος στο Νοσοκομείο Spire Parkway στη Βρετανία και αναφέρει τα κύρια πρώτα συμπτώματα που θα μπορούσαν να συνηγορούν σε καρκίνο του προστάτη. "Όλα σχετίζονται με την ούρηση. Μπορεί να δυσκολεύεστε να ουρήσετε, να χρειάζεται να ουρείτε πιο συχνά (συχνά περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας), να έχετε αδύναμη ροή ούρων και να νιώθετε ότι η κύστη σας δεν αδειάζει ποτέ εντελώς. 

  Μια αίσθηση καύσου κατά την ούρηση ή την εκσπερμάτιση, καθώς και η παρουσία αίματος στα ούρα ή το σπέρμα, θα μπορούσε επίσης να συνδέεται με καρκίνο του προστάτη. Εάν ο καρκίνος αυτός περάσει απαρατήρητος, μπορεί να εξαπλωθεί και συχνά επηρεάζει τα γειτονικά οστά, προκαλώντας πόνο και ευαισθησία". 

  Ωστόσο ο ουρολόγος είναι καθησυχαστικός. "Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα παραπάνω πιθανά συμπτώματα καρκίνου του προστάτη μπορεί να παρουσιαστούν σε πολλές άλλες, λιγότερο σοβαρές, καταστάσεις του προστάτη. Για παράδειγμα, η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη, συχνή σε άντρες άνω των 60 ετών, μπορεί να προκαλέσει παρόμοια συμπτώματα". 

  Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο του προστάτη

  Τα αίτια για τον καρκίνο αυτό δεν είναι γνωστά, εξηγεί ο ουρολόγος, υπάρχουν όμως ορισμένες συνθήκες που αυξάνουν τις πιθανότητες. Ανάμεσά τους είναι η ηλικία άνω των 50 ετών, το οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του προστάτη και η παχυσαρκία. 

  Η θεραπεία και η πρόληψη


  Τα καλά νέα είναι ότι ο καρκίνος του προστάτη μπορεί να θεραπευτεί, ωστόσο η αποτελεσματικότητα των θεραπειών εξαρτάται από το πόσο έγκαιρα εντοπίστηκε. Όπως είναι λογικό, όσο νωρίτερα γίνει η διάγνωση, τόσο πιο αποτελεσματικές θα είναι η θεραπείες. 

  Αναφορικά με την πρόληψη, συζητήστε με τον ουρολόγο ή τον παθολόγο σας για το πόσο είναι χρήσιμη για εσάς, ανάλογα με τα προσωπικά σας δεδομένα, μια ετήσια εξέταση του προστάτη καθώς και οι αντίστοιχες συμπληρωματικές αιματολογικές εξετάσεις. Άλλωστε, όπως σε κάθε νόσημα, έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:37 03/02

  Έρευνα: Πόσο αποτελεσματική είναι η αναμνηστική δόση κατά της COVID-19

  Την προστασία που προσφέρει το δισθενές εμβόλιο κατά της σοβαρής νόσησης σε όσους έχουν κολλήσει κορονοϊό, εξετάζει νέα μελέτη.

  16:00 02/02

  Συμμαχία φορέων για την αντιμετώπιση του καρκίνου ως πρώτη προτεραιότητα για τη Δημόσια Υγεία

  Οι βασικοί πυλώνες και προτάσεις με στόχο την συνέχιση του εθνικού διαλόγου για την δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο.

  10:37 02/02

  Οι επιπλοκές της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο

  Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε αμερικανο-σουηδική έρευνα, ενώ όπως επισήμαναν οι ειδικοί ο κίνδυνος μπορεί να είναι υπαρκτός χρόνια μετά.

  10:13 02/02

  Οι δύο παράγοντες που μπορεί να σχετίζονται με καρδιακή ανεπάρκεια

  Η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση φαίνεται ότι αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια, βρήκε νέα έρευνα.

  09:42 02/02

  Ελληνική μελέτη: Γιατί δεν εμβολιάζονται για τη γρίπη οι ευπαθείς ομάδες

  Τους παράγοντες που επηρεάζουν την πρόθεση των ευπαθών ομάδων να εμβολιαστούν κατά της εποχικής γρίπης εξέτασε μελέτη από το τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ.

  11:41 01/02

  Παίρνετε β-αναστολείς; Η μελέτη αυτή μπορεί να σας ενδιαφέρει

  Πιθανή επίδραση στη συμπεριφορά όσων παίρνουν πολύ ευρέως χορηγούμενα φάρμακα, τους β-αναστολείς, επισημαίνει νέα μελέτη.

  09:25 01/02

  Ο πιθανός κίνδυνος υγείας από τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα

  Αυξημένος μπορεί να είναι ο κίνδυνος καρκίνου από τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα, σύμφωνα με διεθνή μελέτη.

  08:15 01/02

  Αλγόριθμο για την Εμφύτευση Γενιών FUE παρουσίασε ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής στο Συνέδριο IMCAS 2023

  Σήμερα, η τεχνική FUE είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών και ο αλγόριθμος αυτός που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ένα τόσο σημαντικό ιατρικό συνέδριο, θα συμβάλλει σημαντικά στην...

  23:59 31/01

  Πώς θα μειώσουμε -εύκολα- το αλάτι από τη διατροφή μας

  Το αλάτι νοστιμίζει μεν το φαγητό μας, μπορεί όμως να γίνει αιτία για σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας.

  13:06 31/01

  Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη

  Για όλο τον Φεβρουάριο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου, μπορούμε να κάνουμε τις παραπάνω δωρεάν προληπτικές εξετάσεις μέσω των δημοτικών ιατρείων του Δήμου Αθηναίων.

  11:19 31/01

  Η Lidl προωθεί τη συνειδητή διατροφή

  Η Lidl υιοθετεί μια διεθνή σειρά μέτρων που έχει σχεδιαστεί για την υποστήριξη της συνειδητής διατροφής.

  08:58 31/01

  FDA: Έγκριση νέας, από του στόματος, θεραπείας για το διαβήτη

  Ο αμερικανικός οργανισμός υγείας FDA ενέκρινε τη βεξαγλιφλοζίνη για τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

  15:50 30/01

  All.Can Greece: Πρόταση για σχέδιο δράσης για τον καρκίνο

  H All.Can Greece, εκπροσωπώντας την ογκολογική κοινότητα της χώρας μας, παρουσίασε τα αποτελέσματα της μελέτης "Εθνικό Σχέδιο για τον Έλεγχο του Καρκίνου: Συστάσεις πολιτικής".

  14:58 30/01

  Ερυθρός Σταυρός: Ο κόσμος είναι "επικίνδυνα απροετοίμαστος" για την επόμενη πανδημία

  Στις μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις που μπορεί να ενσκήψουν, παράλληλα με φυσικές καταστροφές που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, εφιστά την προσοχή όλων μας ο Ερυθρός Σταυρός.

  12:24 30/01

  Ψωρίαση και στρες: Γιατί είναι σημαντικό να σπάσει ο φαύλος κύκλος

  Πόσοι από τους ασθενείς με διαγνωσμένη ψωρίαση δεν προσπαθούν να κάνουν οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να διαχειριστούν τα εμφανή σημάδια της νόσου;