Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Σεπ-2022 12:20

  Εγκαίνια νέων γραφείων της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

  Εγκαίνια νέων γραφείων της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της Ακαδημαϊκής και Επιστημονικής Κοινότητας και της Κοινωνίας των Πολιτών, επισφραγίζοντας για μια ακόμα φορά τη βούληση σύμπλευσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Υγείας με τη φωνή των ασθενών και πολιτών, προς όφελος της διαφύλαξης και προαγωγής της υγείας.

  Απευθύνοντας ευχαριστήριο μήνυμα προς τους παρευρισκόμενους, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Νίκος Δέδες, αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση της Ένωσης, με το Άρθρο 60 του Ν. 4931/2022, ως επίσημης συνομιλήτριας της Πολιτείας, που αποτελεί το εφαλτήριο ενός ευρύτερου συμμετοχικού διαλόγου με άξονες τη Δημόσια και Ψηφιακή Υγεία, τη Φαρμακευτική Πολιτική, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και την Παροχή Υπηρεσιών Φροντίδας.

  Εκπροσωπώντας την Α.Μ Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Νεόφυτος Δοντάς, αναφέρθηκε στη φροντίδα των ασθενών ως το βασικό επιστέγασμα των πανανθρώπινων πολιτισμικών αξιών της κοινωνίας, με άμεσο αντίκτυπο στο σύνολό της.

  Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε τη σημασία συνεχούς τοποθέτησης των χρονίων ασθενών στο επίκεντρο ενός διακομματικού διαλόγου, αναφερόμενος στις  διαπροσωπικές σχέσεις Πολιτείας και Συλλόγων Ασθενών που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε τον κοινό στόχο Πολιτείας και Συλλόγων Ασθενών σε εύκολη πρόσβαση, έγκαιρη διάγνωση και ποιότητα υπηρεσιών υγείας. Η Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις, Ζωή Ράπτη, επισήμανε την κομβική συμμετοχή της φωνής των ασθενών σε ζητήματα ψυχικής υγείας μέσα από την αρμόδια Επιτροπή και τις αντίστοιχες δομές που έχουν δημιουργηθεί.

  Χαιρετισμό απηύθυναν και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας. Η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επικείμενη αναβάθμιση του τρόπου εκπροσώπησης των ασθενών στη χώρα μας και την ανανέωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής υποστήριξης. Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, δήλωσε ότι η Πολιτεία εξακολουθεί να παραμένει αρωγός κάθε προσπάθειας των Συλλόγων Ασθενών, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στη σημασία διεκδίκησης δικαιωμάτων των ασθενών αλλά και εν γένει των Ελλήνων πολιτών.

  Ο τ. Υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, επεσήμανε ότι το στοίχημα της σημερινής εποχής έγκειται όχι μόνο στην ενδυνάμωση των δημόσιων συστημάτων υγείας, αλλά και στην αναδιαμόρφωση της γενικότερης πολιτικής υγείας με αφετηρία τη φωνή των ληπτών υπηρεσιών της.

  Κλείνοντας, χαιρετισμό απέστειλε ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, τονίζοντας πως οι φωνές και τα κοινωνικά δικαιώματα των ασθενών είναι σημαντικό να ενδυναμωθούν, με την πρόσβαση σε έγκυρη πληροφόρηση αλλά και σε βέλτιστες θεραπευτικές επιλογές να παραμένουν αδιαπραγμάτευτες.

  Το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας Ναΐμ Ελ Γαντούρ καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι των: Ιδρύματος Μποσοδάκη, Ερυθρού Σταυρού, Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), Οργανισμού Έρευνας και Ανάλυσης διαΝΕΟσις, Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού (ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ), Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ), Pharma Innovation Forum (PIF) και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

  Τέλος, εκπροσωπώντας το Δήμο Αθηναίων, το παρόν έδωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Κατερίνα Γκαγκάκη.

  Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας ευχαριστεί θερμά όσους παρευρέθηκαν και στηρίζουν διαχρονικά το έργο της.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  Τελευταία άρθρα

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  14:04 02/12

  Ταχίνι: Πιθανές παρενέργειες από την μεγάλη κατανάλωσή του

  Το ταχίνι το αγαπάμε αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να μας προκαλέσει ενοχλήσεις, ειδικά εάν το παρακάνουμε με την ποσότητα που καταναλώνουμε.

  11:20 02/12

  Novartis Hellas: Το αποτύπωμα στην υγεία, την κοινωνία και την οικονομία

  Ο ασθενής στο επίκεντρο, η ευθύνη προς την κοινωνία και η βιωσιμότητα παραμένουν ανάμεσα στις βασικές δεσμεύσεις της Novartis Hellas.

  11:14 02/12

  Το στρες της πανδημίας φαίνεται να γέρασε πρόωρα τους εγκεφάλους των εφήβων

  Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε νέα αμερικανική έρευνα.

  09:49 02/12

  Το 1555 απαντά στις ερωτήσεις σας για την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας

  "Τι είναι η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας; Πώς μπορώ να την αποκτήσω; Πώς και πού την χρησιμοποιώ;" Αυτές είναι κάποιες από τις απορίες που μπορούμε να λύσουμε καλώντας στο 1555.

  08:21 02/12

  Η σωματική άσκηση μειώνει τη θνητότητα σε ασθενείς με καρκίνο μαστού

  Ενώ είναι γνωστό ότι η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, νέα δημοσίευση παρέχει δεδομένα ότι συμβάλει και στη μείωση της θνητότητας.

  11:42 01/12

  Έλενα Χουλιάρα: "Στήριξη της καινοτομίας στο φάρμακο και ουσιαστική συνεργασία, κλειδί για τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας"

  Όσα επισήμανε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου Έλενα Χουλιάρα, από το βήμα του "Sixth Sustainability Summit for south-east Europe and the Mediterranean" του...

  11:37 01/12

  Δημιουργείται για πρώτη φορά Εθνικό Μητρώο ασθενών με HIV - Ηλεκτρονική η συνταγογράφηση αντιρετροϊκών φαρμάκων

  Οι ασθενείς με HIV λοίμωξη εντάσσονται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τα αντιρετροϊκά φάρμακα και τα παραπεμπτικά των εργαστηριακών εξετάσεων.

  10:08 01/12

  Έλεγχος αντισωμάτων για κορονοϊό: Ποια η αξία τους την εποχή της μεταλλαγής Οmicron;

  Στην εποχή της πανδημίας της νόσου COVID-19, o προσδιορισμός των αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού SARS-CoV-2 έχει αποδειχθεί ένα σημαντικό εργαλείο με ορισμένους όμως περιορισμούς.

  08:38 01/12

  1η Δεκεμβρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα AIDS: "Δεν είμαστε όλοι εδώ, αλλά είμαστε ακόμη εδώ"

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS (1η Δεκεμβρίου) ο Σύλλογος Οροθετικών "Θετική Φωνή" στέλνει ένα μήνυμα μνήμης αλλά και διεκδικήσεων.

  08:35 01/12

  Πιστοποιημένα cruelty free & ethically sourced προϊόντα για το σπίτι, τον άνθρωπο, το κατοικίδιο

  Η Dendron συστήνεται στο κοινό μέσα από μία μεγάλη γκάμα προϊόντων για το σπίτι, την προσωπική φροντίδα, το παιδί και το κατοικίδιο.

  18:08 30/11

  Special Olympics Hellas: Ξεκινά το έργο "Ενισχύοντας τις Στρατηγικές Οργανωσιακές Δράσεις των Special Olympics Hellas"

  Το έργο "Ενισχύοντας τις Στρατηγικές Οργανωσιακές Δράσεις των Special Olympics Hellas" υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund.

  14:13 30/11

  Ηowden Hellas: Με τους Δρομείς Ελπίδας δεν μένει κανένας πίσω!

  Ένα υψηλών προδιαγραφών αμαξίδιο πρόσφεραν από κοινού εργαζόμενοι και διοίκηση της Howden Hellas στο Σύλλογο "Δρομείς Ελπίδας", με στόχο τη συμπερίληψη των πιλότων-ΑΜΕΑ σε αθλητικούς αγώνες.

  09:35 30/11

  Τεστ ούρων μπορεί να δίνει ενδείξεις για τη νόσο Αλτσχάιμερ σε αρχικό στάδιο

  Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι βρήκαν έναν ευαίσθητο βιοδείκτη στα ούρα, ο οποίος μπορεί να αποκαλύψει τη νόσο Αλτσχάιμερ αρχικού σταδίου.

  09:30 30/11

  Μπορεί να συνδέονται οι θεραπείες υπογονιμότητας με τον καρκίνο;

  Το σημαντικό αυτό ερώτημα επιχειρούν να απαντήσουν ειδικοί που συμμετέχουν στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο "Καρκίνος - Υπογονιμότητα & Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή: Μύθος και πραγματικότητα".

  08:30 30/11

  Ρεδεμσιβίρη: Ο ρόλος της στη διαχείριση της πανδημίας COVID-19

  Περίπου 3 χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας, μία ανασκόπηση της δράσης της ρεδεμσιβίρης μας δίνει μια συνολική εικόνα για τα όπλα που υπάρχουν πλέον για την πρόληψη της σοβαρής νόσησης.

  15:57 29/11

  Καρδιολογικές εξετάσεις μετά από ιογενείς λοιμώξεις: Πότε είναι απαραίτητες

  Ο Πρόεδρος της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ εξηγεί ποιες εξετάσεις και σε ποιες περιπτώσεις είναι καλό να γίνονται μετά από μία ίωση ή λοίμωξη.