Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Ιουν-2022 08:08

  Λύση για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: Αυτόνομο Ρομποτικό Σύστημα Απολύμανσης Robotsafe με Τεχνολογία UV-C

  Λύση για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: Αυτόνομο Ρομποτικό Σύστημα Απολύμανσης Robotsafe με Τεχνολογία UV-C
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ως πρωτοπόρος στον κλάδο υγείας, με αφορμή την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κινδύνου νοσοκομειακών λοιμώξεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας συνεργάστηκε με την Gizelis Robotics και προχώρησε στη λειτουργία εγκατάστασης και μελέτης της αποτελεσματικότητας των RobotSafe σε χώρους των εγκαταστάσεων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και του Ιατρικού Περιστερίου. Τα ρομπότ της Gizelis Robotics χρησιμοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία στην κλινική COVID του Ιατρικού και σε "ευαίσθητους" χώρους όπως τα χειρουργεία, το ακτινολογικό τμήμα, τα δωμάτια ασθενών και σε άλλους κλειστούς χώρους των νοσοκομείων. Τα αποτελέσματα των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν, με καλλιέργεια δειγμάτων που ελήφθησαν από την καταρτισμένη Ομάδα Λοιμωξιολόγων του Κέντρου, απέδειξαν την αποτελεσματικότητα του συστήματος, το οποίο μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του πρακτικά μηδένισε το μικροβιακό φορτίο των χώρων του κτιρίου που εργάστηκε.  

  Η λύση που πρότεινε η Gizelis Robotics στον πρωτοπόρο Όμιλο Ιατρικού Αθηνών αφορά σε ένα καινοτόμο ρομποτικό σύστημα απολύμανσης, το RobotSafe UV-C, με αρχή λειτουργείας που βασίζεται στη μικροβιοκτόνο εκπομπή υπεριώδους ακτινοβολίας UV. 

  Η λύση ρομποτικής απολύμανσης Robot Safe της Gizelis Robotics  

  Το Robot Safe UV-C, είναι το 1ο made in Greece ρομποτικό σύστημα απολύμανσης με λειτουργία εκπομπής υπεριώδους ακτινοβολίας για την εξουδετέρωση παθογόνων μικροοργανισμών όπως μικρόβια, ιοί, βακτηρία, μύκητες, Covid-19, κ.α. 
  Το σύστημα Robot Safe έχει μια σειρά από σημαντικές ικανότητες, όπως: 
      • Αποτελεί μια έξυπνη, καινοτόμα και αποτελεσματική λύση στην απολύμανση επιφανειών.
      • Είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες λέιζερ 3600, 3D κάμερες και αισθητήρες υπερήχων για την αποφυγή σταθερών και κινητών εμποδίων.
      • Η μικροβιοκτόνος υπεριώδης ακτινοβολία αλληλοεπιδρά αποτελεσματικά με το RNA και το DNA των παθογόνων μικροοργανισμών και τα καθιστά μη μολυσματικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να αναπαραχθούν και να προκαλέσουν ασθένειες.
      • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση επιφανειών με εξουδετέρωση βακτηρίων, ιών και άλλων παθογόνων. Ως εκ τούτου, προσφέρει αυξημένη προστασία στους επισκέπτες και το προσωπικό.
      • Η τεχνολογία UV-C χρησιμοποιείται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για περισσότερα από 40 χρόνια.
      • Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, χωρίς εκπομπές όζοντος κατά τη διάρκεια ή μετά τη χρήση.
      • Προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας με χρήση τεχνητής νοημοσύνης καθώς υπολογίζει πάντα τη συντομότερη διαδρομή για να εκτελέσει με επιτυχία την αποστολή του.
      • Απαιτεί ελάχιστη έως μηδενική συντήρηση και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.
      • Είναι εύκολο στον χειρισμό και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις προγραμματισμού του ρομπότ.

  Επιπλέον, το σύστημα διαθέτει ρομποτική πλατφόρμα με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να κινείται αυτόνομα σε εσωτερικούς χώρους, είναι ικανό να αποφεύγει εμπόδια και να επαναπρογραμματίσει τη διαδρομή του, προσφέροντας πιστοποιημένη και ποιοτική απολύμανση. 

  Στον εξοπλισμό της ρομποτικής λύσης απολύμανσης περιλαμβάνονται: 
      • Ειδική εφαρμογή app απομακρυσμένης λειτουργίας μέσω tablet ή smartphone που επιτρέπει:
          ◦ Τον σχεδιασμό και την εκτέλεση αποστολών απολύμανσης με βάση τις ανάγκες του Ιατρικού Κέντρου και άλλων οργανισμών υγείας που εφαρμόζουν αυστηρά κριτήρια για την ασφάλεια των κτιρίων και των εγκαταστάσεων τους.

          ◦ Tη δημιουργία εκθέσεων απολύμανσης και την καταγραφή ιστορικού σε κάθε χώρο ξεχωριστά.

          ◦ Μέγιστη ασφάλεια στη χρήση με live οθόνες και άμεση διακοπή λειτουργίας από το tablet ή το smart phone.

  Τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής λύσης απολύμανσης Robot Safe 

  Μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης εγκατάστασης και δοκιμής του ρομποτικού συστήματος Robot Safe τα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει η συγκεκριμένη λύση στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών και γενικότερα στον Κλάδο Υγείας, είναι: 
      • Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η υπερσύγχρονη ρομποτική τεχνολογία στην υπηρεσία της πρωτοπορίας και της καινοτομίας για ουσιαστική και πιστοποιημένη απολύμανση καθώς και προβολή, προσδίδοντας πραγματικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ιδιαίτερα σε οργανισμούς που η επιχειρηματική τους λειτουργία επιβάλλει μαζική φυσική παρουσία 
      • Προϊόν σχεδιασμένο για δημιουργία ασφαλέστερων συνθηκών σε εργασιακούς χώρους και σε συνθήκες μαζικής προσέλευσης ανθρώπων
      • Παραμετροποιήσιμη λειτουργία εκπομπής υπεριώδους ακτινοβολίας για χρήση σε εσωτερικούς χώρους με ασφάλεια και ευελιξία
      • Εύχρηστο και φιλικό προς το περιβάλλον
      • Χαμηλό κόστος λειτουργίας και συντήρησης

  Ο Δρ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Export Sales Manager της Gizelis Robotics, δήλωσε: Η εφαρμογή του ρομποτικού συστήματος απολύμανσης Robot Safe σε κτιριακές εγκαταστάσεις όπως είναι τα νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και τα κέντρα υγείας, είναι ένα παράδειγμα υιοθέτησης έξυπνων τεχνολογικών λύσεων στον τομέα της ασφάλειας και υγιεινής. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο αποδεικνύει ότι η ρομποτική τεχνολογία είναι απολύτως απαραίτητη και μεταμορφώνει τους χώρους στην αντίληψη των εργαζομένων και των πελατών σε πιο φιλικούς, πιο ασφαλείς και επομένως πιο λειτουργικούς. 

  Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών δήλωσε: Το επιτυχές solution study ανάπτυξης και εφαρμογής της ελληνικής ρομποτικής λύσης RobotSafe αναδεικνύει τόσο την δύναμη της καινοτομίας, όσο και την πολλαπλασιαστική αξία των συνεργιών μεταξύ ομοσκεπτικών ελληνικών επιχειρήσεων. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε) παρέχει το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη τέτοιων συνεργασιών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:00 09/08

  Οι διατροφικές συμβουλές για τη χρόνια κόπωση

  Η έντονη ψυχολογική πίεση και "κακές" διατροφικές επιλογές είναι τα βασικά αίτια εμφάνισης.

  09:00 08/08

  Τέσσερα ρεαλιστικά tips για να παραμείνουμε fit στις διακοπές

  Δεν χρειάζεται να θυσιάσεις χρόνο από τις βουτιές σου για να ασκηθείς, παρά μόνο να κινηθείς έξυπνα μέσα στη μέρα.

  09:18 05/08

  Πότε είναι ασφαλές να τρώμε μύδια και άλλα όστρακα; Ο κανόνας του "ρ

  Όχι μόνο στη νηστεία αλλά όλο το καλοκαίρι, τα θαλασσινά "τραβιούνται". Τι να προσέχουμε όμως για να μην κινδυνεύσουμε από τροφική δηλητηρίαση;

  11:36 04/08

  Ο παράγοντας που μπορεί να καθυστερεί τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη

  Η σύγχυσή του με άλλα προβλήματα του ουροποιητικού είναι ένα σοβαρό θέμα, όπως επισημαίνουν βρετανοί επιστήμονες.

  08:48 04/08

  Συμπτώματα πολλαπλής σκλήρυνσης που δεν θα υποψιαζόσασταν

  Έντονη κόπωση, δυσκολία στο βάδισμα, τσιμπήματα και μουδιάσματα στα άκρα… αυτά συγκαταλέγονται στα γνωστά πρώτα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης.

  08:46 04/08

  Είστε παντρεμένος και με υψηλό μορφωτικό επίπεδο; Καλά τα νέα για εσάς!

  Οι άνδρες, ιδίως οι παντρεμένοι και μορφωμένοι, έχουν μεγάλη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερο από τις γυναίκες, δείχνει διεθνής μελέτη.

  10:26 03/08

  Αυξημένος ο κίνδυνος εμφράγματος και εγκεφαλικού μετά από ουρική αρθρίτιδα

  Τη σύνδεση μεταξύ αυτών των δύο καταστάσεων επεσήμανε βρετανική έρευνα.

  09:30 03/08

  Απώλεια όσφρησης μετά από COVID-19: Με τι άλλο μπορεί να συνδέεται;

  Συχνότερα τα προβλήματα μνήμης μετά από Covid-19 στους ανθρώπους με συνεχιζόμενη απώλεια όσφρησης, σύμφωνα με αργεντίνικη μελέτη.

  09:23 03/08

  Οι μακροπρόθεσμες καρδιαγγειακές επιπλοκές της λοίμωξης COVID-19

  Νέα μελέτη ανέδειξε σημαντικές πτυχές της αρνητικής επίπτωσης της λοίμωξης COVID-19 στον καρδιαγγειακό κίνδυνο έως και ένα έτος μετά τη νόσηση.

  17:27 02/08

  Τα απαραίτητα για το "φαρμακείο των διακοπών"

  Για όσους δεν έχουν φτιάξει ακόμη βαλίτσες, οι συμβουλές για το "φαρμακείο των διακοπών" είναι χρήσιμες.

  09:50 02/08

  Κλιματική αλλαγή: Ας μην υποτιμάμε την επίδρασή της

  Η κλιματική αλλαγή μπορεί να φέρει ακόμη και το καταστροφικό τέλος της ανθρωπότητας, προειδοποιούν επιστήμονες. Προλαβαίνουμε, άραγε, να κάνουμε "επανορθωτικές κινήσεις";

  09:28 02/08

  Tιρζεπατίδη κατά της παχυσαρκίας: Νέα μελέτη για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά της

  Η τιρζεπατίδη, ένας νέος εβδομαδιαίος ενέσιμος παράγοντας, μειώνει το σωματικό βάρος κατά 20% σε ασθενείς με παχυσαρκία.

  23:59 01/08

  Μη φτύνετε τα κουκούτσια από το καρπούζι!

  Ξέρετε πως τα κουκούτσια είναι ένα πραγματικό superfood που συμβάλει στην υγεία του καρδιαγγειακού και στον έλεγχο του διαβήτη;

  15:20 01/08

  Covid: "Ζώντας με τον κορονοϊό": Πώς μπορεί να εξελιχθεί η πανδημία

  Με τον τρίτο χειμώνα πανδημίας στον ορίζοντα, οι επιστήμονες προειδοποιούν να προετοιμαζόμαστε για περισσότερα κύματα κορονοϊού.

  14:12 01/08

  Ένας χρόνος λειτουργίας για το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

  Πάνω από 300 εργαζόμενοι, με υψηλή εξειδίκευση και εκπαίδευση, απασχολούνται ήδη στο Κέντρο και θα φτάσουν τους 360 μέχρι το τέλος του 2022 (+30% έναντι του αρχικού σχεδιασμού).