Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Απρ-2022 16:11

  Platinum διάκριση για τη Pfizer Hellas στα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2022

  Platinum διάκριση για τη Pfizer Hellas στα Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tο Platinum Βραβείο στην κατηγορία "Δράσεις για την Ενημέρωση Κοινού για Θέματα Υγείας, Πρόληψης και Φροντίδας" απονεμήθηκε στη Pfizer Hellas για την ταινία μικρού μήκους "41ο C" στο πλαίσιο των πρόσφατων Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2022. 

  Η ταινία αποτελεί μία πρωτοβουλία της εταιρείας, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στο πρόβλημα της Μικροβιακής Αντοχής και της ανορθολογικής χρήσης των αντιβιοτικών.

  Αυτή η ιδιαίτερη και δημιουργική σύμπραξη μιας φαρμακευτικής εταιρείας, της Επιστήμης και της Τέχνης, ξεκίνησε με ένα διαγωνισμό πρωτότυπου σεναρίου με θέμα την μικροβιακή αντοχή και ολοκληρώθηκε με την παραγωγή της βασισμένης στο βραβευθέν σενάριο ταινίας μικρού μήκους "41ο C", με τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων ηθοποιών. Η ταινία είναι προϊόν μυθοπλασίας και, μέσω της υπερβολής, επιχειρεί να αναδείξει τις εσφαλμένες αντιλήψεις και πρακτικές στη χρήση των αντιβιοτικών και να ευαισθητοποιήσει το κοινό. 

  Ο κ. Βασίλης Τζινιέρης, Hospital Business Unit Lead της Pfizer Hellas, παραλαμβάνοντας το βραβείο, δήλωσε: "Στη Pfizer επιδιώκουμε συνεχώς να προσφέρουμε καινοτόμα φάρμακα με γνώμονα πάντα τις ανάγκες των Ασθενών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Με αυτήν τη διάκριση επιβραβεύτηκε η καινοτομία μας στον τρόπο που ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε το ευρύ κοινό για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως αυτό της Μικροβιακής Αντοχής. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στις επιστημονικές εταιρείες που υποστήριξαν την πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή, στην ομάδα των συναδέλφων και σε όλους τους συντελεστές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στη διοργάνωση των Αριστείων Φαρμακευτικής Αγοράς 2022 και στα μέλη της επιτροπής, που αναγνώρισαν την προσπάθειά μας να συμβάλλουμε με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο στην ενημέρωση του κοινού για τη Μικροβιακή Αντοχή και την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών".

  Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία "41oC" πατώντας το σύνδεσμο

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:20 28/09

  Εγκαίνια νέων γραφείων της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

  Ο ρόλος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας έχει αναγνωριστεί και πλέον "συνομιλεί" επί ίσοις όροις με την Πολιτεία προς όφελος του ευρύτερου διαλόγου και της βελτίωσης της φροντίδας και των παροχών υγείας.

  12:08 28/09

  Ένας καλός λόγος να... πιάσουμε τα βαράκια

  Η τακτική άσκηση με βαράκια μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, ακόμη περισσότερο αν συνδυάζεται με αεροβική, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

  08:40 28/09

  Δύο vs τρεις δόσεις για την αποφυγή νοσηλείας από COVID-19

  Ο εμβολιασμός με τις τρεις αντί για δύο δόσεις έναντι του SARS-CoV-2 μειώνει τις πιθανότητες νοσηλείας λόγω COVID-19, είναι το συμπέρασμα νέας έρευνας.

  08:33 28/09

  Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρα Καρδιάς και η παρουσίαση του Μουσείου Καρδιολογίας

  Σε μία λαμπρή συνάντηση με δημοσιογράφους, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία παρουσίασε το καινούργιο αυτό μουσείο.

  13:02 27/09

  Έγκριση νέας θεραπείας για το μεταστατικό μελάνωμα

  Η έγκριση αφορά το ανεγχείρητο μεταστατικό μελάνωμα. Γενικά, το μελάνωμα είναι ιάσιμο εάν βρεθεί και αντιμετωπιστεί σε πρώιμο στάδιο.

  09:50 27/09

  5 μηνύματα από τα νεφρά μας ότι κάτι δεν πάει καλά

  Τα νεφρά είναι τα "φίλτρα" του οργανισμού μας και είναι καλό να γνωρίζουμε τα προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να μας στείλουν.

  09:19 27/09

  Άγχος και πρόωρος τοκετός: Συνδέονται;

  Ως "παράγοντα κινδύνου" για πρόωρο τοκετό αντιμετωπίζει το άγχος πρόσφατη έρευνα. Σε κάθε περίπτωση, είτε ισχύει είτε όχι, γνωρίζουμε ότι το άγχος είναι με πολλούς τρόπους επιβλαβές για την υγεία...

  09:14 26/09

  Σημαντικά αυξημένος ο κίνδυνος για διαβήτη στα παιδιά μετά από COVID-19

  Το παραπάνω ισχυρίζεται νέα αμερικανική μελέτη, ωστόσο παραμένει ασαφές σε ποιο βαθμό η ίδια η νόσος πυροδοτεί την εκδήλωση παιδικού διαβήτη.

  08:35 26/09

  Οικογενής Υπερχοληστερολαιμία: 4 ερωτήσεις και απαντήσεις

  H οικογενής υπερχοληστερολαιμία είναι μια συχνή γενετική νόσος που αφορά διαταραχή του μεταβολισμού. Η γνώση για την πάθηση είναι σημαντική για τη σωστή και έγκαιρη διαχείρισή της.

  12:28 23/09

  24 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα έρευνας για τον καρκίνο

  Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή Έρευνας για τον καρκίνο (IARC) τα επόμενα χρόνια την κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

  11:21 23/09

  Νέα μελέτη για τις μακροπρόθεσμες νευρολογικές συνέπειες της COVID-19

  Η Covid-19 φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο για μακρόχρονα προβλήματα στον εγκέφαλο, ιδίως μνήμης, σύμφωνα με μεγάλη αμερικανική μελέτη.

  08:59 23/09

  Έρευνα: Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον HPV

  Τα δεδομένα, η πρόληψη και η αντιμετώπιση του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) στο μικροσκόπιο νέας έρευνας.

  08:50 23/09

  Πολλαπλό μυέλωμα: Δεδομένα και πληροφορίες για τη νόσο με το "σιωπηλό προφίλ"

  Το πολλαπλό μυέλωμα είναι η 2η σε συχνότητα αιματολογική κακοήθεια παγκοσμίως.

  08:12 23/09

  Η Advanced Hair Clinics στο 10ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μεταμόσχευσης Μαλλιών

  Στο συνέδριο συζητήθηκαν σε επιστημονικό επίπεδο, ερευνητικές μελέτες και πρακτική εφαρμογή των τελευταίων εφαρμογών εμφύτευσης και αντιμετώπισης της τριχόπτωσης.

  15:36 22/09

  "Το ταξίδι του Ασθενή": Ένα καινοτόμο σχέδιο δράσης για τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση

  Το σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη Δικτύου Υπηρεσιών Υγείας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στους ασθενείς Πολλαπλή Σκλήρυνση, την έρευνα για τη νόσο και στο Σύστημα...

  10:10 22/09

  Ένας στους 4 μετά από long covid μπορεί να εμφανίσει αντισώματα αυτοάνοσης πάθησης

  Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη διάγνωση και θεραπεία της μακρόχρονης Covid-19 που είναι σχετικά συχνή.