Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Ιαν-2022 07:54

  DeepCure: Επέκταση για την εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα

  DeepCure: Επέκταση για την εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η DeepCure, εταιρεία βιοτεχνολογίας που εισάγει έναν καινοτόμο τρόπο αντιμετώπισης ασθενειών με την ανακάλυψη φαρμάκων μικρών μορίων τα οποία θεωρούνται έως τώρα δυσεύρετα, σχεδιάζει την διεύρυνση της δραστηριότητάς της, μέσω της ανάπτυξης ενός νέου παραρτήματος στην Ελλάδα. Έχοντας ήδη ιδρύσει τα γραφεία της στην οδό Ερμού, η εταιρεία πλέον βολιδοσκοπεί την αγορά προς στελέχωση της νέας, εγχώριας ομάδας της.

  Η εταιρεία, επωφελούμενη από τις δυνατότητες που προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη και με την αξιοποίηση υποδομών Cloud Computing, έχει δημιουργήσει μια πρωτοποριακή πλατφόρμα αναζήτησης για την εξεύρεση μορίων με τις κατάλληλες φαρμακολογικές ιδιότητες. Αποτελεί ένα μέρος μιας νέας ροής νεοφυών εταιρειών που χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να αναπτύξουν θεραπείες ασθενειών. Η εταιρεία έχει συγκεντρώσει συνολικά 47 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από την έναρξη της λειτουργίας της. Τα έσοδα από τις χρηματοδοτήσεις αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του δικτύου της DeepCure με πέντε επιπλέον ογκολογικά προγράμματα και για την ανάπτυξη ενός αυτοματοποιημένου ρομποτικού εργαστηρίου, αποκλειστικά αφοσιωμένου στην ανάπτυξη φαρμάκων πλήρως σχεδιασμένων και δοκιμασμένων από AI.

  Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα της στη χώρα μας και συμβάλλοντας στην επιστροφή και διατήρηση νέων ταλαντούχων επαγγελματιών στη χώρα, η DeepCure αποσκοπεί στην προσέλκυση φιλόδοξων στελεχών του ευρύτερου χώρου της μηχανικής και επιστήμης υπολογιστών. Το νέο παράρτημα της εταιρείας θα έχει ως αντικείμενο την έρευνα και ανάπτυξη λογισμικού και αλγορίθμων μηχανικής μάθησης για το υπολογιστικό κομμάτι της πλατφόρμας εύρεσης φαρμάκων.

  Ο κ. Θρασύβουλος Καρύδης, συνιδρυτής και Τεχνικός Διευθυντής της DeepCure, ανέφερε σχετικά: "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το νέο αυτό κεφάλαιο που ανοίγει για την επιχείρησή μας. Γνωρίζουμε πως η χώρα διαθέτει εξαιρετικά ταλαντούχο και συνεχώς αναπτυσσόμενο δυναμικό στον τομέα της βιοτεχνολογίας και στόχος μας είναι να το ανακαλύψουμε και να το αναδείξουμε. Ήδη εσωτερικά, η απόδοση, ο επαγγελματισμός και το ταλέντο των ήδη υπαρχόντων Ελλήνων στελεχών, καταδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο γιατί η επέκτασή μας στην Ελλάδα ήταν κάτι που θέλαμε και το σχεδιάζαμε καιρό. Θεωρούμε πως το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο είναι το πλέον κατάλληλο για την επιστροφή μας στη χώρα, δεδομένων των συνθηκών και των οικονομικών δεδομένων που προβλέπονται για την μεταπανδημική εποχή".

  Η εταιρεία λαμβάνει και αξιολογεί βιογραφικά υποψηφίων στο σύνδεσμο: https://deepcure.ai/careers/
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  13:59 23/05

  Έχετε στο μπράτσο σας σημάδι από εμβόλιο - μπορεί να είναι το εμβόλιο της ευλογιάς;

  Πολλοί ενήλικες, περισσότερο άνω των 45 ετών, έχουν στο μπράτσο ή στο μηρό τους ένα στρογγυλό σημάδι από εμβόλιο. Ποιο εμβόλιο, όμως, είναι αυτό που έχουν κάνει;

  12:34 23/05

  Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών: 40 χρόνια φροντίδας και αγκαλιάς για τα παιδιά

  Το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, αποτελεί μία ολοκληρωμένη νοσοκομειακή δομή, η οποία λειτουργεί παράλληλα με τη Γενική Κλινική του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, στο Μαρούσι.

  12:00 23/05

  Πολλαπλή σκλήρυνση: εξατομικεύοντας τη θεραπεία μιας ασθένειας με πολλά πρόσωπα

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο, στις 30 Μαΐου, ενημερωνόμαστε για τις σημαντικές εξελίξεις.

  09:05 23/05

  ΕΚΠΑ: Τι γνωρίζουμε -και τι όχι- ως τώρα για την ευλογιά των πιθήκων

  Πριν από δύο εβδομάδες μία επιδημική έξαρση κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς δημόσιας υγείας.

  09:00 23/05

  Καρδιακή ανεπάρκεια: Τι είναι, τα συμπτώματα και η ζωή μετά τη διάγνωση

  Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μία συχνή και σοβαρή πάθηση. Παρότι δεν υπάρχει "θεραπεία" η συμμόρφωση με τις συμβουλές του γιατρού είναι πολύ σημαντική για μία "κανονική" ζωή.

  12:00 20/05

  20 Μαΐου 2022: Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών

  Ο ΣΦΕΕ στηρίζει δυναμικά και διαχρονικά την ανάπτυξη της Κλινικής Έρευνας: Μια μεγάλη ευκαιρία για τους ασθενείς, αλλά και την οικονομία.

  09:57 20/05

  Tα πολλαπλά οφέλη που έχει το ρόδι για τον ανθρώπινο οργανισμό

  Το ρόδι αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά φρούτα και τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να κατακτά όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην καθημερινή μας διατροφή.

  09:47 20/05

  Ερωτήσεις και απαντήσεις για την ευλογιά των πιθήκων

  Μπορεί η ευλογιά των πιθήκων να εξελιχθεί σε επιδημία; Τα συμπτώματα, η μετάδοση και η θεραπεία.

  08:51 20/05

  Κάπνισμα και καρκίνος του προστάτη: Πώς συνδέονται

  Αυξημένος ο κίνδυνος θανατηφόρου καρκίνου του προστάτη για τους καπνιστές, ιδίως τους παχύσαρκους, σύμφωνα με σουηδική έρευνα.

  08:40 20/05

  Πώς θα είμαστε στα 70 μας; Η επιστήμη απαντά κι εμείς γνωρίζουμε - και προλαμβάνουμε

  Ο τρόπος που μεγαλώνουμε είναι ξεχωριστός για τον καθένα. Υπάρχουν όμως ορισμένες αλλαγές σε στη δεκαετία των 70 που είναι κοινές για όλους και αν τις γνωρίζουμε μπορούμε να τις "προλάβουμε" σήμερα...

  17:05 19/05

  ΕΟΔΥ: Εντοπίστηκε το στέλεχος ΒΑ.5 της παραλλαγής Όμικρον

  Πρόκειται για την πρώτη απομόνωση στελέχους ΒΑ.5 στη χώρα, από δείγμα που προέρχεται από την Περιφέρεια Ηπείρου.

  15:48 19/05

  Εγκυμοσύνη: Τα μαθήματα ενσυνειδητότητας διπλασιάζουν τις πιθανότητες φυσικού τοκετού

  Αυτό έδειξε νέα μελέτη που έγινε στην Ολλανδία και δημοσιεύθηκε στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό Birth.

  15:40 19/05

  1η Ημερίδα του δικτύου Green Pharmacy του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ

  Ολοκληρώθηκε στο Μουσείο Μπενάκη η πρώτη ημερίδα του δικτύου Green Pharmacy του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ για το 2022, με θέμα: "Απολογισμός 2021 & Παρουσίαση νέων δράσεων του δικτύου GreenPharmacy 2022".

  11:24 19/05

  Ευλογιά των πιθήκων: Πολλές δεκάδες κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική

  Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας, που ήταν η πρώτη χώρα όπου εντοπίστηκαν κρούσματα στις 6 Μαΐου, ανακοίνωσαν χθες, Τετάρτη, το βράδυ ότι ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη ασθενείς.

  11:20 19/05

  Θεσμική αναγνώριση της συμμετοχής των ασθενών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων

  Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας υποδέχεται με ικανοποίηση την θεσμοθέτηση της "φωνής των ασθενών", η οποία αποτελεί ιστορική μέρα για το κίνημα των ασθενών στην Ελλάδα και πρωταρχικός στόχος από την στιγμή...

  09:49 19/05

  Ιδιοπαθή νοσήματα του εντέρου: Γιατί αναμένεται αύξηση των περιπτώσεων στο μέλλον;

  Τι είναι τα ΙΦΝΕ, ποια τα συμπτώματά τους και τι αναμένεται για τη συχνότητα εμφάνισής τους στο μέλλον.