Πέμπτη, 13-Ιαν-2022 10:36
Έκπληξη: Η Ελλάδα είναι η 6η καλύτερη χώρα για να ζει κανείς το 2022

Μια νέα μελέτη από την ασφαλιστική εταιρεία William Russell κατέταξε τη χώρα μας στην 6η θέση αναφορικά με το ποια είναι η καλύτερη χώρα για να ζήσει κανείς στο εξωτερικό το 2022. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί πολίτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ που επιθυμούν να μετοικήσουν σε μια χώρα του εξωτερικού, με πολλές επιλογές να ανοίγονται μπροστά τους.
Η συγκεκριμένη μελέτη εξέτασε έναν αριθμό παραγόντων όπως την ευτυχία και την ευημερία, τις παροχές υγείας, τις ευκαιρίες απασχόλησης και την ποιότητα ζωής προκειμένου να προσδιορίσει ποιες χώρες προσφέρουν περισσότερα πλεονεκτήματα για τους ξένους κατοίκους τους. Στις συνθήκες υγείας περιλαμβάνεται ο μέσος όρος του προσδόκιμου επιβίωσης των κατοίκων μιας χώρας, ο αριθμός νοσοκομείων, ο αριθμός νοσοκομειακών κλινών ανά 1000 κατοίκους, ο αριθμός θανάτων από COVID-19 και ο αριθμός των γιατρών ανά 1000 κατοίκους.
Ποιες ήταν οι άλλες χώρες που μας… ξεπέρασαν ως προς τις συνθήκες παροχών υγείας; Πρώτη στην κατάταξη βρέθηκε η Ιαπωνία, με σκορ 7,89 με άριστα το 10. Στη δεύτερη θέση, η Νότια Κορέα με σκορ 7,74, στην τρίτη θέση η Αυστρία με σκορ 7,55, στην τέταρτη θέση η Λιθουανία με σκορ 7,37, στην πέμπτη θέση η Γερμανία με σκορ 7,32 και στην έκτη θέση η Ελλάδα με σκορ 7,25. Στην κατάταξη για την πρώτη δεκάδα ακολούθησαν οι Γαλλία, Τσεχία, Πορτογαλία και Κίνα.
Η Ιαπωνία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με το υψηλότερο προσδόκιμο επιβίωσης στον κόσμο, καθώς οι Ιάπωνες ζουν κατά μέσο όρο 84,4 έτη, με τον παγκόσμιο μέσο όρο να είναι στα 78,14 έτη.
Τη δεύτερη και την τρίτη θέση καταλαμβάνουν η Νότιος Κορέα και η Αυστρία, με τη Νότια Κορέα να είναι δεύτερη σε ποσοστό νοσοκομείων με ένα κάθε 24,19 χλμ.
Εξετάζοντας άλλες παραμέτρους, η Φιλανδία βρέθηκε για άλλη μια φορά η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους με σκορ 7,89 στα 10, με τον παγκόσμιο μέσο όρο της "κλίμακας ευτυχίας" στο 6,28, ενώ στην κορυφή της κλίμακας για την ποιότητα ζωής βρέθηκαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με προεξέχων το σκορ εγκληματικότητας που βρίσκεται στο 10,88 με τον παγκόσμιο μέσο όρο να κυμαίνεται στο 39,53.
Εάν θέλουμε υγιές συκώτι, το ιδανικό είναι να αποφεύγουμε εντελώς το αλκοόλ, εάν όμως θέλουμε να έχουμε μια επιλογή, υπάρχει κάποιο ποτό που μπορούμε να πίνουμε με μέτρο.
Ο Ιανουάριος θεωρείται μήνας ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου της μήτρας και οι ειδικοί μοιράζονται μαζί μας σημαντικές πληροφορίες πρόληψης.
Στον παραπάνω συσχετισμό κατέληξε νέα αμερικανική έρευνα.
Βραδύτερη η απώλεια μνήμης στους ηλικιωμένους που κάνουν υγιεινή ζωή και πάνω από όλα υγιεινή διατροφή, σύμφωνα με κινεζική μελέτη.
Αυξημένος ο κίνδυνος θανατηφόρου καρκίνου για τους διαβητικούς, σύμφωνα με βρετανική έρευνα, η οποία προσδιορίζει συγκεκριμένους τύπους καρκίνου.
Στόχος του νέου φορέα είναι να συμβάλλει μέσω εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ενεργειών, στη διαθεσιμότητα των νέων αλλά και των υπαρχουσών θεραπειών στους ασθενείς.
Ίσως για πρώτη φορά οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς, συμπεριλαμβανομένης και της φαρμακοβιομηχανίας, συζήτησαν ανοιχτά και εποικοδομητικά για την πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση του καρκίνου.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξετάζει αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών που παρασκευάζουν σιρόπια για το βήχα, τα οποία φέρονται να ευθύνονται για θανάτους παιδιών.
Η ψηφιακή τεχνολογία βελτιώνει τις πιθανότητες για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου και ενισχύει τη γνώση για καλύτερη θεραπεία.
Έχετε προγραμματίσει ραντεβού με το γιατρό σας; Οι παρακάτω "καλές" και "κακές" συνήθειες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη διάγνωση.
Είναι ίσως η πρώτη έρευνα, που βρίσκει μια τόσο σαφή συσχέτιση ανάμεσα στο εν λόγω σύνδρομο και στο μικροβίωμα του εντέρου.
Παρότι αυτή μπορεί να είναι μια κοινή διαπίστωση, η ιατρική επιστήμη δεν έχει τεκμηριώσει ακόμη απάντηση.
O Όμιλος Euromedica προχώρησε σε συνεργασία με την ιατρική εταιρία Alfa Life, πάροχο υγείας των πολυϊατρείων του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε νέα έρευνα από τη Δανία.