Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιαν-2022 14:37

  Πόσα πληρώνουμε για την υγεία μας;

  Πόσα πληρώνουμε για την υγεία μας;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Γράφει η Θάλεια Αγγελίδη, Head of Marketing & Communications, MetLife Greece

  Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι δαπάνες υγείας παγκοσμίως έχουν υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες, φθάνοντας το 2019 στα 8,5 τρις δολάρια ή στο 9,8% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Ένα μέρος αυτών των δαπανών της τάξης του 60% καλύπτεται από δημόσιους πόρους, ενώ το 40% προέρχεται από τους πολίτες. 

  Στην Ελλάδα, όπως αποτυπώνεται σε σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ , οι συνολικές δαπάνες για την υγεία ανήλθαν σε 7,8% του ΑΕΠ το 2019. Οι δημόσιες δαπάνες, ωστόσο, αντιστοιχούν σε ποσοστό κάτω του 5% του ΑΕΠ, μέγεθος που τοποθετεί την Ελλάδα αρκετά χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ουσιαστικά, από τα 1.616 ευρώ που ήταν η κατά κεφαλή δαπάνη υγείας στην Ελλάδα, το 36% καλύφθηκε απευθείας από τα νοικοκυριά, τα οποία επιβαρύνονται και από τις ασφαλιστικές εισφορές. 

  Πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι το 11% των άμεσων ιδιωτικών πληρωμών αφορά υπηρεσίες νοσοκομειακής περίθαλψης, παρά το γεγονός ότι η περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία είναι δωρεάν. Το υψηλό ποσοστό απευθείας πληρωμών για ιατρικές δαπάνες συχνά μεταφράζεται σε ποσά που πολλές οικογένειες αδυνατούν ή δυσκολεύονται να καλύψουν. Συγκεκριμένα, περίπου 1 στα 10 νοικοκυριά στην Ελλάδα καλούνται να πληρώσουν για την υγεία ποσά που υπερβαίνουν το 40% των συνολικών δαπανών τους, αφού αφαιρεθούν οι δαπάνες για ανάγκες διαβίωσης.

  Τα στοιχεία αυτά δείχνουν γιατί όλο και περισσότεροι πολίτες σήμερα ανησυχούν για το αν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε μια ενδεχόμενη έκτακτη ανάγκη υγείας. Ο προβληματισμός, μάλιστα, έχει ενταθεί κατά την περίοδο της πανδημίας, η οποία συνεχίζει να προκαλεί πιέσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας. 

  Είναι, λοιπόν, αναμενόμενο να υπάρχει αυτό το διάστημα αυξημένο ενδιαφέρον από την πλευρά των πολιτών, για συμπληρωματικές λύσεις ιδιωτικής ασφάλισης. Η ύπαρξη ενός καλού ασφαλιστικού προγράμματος παρέχει τη σιγουριά της πρόσβασης σε υψηλού επιπέδου περίθαλψη, όποτε και αν χρειαστεί, χωρίς αρνητικές συνέπειες για τα οικονομικά και το επίπεδο διαβίωσης μιας οικογένειας. 

  Ένα από τα πιο αξιόπιστα και ευέλικτα προγράμματα της αγοράς είναι το ABC Health Care, το νοσοκομειακό πρόγραμμα της MetLife, το οποίο καλύπτει έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης σε κορυφαία ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας, με την κάλυψη λόγω ατυχήματος να ξεκινά άμεσα, ενώ για ασθένεια σε ένα μόλις μήνα από την έναρξη του συμβολαίου, με κεφάλαιο κάλυψης που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 500.000€ ετησίως. Το ABC Health Care μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε οικογένειας, παρέχοντας τη δυνατότητα επιλογής της θέσης νοσηλείας, καθώς και του ύψους συμμετοχής στα έξοδα νοσηλείας. 

  Πέρα, όμως, από τα έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης, η ιδιωτική ασφάλιση παρέχει και εξειδικευμένες λύσεις για την κάλυψη πρόσθετων εξόδων και αναγκών, που μπορεί να προκύψουν ειδικά σε περιπτώσεις σοβαρότερων προβλημάτων υγείας: για παράδειγμα παρατεταμένη απουσία από την εργασία, μετάβαση και διαμονή μακριά από το μόνιμο τόπο κατοικίας, νοσηλευτική βοήθεια στο σπίτι κ.ά.

  Το MediPlan της MetLife παρέχει νοσοκομειακό και χειρουργικό επίδομα, το ύψος του οποίου διαμορφώνεται ανάλογα με το επίπεδο που επιλέγει ο ασφαλισμένος. Σε περίπτωση νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το ποσό του νοσοκομειακού επιδόματος διπλασιάζεται. Το επίδομα καταβάλλεται ακόμη και για 1 ημέρα νοσηλείας και η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Επίσης, το ExtraMed της MetLife παρέχει οικονομική προστασία σε περίπτωση εμφάνισης σοβαρής ασθένειας. Συγκεκριμένα, μπορεί να καλύψει την εμφάνιση 7 ή 31 σοβαρών ασθενειών, με την παροχή επιδόματος, 30 ημέρες μετά τη διάγνωση, ανεξάρτητα από το αν θα απαιτηθεί νοσηλεία. Τα χρήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως κρίνει ο ασφαλισμένος και ανάλογα με τις ανάγκες του.

  Ένα εξίσου σημαντικό όφελος που παρέχει η ιδιωτική ασφάλιση, είναι η προνομιακή πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα εξωνοσοκομειακών υπηρεσιών, οι οποίες είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες: π.χ. επισκέψεις σε γιατρούς, διαγνωστικές εξετάσεις, προληπτικά check-up κ.ά. Αυτό το πλεονέκτημα προσφέρουν τα προγράμματα υγείας της MetLife, τα οποία πέρα από τις νοσοκομειακές ή επιδοματικές καλύψεις, εξασφαλίζουν αυτόματα και χωρίς επιπλέον κόστος, μια σειρά από δωρεάν παροχές και προνόμια, μέσω του Advanced Benefit Club: ενός δυναμικού δικτύου το οποίο περιλαμβάνει νοσοκομεία στην Αττική και την περιφέρεια, διαγνωστικά κέντρα στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και πάνω από 2.000 ιατρούς σε όλη την επικράτεια.

  Σήμερα, καθώς οι πιέσεις στα δημόσια συστήματα υγείας παραμένουν υψηλές, γίνεται όλο και πιο έντονη η ανάγκη για τη διασφάλιση ποιοτικών επιλογών περίθαλψης. Οι λύσεις που προσφέρει σήμερα η ασφαλιστική αγορά, μπορούν να περιορίσουν ένα από τα σημαντικότερα άγχη για την ελληνική οικογένεια, παρέχοντας τη σιγουριά της προστασίας απέναντι στο απρόοπτο. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  15:55 17/01

  Η "δυναμική" επιστροφή της γρίπης - το κυρίαρχο στέλεχος

  H ΕΕ αντιμέτωπη με την απειλή μιας ασυνήθιστα μακράς περιόδου γρίπης παράλληλα με την COVID-19.

  08:57 17/01

  Τα Σπάνια Νοσήματα προτεραιότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας

  Ενδυναμώνοντας τις φωνές των ανθρώπων που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες ξεκινά πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις Σπάνιες Ασθένειες.

  12:13 14/01

  Κ. Τούτουζας στο capital.gr: Τι φέρνει η μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο

  Ο καθηγητής Καρδιολογίας του ΕΚΠΑ μιλά για την ιστορική ιατρική επέμβαση.

  12:12 14/01

  Πολλαπλή σκλήρυνση: Μια πιθανή αιτία βρήκαν οι επιστήμονες

  Ο ιός Επστάιν-Μπαρ φαίνεται να είναι η βασική αιτία της πολλαπλής σκλήρυνσης, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες.

  10:59 14/01

  Ο ένας στους δέκα μπορεί να μεταδίδει τον κορονοϊό μετά από δέκα ημέρες λοίμωξης

  Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξε μικρή βρετανική μελέτη.

  10:55 14/01

  Ο ΠΟΥ συνιστά δύο νέα φάρμακα για τους ασθενείς Covid-19

  Πρόκειται για το φάρμακο baricitinib και το μονοκλωνικό αντίσωμα sotrovimab.

  14:56 13/01

  Εμβόλιο AstraZeneca vs μετάλλαξη Όμικρον | Τα μονοκλωνικά αντισώματα της εταιρείας

  Νέα δεδομένα δείχνουν ότι η ενισχυτική δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca δημιουργεί περισσότερα αντισώματα κατά της Όμικρον.

  10:36 13/01

  Έκπληξη: Η Ελλάδα είναι η 6η καλύτερη χώρα για να ζει κανείς το 2022

  Σε νέα μελέτη, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση στο πεδίο της καλύτερης χώρας για να ζει κανείς από άποψη υγείας.

  09:41 13/01

  Κλινική παρατήρηση: 4 δεδομένα για τη νόσηση με στέλεχος Όμικρον

  Τα κλινικά αποτελέσματα ασθενών που νοσούν με το στέλεχος Όμικρον στη Νότια Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

  09:40 13/01

  Ένας (ακόμη) εξαιρετικός λόγος να θηλάσει η μαμά το μωρό της

  Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου ή εγκεφαλικού στις γυναίκες.

  09:30 13/01

  Οι επανεπεμβάσεις στη χειρουργική του θυρεοειδούς

  Γιατί και πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

  13:35 12/01

  Εμβόλιο κορονοϊού στα παιδιά: Οδηγίες των παιδιάτρων

  Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς πριν τον εμβολιασμό του παιδιού τους κατά της νόσου covid-19.

  10:40 12/01

  Άντρες: Η μοναξιά δεν κάνει καλό στην υγεία

  Η μακρόχρονη μοναξιά και οι συχνοί χωρισμοί αυξάνουν τους δείκτες χρόνιας φλεγμονής στους άνδρες, υποσκάπτοντας την υγεία τους, σύμφωνα με δανική έρευνα.

  09:52 12/01

  Μετά το θετικό τεστ κορονοϊού: Για πόσες ημέρες ακόμη "μεταδίδουμε" τον ιό;

  Διπλάσιοι άνθρωποι μεταδίδουν τον κορονοϊό την πέμπτη ημέρα σε σχέση με την έβδομη ημέρα μετά από θετικό διαγνωστικό τεστ, σύμφωνα με βρετανική μελέτη.

  09:29 12/01

  Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αιμορροϊδοπάθεια

  Αναγνωρίστε τα συμπτώματα και ανακαλύψτε ποια είναι η οριστική και πλέον ανώδυνη θεραπεία για τις αιμορροΐδες.