Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Οκτ-2021 08:35

  O Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης τακτικό μέλος του Academy of Master Surgeon Educators™

  O Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης τακτικό μέλος του Academy of Master Surgeon Educators™
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης βρίσκεται, πλέον, ανάμεσα στους 35 χειρουργούς, οι οποίοι εξελέγησαν φέτος ως τακτικά μέλη στην Academy of Master Surgeon Educators™  την κορυφαία Ακαδημία του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών. Το σύνολο των τακτικών μελών της Ακαδημίας αριθμεί τα 130. Ανάμεσα σε αυτά, βρίσκονται παγκοσμίου φήμης και πλέον καταξιωμένοι χειρουργοί.

  Το Αμερικάνικο Κολλέγιο Χειρουργών-ACS, με περισσότερα από 85.000 μέλη, είναι ο ισχυρότερος επιστημονικός και εκπαιδευτικός οργανισμός που εκπροσωπεί όλες τις χειρουργικές ειδικότητες παγκοσμίως και προσφέρει ποιοτική υποστήριξη στους χειρουργούς. Ιδρύθηκε το 1913 για να βελτιώσει την ποιότητα αντιμετώπισης των χειρουργικών ασθενών βάζοντας πολύ υψηλούς στόχους ηθικής, εκπαίδευσης και πρακτικής.  Η Ακαδημία των Κορυφαίων Χειρουργών Εκπαιδευτών (Academy of Master Surgeon Educators) ιδρύθηκε από το Κολλέγιο το 2018 με στόχο την αναγνώριση και την ανάδειξη της σημασίας του ακαδημαϊκού και εκπαιδευτικού έργου των μελών της ως ένα αναπόσπαστο μέρος της επιστημονικής δραστηριότητας των.

  Με βασικό στόχο την προαγωγή της επιστήμης και τη μεταλαμπάδευση αυτής, μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η Ακαδημία βοηθά τους νεότερους χειρουργούς κάθε ειδικότητας να εξελιχθούν στη χειρουργική τεχνική και να εμβαθύνουν στη γνώση, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν τις πλέον άρτιες και υψηλοτάτου επιπέδου υπηρεσίες υγείας, στους ασθενείς 

  Η εκλογή του Δρ. Κ. Κωνσταντινίδη έρχεται ως αναγνώριση του συνεχούς και πολυετούς εκπαιδευτικού έργου του στη Γενική, Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική, σε εκατοντάδες συναδέλφους του ιατρούς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι η Κλινική Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Ογκολογικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, υπό τη Διεύθυνση του Δρ. Κ. Κωνσταντινίδη αποτελεί Κέντρο Αναφοράς και Εκπαίδευσης (Center of Excellence), με τον ίδιο να λαμβάνει πρόσφατα από την κατασκευάστρια εταιρεία των Ρομποτικών Συστημάτων, το βραβείο του κορυφαίου Γενικού Χειρουργού στη Ρομποτική Χειρουργική, στον κόσμο.

  Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο L.D.Britt, MD, FACS, MAMSE, Πρόεδρος της Επιτροπής κρίσεων της Ακαδημίας δήλωσε, μεταξύ άλλων: "Η ποιοτικότερη φροντίδα των ασθενών μέσω της εκπαίδευσης αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του Αμερικάνικου Κολλεγίου Χειρουργών. Για αυτόν το λόγο, η Ακαδημία των Κορυφαίων Χειρουργών Εκπαιδευτών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Κολλεγίου μας, της μεγαλύτερης οργάνωσης χειρουργών, παγκοσμίως" . 

  Παράλληλα, ο David B. Hoyt MD, FACS, MAMSE, Εκτελεστικός Διευθυντής του Αμερικάνικου Κολλεγίου Χειρουργών, δήλωσε: "Καλωσορίζουμε την τάξη του 2021 στην πιο φημισμένη ακαδημία εκπαιδευτών χειρουργών του κόσμου. Υπό αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, η χειρουργική επιστήμη βασίζεται σε εξαιρετικές και μοναδικές προσωπικότητες ώστε να συνεχιστεί αναπόσπαστη η εκπαίδευση των χειρουργών" δήλωσε ο David B. Hoyt MD, FACS, MAMSE, εκτελεστικός διευθυντής του Αμερικάνικου Κολλεγίου Χειρουργών.

  Ενώ ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης MD, PhD, FACS, MAMSE, Επιστημονικός Διευθυντής και Διευθυντής Γενικής, Ογκολογικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Governor του ACS για το Ελληνικό Τμήμα, Γραμματέας Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής, Adjunct Professor of Surgery of Ohio State University, δήλωσε κατά την εκλογή του: "Αποτελεί τεράστια τιμή για εμένα προσωπικά, η εκλογή μου στην κορυφαία Εκπαιδευτική Ακαδημία χειρουργών του κόσμου. Από τα πρώτα βήματα της Λαπαροσκοπικής Xειρουργικής έως και την εγκαθίδρυση της Ρομποτικής Χειρουργικής, πάντοτε πίστευα πως η εκπαίδευση των χειρουργών στις νέες τεχνολογίες αποτελεί τη σημαντικότερη παρακαταθήκη ενός ιατρού. Η μεταλαμπάδευση της γνώσης και κυρίως της συσσωρευμένης εμπειρίας μου στους νέους ιατρούς μου προσφέρει μεγάλη χαρά. Είμαι συγκινημένος που το Αμερικανικό Κολλέγιο Χειρουργών με κατέταξε ανάμεσα στους κορυφαίους χειρουργούς του κόσμου και πλέον μου δίνεται η δυνατότητα μαζί τους να θέσουμε πυλώνες εκπαίδευσης και να πραγματοποιήσουμε ιδέες για το καλό των χειρουργών αλλά κυρίως για το άριστο αποτέλεσμα της υγείας των χειρουργικών ασθενών. Είμαι πολύ υπερήφανος που από τώρα και στο εξής δίπλα στο όνομα μου θα υπάρχει για πάντα ο τίτλος "MAMSE”  που σημαίνει Member of the Academy of Master Surgeon Educators".

  Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  15:39 30/11

  Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα εμβόλια δεν προστατεύουν από την Όμικρον

  Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δεν υπάρχουν στοιχεία μέχρι στιγμής ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν προστατεύουν από την σοβαρή νόσηση από την νέα παραλλαγή.

  09:20 30/11

  Update: Η εξάπλωση και δεδομένα για τη μετάλλαξη Όμικρον

  Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων της Νότιας Αφρικής, έως και το 10% των εισαγωγών στα νοσοκομεία αφορούν παιδιά κάτω των 2 ετών.

  08:08 30/11

  "Ζω – Συνεχίζω στον ρυθμό της ζωής!"

  Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την Πολλαπλή Σκλήρυνση από τη Novartis Hellas σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

  07:35 30/11

  Κάντε την εισαγωγή σας στο ΜΗΤΕΡΑ… ηλεκτρονικά!

  Η νέα αυτή υπηρεσία σας προσφέρει πολλά οφέλη, είναι εύκολη και βολική.

  15:38 29/11

  Νέα έρευνα: Τι γνωρίζουν πραγματικά οι καπνιστές για την τοξικότητα του τσιγάρου;

  Έλλειψη ενημέρωσης φαίνεται να έχει η κοινή γνώμη για τους λόγους που το τσιγάρο είναι επιβλαβές για την υγεία και για τις διαφορές από τα εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα.

  09:54 29/11

  H επαγγελματική ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο από ιούς

  Οι οδηγοί πιάνουν και ξύνουν το πρόσωπο τους 26 φορές την ώρα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με βρετανική έρευνα, που επισημαίνει τον κίνδυνο μόλυνσης από ιούς.

  09:44 29/11

  Τα χαρακτηριστικά όσων πιστεύουν στα ζώδια

  Όσοι πιστεύουν στην αστρολογία είναι πιο ναρκισσιστές και λιγότερο έξυπνοι, σύμφωνα με σουηδική έρευνα.

  09:14 29/11

  Τρίτη δόση: Γιατί είναι ακόμη πιο απαραίτητη

  Η ασάφεια που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον οδηγεί την επιστημονική κοινότητα να στρέφεται ακόμη περισσότερο στην ανάγκη για τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

  16:21 26/11

  Πώς το 5G θα βελτιώσει τις υπηρεσίες Υγείας στην Ελλάδα

  Δυνατότητα διάγνωσης του ασθενή πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

  13:08 26/11

  Ανεπάρκεια σιδήρου: Τα βασικά συμπτώματα και ποιοι έχουν αυξημένο κίνδυνο

  Η 26η Νοεμβρίου είναι μία ημέρα αφιερωμένη στη μεγάλη σημασία του σιδήρου για την υγεία και ευεξία μας και τα συμπτώματα της σιδηροπενίας που δεν πρέπει να αγνοούμε.

  11:58 26/11

  Χρόνιοι ασθενείς και πανδημία: Πώς επηρεάζονται και ο ρόλος του εμβολίου

  Έκκληση από την Ένωση Ασθενών Ελλάδος για άμεσο εμβολιασμό σε όσους χρόνιους ασθενείς παραμένουν επιφυλακτικοί.

  11:49 26/11

  "Ζήσε τη ζωή χωρίς τον χρόνιο πόνο": Πανελλαδική εκστρατεία επικοινωνίας για τον χρόνιο πόνο

  Εκτιμάται ότι 1 στους 5 ανθρώπους, που ζουν στην Ευρώπη, βιώνει κάποια μορφή χρόνιου πόνου.

  09:26 26/11

  Εμβόλιο Pfizer σε εφήβους: Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια

  Η ανακοίνωση της εταιρείας για τα δεδομένα προστασίας του εμβολίου σε εφήβους 12 έως 15 ετών.

  09:21 26/11

  Έρευνα: Ποιοι να αποφεύγουν την ασπιρίνη

  Νέα έρευνα βρήκε ότι η ασπιρίνη μπορεί να σχετίζεται με καρδιακή ανεπάρκεια σε ανθρώπους που καπνίζουν, έχουν υπέρταση, χοληστερίνη, διαβήτη ή καρδιαγγειακή νόσο.

  11:21 25/11

  Κακοποίηση: Ποιες είναι οι σωστές (και οι λάθος) κινήσεις για να δικαιωθεί το θύμα; Τι λέει ο ιατροδικαστής

  Τις τρεις συχνότερες λάθος κινήσεις των γυναικών θυμάτων βίας, ειδικά τις πρώτες κρίσιμες ώρες μετά από ένα περιστατικό βίας, επισημαίνει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία.

  08:41 25/11

  Πώς επηρεάζει το αλκοόλ την αρτηριακή μας πίεση; Το τσάι και η σοκολάτα;

  Οι διατροφικές μας συνήθειες μπορεί να είναι ευεργετικές ή επιβαρυντικές για την υγεία μας.