Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Οκτ-2021 10:05

  Viatris: Στόχος η καλύτερη υγεία σε κάθε στάδιο της ζωής μας

  Viatris: Στόχος η καλύτερη υγεία σε κάθε στάδιο της ζωής μας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η VIATRIS είναι μια νέα εταιρεία φροντίδας υγείας που ιδρύθηκε το 2020 από την συνένωση της Mylan και της Upjohn, εταιρείας του ομίλου Pfizer. Στόχος και αποστολή της είναι να προσφέρει στους ανθρώπους, σε όποιο σημείο της γης κι αν ζουν, τις προϋποθέσεις για καλύτερη υγεία και ευημερία. 

  Το Capital συνομιλεί με τον Γιώργο Παναγάκη, Country Manager της Viatris Greece Cyprus Malta για τους στόχους της εταιρείας και πώς αυτοί μπορούν να επιτευχθούν με τον καλύτερο τρόπο. 


  Κύριε Παναγάκη, θα θέλατε να μας συστήσετε τη Viatris; Με ποιο σκεπτικό δημιουργήθηκε η νέα αυτή εταιρεία και ποια είναι η αποστολή της; 

  Η Viatris είναι μια νέα παγκόσμια εταιρεία  φροντίδας υγείας που δημιουργήθηκε με αποστολή να κινητοποιήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, να ζουν με καλύτερη υγεία σε κάθε στάδιο της ζωής τους. Κι αυτή την αποστολή την υπηρετούμε με τρεις βασικούς τρόπους. 

  Πρώτον διευρύνοντας την πρόσβαση σε αξιόπιστα, υψηλής ποιότητας φάρμακα, ώστε να είναι διαθέσιμα στους ασθενείς, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεύτερον, προωθώντας βιώσιμες λειτουργίες και καινοτόμες λύσεις, οι οποίες συμβάλουν στη βελτίωση της υγείας των ασθενών. Τρίτον, επενδύοντας σε γόνιμες συνεργασίες και αξιοποιώντας τη συλλογική μας εξειδίκευση, για να συνδέσουμε καλύτερα τους ανθρώπους με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρειάζονται. 

  Διανύουμε μια εποχή, όπου η επιστήμη και η τεχνολογία φέρνουν αλματώδη πρόοδο στο χώρο του φαρμάκου. Ταυτόχρονα, όμως, τα συστήματα υγείας αντιμετωπίζουν όλο και πιο έντονες προκλήσεις, λόγω της πανδημίας, της γήρανσης του πληθυσμού κ.λπ. Ποιο είναι το στίγμα της Viatris μέσα σε αυτό το περιβάλλον; 

  Στη Viatris βλέπουμε την υγειονομική φροντίδα όχι όπως είναι, αλλά όπως θα έπρεπε να είναι. Φιλοδοξία μας είναι, λοιπόν, να επαναπροσδιορίσουμε το τοπίο στο συγκεκριμένο χώρο. Να γίνουμε συνεργάτης επιλογής και πυλώνας σταθερότητας, σε έναν κόσμο όπου οι υγειονομικές ανάγκες εξελίσσονται διαρκώς. Να λειτουργήσουμε ως παγκόσμια πύλη εισόδου στην υγειονομική περίθαλψη, που θα παρέχει περισσότερες δυνατότητες πρόσβασης σε φάρμακα από ποτέ. 

  Ένα μάθημα που λάβαμε από την πανδημία και αναφέρθηκε και στο ευρωπαϊκό συνέδριο της Medicines for Europe που πρόσφατα ολοκληρώθηκε στην Αθήνα είναι πως η  καινοτομία μπορεί να επιτευχθεί, χωρίς απαραίτητα την ανάπτυξη μιας νέας δραστικής ουσίας αλλά από ήδη γνωστά σε κυκλοφορία φάρμακα (χωρίς πατέντα) μέσω της μελέτης τους σε νέες ενδείξεις ή/και την προσαρμογή τους για βελτίωση του υπάρχοντος οφέλους. Τα μόρια προσαρμοσμένα με αυτόν τον τρόπο είναι γνωστά ως φάρμακα προστιθέμενης αξίας (value added) και ανάλογα με τη στρατηγική που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξή τους, μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη τόσο για τους ασθενείς όσο και για τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

  Το portfolio της εταιρείας σας στην Ελλάδα διαθέτει τέτοιες θεραπευτικές επιλογές; Ποια είναι η στρατηγική και οι προτεραιότητές σας; 

  Στην Ελλάδα, είμαστε αυτή τη στιγμή μια δυναμική ομάδα 200 εξειδικευμένων στελεχών και διαχειριζόμαστε ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πάνω από 100 προϊόντα στα οποία περιλαμβάνονται κορυφαία, εμβληματικά επώνυμα προϊόντα, σημαντικά φάρμακα προστιθέμενης αξίας, γενόσημα επώνυμα και σύνθετα, βιο-ομοειδή, αλλά και προϊόντα OTC και φαρμακείου. Ετησίως διαθέτουμε  περισσότερες από 26 εκατομμύρια συσκευασίες φαρμακευτικών προϊόντων για ασθενείς στην Ελλάδα, εκ των οποίων το 1/3 αυτών παράγεται στη χώρα μας. Επίσης, έχουμε αναπτύξει συνεργασίες διανομής και προώθησης προϊόντων μας με 6 ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και στηρίζοντας την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

  H Viatris στην Ελλάδα κατέχει ηγετική θέση στις θεραπευτικές κατηγορίες της Καρδιαγγειακής νόσου, του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και του HIV, ενώ ισχυρό είναι και το αποτύπωμα της στον τομέα των βιοομοειδών. Επίσης, διαθέτουμε αναγνωρίσιμα προϊόντα OTC και φαρμακείου. Στόχος μας αποτελεί η βελτίωση της πρόσβασης σε σύγχρονες θεραπείες μέσω της αύξησης της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη των βιοομοειδών, του εμβολιασμού κατά της γρίπης, της υποστήριξης της εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας και της ενεργητικής συμβολής στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

  Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον, πώς εξασφαλίζεται η υλοποίηση αυτών των στόχων από μια νέα εταιρεία; 

  Παρόλο που είμαστε μια σχετικά νέα εταιρεία, που δημιουργήθηκε εν μέσω της πανδημίας από τη ένωση δύο εμβληματικών εμπορικών σημάτων, το συλλογικό μας ταξίδι ξεκίνησε με μια βαθιά δέσμευση στην εταιρική υπευθυνότητα για βιώσιμη πρόσβαση σε φάρμακα υψηλής ποιότητας. Η παγκόσμια επιχειρηματική μας δραστηριότητα επεκτείνεται σε γεωγραφικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. 

  Παρόλο που είμαστε μια παγκόσμια εταιρεία, ακολουθούμε μια τοπική προσέγγιση, με βαθιά κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορούμε καλύτερα να εξυπηρετούμε τους ασθενείς και τους πελάτες μας. Με κορυφαία εξειδίκευση, όχι μόνο επιστημονική, αλλά και σε επίπεδο παραγωγής και εφοδιαστικής αλυσίδας, αποδεδειγμένη εμπειρία σε ρυθμιστικά θέματα και στη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και ισχυρές δυνατότητες στον εμπορικό τομέα είμαστε σε θέση να καταργήσουμε τα εμπόδια πρόσβασης, λειτουργώντας ως συνεργάτης επιλογής για εταιρείες που εργάζονται για τη σύνδεση περισσότερων ασθενών με προϊόντα σε όλο τον κόσμο, μέσω αυτού που ονομάζουμε Global Healthcare Gateway®.

  Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί προτεραιότητα για τη Viatris στην Ελλάδα. Συμβαδίζοντας με τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ, δεσμευόμαστε να εξυπηρετούμε τους ασθενείς, να έχουμε θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, να υποστηρίζουμε τις κοινότητες, καθώς και τους εργαζομένους μας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:30 05/12

  5 πιθανά συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη

  Ο καρκίνος του προστάτη είναι μια συχνή μορφή καρκίνου στους άντρες ωστόσο όταν βρεθεί νωρίς η πρόγνωση είναι θετική.

  11:16 05/12

  Φρούτο εποχής: Λωτός για σούπερ θρεπτικές ιδιότητες

  Ο γλυκός και λωτός έχει γίνει ένα από τα φρούτα που πλέον αγαπάμε. Πόσα γνωρίζουμε όμως για τη θρεπτική του αξία;

  08:53 05/12

  Post Covid μετά από Όμικρον vs Δέλτα: Υπάρχουν διαφορές;

  Νέα μεγάλη μελέτη εξετάζει τη συμπτωματολογία μετά από COVID-19 ασθενών που έχουν νοσήσει από το στέλεχος Όμικρον συγκριτικά με το στέλεχος Δέλτα του SARS-CoV-2.

  14:04 02/12

  Ταχίνι: Πιθανές παρενέργειες από την μεγάλη κατανάλωσή του

  Το ταχίνι το αγαπάμε αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να μας προκαλέσει ενοχλήσεις, ειδικά εάν το παρακάνουμε με την ποσότητα που καταναλώνουμε.

  11:20 02/12

  Novartis Hellas: Το αποτύπωμα στην υγεία, την κοινωνία και την οικονομία

  Ο ασθενής στο επίκεντρο, η ευθύνη προς την κοινωνία και η βιωσιμότητα παραμένουν ανάμεσα στις βασικές δεσμεύσεις της Novartis Hellas.

  11:14 02/12

  Το στρες της πανδημίας φαίνεται να γέρασε πρόωρα τους εγκεφάλους των εφήβων

  Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε νέα αμερικανική έρευνα.

  09:49 02/12

  Το 1555 απαντά στις ερωτήσεις σας για την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας

  "Τι είναι η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας; Πώς μπορώ να την αποκτήσω; Πώς και πού την χρησιμοποιώ;" Αυτές είναι κάποιες από τις απορίες που μπορούμε να λύσουμε καλώντας στο 1555.

  08:21 02/12

  Η σωματική άσκηση μειώνει τη θνητότητα σε ασθενείς με καρκίνο μαστού

  Ενώ είναι γνωστό ότι η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, νέα δημοσίευση παρέχει δεδομένα ότι συμβάλει και στη μείωση της θνητότητας.

  11:42 01/12

  Έλενα Χουλιάρα: "Στήριξη της καινοτομίας στο φάρμακο και ουσιαστική συνεργασία, κλειδί για τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας"

  Όσα επισήμανε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου Έλενα Χουλιάρα, από το βήμα του "Sixth Sustainability Summit for south-east Europe and the Mediterranean" του...

  11:37 01/12

  Δημιουργείται για πρώτη φορά Εθνικό Μητρώο ασθενών με HIV - Ηλεκτρονική η συνταγογράφηση αντιρετροϊκών φαρμάκων

  Οι ασθενείς με HIV λοίμωξη εντάσσονται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τα αντιρετροϊκά φάρμακα και τα παραπεμπτικά των εργαστηριακών εξετάσεων.

  10:08 01/12

  Έλεγχος αντισωμάτων για κορονοϊό: Ποια η αξία τους την εποχή της μεταλλαγής Οmicron;

  Στην εποχή της πανδημίας της νόσου COVID-19, o προσδιορισμός των αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού SARS-CoV-2 έχει αποδειχθεί ένα σημαντικό εργαλείο με ορισμένους όμως περιορισμούς.

  08:38 01/12

  1η Δεκεμβρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα AIDS: "Δεν είμαστε όλοι εδώ, αλλά είμαστε ακόμη εδώ"

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS (1η Δεκεμβρίου) ο Σύλλογος Οροθετικών "Θετική Φωνή" στέλνει ένα μήνυμα μνήμης αλλά και διεκδικήσεων.

  08:35 01/12

  Πιστοποιημένα cruelty free & ethically sourced προϊόντα για το σπίτι, τον άνθρωπο, το κατοικίδιο

  Η Dendron συστήνεται στο κοινό μέσα από μία μεγάλη γκάμα προϊόντων για το σπίτι, την προσωπική φροντίδα, το παιδί και το κατοικίδιο.

  18:08 30/11

  Special Olympics Hellas: Ξεκινά το έργο "Ενισχύοντας τις Στρατηγικές Οργανωσιακές Δράσεις των Special Olympics Hellas"

  Το έργο "Ενισχύοντας τις Στρατηγικές Οργανωσιακές Δράσεις των Special Olympics Hellas" υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizensfund.

  14:13 30/11

  Ηowden Hellas: Με τους Δρομείς Ελπίδας δεν μένει κανένας πίσω!

  Ένα υψηλών προδιαγραφών αμαξίδιο πρόσφεραν από κοινού εργαζόμενοι και διοίκηση της Howden Hellas στο Σύλλογο "Δρομείς Ελπίδας", με στόχο τη συμπερίληψη των πιλότων-ΑΜΕΑ σε αθλητικούς αγώνες.

  09:35 30/11

  Τεστ ούρων μπορεί να δίνει ενδείξεις για τη νόσο Αλτσχάιμερ σε αρχικό στάδιο

  Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι βρήκαν έναν ευαίσθητο βιοδείκτη στα ούρα, ο οποίος μπορεί να αποκαλύψει τη νόσο Αλτσχάιμερ αρχικού σταδίου.