Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Οκτ-2021 10:05

  Viatris: Στόχος η καλύτερη υγεία σε κάθε στάδιο της ζωής μας

  Viatris: Στόχος η καλύτερη υγεία σε κάθε στάδιο της ζωής μας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η VIATRIS είναι μια νέα εταιρεία φροντίδας υγείας που ιδρύθηκε το 2020 από την συνένωση της Mylan και της Upjohn, εταιρείας του ομίλου Pfizer. Στόχος και αποστολή της είναι να προσφέρει στους ανθρώπους, σε όποιο σημείο της γης κι αν ζουν, τις προϋποθέσεις για καλύτερη υγεία και ευημερία. 

  Το Capital συνομιλεί με τον Γιώργο Παναγάκη, Country Manager της Viatris Greece Cyprus Malta για τους στόχους της εταιρείας και πώς αυτοί μπορούν να επιτευχθούν με τον καλύτερο τρόπο. 


  Κύριε Παναγάκη, θα θέλατε να μας συστήσετε τη Viatris; Με ποιο σκεπτικό δημιουργήθηκε η νέα αυτή εταιρεία και ποια είναι η αποστολή της; 

  Η Viatris είναι μια νέα παγκόσμια εταιρεία  φροντίδας υγείας που δημιουργήθηκε με αποστολή να κινητοποιήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, να ζουν με καλύτερη υγεία σε κάθε στάδιο της ζωής τους. Κι αυτή την αποστολή την υπηρετούμε με τρεις βασικούς τρόπους. 

  Πρώτον διευρύνοντας την πρόσβαση σε αξιόπιστα, υψηλής ποιότητας φάρμακα, ώστε να είναι διαθέσιμα στους ασθενείς, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεύτερον, προωθώντας βιώσιμες λειτουργίες και καινοτόμες λύσεις, οι οποίες συμβάλουν στη βελτίωση της υγείας των ασθενών. Τρίτον, επενδύοντας σε γόνιμες συνεργασίες και αξιοποιώντας τη συλλογική μας εξειδίκευση, για να συνδέσουμε καλύτερα τους ανθρώπους με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρειάζονται. 

  Διανύουμε μια εποχή, όπου η επιστήμη και η τεχνολογία φέρνουν αλματώδη πρόοδο στο χώρο του φαρμάκου. Ταυτόχρονα, όμως, τα συστήματα υγείας αντιμετωπίζουν όλο και πιο έντονες προκλήσεις, λόγω της πανδημίας, της γήρανσης του πληθυσμού κ.λπ. Ποιο είναι το στίγμα της Viatris μέσα σε αυτό το περιβάλλον; 

  Στη Viatris βλέπουμε την υγειονομική φροντίδα όχι όπως είναι, αλλά όπως θα έπρεπε να είναι. Φιλοδοξία μας είναι, λοιπόν, να επαναπροσδιορίσουμε το τοπίο στο συγκεκριμένο χώρο. Να γίνουμε συνεργάτης επιλογής και πυλώνας σταθερότητας, σε έναν κόσμο όπου οι υγειονομικές ανάγκες εξελίσσονται διαρκώς. Να λειτουργήσουμε ως παγκόσμια πύλη εισόδου στην υγειονομική περίθαλψη, που θα παρέχει περισσότερες δυνατότητες πρόσβασης σε φάρμακα από ποτέ. 

  Ένα μάθημα που λάβαμε από την πανδημία και αναφέρθηκε και στο ευρωπαϊκό συνέδριο της Medicines for Europe που πρόσφατα ολοκληρώθηκε στην Αθήνα είναι πως η  καινοτομία μπορεί να επιτευχθεί, χωρίς απαραίτητα την ανάπτυξη μιας νέας δραστικής ουσίας αλλά από ήδη γνωστά σε κυκλοφορία φάρμακα (χωρίς πατέντα) μέσω της μελέτης τους σε νέες ενδείξεις ή/και την προσαρμογή τους για βελτίωση του υπάρχοντος οφέλους. Τα μόρια προσαρμοσμένα με αυτόν τον τρόπο είναι γνωστά ως φάρμακα προστιθέμενης αξίας (value added) και ανάλογα με τη στρατηγική που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξή τους, μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη τόσο για τους ασθενείς όσο και για τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

  Το portfolio της εταιρείας σας στην Ελλάδα διαθέτει τέτοιες θεραπευτικές επιλογές; Ποια είναι η στρατηγική και οι προτεραιότητές σας; 

  Στην Ελλάδα, είμαστε αυτή τη στιγμή μια δυναμική ομάδα 200 εξειδικευμένων στελεχών και διαχειριζόμαστε ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πάνω από 100 προϊόντα στα οποία περιλαμβάνονται κορυφαία, εμβληματικά επώνυμα προϊόντα, σημαντικά φάρμακα προστιθέμενης αξίας, γενόσημα επώνυμα και σύνθετα, βιο-ομοειδή, αλλά και προϊόντα OTC και φαρμακείου. Ετησίως διαθέτουμε  περισσότερες από 26 εκατομμύρια συσκευασίες φαρμακευτικών προϊόντων για ασθενείς στην Ελλάδα, εκ των οποίων το 1/3 αυτών παράγεται στη χώρα μας. Επίσης, έχουμε αναπτύξει συνεργασίες διανομής και προώθησης προϊόντων μας με 6 ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και στηρίζοντας την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

  H Viatris στην Ελλάδα κατέχει ηγετική θέση στις θεραπευτικές κατηγορίες της Καρδιαγγειακής νόσου, του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος και του HIV, ενώ ισχυρό είναι και το αποτύπωμα της στον τομέα των βιοομοειδών. Επίσης, διαθέτουμε αναγνωρίσιμα προϊόντα OTC και φαρμακείου. Στόχος μας αποτελεί η βελτίωση της πρόσβασης σε σύγχρονες θεραπείες μέσω της αύξησης της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη των βιοομοειδών, του εμβολιασμού κατά της γρίπης, της υποστήριξης της εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας και της ενεργητικής συμβολής στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

  Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον, πώς εξασφαλίζεται η υλοποίηση αυτών των στόχων από μια νέα εταιρεία; 

  Παρόλο που είμαστε μια σχετικά νέα εταιρεία, που δημιουργήθηκε εν μέσω της πανδημίας από τη ένωση δύο εμβληματικών εμπορικών σημάτων, το συλλογικό μας ταξίδι ξεκίνησε με μια βαθιά δέσμευση στην εταιρική υπευθυνότητα για βιώσιμη πρόσβαση σε φάρμακα υψηλής ποιότητας. Η παγκόσμια επιχειρηματική μας δραστηριότητα επεκτείνεται σε γεωγραφικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. 

  Παρόλο που είμαστε μια παγκόσμια εταιρεία, ακολουθούμε μια τοπική προσέγγιση, με βαθιά κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μπορούμε καλύτερα να εξυπηρετούμε τους ασθενείς και τους πελάτες μας. Με κορυφαία εξειδίκευση, όχι μόνο επιστημονική, αλλά και σε επίπεδο παραγωγής και εφοδιαστικής αλυσίδας, αποδεδειγμένη εμπειρία σε ρυθμιστικά θέματα και στη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και ισχυρές δυνατότητες στον εμπορικό τομέα είμαστε σε θέση να καταργήσουμε τα εμπόδια πρόσβασης, λειτουργώντας ως συνεργάτης επιλογής για εταιρείες που εργάζονται για τη σύνδεση περισσότερων ασθενών με προϊόντα σε όλο τον κόσμο, μέσω αυτού που ονομάζουμε Global Healthcare Gateway®.

  Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί προτεραιότητα για τη Viatris στην Ελλάδα. Συμβαδίζοντας με τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ, δεσμευόμαστε να εξυπηρετούμε τους ασθενείς, να έχουμε θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, να υποστηρίζουμε τις κοινότητες, καθώς και τους εργαζομένους μας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:19 27/10

  Έχετε κάνει εμβόλιο Johnson; Τι ισχύει για τη δεύτερη δόση και με ποιο σκεύασμα

  Όλοι όσοι έκαναν το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson συστήνεται να κάνουν δεύτερη δόση.

  08:46 27/10

  Πόσες ημέρες μετά τη μόλυνση με τον κορονοϊό εμφανίζονται τα συμπτώματα;

  Ερωτήσεις και απαντήσεις για την περίοδο επώασης του SARS-CoV-2.

  08:30 27/10

  Ψωρίαση: "Μην παίζεις κρυφτό με το δέρμα σου"

  Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι πάνω από το 50% των ασθενών με ψωρίαση βιώνει άγχος, ενώ 9 στους 10 νιώθουν ντροπή ή αμηχανία για το σώμα τους.

  08:41 26/10

  Εμβόλια mRNA για τα παιδιά: Τα τελευταία δεδομένα

  Η Moderna μετά την Pfizer λέει ότι το εμβόλιο της Covid-19 είναι ασφαλές και αποτελεσματικό στα παιδιά 6-11 ετών.

  08:11 26/10

  Συνηθισμένες παρανοήσεις σχετικά με τον καρκίνο του μαστού

  Εκτιμάται ότι μία στις εννέα Ευρωπαίες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της.

  08:11 26/10

  Η αποτελεσματικότητα του συνδυασμού εμβολίων (mix’n’match)

  Πολλοί από εμάς θα κάνουμε τελικά έναν συνδυασμό εμβολίων για τον κορονοϊό.

  06:20 26/10

  Δράση της Save a Greek Stray

  Μια μεγάλη δράση στείρωσης 160 ζώων συνολικά, πραγματοποιείται από την φιλοζωική οργάνωση Save a Greek Stray, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ντέπυ Βασιλειάδη.

  09:06 25/10

  Μολύνουν, τελικά, οι εμβολιασμένοι τους μη εμβολιασμένους;

  Ολλανδική έρευνα απαντά για τις πιθανότητες να μεταδώσουν τον κορονοϊό οι πλήρως εμβολιασμένοι.

  09:00 25/10

  Ο τερματισμός της πανδημίας του κορονοϊού είναι "επιλογή"

  Αυτό τονίζει ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους.

  08:59 25/10

  Είναι τα μύδια μια υγιεινή τροφή;

  Είναι εξαιρετικός μεζές αλλά και συνοδευτικό για μια παγωμένη μπύρα ή ένα τσίπουρο. Επιπλέον, τα οστρακοειδή μπορεί να είναι μια καλή διατροφική επιλογή.

  09:23 22/10

  Εμβόλιο Pfizer: Έρευνα δείχνει σε ποιους μειώνεται η ανοσία

  Έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό με Pfizer μειώνεται η ανοσία σε μέρος του πληθυσμού.

  08:40 22/10

  Αλκοόλ, λιπώδης νόσος του ήπατος και ηπατίτιδα

  Αυτοί είναι οι τρεις βασικοί παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του ήπατος.

  08:39 22/10

  Τι αφήνει πίσω της η πανδημία στην ψυχική μας υγεία

  Η παγκόσμια επίπτωση των καταθλιπτικών και αγχωδών διαταραχών σε 204 χώρες το 2020 λόγω της πανδημίας COVID-19.

  08:38 22/10

  Προσοχή Εύθραυστον: Γιατί είναι σημαντική η πρόληψη για την οστεοπόρωση

  Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την Οστεοπόρωση από την Amgen Hellas.

  08:03 22/10

  Νοέμβριος: Μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του πνεύμονα

  Η καινούργια εκστρατεία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού FairLife μας προσκαλεί να είμαστε #en_drasi.

  13:49 21/10

  42ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο: Αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις

  Το Συνέδριο πραγματοποιείται από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής.