Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Μαϊ-2021 16:06

  Αναίμακτη επέμβαση αορτικής βαλβίδας με τη μέθοδο TAVI  στο Ερρίκος Ντυνάν

  Αναίμακτη επέμβαση αορτικής βαλβίδας με τη μέθοδο TAVI  στο Ερρίκος Ντυνάν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τη λειτουργία πρωτοποριακού κέντρου διαδερμικής εμφύτευσης ειδικών βιολογικών αορτικών βαλβίδων, στο οποίο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δεκάδες επεμβάσεις με απόλυτη επιτυχία, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center όχι μόνον έχει εξέχουσα θέση στην περιορισμένη λίστα νοσηλευτηρίων με κρατική πιστοποίηση για την εμφύτευση των βαλβίδων με την μέθοδο TAVI,  αλλά πρωταγωνιστεί στην αντιμετώπιση καρδιοπαθών υψηλού κινδύνου με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους παγκοσμίως. 

  Ως αναγνωρισμένο κέντρο διαδερμικής εμφύτευσης ειδικών βιολογικών αορτικών βαλβίδων με καινοτόμες επεμβάσεις, έχει τη δική του ιδιαίτερη συμβολή στην ανάπτυξη της μεθόδου ΤAVI (Trans-atheterAorticValveImplantation) στη χώρα μας. Με τη σύγχρονη επεμβατική μέθοδο αντικατάστασης της αορτικής βαλβίδας εμφυτεύεται μία νέα βιοπροσθετική βαλβίδα στη θέση της παλαιάς εκφυλισμένης και στενωμένης αορτικής βαλβίδας.

  Η ανάπτυξη αυτής της διαδερμικής διακαθετηριακής τεχνικής στόχευε αρχικά κυρίως στους ασθενείς άνω των 75 ετών, οι οποίοι είχαν σοβαρού βαθμού στένωση της αορτικής βαλβίδας, αλλά λόγω της ηλικίας τους καθώς και άλλων παραγόντων κινδύνου δεν μπορούσαν να χειρουργηθούν, οπότε παρέμεναν συμπτωματικοί και είχαν σαφώς μικρότερο προσδόκιμο επιβίωσης. Με τη μέθοδοTAVI δόθηκε μία σημαντική και καίρια λύση για αυτούς τους ασθενείς, η οποία βελτίωσε την ποιότητα ζωής και αύξησε πραγματικά το προσδόκιμο επιβίωσής τους. Η χρησιμοποίηση, εξάλλου, νέων τεχνικών, η βελτίωση των υλικών, καθώς και η ανάπτυξη νέων αορτικών βαλβίδων με διαφορετικό μηχανισμό τοποθέτησης και λειτουργίας (καταγράφονται περισσότερες από 10 πιστοποιημένες) βοήθησε στο να επεκταθεί το εύρος των ασθενών που θεραπεύονται με τη μέθοδο αυτή. ΄Ετσι,  η επέμβαση γίνεται ακόμα και σε νεότερους ασθενείς κάτω των 75 ετών (ηλικιακό γκρουπ 65 έως 75 έτη) με λιγότερους παράγοντες κινδύνου με πιο ανώδυνο, αναίμακτο,  τρόπο και μικρότερο χρόνο νοσηλείας (συνήθως 3 έως 4 ημέρες) σε σχέση με το κλασικό χειρουργείο. 

  Το πιστοποιημένο Κέντρο που λειτουργεί στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center στελεχώνεται από έμπειρους επεμβατικούς καρδιολόγους (επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο κ. Βάιος Τζίφος και μέλη οι κ.κ. Γρηγόριος Παυλίδης, Αθανάσιος Κολυβήρας και Γεώργιος Τζάνης), οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό διαδερμικών επεμβάσεων σε ασθενείς με βαλβιδοπάθειες.  


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:25 14/06

  Νέα έρευνα: Η ασπιρίνη δεν αυξάνει την πιθανότητα επιβίωσης σε νοσηλευόμενους ασθενείς με νόσο COVID-1

  Τα αποτελέσματα της πολυκεντρικής βρετανικής μελέτης RECOVERY δεν έδειξαν όφελος από τη χορήγηση ασπιρίνης σε νοσηλευόμενους ασθενείς με νόσο COVID-19.

  09:24 14/06

  Οι πανελλήνιες εξετάσεις όπως τις έζησα - ως μαμά εννοώ...

  Έχω περάσει δύο φορές τις πανελλήνιες εξετάσεις. Ως μαμά, όχι ως υποψήφια. Και επειδή γενικά τα λέμε, είπα να μοιραστώ μαζί σου μερικές σκέψεις που με είχαν βοηθήσει όταν έδιναν εξετάσεις τα παιδιά...

  09:14 14/06

  HPV: Παράγοντας για αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού

  Μεγαλύτερος ο κίνδυνος πρόωρου τοκετού και επιπλοκών για τις γυναίκες που μολύνονται από τον ιό HPV, σύμφωνα με σουηδική έρευνα.

  14:21 11/06

  Νέα σύσταση EMA: Ποιοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το εμβόλιο της AstraZeneca

  Όπως ανακοίνωσε σήμερα πως η επιτροπή ασφάλειας του οργανισμού.

  09:19 11/06

  Μελέτη φάσης 3 δείχνει αποτελεσματική νέα θεραπεία για την ψωρίαση

  Νέα δεδομένα Φάσης 3 έδειξαν ότι το Guselkumab πέτυχε διατηρήσιμη και πλήρη κάθαρση του δέρματος επί διάστημα 5 ετών στη μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας.

  09:09 11/06

  Εμβόλιο Johnson & Johnson: Πόσο "πιάνει" τα μεταλλαγμένα στελέχη;

  Νέα επιστημονική δημοσίευση ερευνά την ανοσογονικότητα του εμβολίου Johnson & Johnson έναντι μεταλλαγμένων στελεχών του SARS-CoV-2.

  11:24 10/06

  Ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας: Τα συμπτώματα, η διάγνωση και η πρόληψη

  Πρόκειται για την κύρια αιτία μη αναστρέψιμης απώλειας όρασης, σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο και στην Ελλάδα.

  09:14 10/06

  Kυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες: Σημαντικές εξελίξεις από την Bayer

  Οι εξελίξεις που αφορούν τον τομέα των κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών ανακοινώθηκαν από τις AskBio και Bluerock, εταιρείες του ομίλου Bayer.

  08:34 10/06

  Οξεία μυελογενής λευχαιμία: Έγκριση νέας θεραπείας που αυξάνει την επιβίωση των ασθενών

  Η οξεία μυελογενής λευχαιμία είναι η πιο συχνή μορφή οξείας λευχαιμίας παγκοσμίως.

  08:32 09/06

  Νέα μελέτη: Πώς και πότε θα μπορούμε να ξαναπάμε σε συναυλίες σε κλειστό χώρο

  Τυχαιοποιημένη μελέτη για τη διεξαγωγή μουσικών συναυλιών σε κλειστούς χώρους με τη χρήση διαγνωστικών δοκιμασιών αντιγόνου έναντι του SARS-CoV-2 - Τι έδειξε.

  08:13 09/06

  Έκζεμα στα χέρια: Ξεκινά η πρώτη κλινική μελέτη φάσης 3 για τη νόσο

  Η LEO Pharma ξεκινά την πρώτη κλινική μελέτη Φάσης 3 με κρέμα delgocitinib σε ενήλικες ασθενείς με μέτριο έως σοβαρό έκζεμα στα χέρια.

  10:11 08/06

  Αλτσχάιμερ: Εγκρίθηκε η πρώτη νέα θεραπεία μετά από 20 χρόνια

  Σημαντική ημέρα για όσους πάσχουν από Αλτσχάιμερ αλλά και για την επιστήμη αποτελεί η έγκριση νέας θεραπείας για τη νόσο, μετά από 2 δεκαετίες.

  09:28 08/06

  Διεθνής μελέτη: Η διατροφή που "προστατεύει" από σοβαρή COVID-19

  Μικρότερος ο κίνδυνος σοβαρής Covid-19 για όσους κάνουν κυρίως φυτοφαγική και ψαροφαγική διατροφή σύμφωνα με διεθνή μελέτη.

  09:04 08/06

  "Μια μπορεί να κάνει τη διαφορά" - Ώρα να κάνουμε όλοι εξέταση σπίλων

  Η νέα καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος μας προσκαλεί να ελέγξουμε προσεκτικά το δέρμα και τις ελιές μας.

  10:02 07/06

  Αποκαλύπτουν τα μάτια το... IQ μας;

  Οι άνθρωποι με μεγαλύτερες κόρες ματιού είναι πιο έξυπνοι υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες.