Δευτέρα, 29-Μαρ-2021 08:49
Ημέρα φροντιστή ατόμων με άνοια 2021: "Έχετε απορίες, έχουμε απαντήσεις"

Από το 2002 η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών στηρίζει έμπρακτα και δωρεάν τα 200.000 άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους που ζουν στην Ελλάδα, υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους και διεκδικεί την ίδρυση δομών και υπηρεσιών με στόχο την προαγωγή της ποιότητας ζωής τους.
Tο Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 ήταν μια ημέρα αφιερωμένη στους φροντιστές ατόμων με άνοια, στο πλαίσιο του θεσμού της ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ που έχει καθιερωθεί πάνω μια δεκαετία από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών ως ένδειξη αναγνώρισης του δύσκολου έργου που επιτελούν. Η συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19 αύξησε δραματικά τις ανάγκες για βοήθεια των ατόμων με άνοια και των φροντιστών τους.
Λόγω των περιοριστικών μέτρων, η φετινή εκδήλωση ήταν μια Διαδραστική Διαδικτυακή Συνάντηση για φροντιστές με θέμα "Έχετε ερωτήσεις, έχουμε απαντήσεις". Η εκδήλωση άνοιξε με τον εξαιρετικό χαιρετισμό της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ένα πάνελ ειδικών στην άνοια, οι Παρασκευή Σακκά, Νίκος Σκαρμέας, Κωστής Προύσκας, Αρετή Ευθυμίου και Ειρήνη Βαμβακάρη απάντησαν σε περισσότερες από 100 ερωτήσεις που υποβλήθηκαν ζωντανά.
Όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να ενημερωθούν γύρω από τα ζητήματα που τους απασχολούν καθημερινά. Έλαβαν υπεύθυνες απαντήσεις σε σχέση με τρόπους αντιμετώπισης συμπεριφορών των ασθενών, (απάθειας, εμμονών, επιθετικότητας, έντονης κινητικότητας, διαταραχών ύπνου κ.ά.), τα πρακτικά προβλήματα φροντίδας και διαδικαστικά θέματα όπως επιδόματα, δικαιοπραξία κ.ά. και ενημερώθηκαν για τα δωρεάν διαδικτυακά προγράμματα που προσφέρει η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.
Η συμμετοχή και ανταπόκριση του κοινού ήταν πολύ μεγάλη και οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 650.
Τον χαιρετισμό της Προέδρου της Δημοκρατίας θα βρείτε αναλυτικά στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.presidency.gr/2021/03/20/
Περισσότερες πληροφορίες στο www.alzheimerathens.gr
Με βάση τα δεδομένα από κλινικές μελέτες των εμβολίων Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson η προστασία των εμβολίων είναι τουλάχιστον τρεις μήνες.
Σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες πιστεύουν πως θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση και πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με εναλλακτικές λύσεις καπνίσματος.
Σήμερα στην Ευρώπη τρεις νέες γυναίκες πεθαίνουν κάθε ώρα από καρκίνο τραχήλου της μήτρας, παρότι η νόσος είναι δυνατό να προληφθεί σχεδόν 100%.
Οι παραπάνω βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά μπορεί να μειώσουν σε έναν βαθμό τον κίνδυνο λοίμωξης Covid-19, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη.
Ποια είναι τα ερωτήματα που αναδύονται σχετικά με τις θρομβώσεις από τον εμβολιασμό.
Οι συστάσεις και οι συμβουλές της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Το ποσοστό ασθενών που παρουσίασε ανταπόκριση διάρκειας 12 μηνών ήταν 88%, με συνολικό ποσοστό επιβίωσης στους 12 μήνες και 91% και ποσοστό επιβίωσης χωρίς εξέλιξη της νόσου 69%.
Νέα έρευνα φέρνει στο φως αποδείξεις σχετικά με τους κινδύνους από την κατανάλωση ζάχαρης για το συκώτι μας.
Πολλή συζήτηση γίνεται για τις πιθανότητες εμφάνισης θρόμβωσης μετά τα εμβόλιο. Τα παρακάτω δεδομένα έχουν ενδιαφέρον.
Το μονοκλωνικό αντίσωμα στοχεύει στη θεραπεία ασθενών που νοσηλεύονται με σοβαρή COVID και υποξαιμία.
Οι δράσεις της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων Ασθενών.
Ένα σημαντικό συνέδριο για τους καρδιολόγους όλης της χώρας.
Στοιχεία από τις γεννήσεις στην Ελλάδα.
Υιοθεσία δέκα ακριτικών περιοχών και δημιουργία δέκα νέων παιδικών σταθμών μέχρι το 2023, σε συνεργασία με τη HOPEgenesis.
Το εμβόλιο της Οξφόρδης- AstraZeneca μπορεί, όπως κάθε εμβόλιο ή φάρμακο, να προκαλέσει ορισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες.
Η νόσος Von Willebrand σχετίζεται με την έντονη μηνορραγία και επηρεάζει χιλιάδες γυναίκες παγκοσμίως.