Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Φεβ-2021 13:03

  Είμαστε… έτοιμοι για τη μακροζωία; Εξασφαλίζοντας τις οικονομικές συνθήκες για μια καλύτερη καθημερινότητα

  Είμαστε… έτοιμοι για τη μακροζωία; Εξασφαλίζοντας τις οικονομικές συνθήκες για μια καλύτερη καθημερινότητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Γράφει ο Κώστας Θρασυβουλίδης, AVP Product Head, Greece & Cyprus της MetLife

  Τις τελευταίες δεκαετίες, χάρη στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, στην πρόοδο της επιστήμης στην αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας, αλλά και στη διασφάλιση ευρύτερης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης, ο χρόνος ζωής αυξάνεται σταθερά σε όλο τον κόσμο.

  Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 6,5 χρόνια μεταξύ του 2000 και του 2019, φθάνοντας στα 73,3 χρόνια. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση έφθανε το 2018 τα 81 χρόνια, κατά μέσο όρο, ενώ στην Ελλάδα είναι υψηλότερο, έχοντας αυξηθεί στα 81,9 έτη από 75,3 το 1980.

  Όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής μετά τα 60, το 2019 στην Ευρώπη έφθανε τα 22,5 χρόνια, παρουσιάζοντας αύξηση σχεδόν κατά 3 χρόνια, σε σχέση με το 2000. Αυξημένο είναι και το προσδόκιμο υγιούς ζωής – δηλαδή τα χρόνια που μπορεί να ζήσει κανείς έχοντας πλήρη υγεία – μετά τα 60, φθάνοντας σήμερα τα 17,1 χρόνια από 15 το 2000. 

  Αυτό σημαίνει ότι σήμερα έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με το παρελθόν να ζήσουμε όχι μόνο περισσότερα, αλλά και καλύτερα από άποψη υγείας χρόνια. 

  Πόσο προετοιμασμένοι είμαστε, όμως, για να εξασφαλίσουμε το επίπεδο ζωής που θα θέλαμε, μετά τη συνταξιοδότηση; Γνωρίζουμε πόσα χρήματα χρειαζόμαστε, για να ζούμε άνετα και να καλύπτουμε τις ανάγκες μας την περίοδο εκείνη; 

  Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι, λόγω της υπογεννητικότητας και της αύξησης του προσδόκιμου ζωής, οι πιέσεις προς το ασφαλιστικό σύστημα είναι ιδιαίτερα αυξημένες και θα συνεχίσουν να αυξάνονται στα επόμενα χρόνια. Επομένως,  το εισόδημα που μπορεί να μας εξασφαλίσει το ισχύον σύστημα ασφάλισης κατά την περίοδο της σύνταξης, θα είναι πιθανότατα μικρότερο από αυτό που περιμέναμε.

  Οι περισσότεροι θα θέλαμε, στα χρόνια που θα ακολουθήσουν τη συνταξιοδότησή μας, να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι και σε θέση να καλύπτουμε αυτόνομα τις ανάγκες μας. Σε αυτές, πέρα από τις δαπάνες διαβίωσης, μπορούν να περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, η ενασχόληση με ένα αγαπημένο χόμπι, η πραγματοποίηση ενός ταξιδιού, αλλά και δαπάνες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, υπηρεσίες φροντίδας ή βοήθειας στο σπίτι κ.ά. Η εξασφάλιση ενός εισοδήματος που θα μας επιτρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτές τις ανάγκες, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής μας, κατά την περίοδο της συνταξιοδότησης. 

  Η λύση της ιδιωτικής αποταμίευσης

  Για αυτούς τους λόγους, σύμφωνα με έρευνες, όλο και περισσότεροι σκέφτονται τα ιδιωτικά αποταμιευτικά προγράμματα, ως μια καλή συμπληρωματική λύση για να έχουν επαρκές εισόδημα στο μέλλον. 

  Ξεκινώντας από τον υπολογισμό των χρημάτων που θα χρειαστούμε για να ζούμε άνετα μετά τη σύνταξη, μπορούμε να χτίσουμε σταδιακά το κεφάλαιο που θα μας επιτρέψει να πετύχουμε το στόχο μας. Η ασφαλιστική αγορά παρέχει σήμερα ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια.  


  Ένα από τα πιο σύγχρονα και ευέλικτα προγράμματα είναι το Accelerator Plus 2.0 της MetLife. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δημιουργίας κεφαλαίου, επενδυτικού χαρακτήρα, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα σε όσους το επιλέξουν, να αποταμιεύουν ένα μέρος του εισοδήματός τους, αξιοποιώντας διαρκή συμβουλευτική υποστήριξη και σύγχρονες επενδυτικές επιλογές, ανάλογα με το ξεχωριστό επενδυτικό τους προφίλ. Με τον τρόπο αυτό επιτρέπει τη δημιουργία ενός κεφαλαίου, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει μελλοντικές ανάγκες και σχέδια, ή να μετατραπεί σε μηνιαίο εισόδημα κατά την περίοδο της συνταξιοδότησης. Τα ασφάλιστρα ξεκινούν από 600 ευρώ το χρόνο, ενώ το ποσοστό επένδυσης μπορεί να φθάσει μέχρι και το 100% από το πρώτο έτος, ανάλογα με το ύψος του ασφαλίστρου. 

  Παρέχοντας μεγάλη επενδυτική ευελιξία, ανάμεσα σε πλήθος επενδυτικών εργαλείων, το Accelerator Plus 2.0 εξασφαλίζει διασπορά επενδύσεων σε διαφορετικές αγορές, φορείς διαχείρισης και νομίσματα, με αποτέλεσμα να περιορίζεται και ο επενδυτικός κίνδυνος. 

  Κάθε ασφαλισμένος μπορεί να ορίζει τις κατηγορίες στις οποίες επιθυμεί να επενδύσει, αλλά και το ποσοστό επένδυσης σε κάθε μία, με βάση το προφίλ του. Έχει, επίσης, τη δυνατότητα να επιλέξει για την επένδυσή του ένα ή περισσότερα από τα οκτώ επενδυτικά προγράμματα ελεύθερης επιλογής που παρέχει το πρόγραμμα, ή ένα από τα πέντε διαθέσιμα επενδυτικά προγράμματα στρατηγικής. Επιπλέον, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο ασφαλισμένος αποκτά πρόσθετη ασφάλιση για την οικογένειά του, σε περίπτωση απώλειας ζωής, ενώ σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας, απαλλάσσεται από την πληρωμή των ασφαλίστρων του προγράμματος, με ελάχιστο πρόσθετο κόστος.

  Γιατί να επιλέξω τη MetLife;

  Πέρα από την ευελιξία που παρέχει, το Accelerator Plus 2.0 εξασφαλίζει την εγγύηση σταθερότητας και αξιοπιστίας της MetLife, ενός από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς οργανισμούς παγκοσμίως. Έχοντας πάνω από 152 χρόνια παρουσίας διεθνώς και πάνω από 55 στην Ελλάδα, η MetLife διαθέτει:

  - Υψηλά πρότυπα διακυβέρνησης και ισχυρούς μηχανισμούς παρακολούθησης και επιμέλειας της διαχείρισης των χαρτοφυλακίων της.
  - Πρόσβαση σε μερικούς από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους επενδυτικούς οίκους στον κόσμο, όπως π.χ. BlackRock, Vanguard, και άλλοι.
  - Ένα δίκτυο εξειδικευμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, οι οποίοι βρίσκονται διαρκώς κοντά στον ασφαλισμένο στηρίζοντας, ως χρήσιμοι σύμβουλοι, τις μεταβαλλόμενες ανάγκες του. 

  Αξιοποιώντας από τώρα τις κατάλληλες ασφαλιστικές λύσεις και αξιόπιστους συνεργάτες, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ένα αξιοπρεπές εισόδημα, για όσα χρόνια θα ζήσουμε. Ας προετοιμαστούμε, λοιπόν, για να απολαύσουμε το δώρο της μακροζωίας, σύμφωνα με τα όνειρα και τις επιθυμίες μας.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  Τελευταία άρθρα

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:40 06/10

  Καρκίνος του προστάτη: Οι νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπισή του με τη μέθοδο FOCAL ONE HIFU

  Η εστιακή θεραπεία του καρκίνου του προστάτη κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος διεθνώς και τα νεότερα συστήματα υπερήχων υψηλής έντασης συμβάλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση της νόσου.

  08:09 06/10

  Δωρεάν υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και γυναικολογικούς καρκίνους

  Το Σπίτι του ΜΑΝΑ εμπλουτίζει την προσφορά του με δωρεάν γονιδιακό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού και κάθε γυναικολογικό καρκίνο, βάσει ιατρικής ένδειξης, σε γυναίκες.

  11:12 03/10

  Νέα έρευνα σχετίζει το διαβήτη με τη μοναξιά

  Η μοναξιά σχετίζεται με διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, μας λένε Νορβηγοί ερευνητές, ρίχνοντας το βάρος στο χρόνιο στρες που προκαλεί αυτή η συναισθηματική κατάσταση.

  09:04 03/10

  Η άσκηση που βελτιώνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο του εντέρου

  Η σωματική άσκηση επηρεάζει θετικά την υγεία μας και νέα έρευνα υποστηρίζει ότι είναι ευεργετική σε σε ασθενείς με στάδιο ΙΙΙ καρκίνο του παχέος εντέρου.

  08:02 03/10

  Ένα ακόμη "όπλο" στη μάχη για τον καρκίνο του δέρματος στο "Ανδρέας Συγγρός"

  Ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα χαρτογράφησης στη μάχη για τον καρκίνο του δέρματος απέκτησε το νοσοκομείο "Ανδρέας Συγγρός", αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Ωνάση.

  14:10 30/09

  Κρούσματα πανομοιότυπα ή στενά συγγενικά στελεχών της ηπατίτιδας Α διερευνά το ECDC

  Τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Ουγγαρία, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

  10:55 30/09

  Άγχος, κούραση, κατάθλιψη: Η "απάντηση" είναι η άσκηση

  Οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά γνωρίζουν ότι η άσκηση είναι συνδεδεμένη με την σωματική και ψυχική ευεξία.

  09:00 30/09

  Η εξέλιξη της νευροδιέγερσης στη χειρουργική του θυρεοειδούς

  Η διαρκής εκπαίδευση των Ελλήνων χειρουργών στη σύγχρονη τεχνολογία επιφέρει θεαματικές αλλαγές στις επεμβάσεις θυρεοειδεκτομής.

  11:47 29/09

  H Teleperformance Greece ξανά στον αγώνα για τον καρκίνο του μαστού, Greece Race for the Cure®

  Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Teleperformance Greece στηρίζει ενεργά ως Επίσημος Χορηγός Εθελοντών τον Συμβολικό Αγώνα Δρόμου & Περιπάτου Greece Race for the Cure®.

  11:06 29/09

  Έρευνα: Εμβόλιο για την COVID-19 και έμμηνος ρύση

  Νέα διεθνής μελέτη επιβεβαιώνει τη σχέση ανάμεσα στον εμβολιασμό κατά της Covid-19 και τις αλλαγές στον έμμηνο κύκλο.

  08:19 29/09

  Καρδιολογία: Το παρόν και το μέλλον - όλες οι βασικές εξελίξεις

  Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, οι εξελίξεις στην καρδιολογία στέλνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα.

  08:12 29/09

  Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Τι αλλάζει στους προληπτικούς ελέγχους ελέγχους για τον καρκίνο

  Για ποιες επιπλέον μορφές καρκίνου συστήνεται η δημιουργία προγραμμάτων συμπτωματικού ελέγχου;

  12:20 28/09

  Εγκαίνια νέων γραφείων της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

  Ο ρόλος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας έχει αναγνωριστεί και πλέον "συνομιλεί" επί ίσοις όροις με την Πολιτεία προς όφελος του ευρύτερου διαλόγου και της βελτίωσης της φροντίδας και των παροχών υγείας.

  12:08 28/09

  Ένας καλός λόγος να... πιάσουμε τα βαράκια

  Η τακτική άσκηση με βαράκια μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, ακόμη περισσότερο αν συνδυάζεται με αεροβική, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

  08:40 28/09

  Δύο vs τρεις δόσεις για την αποφυγή νοσηλείας από COVID-19

  Ο εμβολιασμός με τις τρεις αντί για δύο δόσεις έναντι του SARS-CoV-2 μειώνει τις πιθανότητες νοσηλείας λόγω COVID-19, είναι το συμπέρασμα νέας έρευνας.

  08:33 28/09

  Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρα Καρδιάς και η παρουσίαση του Μουσείου Καρδιολογίας

  Σε μία λαμπρή συνάντηση με δημοσιογράφους, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία παρουσίασε το καινούργιο αυτό μουσείο.