Τετάρτη, 27-Ιαν-2021 14:12
"Ομοιοπαθητική και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα". Διαδικτυακή ημερίδα για το κοινό

Μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή ημερίδα για το ευρύ κοινό διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, ο σύλλογος των Ελλήνων Ιατρών που ασκούν την Ομοιοπαθητική Ιατρική, με αφορμή τα 50 χρόνια ίδρυσης του.
Ο τίτλος της ημερίδας είναι: "Ομοιοπαθητική Ιατρική και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα" και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και ώρα 10π.μ.
Μιλούν καταξιωμένοι στο χώρο γιατροί ομοιοπαθητικής, ενώ επίσημοι καλεσμένοι ομιλητές είναι ο Γεώργιος Σαμούτης, Κλινικός Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας που θα μιλήσει για τις προοπτικές κλινικής έρευνας στην Ομοιοπαθητική, και ο Ιωάννης Γιαννιός, Καθηγητής Μεταφραστικής Ογκολογίας, πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Τμήματος Γονιδιακής Ιατρικής και Υγείας, Πανεπιστήμιου Νοτίου Ουαλίας με θέμα: Στοχευμένη Ομοιοπαθητική Ιατρική, επιγονιδίωμα και βέλτιστη ανοσορρύθμιση.
Η έννοια της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, εκφράζεται συχνά με γενικές συμβουλές και οδηγίες που δεν ενέχουν τον παράγοντα της εξατομίκευσης, που είναι όμως ο πλέον σημαντικός στον ανθρώπινο οργανισμό. Η ενίσχυση της δυνατότητας ενός ατόμου να αντιμετωπίζει επιτυχώς τους λοιμογόνους παράγοντες, να εξελίσσει το ανοσοποιητικό του και να διατηρεί τις γονιδιακές του προδιαθέσεις σε έλεγχο, είναι μία πολύπλοκη διαδικασία. Είναι όμως εφικτή μέσω της εξατομικευμένης προσέγγισης του κάθε ασθενούς σαν μία ιδιαίτερη ανοσολογική οντότητα, αλλά και ψυχοδυναμική προσωπικότητα που αντιδρά διαφορετικά και μοναδικά στα στρεσσογόνα και λοιμογόνα ερεθίσματα. Ας μιλήσουμε λοιπόν κάπως βαθύτερα για το ανοσοποιητικό μας.
Η ημερίδα "Ομοιοπαθητική Ιατρική και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα" θα μεταδοθεί ζωντανά στους δύο παρακάτω συνδέσμους https://zoom.us/j/93045120429 https://youtu.be/i3h3lEZsAUI την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 10.πμ
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ
Η ELPEN συμμετείχε στο διάλογο που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Ε.Ε.
Η υπογονιμότητα μπορεί να προκληθεί είτε από προβλήματα στον άνδρα είτε από προβλήματα στη γυναίκα ή και στους δύο.
Για την εφαρμογή συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης.
Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη της πανδημίας, των lockdown και της συνέχισης των μέτρων προστασίας.
Η νέα πλατφόρμα ενημέρωσης για τη σπάνια γενετική νόσο Fabry είναι πλέον διαθέσιμη στα ελληνικά.
Παγκοσμίως, 1 στους 6 θανάτους οφείλεται στον καρκίνο κάτι που η ανοσο-ογκολογία μπορεί να αλλάξει.
Η Chiesi στο πλευρό των "σπάνιων ασθενών" μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases.
Τα εμβόλια Covid-19 μπορεί να επηρεάσουν πρόσκαιρα τις μαστογραφίες, γι’ αυτό αυτές πρέπει να γίνονται πριν την πρώτη δόση ή αρκετά μετά τη δεύτερη, συμβουλεύουν Αμερικανοί επιστήμονες.
Το εμβόλιο της Johnson & Johnson εξετάζεται ήδη από τον αμερικανικό FDA ενώ έχουν ήδη γίνει προπαραγγελίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μια νέα μελέτη Δανών ερευνητών καθησυχάζει τις γυναίκες.
Επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Με θέμα: "Οικοδομώντας το μονοπάτι από τη διάγνωση έως την πρόσβαση".
Τα δεδομένα που παρουσίασε το επιστημονικό τμήμα της Philip Morris International στο 3ο διεθνές διαδικτυακό Open Science Event.
Αντίθετα με ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες μέχρι τώρα.
Τι δείχνει μελέτη της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Τι δείχνουν τα στοιχεία με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου της Παιδικής και Εφηβικής ηλικίας.