Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Νοε-2020 07:35

  alcoflu: Το νέο σκεύασμα για το κρυολόγημα και την αλλεργική ρινίτιδα

  alcoflu: Το νέο σκεύασμα για το κρυολόγημα και την αλλεργική ρινίτιδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το κοινό κρυολόγημα ανήκει στις συχνότερες εποχικές νόσους και εμφανίζεται συγκεκριμένες περιόδους του έτους με συμπτώματα ρινικής συμφόρησης, βήχα και πονόλαιμο. Αντίστοιχα έντονη εποχικότητα εμφανίζει και η αλλεργική ρινίτιδα, η οποία προκαλείται από αλλεργιογόνα και εκδηλώνεται με ρινόρροια, φτέρνισμα και ρινικό κνησμό. 

  Ένα εξισορροπημένο ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί το κλειδί για την αντιμετώπιση των εποχικών ενοχλήσεων. Το ανοσοποιητικό σύστημα χρησιμοποιεί πολλαπλούς μηχανισμούς που έχουν την ικανότητα να καταστρέφουν παθογόνους μικροοργανισμούς και να απαντούν σε πλήθος τοξινών και αλλεργιογόνων ουσιών. Ένας από τους μηχανισμούς αυτούς είναι η παραγωγή αντισωμάτων τα οποία εντοπίζουν και καταστρέφουν τα παθογόνα.

  Βάσει σύγχρονων κλινικών μελετών, η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος στηρίζεται σημαντικά στην αλληλεπίδρασή του με το εντερικό μας μικροβίωμα. Συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πλήθους ερευνών παγκοσμίως, το μικροβίωμα έχει συνδεθεί άμεσα με την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ορισμένων συστατικών του όπως των Β κυττάρων και των αντισωμάτων. Στηριζόμενο σε αυτό το μηχανισμό του ανοσοποιητικού μας, το μεταβιοτικό προϊόν ΕpiCor®, έχει ωφέλιμη δράση στο εντερικό μικροβίωμα και στην ρύθμιση της ανοσοαπόκρισης με μείωση της ανοσοσφαιρίνης Ε (IgE) ενώ αυξάνεται  το αντίσωμα sIgA με αποτέλεσμα τη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της αλλεργικής ρινίτιδας.

  alcoflu: Το νέο σκεύασμα για το κρυολόγημα και την αλλεργική ρινίτιδα

  Ένα νέο καινοτόμο σκεύασμα κυκλοφόρησε πρόσφατα η ΕLPEN για τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και την ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της αλλεργικής ρινίτιδας. Πρόκειται για το alcoflu CAPSULES, ένα φυσικής προέλευσης συμπλήρωμα διατροφής με ειδικά μελετημένη σύνθεση τριών φυσικών συστατικών, του ΕpiCor®, του φυτικού εκχυλίσματος Andrographis paniculata (ΚalmColdTM) και της Βιταμίνης C (Nutra-CTM), που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

  Η δράση των συστατικών που περιέχει το alcoflu CAPSULES είναι κλινικά τεκμηριωμένη. Το ΕpiCor® αποτελεί μεταβιοτικό προϊόν των Saccharomyces cerevisiae με ευεργετικούς μεταβολίτες, όπως βιταμίνες, αμινοξέα και πολυφαινόλες. Ως μεταβιοτικά ορίζονται τα μεταβολικά προϊόντα που παράγονται από   τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς, με εξαιρετικά ευεργετικά αποτελέσματα για τον οργανισμό. Αντίστοιχα, το ΚalmColdTM είναι τιτλοποιημένο εκχύλισμα Andrographis paniculata με υψηλή περιεκτικότητα σε διτερπένια και φλαβονοειδή. Η Nutra-CTM αποτελεί ταχέως απορροφήσιμη μορφή Βιταμίνης C με ουδέτερο PH1. 

  Η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος σχετίζεται στενά με την ανθρώπινη υγεία και η δυσλειτουργία του έχει πολλές απρόβλεπτες συνέπειες για τον οργανισμό. Ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα εμφανίζει αυξημένη ευαισθησία στις παραπάνω εποχικές ενοχλήσεις και μειωμένο χρόνο απόκρισης. Με  κατάλληλα σκευάσματα όπως το alcoflu CAPSULES, μπορούμε να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση τους.

  Η ELPEN με την κυκλοφορία του alcoflu CAPSULES, διευρύνει ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιο των σκευασμάτων της για την ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Συγχρόνως, ανταποκρίνεται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον που υπάρχει παγκοσμίως για "φυσικές" θεραπείες στο κοινό κρυολόγημα και στην αλλεργική ρινίτιδα.


  Πηγές

  1.    Kyung-Mi Choi, Kim Man Hoon, Hwang Tae Won, Jong-Dae Kim, Keum duck Park, Mi-Young Kim4, Young-Rim Jung and Hye-Seoung Shin: Comparative bioavailability of synthetic vitamin C and Nutra-C (calcium ascorbate) in Korean healthy volunteers, ANALYTICAL SCIENCE & TECHNOLOGY, 162-169, 2016
  2.    Belkaid Y, Hand TW. Role of the microbiota in immunity and inflammation. Cell. 2014 Mar 27;157(1):121-41.
  3.    Shui L, Yang X, Li J, et al. Gut Microbiome as a Potential Factor for Modulating Resistance to Cancer Immunotherapy. Frontiers in Immunology. 2019 ;10:2989. DOI: 10.3389/fimmu.2019.02989.
  4.    Jensen, G. S.; Patterson, K. M.; Barnes, J.; Schauss, A. G.; Beaman, R.; Reeves, S.; Robinson, L., A Double-Blind Placebo-Controlled, Randomized Pilot Study: Consumption of a High-Metabolite Immunogen from Yeast Culture has Beneficial Effects on Erythrocyte Health and Mucosal Immune Protection in Healthy Subjects. The Open Nutrition Journal 2008, 2, 68-75.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:00 22/01

  Εμβόλιο Pfizer/BioNTech: Αλλεργικές αντιδράσεις και αναφυλαξία, τα ποσοστά και η σοβαρότητα

  Νέα, ενημερωμένη έρευνα εξετάζει τις αλλεργικές αντιδράσεις συμπεριλαμβανομένης της αναφυλαξίας μετά την πρώτη δόση του εμβολίου έναντι του SARS-CoV-2 των Pfizer/BioNTech.

  09:28 22/01

  Εμβόλιο για τον κορονοϊό: Ερωτήσεις και απαντήσεις από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ

  Ποιος είναι ο μηχανισμός δράσης των εμβολίων έναντι του SARS-CoV-2, προλαμβάνουν τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο, ποιες είναι οι παρενέργειες.

  09:00 22/01

  Ποντίκια με παραπληγία περπάτησαν ξανά χάρη σε πειραματική θεραπεία

  Η θεραπεία βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και, παρότι πολλά υποσχόμενη, οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα αργήσουν ακόμη οι δοκιμές σε ανθρώπους.

  11:06 21/01

  Γιατί έχει τόση σημασία ο αριθμός ασθενών στις ΜΕΘ;

  Νέα έρευνα υποδεικνύει πως όσο μεγαλύτερη είναι η πληρότητα σε μία ΜΕΘ τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου ενός ασθενούς με Covid-19.

  08:40 21/01

  Παλμικό οξύμετρο: Γιατί και πότε είναι απαραίτητο

  Τι είναι το παλμικό οξύμετρο, ποιος είναι ο σκοπός του, πώς λειτουργεί και όλα τα βήματα της διαδικασίας.

  08:34 21/01

  Πρωτοποριακή θεραπεία για τον καρκίνο του λάρυγγα

  Η διαστοματική ρομποτική χειρουργική μπορεί να αντιμετωπίσει πολλές παθήσεις στην ωτορινολαρυγγολογία αλλά και τον καρκίνο του λάρυγγα.

  11:29 20/01

  Βρέθηκε επιτέλους το "φάρμακο" κατά της γήρανσης;

  Κινέζοι επιστήμονες δοκιμάζουν σε πειραματόζωα μια νέα γενετική θεραπεία που καθυστερεί τη γήρανση.

  09:09 20/01

  Οξεία και χρόνια χρήση κορτικοστεροειδών στη λοίμωξη COVID-19

  Το όφελος και όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη χορήγηση κορτιζόνης και άλλων γλυκοκορτικοειδών.

  08:56 20/01

  Επέμβαση Linx: Νέα και επαναστατική μέθοδος για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

  Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση σύμφωνα με παγκόσμιες επιδημιολογικές μελέτες εμφανίζεται μέχρι και στο 20% του παγκόσμιου πληθυσμού.

  09:15 19/01

  Τηγανητά & καρδιαγγειακά νοσήματα: Νέα έρευνα θα μας κάνει να τα... κόψουμε

  Η κατανάλωση πολλών τηγανητών φαγητών αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού, σύμφωνα με νέα διεθνή μελέτη.

  09:08 19/01

  Νέα στελέχη του SARS-CoV-2 και αποτελεσματικότητα εμβολιασμού

  Αυτή τη στιγμή "τρέχουν" πολλές ερευνητικές προσπάθειες που διερευνούν γιατί τα νέα στελέχη του κορονοϊού και την πιθανή επίδρασή τους στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

  09:40 18/01

  Ρευματοπαθείς και εμβολιασμός για τη νόσο COVID-19

  Οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς συστήνουν στους ρευματοπαθείς να εμβολιαστούν κατά του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 .

  09:23 18/01

  Καρδιοπάθειες και COVID-19: Ποιοι ασθενείς πρέπει να προσέχουν, οι συστάσεις προστασίας

  Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία έχει εκδώσει συγκεκριμένες συστάσεις για ανθρώπους με καρδιαγγειακά νοσήματα και τον νέο κορονοϊό.

  09:22 18/01

  Αερισμός του σπιτιού vs COVID-19

  Συμβουλές για τη βελτίωση του αερισμού στα σπίτια κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

  23:59 17/01

  Τα λάθη που κάνουμε όταν τρώμε λαχανικά

  Μήπως κι εσείς "χάνετε" χωρίς να το ξέρετε πολλά θρεπτικά συστατικά τους;

  10:36 15/01

  Καρκίνος του προστάτη: Δύο καλές συνήθειες για να τον κρατήσετε μακριά σας

  Ο καφές και η μεσογειακή διατροφή μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.