Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Νοε-2020 07:39

  Εξελίξεις: Νέα δεδομένα για τη θεραπεία της ψωρίασης

  Εξελίξεις: Νέα δεδομένα για τη θεραπεία της ψωρίασης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η UCB, μία βιοφαρμακευτική εταιρεία με παρουσία σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε τα αναλυτικά αποτελέσματα της μελέτης άμεσης σύγκρισης Φάσης 3 BE SURE. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι ασθενείς που έλαβαν τον υπό έρευνα αναστολέα IL-17A και IL-17F bimekizumab, πέτυχαν ανώτερη κάθαρση του δέρματος, σε σύγκριση με το adalimumab, σε ενήλικες ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας. Αυτά τα ευρήματα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά ως προφορική ανακοίνωση στο European Academy of Dermatology and Venereology Congress, που πραγματοποιήθηκε στις 29-31 Οκτωβρίου 2020.

  Η BE SURE πέτυχε όλα τα κύρια και δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία. Τα κύρια καταληκτικά σημεία ήταν η κατά τουλάχιστον 90% βελτίωση στη βαθμολογία του Δείκτη Έκτασης και Βαρύτητας της Ψωρίασης (PASI 90) και ανταπόκριση "καθαρό" ή "σχεδόν καθαρό" δέρμα (IGA 0/1) στη Συνολική Αξιολόγηση από τον Ερευνητή (IGA) την εβδομάδα 16 έναντι του adalimumab. Τα δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία περιλάμβαναν το PASI 90 και το IGA 0/1 στις εβδομάδες 24 και 56 και το PASI 100 στις εβδομάδες 16 και 24. 

  Στην BE SURE, οι ασθενείς που έλαβαν bimekizumab πέτυχαν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά PASI 90, IGA 0/1 και PASI 100 συγκρινόμενοι με ασθενείς που έλαβαν adalimumab τη 16η εβδομάδα. Στους ασθενείς που έλαβαν bimekizumab από την έναρξη της μελέτης, τα ποσοστά ανταπόκρισης διατηρήθηκαν έως και ένα έτος. Ραγδαία ανταπόκριση στα ποσοστά δερματικής κάθαρσης παρατηρήθηκαν και σε ασθενείς που άλλαξαν θεραπεία από adalimumab σε bimekizumab την 24η εβδομάδα. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του bimekizumab δεν έχουν τεκμηριωθεί και δεν έχει εγκριθεί από καμία ρυθμιστική αρχή παγκοσμίως. 

  "Στην BE SURE, είδαμε σημαντικά υψηλότερα ποσοστά καθαρότητας δέρματος με το bimekizumab σε σύγκριση με μια από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες βιολογικές θεραπείες στην ψωρίαση. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν επίσης τα πιθανά οφέλη της αλλαγής της θεραπείας των ασθενών που λαμβάνουν adalimumab σε bimekizumab ", δήλωσε ο ερευνητής της μελέτης, καθηγητής Richard Warren, Salford Royal NHS Foundation Trust και The University of Manchester, Ηνωμένο Βασίλειο. 

  "Αυτά τα ευρήματα από τη BE SURE, την τρίτη μελέτη με θετική έκβαση, στο πρόγραμμα κλινικής ανάπτυξης της ψωρίασης, αποτελούν περαιτέρω στοιχεία για την ανώτερη  ανταπόκριση των ασθενών που έλαβαν bimekizumab. Τα αποτελέσματα αυτά προστίθενται επίσης στα στοιχεία που υποστηρίζουν την πιθανή αξία της επιλεκτικής αναστολής της IL-17F, σε συνδυασμό με την αναστολή της IL-17A, για ταχεία, πλήρη και με διάρκεια κάθαρση του δέρματος, εάν εγκριθούν από τις ρυθμιστικές αρχές. Η UCB είναι υπερήφανη που αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις για ασθενείς με ψωρίαση ", δήλωσε ο Emmanuel Caeymaex, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Immunology Solutions και επικεφαλής των ΗΠΑ, UCB.

  Διαβάστε επίσης: Διατροφή για ψωρίαση

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:11 27/11

  Εξέλιξη: Έγκριση θεραπείας για ασθενείς με COVID-19

  Το FDA εγκρίνει το συνδυασμό baricitinib και remdesivir για νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19.

  09:02 27/11

  Η σιδηροπενία επηρεάζει το ένα τρίτο του πληθυσμού: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο;

  Παρόλο που επηρεάζει το ένα τρίτο του πληθυσμού παγκοσμίως, η σιδηροπενία (ανεπάρκεια σιδήρου) υποδιαγιγνώσκεται και υποθεραπεύεται.

  08:36 27/11

  Πανδημία κορονοϊού: Ζωτικής σημασίας η υγεία των αγγείων

  Το ερώτημα που κυριαρχεί στην εποχή του κορονοϊού: Είστε σίγουροι ότι τα αγγεία σας είναι υγιή;

  09:08 26/11

  Έχετε ομάδα αίματος 0 ή αρνητικό ρέζους; Μπορεί να έχετε μικρότερο κίνδυνο να κολλήσετε κορονοϊό

  Μειωμένος ο κίνδυνος για όσους έχουν ομάδα αίματος Ο ή αρνητικό ρέζους να κολλήσουν κορονοϊό ή να περάσουν σοβαρή Covid-19, δείχνει καναδική μελέτη. Ωστόσο, κανείς ας μην επαναπαύεται!

  09:00 26/11

  Τα πιο σημαντικά 150 λεπτά της εβδομάδας μας

  Η πανδημία του κορονοϊού δεν αποτελεί δικαιολογία, πρέπει να κινούμαστε, συμβουλεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

  08:42 26/11

  Φλεβική θρομβοεμβολή στα παιδιά: Θετική γνωμοδότηση για θεραπεία με ριβαροξαμπάνη

  Η πάθηση παρουσιάζεται συχνότερα σε παιδιά που νοσηλεύονται και ο πιο συνηθισμένος παράγοντας κινδύνου για ΦΘΕ στα παιδιά είναι ο φλεβικός καθετηριασμός.

  08:13 25/11

  Αποφασίζετε μόνοι σας να πάρετε ή να διακόψετε ένα φάρμακο; Δείτε τους σοβαρούς κινδύνους

  Αυξημένος ο κίνδυνος για την υγεία όταν οι ασθενείς δεν ακολουθούν σωστά ή τροποποιούν την αγωγή τους.

  07:54 25/11

  Οι συνέπειες της COVID-19 στον οργανισμό

  Οι πολυεπίπεδες εκφάνσεις της νόσου COVID-19 στην υγεία των ατόμων και τη δημόσια υγεία.

  08:38 24/11

  Εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca: Aποτελέσματα και προβληματισμοί

  Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του EKΠΑ συνοψίζουν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca.

  08:27 24/11

  Εμβόλια για τον κορονοϊό: Ανάγκη για επιστημονική εγκυρότητα και κοινωνική αξία

  Ηθικές και επιστημονικές θεωρήσεις σχετικά με την πρώιμη έγκριση και ευρεία διάθεση εμβολίων έναντι του SARS-CoV-2.

  08:15 24/11

  Σημαντική έγκριση νέας θεραπείας για τον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

  Πρόκειται για την πρώτη φορά που εγκρίνεται διπλή ανοσοθεραπεία σε συνδυασμό με περιορισμένης διάρκειας χημειοθεραπεία για ασθενείς με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα στην ΕΕ.

  08:53 23/11

  Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος απαντά για τα εμβόλια για τον κορονοϊο

  Πόσα αποτελεσματικά εμβόλια για τον κορονοϊό θα έχουμε; Θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολισμός; Θα είναι ασφαλή τα εμβόλια και γιατί δημιουργήθηκαν τόσο γρήγορα;

  08:26 23/11

  Διαβήτης: Ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα

  Το αυξημένο σάκχαρο στο αίμα σχετίζεται άμεσα με αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν επιπλοκές από τα μεγάλα αγγεία, όπως έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο.

  08:10 23/11

  COVID-19: Ασφαλείς οι κυήσεις και οι τοκετοί εν μέσω πανδημίας στην Ελλάδα

  Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 μέχρι σήμερα έχουν αντιμετωπιστεί στο ΠΓΝ "Αττικόν", 25 κυήσεις από μητέρες θετικές στον SARS-CoV-2, με άριστη έκβαση.

  07:00 23/11

  Έφτασαν τα νέα παραδοσιακά γιαούρτια ΔΩΔΩΝΗ - Από 100% ελληνικό πρόβειο και κατσικίσιο γάλα

  Δύο νέα παραδοσιακά γιαούρτια από τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ για νέες, περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές.

  18:17 20/11

  Gilead Sciences: Νεότερα δεδομένα για το remdesivir

  Ανακοίνωση σχετικά με τις πρόσφατες θεραπευτικές οδηγίες που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για το φαρμακευτικό σκεύασμα remdesivir.