Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Οκτ-2020 09:24

  Έναρξη Μελέτης Φάσης 3 για την Αξιολόγηση Πιθανής Υπεράνοσης Θεραπείας έναντι της COVID-19

  Έναρξη Μελέτης Φάσης 3 για την Αξιολόγηση Πιθανής Υπεράνοσης Θεραπείας έναντι της COVID-19
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με την προοπτική να αποτελέσει μία από τις πρώτες θεραπείες για τους νοσηλευόμενους ασθενείς που παρουσιάζουν κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών από τη νόσο, η μελέτη θα αξιολογήσει το φάρμακο υπεράνοσης σφαιρίνης που έχει αναπτύξει η "Συμμαχία για την Καταπολέμηση της COVID-19", ή αλλιώς CoVIg-19 Plasma Alliance.

  Σχετικά με τη συμμαχία "CoVIg-19 Plasma Alliance"

  Η συμμαχία αυτή δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2020, σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η πανδημία COVID-19, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη μιας πιθανής θεραπείας με βάση το πλάσμα για τους πάσχοντες από τη νόσο, οι οποίοι διατρέχουν κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών. Η CoVIg-19 Plasma Alliance αποτελείται από κορυφαίες εταιρείες προϊόντων πλάσματος παγκοσμίως, οι οποίες συνεργάζονται για την ανάπτυξη ενός ερευνητικού φαρμάκου υπεράνοσηςσφαιρίνης κατά της λοίμωξης από τον ιό SARS-CoV-2. Το φάρμακο αυτό, το οποίο θα αναπτυχθεί χωρίς εμπορική ονομασία, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών με κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών από τη νόσο COVID-19. Η υπεράνοση σφαιρίνη είναι ένα υψηλής ποιότητας φαρμακευτικό προϊόν που περιέχει κεκαθαρμένα, σταθερά και συμπυκνωμένα επίπεδα αντισωμάτων

  Οσάκα, ΙΑΠΩΝΙΑ και King of Prussia, Pa., USA

  Η CoVIg-19 Plasma Alliance, μια συνεργασία κορυφαίων εταιρειών προϊόντων πλάσματος που υποστηρίζεται από εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας, επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε η φάση ένταξης ασθενών στην κλινική μελέτη φάσης 3 ITAC (Inpatient Treatment with Anti-Coronavirus Immunoglobulin), η οποία αφορά στη θεραπεία νοσηλευόμενων ασθενών με ανοσοσφαιρίνη ειδική έναντι του κορονοϊού. Η μελέτη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργικών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), των ΗΠΑ (NIH). 
  Αντικείμενο της μελέτης είναι η αξιολόγηση της ασφάλειας, της ανοχής και της αποτελεσματικότητας ενός ερευνητικού φαρμάκου ενδοφλέβιας υπεράνοσης σφαιρίνης (H-Ig), για τη θεραπεία των ενήλικων ασθενών που νοσηλεύονται και διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών από τη νόσο COVID-19. Εάν η μελέτη στεφθεί με επιτυχία, το H-Ig μπορεί να αποτελέσει μία τις πρώτες θεραπευτικές επιλογές για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19. 

  Σε αυτήν τη διεθνή, πολυκεντρική, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, τυχαιοποιημένη μελέτη, θα ενταχθούν 500 ενήλικοι ασθενείς, σε 58 κέντρα των ΗΠΑ, του Μεξικού και 16 άλλων χωρών από πέντε ηπείρους. Η μελέτη θα περιλαμβάνει ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύονται και παρουσιάζουν συμπτώματα για έως 12 ημέρες,  χωρίς οργανική δυσλειτουργία/ανεπάρκεια που να είναι απειλητική για τη ζωή.

  Όλοι οι ασθενείς θα λάβουν το αντιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη (remdesivir), ως συνήθη θεραπεία, ώστε να μπορέσει να αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του H-Ig, όταν χορηγείται παράλληλα με το remdesivir. Τα ερευνητικό φάρμακο H-Ig για τη μελέτη θα χορηγηθεί από την CSL Behring και την Takeda για λογαριασμό της CoVIg-19 Plasma Alliance, καθώς και από δύο ακόμη εταιρείες. 

  Ο Bill Mezzanotte, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης της CSL Behring και συνεπικεφαλής της συμμαχίας CoVIg-19 Plasma Alliance, ανέφερε πως "όταν δημιουργήθηκε η CoVIg-19 Plasma Alliance τον Απρίλιο του 2020, στόχος ήταν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επισπεύσουμε τη διαδικασία, ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε και να προσφέρουμε μια αξιόπιστη και βιώσιμη θεραπευτική επιλογή για όσους προσβάλλονται από τη νόσο COVID-19 και να στηρίξουμε τις χώρες ανά τον κόσμο στις προσπάθειές τους να καταπολεμήσουν τη μαινόμενη πανδημία".

  Επίσης, επεσήμανε ότι "Χάρη στη συνεργασία των μελών της CoVIg-19 Plasma Alliance, και στη δέσμευση όσων έχουν αναρρώσει από τον ιό, οι οποίοι επέλεξαν με μεγαλοψυχία να δωρίσουν το πλάσμα τους, καθώς και στη δυναμική υποστήριξη των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIHs), ελπίζουμε ότι θα έχουμε στη διάθεσή μας δεδομένα από την κλινική μελέτη πριν από το τέλος του έτους". Τέλος, απέστειλε το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι "εάν η μελέτη ολοκληρωθεί επιτυχώς, αυτή η θεραπεία θα μπορούσε να δώσει νέα ελπίδα σε όσους πάσχουν από σοβαρές επιπλοκές της νόσου COVID-19". 

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη ITAC είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση ClinicalTrials.gov


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:50 30/11

  COVID-19: Οι σκέψεις του καθηγητή Καρδιολογίας Βασίλη Βασιλικού που νοσεί με πνευμονία

  O Βασίλης Βασιλικός, καθηγητής Καρδιολογίας και ταμίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας νοσηλεύεται με COVID-19. Οι σκέψεις του όπως τις δημοσιοποίησε έχουν ενδιαφέρον.

  09:16 30/11

  Έχουμε εμβόλια - "Ξεμπερδέψαμε" με τον κορονοϊό ή μπορεί να αποκτήσει ανοσία σε αυτά;

  Οι εμβολιασμοί δεν θα σταματήσουν την εξέλιξη του κορονοϊού στο μέλλον, οπότε εν καιρώ μπορεί να χρειαστεί αναπροσαρμογή των εμβολίων πρώτης γενιάς, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες.

  08:41 30/11

  Ελληνική μελέτη: Πόσο διαρκούν τα αντισώματα σε όσους νόσησαν από SARS-COV-2

  Οι ασθενείς που νοσηλεύθηκαν από COVID-19 έχουν περισσότερα εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι του SARS-CoV-2 δείχνει ελληνική μελέτη σε συνεργασία με το National Cancer Institute των ΗΠΑ.

  07:35 30/11

  alcoflu: Το νέο σκεύασμα για το κρυολόγημα και την αλλεργική ρινίτιδα

  Ένα νέο καινοτόμο σκεύασμα κυκλοφόρησε πρόσφατα η ΕLPEN για τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος και την ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της αλλεργικής ρινίτιδας.

  23:59 29/11

  Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ένα αβγό;

  Θα εντυπωσιαστείτε από τις ιδιότητες αυτής της απλής -και εύκολης και φθηνής- τροφής!

  09:11 27/11

  Εξέλιξη: Έγκριση θεραπείας για ασθενείς με COVID-19

  Το FDA εγκρίνει το συνδυασμό baricitinib και remdesivir για νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19.

  09:11 27/11

  Θέρμανση καπνού: Αρκεί για την απελευθέρωση της νικοτίνης

  Γιατί δεν χρειαζόμαστε την καύση, παρά μόνο τη θέρμανση του καπνού για να απελευθερώσουμε τη νικοτίνη;

  09:02 27/11

  Η σιδηροπενία επηρεάζει το ένα τρίτο του πληθυσμού: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο;

  Παρόλο που επηρεάζει το ένα τρίτο του πληθυσμού παγκοσμίως, η σιδηροπενία (ανεπάρκεια σιδήρου) υποδιαγιγνώσκεται και υποθεραπεύεται.

  08:36 27/11

  Πανδημία κορονοϊού: Ζωτικής σημασίας η υγεία των αγγείων

  Το ερώτημα που κυριαρχεί στην εποχή του κορονοϊού: Είστε σίγουροι ότι τα αγγεία σας είναι υγιή;

  09:08 26/11

  Έχετε ομάδα αίματος 0 ή αρνητικό ρέζους; Μπορεί να έχετε μικρότερο κίνδυνο να κολλήσετε κορονοϊό

  Μειωμένος ο κίνδυνος για όσους έχουν ομάδα αίματος Ο ή αρνητικό ρέζους να κολλήσουν κορονοϊό ή να περάσουν σοβαρή Covid-19, δείχνει καναδική μελέτη. Ωστόσο, κανείς ας μην επαναπαύεται!

  09:00 26/11

  Τα πιο σημαντικά 150 λεπτά της εβδομάδας μας

  Η πανδημία του κορονοϊού δεν αποτελεί δικαιολογία, πρέπει να κινούμαστε, συμβουλεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

  08:42 26/11

  Φλεβική θρομβοεμβολή στα παιδιά: Θετική γνωμοδότηση για θεραπεία με ριβαροξαμπάνη

  Η πάθηση παρουσιάζεται συχνότερα σε παιδιά που νοσηλεύονται και ο πιο συνηθισμένος παράγοντας κινδύνου για ΦΘΕ στα παιδιά είναι ο φλεβικός καθετηριασμός.

  08:13 25/11

  Αποφασίζετε μόνοι σας να πάρετε ή να διακόψετε ένα φάρμακο; Δείτε τους σοβαρούς κινδύνους

  Αυξημένος ο κίνδυνος για την υγεία όταν οι ασθενείς δεν ακολουθούν σωστά ή τροποποιούν την αγωγή τους.

  07:54 25/11

  Οι συνέπειες της COVID-19 στον οργανισμό

  Οι πολυεπίπεδες εκφάνσεις της νόσου COVID-19 στην υγεία των ατόμων και τη δημόσια υγεία.

  08:38 24/11

  Εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca: Aποτελέσματα και προβληματισμοί

  Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του EKΠΑ συνοψίζουν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca.

  08:27 24/11

  Εμβόλια για τον κορονοϊό: Ανάγκη για επιστημονική εγκυρότητα και κοινωνική αξία

  Ηθικές και επιστημονικές θεωρήσεις σχετικά με την πρώιμη έγκριση και ευρεία διάθεση εμβολίων έναντι του SARS-CoV-2.