Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Οκτ-2020 09:24

  Έναρξη Μελέτης Φάσης 3 για την Αξιολόγηση Πιθανής Υπεράνοσης Θεραπείας έναντι της COVID-19

  Έναρξη Μελέτης Φάσης 3 για την Αξιολόγηση Πιθανής Υπεράνοσης Θεραπείας έναντι της COVID-19
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με την προοπτική να αποτελέσει μία από τις πρώτες θεραπείες για τους νοσηλευόμενους ασθενείς που παρουσιάζουν κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών από τη νόσο, η μελέτη θα αξιολογήσει το φάρμακο υπεράνοσης σφαιρίνης που έχει αναπτύξει η "Συμμαχία για την Καταπολέμηση της COVID-19", ή αλλιώς CoVIg-19 Plasma Alliance.

  Σχετικά με τη συμμαχία "CoVIg-19 Plasma Alliance"

  Η συμμαχία αυτή δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2020, σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η πανδημία COVID-19, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη μιας πιθανής θεραπείας με βάση το πλάσμα για τους πάσχοντες από τη νόσο, οι οποίοι διατρέχουν κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών. Η CoVIg-19 Plasma Alliance αποτελείται από κορυφαίες εταιρείες προϊόντων πλάσματος παγκοσμίως, οι οποίες συνεργάζονται για την ανάπτυξη ενός ερευνητικού φαρμάκου υπεράνοσηςσφαιρίνης κατά της λοίμωξης από τον ιό SARS-CoV-2. Το φάρμακο αυτό, το οποίο θα αναπτυχθεί χωρίς εμπορική ονομασία, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών με κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών από τη νόσο COVID-19. Η υπεράνοση σφαιρίνη είναι ένα υψηλής ποιότητας φαρμακευτικό προϊόν που περιέχει κεκαθαρμένα, σταθερά και συμπυκνωμένα επίπεδα αντισωμάτων

  Οσάκα, ΙΑΠΩΝΙΑ και King of Prussia, Pa., USA

  Η CoVIg-19 Plasma Alliance, μια συνεργασία κορυφαίων εταιρειών προϊόντων πλάσματος που υποστηρίζεται από εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας, επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε η φάση ένταξης ασθενών στην κλινική μελέτη φάσης 3 ITAC (Inpatient Treatment with Anti-Coronavirus Immunoglobulin), η οποία αφορά στη θεραπεία νοσηλευόμενων ασθενών με ανοσοσφαιρίνη ειδική έναντι του κορονοϊού. Η μελέτη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργικών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), των ΗΠΑ (NIH). 
  Αντικείμενο της μελέτης είναι η αξιολόγηση της ασφάλειας, της ανοχής και της αποτελεσματικότητας ενός ερευνητικού φαρμάκου ενδοφλέβιας υπεράνοσης σφαιρίνης (H-Ig), για τη θεραπεία των ενήλικων ασθενών που νοσηλεύονται και διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών από τη νόσο COVID-19. Εάν η μελέτη στεφθεί με επιτυχία, το H-Ig μπορεί να αποτελέσει μία τις πρώτες θεραπευτικές επιλογές για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19. 

  Σε αυτήν τη διεθνή, πολυκεντρική, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, τυχαιοποιημένη μελέτη, θα ενταχθούν 500 ενήλικοι ασθενείς, σε 58 κέντρα των ΗΠΑ, του Μεξικού και 16 άλλων χωρών από πέντε ηπείρους. Η μελέτη θα περιλαμβάνει ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύονται και παρουσιάζουν συμπτώματα για έως 12 ημέρες,  χωρίς οργανική δυσλειτουργία/ανεπάρκεια που να είναι απειλητική για τη ζωή.

  Όλοι οι ασθενείς θα λάβουν το αντιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη (remdesivir), ως συνήθη θεραπεία, ώστε να μπορέσει να αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του H-Ig, όταν χορηγείται παράλληλα με το remdesivir. Τα ερευνητικό φάρμακο H-Ig για τη μελέτη θα χορηγηθεί από την CSL Behring και την Takeda για λογαριασμό της CoVIg-19 Plasma Alliance, καθώς και από δύο ακόμη εταιρείες. 

  Ο Bill Mezzanotte, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης της CSL Behring και συνεπικεφαλής της συμμαχίας CoVIg-19 Plasma Alliance, ανέφερε πως "όταν δημιουργήθηκε η CoVIg-19 Plasma Alliance τον Απρίλιο του 2020, στόχος ήταν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επισπεύσουμε τη διαδικασία, ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε και να προσφέρουμε μια αξιόπιστη και βιώσιμη θεραπευτική επιλογή για όσους προσβάλλονται από τη νόσο COVID-19 και να στηρίξουμε τις χώρες ανά τον κόσμο στις προσπάθειές τους να καταπολεμήσουν τη μαινόμενη πανδημία".

  Επίσης, επεσήμανε ότι "Χάρη στη συνεργασία των μελών της CoVIg-19 Plasma Alliance, και στη δέσμευση όσων έχουν αναρρώσει από τον ιό, οι οποίοι επέλεξαν με μεγαλοψυχία να δωρίσουν το πλάσμα τους, καθώς και στη δυναμική υποστήριξη των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIHs), ελπίζουμε ότι θα έχουμε στη διάθεσή μας δεδομένα από την κλινική μελέτη πριν από το τέλος του έτους". Τέλος, απέστειλε το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι "εάν η μελέτη ολοκληρωθεί επιτυχώς, αυτή η θεραπεία θα μπορούσε να δώσει νέα ελπίδα σε όσους πάσχουν από σοβαρές επιπλοκές της νόσου COVID-19". 

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη ITAC είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση ClinicalTrials.gov


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:13 25/11

  Αποφασίζετε μόνοι σας να πάρετε ή να διακόψετε ένα φάρμακο; Δείτε τους σοβαρούς κινδύνους

  Αυξημένος ο κίνδυνος για την υγεία όταν οι ασθενείς δεν ακολουθούν σωστά ή τροποποιούν την αγωγή τους.

  07:54 25/11

  Οι συνέπειες της COVID-19 στον οργανισμό

  Οι πολυεπίπεδες εκφάνσεις της νόσου COVID-19 στην υγεία των ατόμων και τη δημόσια υγεία.

  08:38 24/11

  Εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca: Aποτελέσματα και προβληματισμοί

  Οι Καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του EKΠΑ συνοψίζουν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca.

  08:27 24/11

  Εμβόλια για τον κορονοϊό: Ανάγκη για επιστημονική εγκυρότητα και κοινωνική αξία

  Ηθικές και επιστημονικές θεωρήσεις σχετικά με την πρώιμη έγκριση και ευρεία διάθεση εμβολίων έναντι του SARS-CoV-2.

  08:15 24/11

  Σημαντική έγκριση νέας θεραπείας για τον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

  Πρόκειται για την πρώτη φορά που εγκρίνεται διπλή ανοσοθεραπεία σε συνδυασμό με περιορισμένης διάρκειας χημειοθεραπεία για ασθενείς με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα στην ΕΕ.

  08:53 23/11

  Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος απαντά για τα εμβόλια για τον κορονοϊο

  Πόσα αποτελεσματικά εμβόλια για τον κορονοϊό θα έχουμε; Θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολισμός; Θα είναι ασφαλή τα εμβόλια και γιατί δημιουργήθηκαν τόσο γρήγορα;

  08:26 23/11

  Διαβήτης: Ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα

  Το αυξημένο σάκχαρο στο αίμα σχετίζεται άμεσα με αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν επιπλοκές από τα μεγάλα αγγεία, όπως έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο.

  08:10 23/11

  COVID-19: Ασφαλείς οι κυήσεις και οι τοκετοί εν μέσω πανδημίας στην Ελλάδα

  Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 μέχρι σήμερα έχουν αντιμετωπιστεί στο ΠΓΝ "Αττικόν", 25 κυήσεις από μητέρες θετικές στον SARS-CoV-2, με άριστη έκβαση.

  07:00 23/11

  Έφτασαν τα νέα παραδοσιακά γιαούρτια ΔΩΔΩΝΗ - Από 100% ελληνικό πρόβειο και κατσικίσιο γάλα

  Δύο νέα παραδοσιακά γιαούρτια από τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ για νέες, περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές.

  18:17 20/11

  Gilead Sciences: Νεότερα δεδομένα για το remdesivir

  Ανακοίνωση σχετικά με τις πρόσφατες θεραπευτικές οδηγίες που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για το φαρμακευτικό σκεύασμα remdesivir.

  09:28 20/11

  Πότε είναι πιο μεταδοτικοί οι φορείς του κορονοϊού; Έρευνα απαντά

  Οι φορείς του κορονοϊού είναι πιο μεταδοτικοί έως τις πρώτες πέντε μέρες μετά τα αρχικά συμπτώματα, σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη.

  09:06 20/11

  Καρκίνος του τραχήλου: Ο 4ος συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες - Τι μπορούμε να κάνουμε όλοι για να εξαληφθεί;

  Στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη, βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε εμφάνιση καρκίνου σε γυναίκες 15-44 ετών.

  08:19 20/11

  Επέμβαση στο θυρεοειδή: Απαραίτητη μια διαφορετική προσέγγιση

  Η θυρεοειδεκτομή στα μυελοειδή νεοπλάσματα του θυρεοειδούς αδένα.

  08:00 20/11

  Ελληνικές χειρουργικές μάσκας προστασίας από τη ΜΕΓΑ Α.Ε.

  Η ΜΕΓΑ Α.Ε. επενδύει σε μία νέα, υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής χειρουργικών μασκών, στην Ελλάδα.

  12:10 19/11

  Νέα έρευνα: Ο ρόλος της βιταμίνης D στην πρόληψη του καρκίνου

  Τα συμπληρώματα βιταμίνης D3 μειώνουν τον κίνδυνο επιθετικού μεταστατικού καρκίνου, αλλά όχι του ίδιου του καρκίνου, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.

  09:31 19/11

  Οικογένεια και συγκατοίκηση: Οι κανόνες για την προστασία μας από τον κορονοϊό

  Οδηγίες σχετικά με τους κανόνες υγιεινής κατά τη συγκατοίκηση από το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ.