Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Σεπ-2020 08:26

  8 πληροφορίες για τα πόδια των παιδιών και πώς θα παραμείνουν υγιή

  8 πληροφορίες για τα πόδια των παιδιών και πώς θα παραμείνουν υγιή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα ποδαράκια των παιδιών κάνουν τόσα πολλά κάθε μέρα, μέσα στα παπούτσια ή ξυπόλυτα, αλλά οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν ελάχιστα για αυτά τα… θαυματουργά άκρα! Για να δούμε τι ξέρετε και τι όχι.  Σίγουρα θα υπάρχει κάτι που θα σας εκπλήξει και πολύ περισσότερο κάτι που θα σας προβληματίσει για τον έλεγχο της υγείας των ποδιών των παιδιών σας!

  Το 1/4 των οστών του σώματός τους είναι στο κάτω μέρος των ποδιών τους

  Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 206 οστά και 52 από αυτά βρίσκονται στα πόδια (26 οστά σε κάθε πόδι). Εκτός από τα 26 οστά, κάθε πόδι έχει 33 αρθρώσεις και πάνω από 100 μύες, συνδέσμους και τένοντες. Τα οστά των μωρών συνεχίζουν να αναπτύσσονται μέχρι να γίνουν έφηβοι. Γι΄ αυτό τα περισσότερα παιδάκια έχουν επίπεδες πατούσες, καθώς τα πόδια τους συνεχίζουν να είναι εύπλαστα. Τα πέλματά τους έχουν, επίσης, ένα στρώμα λίπους στην καμάρα.

  Δεν έχουν όλα τα δάχτυλά τους τον ίδιο αριθμό οστών

  Ακόμα κι αν ονομάζεται "μεγάλο” δάχτυλο, έχει μόνο δύο οστά! Τα άλλα δάχτυλα των ποδιών τους, μέχρι το μικρότερο, έχουν τρία οστά, που τα λέμε φάλαγγες.

  Στις πατούσες τους καταλήγουν περίπου 8.000 νεύρα

  Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί γαργαλιούνται στα πόδια τους τόσο εύκολα; Επειδή έχουν σχεδόν 8.000 νεύρα, με πολλές νευρικές απολήξεις κοντά στην επιφάνεια του δέρματος!

  Τα πόδια τους έχουν την ταχύτερη ανάπτυξη τα πρώτα 3 χρόνια τους

  Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει κάποιον γονιό να λέει πως το παιδί του χρειάζεται καινούργια παπούτσια κάθε δεύτερη μέρα! Αν και αυτό είναι λίγο υπερβολικό, τα πόδια των παιδιών μεγαλώνουν απίστευτα γρήγορα, ειδικά κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Η ανάπτυξή τους προχωράει κάπως έτσι:

  Μέχρι τους 12 πρώτους μήνες, τα πόδια αυξάνονται κατά πέντε μεγέθη

  Από 12 έως 24 μήνες, αυξάνονται κατά δύο μεγέθη.
  Από 24 έως 36 μήνες, αυξάνονται ακόμη κατά δύο μεγέθη.
  Αυτό σημαίνει ότι τα πόδια τους μεγαλώνουν εννέα μεγέθη μόνο στα τρία πρώτα χρόνια τους. Μόλις γίνουν 4 χρονών, το μέγεθος των παπουτσιών τους δεν αλλάζει περισσότερο από μία φορά κάθε 8 έως 12 μήνες.

  Τα νύχια των ποδιών τους μεγαλώνουν πιο αργά από τα νύχια των χεριών τους


  Τα νύχια των ποδιών τους μεγαλώνουν περίπου 1 χιλιοστό κάθε μήνα, ενώ τα νύχια των χεριών τους μεγαλώνουν περίπου τρεις φορές πιο γρήγορα. Έτσι τα νύχια των ποδιών είναι πιο παχιά από τα νύχια των χεριών, αφού τα κύτταρα έχουν χρόνο να συσσωρεύονται και να πυκνώνουν στα νύχια των ποδιών, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν τα κύτταρα στα νύχια των χεριών.

  Τα πόδια τους ιδρώνουν και μυρίζουν πολύ

  Ξέρετε γιατί τα πόδια τους ιδρώνουν τόσο πολύ; Επειδή κάθε πόδι έχει πάνω από 250.000 ιδρωτοποιούς αδένες! Και αυτοί οι αδένες μπορούν να παράγουν ένα φλιτζάνι ιδρώτα κάθε μέρα. Μάλιστα, τα πόδια των παιδιών ιδρώνουν δύο φορές περισσότερο από τα πόδια των μεγάλων. Και όλος αυτός ο ιδρώτας είναι ο λόγος που τα παπούτσια τους χαλάνε γρηγορότερα από τα παπούτσια των μεγάλων. Το πρόβλημα μεγαλώνει όταν τα παιδιά φορούν το ίδιο ζευγάρι παπούτσια κάθε μέρα.

  Εκτός του ότι ιδρώνουν, τα πόδια τους συχνά μυρίζουν. Γιατί άραγε; Τα βακτήρια λατρεύουν να κατοικούν στα ζεστά και ιδρωμένα πόδια. Στη συνέχεια, πληθαίνουν και κατοικούν όλα μαζί σε μεγάλες γειτονιές, στις αποικίες των βακτηρίων όπως τις λένε. Εκεί τα βακτήρια ζουν μέσα στα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τρέφονται με τις λιπαρές ουσίες του ποδιού. Η "κακή” διατροφή των βακτηρίων τα κάνει να παράγουν οξέα, που μυρίζουν άσχημα.

  Τα πόδια τους δέχονται μεγαλύτερες πιέσεις από τα πόδια των μεγάλων

  Κατά μέσο όρο τα πόδια των παιδιών δέχονται πιέσεις 3 φορές περισσότερο από έναν ενήλικα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παιδιά είναι πιο δραστήρια από τους ενήλικες και επειδή ασχολούνται με δραστηριότητες που απαιτούν πολλή κίνηση.

  Συνεπώς, τα πόδια των παιδιών μεγαλώνουν γρήγορα, ταλαιπωρούνται πολύ, ιδρώνουν και μυρίζουν. Βασικό μέλημα των γονιών είναι η διατήρηση υγιεινής και η σωστή φροντίδα των ποδιών των παιδιών τους ώστε να έχουν την φρεσκάδα και άνεση που χρειάζονται κατά την βάδιση, το παιχνίδι και την άθλησή τους. Αν το παιδί "πατάει” σωστά μέσα στα παπούτσια του, θα έχει υγιή πόδια σε όλη τη ζωή του!

  Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς για την διατήρηση της υγείας των ποδιών των παιδιών τους

  Τα περισσότερα μέτρα υγείας των ποδιών είναι γνωστά σε όλους τους γονείς: καθημερινό σχολαστικό πλύσιμο, παπούτσια στο μέγεθος του ποδιού, παπούτσια ποιοτικά που δεν μυρίζουν, παπούτσια από φυσικό και εύκαμπτο υλικό που αναπνέει, παπούτσια με ανατομικό πέλμα που απορροφάει τους κραδασμούς.

  Ωστόσο, ακόμη κι αν ακολουθούν όλους τους κανόνες και παίρνουν τα σωστά μέτρα, υπάρχει μια βασική λεπτομέρεια που συμπληρώνει όλο το "πακέτο” υγιεινής των ποδιών. Μάλιστα κάποιες φορές γίνεται το απαραίτητο αξεσουάρ των παιδικών παπουτσιών για καλύτερη  εφαρμογή, άνεση στο βάδισμα και την άθληση, καθώς και προστασία από μύκητες χάρη στα βιολογικά αιθέρια έλαια με τα υπέροχα αρώματα που είναι εμποτισμένο! Το αξεσουάρ αυτό είναι οι μοναδικοί, αρωματικοί παιδικοί πάτοι Christou 1910.

  Αρωματικοί παιδικοί πάτοι Christou 1910 παντός καιρού και δραστηριότητας!

  Τα παιδιά λατρεύουν να φορούν τους αρωματικούς παιδικούς πάτους Christou 1910 έξω από το σπίτι, ανεξάρτητα από καιρό. Χειμώνα, καλοκαίρι, με βροχή, με ήλιο, με ζέστη ή κρύο, τρελαίνονται να τρέχουν, να παίζουν, να περπατάνε, μοιράζοντας με τα MONSTERS και τα ANIMALS (σχεδιασμένα από την πολυβραβευμένη Γαλλοκαναδή εικονογράφο και συγγραφέα Elise Gravel) απίστευτες εμπειρίες, παιχνίδι και διασκέδαση.

  christou

  Οι γονείς τους επιλέγουν γιατί είναι κατασκευασμένοι από υψηλής ποιότητας φυσικό, αναπνέον και απορροφητικό υλικό, προστατεύουν τα πόδια των παιδιών τους από μύκητες και "χτυπήματα” με το έδαφος, τους δίνουν την άνεση που χρειάζονται στην καθημερινή τους κίνηση και διατηρούν τα πόδια τους στεγνά από ιδρώτα και αρωματισμένα για πολλές ώρες. Υπάρχει καλύτερη "επένδυση” από αυτή για τα παιδικά παπούτσια;

  Ενημερωθείτε για όλα τα παιδικά αξεσουάρ υγείας ΕΔΩ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:06 22/09

  Αγαπάτε το γάλα και τα τυριά; Δεν χρειάζεται να αποφεύγετε!

  Τα λιπαρά των γαλακτοκομικών δεν αυξάνουν αλλά μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, σύμφωνα με νέα διεθνή "αιρετική" μελέτη.

  10:03 22/09

  Δωρεάν εξέταση PSA για τον προστάτη

  Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης "Ο Ουρολόγος ξέρει!" από την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία.

  09:38 22/09

  Ποιοι ασθενείς με διαβήτη κινδυνεύουν περισσότερο από COVID-19;

  Όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τη σύνδεση μεταξύ των δύο νοσημάτων.

  09:29 22/09

  Lilly: Συμφωνία για ταχεία πρόσβαση σε θεραπεία αντισωμάτων για την COVID-19

  Ανακοινώθηκε η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια του συνδυασμού αντισωμάτων bamlanivimab και etesevimab για τη θεραπεία της επιβεβαιωμένης νόσου.

  07:25 22/09

  Ευρωκλινική Αθηνών: Χρυσό και Ασημένιο βραβείο, δύο κορυφαίες διακρίσεις στα Healthcare Business Awards 2021

  Οι καινοτόμες και σύγχρονες υπηρεσίες της ξεχώρισαν για ακόμη μια φορά.

  11:26 21/09

  Τα εμβόλια Covid-19 προστατεύουν τους ασθενείς με καρκίνο

  Αυτό διαβεβαιώνει η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ιατρικής Ογκολογίας με βάση νέες μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι ο εμβολιασμός των ογκολογικών ασθενών είναι ασφαλής και αποτελεσματικός.

  09:15 21/09

  Είναι αποδοτικό το καθημερινό τεστ για τις επαφές θετικού κρούσματος;

  Νέα μελέτη ερευνά την αποτελεσματικότητα του καθημερινού ελέγχου αναφορικά με τη μετάδοση σε σχολεία και πανεπιστήμια.

  23:59 20/09

  Ιδανική για το γραφείο: Σαλάτα με κοτόπουλο

  Χορταστική και νόστιμη, αυτή η σαλάτα με κοτόπουλο και νεκταρίνια θα σας δώσει κάτω από 300 θερμίδες.

  09:34 20/09

  Long COVID στα παιδιά: Τα συμπτώματα και η διάρκεια

  Η μακρά Covid-19 στα παιδιά σπάνια ξεπερνά τους τρεις μήνες, σύμφωνα με νέα διεθνή μελέτη.

  09:30 20/09

  Πόσο ψηλή πρέπει να είναι η "καλή" χοληστερόλη για να είναι πραγματικά καλή;

  Οι στόχοι για υγιή χοληστερόλη σε άντρες και γυναίκες σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία.

  09:00 20/09

  Δωρεάν WEBINAR: "Προ-αθλητικός Έλεγχος σε Παιδιά & Αθλητές"

  Η ενδιαφέρουσα Διαδικτυακή Συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021.

  09:35 17/09

  Μεγάλη ελληνική έρευνα: Η ανοσολογική απάντηση μετά το εμβόλιο του κορονοϊού σε ασθενείς με καρκίνο

  Διεθνής δημοσίευση των αποτελεσμάτων της μελέτης ReCOVer στον ελληνικό πληθυσμό από την Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα και το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας του Καρκίνου.

  09:21 17/09

  Εμβόλιο γρίπης: Πότε πρέπει να γίνει - πόσο διαρκούν τα αντισώματα

  Η μέγιστη αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τη γρίπη παρατηρείται σύντομα μετά τον εμβολιασμό.

  09:20 17/09

  Έρευνα: Πώς σχετίζεται ο καφές με την υγεία του ήπατος

  Νέα έρευνα φέρνει στο φως στοιχεία για το πώς η κατανάλωση καφέ μπορεί να σχετίζεται με ένα υγιές συκώτι.

  10:08 16/09

  Οι εταιρείες απαντούν για τη διάρκεια των αντισωμάτων από τα εμβόλια

  Pfizer και Moderna λένε ότι η προστασία των εμβολίων τους Covid-19 εξασθενεί με τον χρόνο - Έχουν καταθέσει αιτήματα για διενέργεια τρίτης δόσης.