Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Ιουλ-2020 08:43

  Εξαγορά της εταιρείας Βιοτεχνολογίας Vitaeris από τη CSL Behring

  Εξαγορά της εταιρείας Βιοτεχνολογίας Vitaeris από τη CSL Behring
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H CSL Behring, η οποία κατέχει παγκοσμίως ηγετική θέση στον τομέα των βιοθεραπειών, ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας βιοτεχνολογίας Vitaeris Inc, η οποία εστιάζει στην ανάπτυξη του μονοκλωνικού αντισώματος (MAB), clazakizumab. Το clazakizumab αναστέλλει τη δράση της ιντερλευκίνης-6 (IL-6) και ερευνάται για τη θεραπεία της χρόνιας αντισωματοεξαρτώμενης απόρριψης μοσχεύματος (AMR), την κύρια αιτία χρόνιας απόρριψης των νεφρικών μοσχευμάτων. Με αυτή την εξαγορά, το clazakizumab προστίθεται στα προϊόντα CSL842 και CSL964 του χαρτοφυλακίου της CSL Behring, τα οποία βρίσκονται σε τελικό στάδιο ανάπτυξης και προορίζονται για την κάλυψη σημαντικών αναγκών στον τομέα της μεταμόσχευσης οργάνων.

  "Το clazakizumab αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μονοκλωνικό αντίσωμα στη θεραπευτική κατηγορία της μεταμόσχευσης από την αρχή της συνεργασίας μας με την Vitaeris, η οποία ξεκίνησε πριν από πολλά έτη", δήλωσε ο Bill Mezzanotte, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της CSL Behring και Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης. "Με τη Vitaeris και τους έμπειρους συνεργάτες της, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τη στρατηγικής σημασίας επιστημονική μας πλατφόρμα ανασυνδυασμένων πρωτεϊνών και αντισωμάτων. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του clazakizumab ως δυνητικής θεραπευτικής επιλογής κατά της χρόνιας απόρριψης μοσχεύματος για τους μεταμοσχευμένους ασθενείς για τους οποίους οι υφιστάμενες θεραπευτικές επιλογές είναι εξαιρετικά περιορισμένες."

  Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vitaeris, Kevin Chow, ανέφερε: "Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι που αποτελούμε μέρος της CSL Behring, ενός καταξιωμένου παγκόσμιου ηγέτη του τομέα των βιοθεραπειών και είμαστε βέβαιοι ότι το μέλλον του clazakizumab είναι σε καλά χέρια. Μέσα από τη συνεργασία μας, έχουμε επιτύχει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια και νιώθουμε ακόμη πιο δυνατοί για να επιτύχουμε τον κοινό μας στόχο, που είναι η κάλυψη μιας από τις μεγαλύτερες ανάγκες στον τομέα της μεταμόσχευσης οργάνων". 

  Το clazakizumab είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα, το οποίο συνδέεται με την ιντερλευκίνη-6 (IL-6), έναν παράγοντα φλεγμονώδους απόκρισης που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απόρριψη των μοσχευμάτων. Παρότι τα βήματα προόδου, που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 15 - 20 έτη όσον αφορά στις τεχνικές και τις θεραπείες μεταμόσχευσης, έχουν βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό τα ποσοστά επιτυχίας, η μακροχρόνια επιβίωση των μοσχευμάτων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, δεδομένου ότι η χρόνια αντισωματοεξαρτώμενη απόρριψη μοσχεύματος αναγνωρίζεται ως η πιο συχνή αιτία απόρριψης του νεφρικού μοσχεύματος. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες για λήπτες μοσχευμάτων, οι οποίοι εμφανίζουν χρόνια αντισωματοεξαρτώμενη απόρριψη μοσχεύματος . Η διαρκής πρόοδος και οι ουσιωδώς αποτελεσματικές λύσεις για τους λήπτες μοσχευμάτων σε αυτόν τον τομέα είναι υψίστης σημασίας για την CSL Behring και για τον τομέα της μεταμόσχευσης παγκοσμίως.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:50 23/06

  Καρκίνος του πνεύμονα: Η βασική προληπτική εξέταση και ποιοι να την κάνουν

  Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα θα μπορούσε να σημαίνει την ίασή του.

  08:38 23/06

  Στέλεχος Δέλτα νέα δεδομένα: Μολυσματικότητα, εμβόλια και συμπτώματα

  Το στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού μπορεί να είναι αυτό που θα επικρατεί στις ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2021.

  09:58 22/06

  Υγιές συκώτι: Το αναπάντεχο "μυστικό"

  Μειωμένος ο κίνδυνος χρόνιας ηπατοπάθειας για όσους πίνουν καφέ, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

  09:22 22/06

  Μετφορμίνη: Φάρμακο για τον διαβήτη κατά της COVID-19

  Η μετφορμίνη, ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο αντιδιαβητικό φάρμακο, μπορεί να μειώνει τη φλεγμονή του αναπνευστικού συστήματος στην COVID-19.

  09:16 22/06

  Δεν κοιμάστε καλά; Αυτό δεν είναι... καλό νέο για την υγεία σας

  Ο χρόνιος κακός ύπνος συνδέεται με μεγαλύτερη πιθανότητα σοβαρής Covid-19, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

  08:30 18/06

  Νέα μελέτη: Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη γήρανση

  Δεν φαίνεται βιολογικά εφικτό να μπει πραγματικό "στοπ" στη διαδικασία της γήρανσης, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.

  08:25 18/06

  Καρκίνος του νεφρού: Τα συμπτώματα, οι παράγοντες κινδύνου και η νέα θεραπεία

  Ο καρκίνος του νεφρού αντιστοιχεί σε περίπου 2-3% όλων των νέων περιστατικών καρκίνου και παρουσιάζει σταθερή αύξηση της επίπτωσής του παγκοσμίως.

  09:01 17/06

  Φυστικοβούτυρο: Όλοι οι καλοί λόγοι για να το εντάξουμε στη διατροφή μας

  Εάν καταναλώνεται με μέτρο, το φυστικοβούτυρο έχει πολλά να προσφέρει στη θρέψη και τη γεύση μας.

  09:00 17/06

  Θα μπορούσε ένα ρινικό σπρέι να "νικήσει" την COVID-19;

  Τα μονοκλωνικά αντισώματα σε μορφή ρινικού σπρέι είναι κάτι που δοκιμάζει η επιστημονική κοινότητα για τη θεραπεία της λοίμωξης COVID-19.

  09:03 16/06

  Συμπτώματα καρκίνος των ωοθηκών: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για να τον προλάβουμε

  Ποια είναι τα "όπλα" μας απέναντι στον καρκίνο των ωοθηκών; Να αναγνωρίζουμε τα συμπτώματα και τις ενδείξεις και να γνωρίζουμε το οικογενειακό μας ιστορικό.

  09:03 16/06

  Αντισώματα μετά το εμβόλιο Pfizer: "Δεν χρειάζεται το τεστ αντισωμάτων"

  Σχεδόν μηδενική η πιθανότητα να μην έχουν αναπτύξει επαρκή ανοσολογική απόκριση μετά τον εμβολιασμό έναντι του SARS-COV-2 υγιείς ενήλικες.

  12:21 15/06

  Είστε αιμοδότης: Τότε θα σας φανεί πολύ χρήσιμο αυτό το νέο δωρεάν app

  Το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών διαθέσιμο σε mobile app και στο Android κινητό του εθελοντή αιμοδότη.

  09:27 15/06

  mRNA εμβόλια και καρδιολογικές επιπλοκές σε νέους άντρες

  Έχουν αναφερθεί εξαιρετικά σπάνιες και ήπιες καρδιακές επιπλοκές σε νέους που πιθανώς σχετίζονται με τα εμβόλια mRNA, σύμφωνα με τους ειδικούς.

  09:20 15/06

  Αιφνίδιος καρδιακός θάνατος: Τι είναι και πώς μπορούμε να το προλάβουμε

  Με αφορμή το παρά λίγο μοιραίο καρδιακό επεισόδιο του Δανού ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν, μάθετε πώς θα προλάβετε την αιφνίδια καρδιακή ανακοπή.

  09:25 14/06

  Νέα έρευνα: Η ασπιρίνη δεν αυξάνει την πιθανότητα επιβίωσης σε νοσηλευόμενους ασθενείς με νόσο COVID-1

  Τα αποτελέσματα της πολυκεντρικής βρετανικής μελέτης RECOVERY δεν έδειξαν όφελος από τη χορήγηση ασπιρίνης σε νοσηλευόμενους ασθενείς με νόσο COVID-19.

  09:24 14/06

  Οι πανελλήνιες εξετάσεις όπως τις έζησα - ως μαμά εννοώ...

  Έχω περάσει δύο φορές τις πανελλήνιες εξετάσεις. Ως μαμά, όχι ως υποψήφια. Και επειδή γενικά τα λέμε, είπα να μοιραστώ μαζί σου μερικές σκέψεις που με είχαν βοηθήσει όταν έδιναν εξετάσεις τα παιδιά...