Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Ιουλ-2020 08:43

  Εξαγορά της εταιρείας Βιοτεχνολογίας Vitaeris από τη CSL Behring

  Εξαγορά της εταιρείας Βιοτεχνολογίας Vitaeris από τη CSL Behring
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H CSL Behring, η οποία κατέχει παγκοσμίως ηγετική θέση στον τομέα των βιοθεραπειών, ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας βιοτεχνολογίας Vitaeris Inc, η οποία εστιάζει στην ανάπτυξη του μονοκλωνικού αντισώματος (MAB), clazakizumab. Το clazakizumab αναστέλλει τη δράση της ιντερλευκίνης-6 (IL-6) και ερευνάται για τη θεραπεία της χρόνιας αντισωματοεξαρτώμενης απόρριψης μοσχεύματος (AMR), την κύρια αιτία χρόνιας απόρριψης των νεφρικών μοσχευμάτων. Με αυτή την εξαγορά, το clazakizumab προστίθεται στα προϊόντα CSL842 και CSL964 του χαρτοφυλακίου της CSL Behring, τα οποία βρίσκονται σε τελικό στάδιο ανάπτυξης και προορίζονται για την κάλυψη σημαντικών αναγκών στον τομέα της μεταμόσχευσης οργάνων.

  "Το clazakizumab αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μονοκλωνικό αντίσωμα στη θεραπευτική κατηγορία της μεταμόσχευσης από την αρχή της συνεργασίας μας με την Vitaeris, η οποία ξεκίνησε πριν από πολλά έτη", δήλωσε ο Bill Mezzanotte, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της CSL Behring και Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης. "Με τη Vitaeris και τους έμπειρους συνεργάτες της, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τη στρατηγικής σημασίας επιστημονική μας πλατφόρμα ανασυνδυασμένων πρωτεϊνών και αντισωμάτων. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του clazakizumab ως δυνητικής θεραπευτικής επιλογής κατά της χρόνιας απόρριψης μοσχεύματος για τους μεταμοσχευμένους ασθενείς για τους οποίους οι υφιστάμενες θεραπευτικές επιλογές είναι εξαιρετικά περιορισμένες."

  Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vitaeris, Kevin Chow, ανέφερε: "Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι που αποτελούμε μέρος της CSL Behring, ενός καταξιωμένου παγκόσμιου ηγέτη του τομέα των βιοθεραπειών και είμαστε βέβαιοι ότι το μέλλον του clazakizumab είναι σε καλά χέρια. Μέσα από τη συνεργασία μας, έχουμε επιτύχει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια και νιώθουμε ακόμη πιο δυνατοί για να επιτύχουμε τον κοινό μας στόχο, που είναι η κάλυψη μιας από τις μεγαλύτερες ανάγκες στον τομέα της μεταμόσχευσης οργάνων". 

  Το clazakizumab είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα, το οποίο συνδέεται με την ιντερλευκίνη-6 (IL-6), έναν παράγοντα φλεγμονώδους απόκρισης που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απόρριψη των μοσχευμάτων. Παρότι τα βήματα προόδου, που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 15 - 20 έτη όσον αφορά στις τεχνικές και τις θεραπείες μεταμόσχευσης, έχουν βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό τα ποσοστά επιτυχίας, η μακροχρόνια επιβίωση των μοσχευμάτων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, δεδομένου ότι η χρόνια αντισωματοεξαρτώμενη απόρριψη μοσχεύματος αναγνωρίζεται ως η πιο συχνή αιτία απόρριψης του νεφρικού μοσχεύματος. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες για λήπτες μοσχευμάτων, οι οποίοι εμφανίζουν χρόνια αντισωματοεξαρτώμενη απόρριψη μοσχεύματος . Η διαρκής πρόοδος και οι ουσιωδώς αποτελεσματικές λύσεις για τους λήπτες μοσχευμάτων σε αυτόν τον τομέα είναι υψίστης σημασίας για την CSL Behring και για τον τομέα της μεταμόσχευσης παγκοσμίως.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:43 07/08

  Θεραπεία για τον κορονοϊό: Νέα δοκιμή για τη ρεμντεσιβίρη με ιντερφερόνη-βήτα-1α

  Η νέα κλινική δοκιμή ξεκινά από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ για να αξιολογήσει το συνδυασμό φαρμάκων σε ασθενείς που νοσούν από COVID-19.

  08:32 07/08

  H διαιτολόγος προτείνει τα ιδανικά σνακ για την παραλία

  Είτε σε μια ημερήσια εκδρομή στην παραλία είτε στις διακοπές, τα σνακ είναι απαραίτητα και η "έξυπνη" επιλογή τους εξασφαλίζει την καλύτερη υγεία μας.

  23:59 06/08

  Το σεξ μας κάνει καλό: 3 επιστημονικές συμβουλές που το υποστηρίζουν

  Έχει πλέον αποδειχτεί επιστημονικά πως η υγιής σεξουαλική δραστηριότητα ωφελεί με πολλούς τρόπους την υγεία μας.

  09:43 06/08

  Νέα έρευνα: Η επίδραση του κορονοϊού στον πλακούντα κατά την εγκυμοσύνη

  Το αποτύπωμα του νέου κορονοϊού στον πλακούντα και η πιθανότητα μετάδοσης του ιού στο έμβρυο κατά την κύηση.

  09:36 06/08

  Εργασία και ρευματικά νοσήματα: Ένα αποκαλυπτικό ερωτηματολόγιο

  Περίπου το 40% των ασθενών με ρευματικά νοσήματα επηρεάζεται επαγγελματικά από τα πέντε πρώτα χρόνια από τη διάγνωση.

  09:11 06/08

  Οι διακοπές είναι μέσα μας - Μια διαφορετική προσέγγιση της έννοιας

  Η διακοπή από την καθημερινότητα, είτε ταξιδέψουμε είτε όχι είναι πολύτιμη για την ευεξία μας.

  09:34 05/08

  Καλά νέα για ασθενείς με ψωρίαση

  Τα αποτελέσματα της μελέτης BE RADIANT καταδεικνύουν ανωτερότητα του bimekizumab στην επίτευξη καθαρού δέρματος σε ασθενείς με ψωρίαση.

  09:02 05/08

  Πώς επηρέασε το κλείσιμο των σχολείων την COVID-19;

  Πρόσφατο άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό ερευνά τη συσχέτιση του κλεισίματος των σχολείων με την επίπτωση και τη θνησιμότητα από COVID-19 στις ΗΠΑ.

  10:44 04/08

  Θετικά νέα για "κοκτέιλ" αντισωμάτων για τον κορονοϊό

  Η εταιρεία Regeneron ανακοίνωσε ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων της "φρέναρε" την Covid-19 σε ζώα.

  10:41 04/08

  H βία που γνωρίζουμε στη ζωή μας επιταχύνει τη γήρανση

  Τα παιδιά που έχουν υποστεί βία ή τραυματικής εμπειρίας μπαίνουν πιο νωρίς στην εφηβεία και γερνάνε πιο γρήγορα, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

  23:59 03/08

  Γιατί η ανθεκτικότητα είναι το πιο απαραίτητο στοιχείο του χαρακτήρα μας

  Τι είναι η ανθεκτικότητα και πώς μπορείτε να την αναπτύξετε.

  09:08 03/08

  Μπορεί να μεταδοθεί ο SARS-CoV-2 χωρίς καν φυσική επαφή;

  Πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορεί να μας "κολλήσει" ένας ασυμπτωματικός φορέας -ή ένας φορέας με ήπια συμπτώματα- βήχοντας ή απλά μέσω της αναπνοής;

  08:00 03/08

  Θεοκλής Ζαούτης: Η Ελλάδα κερδίζει τη μάχη με την COVID-19 – Για την ώρα

  Απαραίτητο όμως για να κερδίσει και τον πόλεμο ενάντια στις λοιμώδεις νόσους είναι ένα πιο ισχυρό και αξιόπιστο σύστημα υγείας.

  09:33 31/07

  Το ξέρετε ότι οι διακοπές είναι πολύτιμες για την ψυχική μας υγεία;

  Η ψυχολόγος Μαρίνα Μόσχα εξηγεί τους λόγους που οι διακοπές -είτε μακριά από το σπίτι είτε διακόπτοντας τις συνήθειες της καθημερινότητας- είναι απαραίτητες.

  09:19 31/07

  Πώς μπορεί ο SARS-CoV-2 να "ξεπερνά" την ανοσία του οργανισμού μας

  Νέα έρευνα προσπαθεί να απαντήσει στο πώς ο νέος κορονοϊός διαφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα, το βασικό συστατικό της ανοσίας έναντι στους ιούς.

  09:00 31/07

  Καθηγητής Γώγος: Ποια περαιτέρω μέτρα είναι στο τραπέζι

  Για να φρενάρουμε την εξάπλωση του κορονοϊού.