Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Ιουλ-2020 16:09

  Ένωση AbbVie - Allergan: Μια νέα ηγέτιδα εταιρεία με σημαντικές προοπτικές

  Ένωση AbbVie - Allergan: Μια νέα ηγέτιδα εταιρεία με σημαντικές προοπτικές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια σημαντική συνένωση στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας πραγματοποιήθηκε λίγες εβδομάδες πριν και το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μίας νέας φαρμακευτικής εταιρείας, με διευρυμένο portfolio που αναμένεται πως θα έχει σημαντική επίδραση στη διαμόρφωση του μέλλοντος του εν λόγω χώρου. 

  Ο Γιάννης Μπεσσής, Country Manager Allergan Aesthetics έδωσε συνέντευξη στο Capitalhealth.gr και μας παρουσιάζει τα νέα δεδομένα. 

  Ελένη Δασκαλάκη: Κύριε Μπεσσή, η συνένωση των δύο εταιρειών, της AbbVie με την Allergan είναι γεγονός. Ποιο θα ήταν ένα πρώτο σας σχόλιο σχετικά με αυτό;

  Γιάννης Μπεσσής: Η Allergan είναι πλέον AbbVie και ένα συναρπαστικό κεφάλαιο ξεκινά για τις δύο εταιρείες. Η συνένωση αυτή προκύπτει χάρη στην πολύμηνη μεθοδική δουλειά από τις ομάδες και των δύο εταιρειών, υπό τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, και σήμερα είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι καθώς δημιουργείται η τέταρτη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο, βάσει κύκλου εργασιών. Μ’ αυτή τη συνένωση διαθέτουμε όλους τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για να επενδύσουμε ακόμα πιο δυναμικά στους τομείς που μας ενδιαφέρουν και να διασφαλίσουμε βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

  Μέρος της επιτυχίας της συνένωσης είναι ότι και οι δύο εταιρείες εισέρχονται με δυνατά χαρτοφυλάκια στα οποία κατέχουν ήδη ηγετικές θέσεις σε διάφορες θεραπευτικές κατηγορίες.

   

  Ε.Δ. Μιλήσατε για το χαρτοφυλάκιο της νέας εταιρείας που έχει προκύψει. Ποιος είναι ο κύκλος εργασιών σας και τι θα μπορούσε να σημαίνει στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης νέων θεραπειών;


  Γ.Μ. Το εμπλουτισμένο χαρτοφυλάκιο δίνει ώθηση στην υφιστάμενη πλατφόρμα ανάπτυξης της AbbVie, η οποία από κύκλο εργασιών περίπου 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020, θα αγγίξει σε ενοποιημένο κύκλο εργασιών περίπου τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η οικονομική ευρωστία δημιουργεί την αισιοδοξία ότι η επόμενη δεκαετία θα αποφέρει στην εταιρεία αξιοσημείωτη ανάπτυξη. Παράλληλα, συνεχίζουμε να λειτουργούμε στο ανώτατο επίπεδο της βιομηχανίας, με ισχυρή κερδοφορία και σημαντικές ταμειακές ροές ενισχύοντας περαιτέρω τις νέες επενδύσεις στην ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων. Χάρη στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής, Έρευνας & Ανάπτυξης στους πιο παραγωγικούς κόμβους καινοτομίας στον κόσμο, βρισκόμαστε στον πυρήνα της πρωτοποριακής έρευνας και προωθούμε τις καλύτερες ιδέες με ταχύτερους ρυθμούς παράγοντας φάρμακα υψηλής ποιότητας και ασφάλειας για εκατομμύρια ασθενείς.

  Tο κοινό χαρτοφυλάκιο διαθέτει πέντε βασικούς τομείς: Ανοσολογία, Αιματολογία, Οφθαλμολογία, Νευρολογία και Αισθητική Ιατρική. Εστιάζουμε στην ανάπτυξη φαρμάκων που διαθέτουν ισχυρές κλινικές επιδόσεις και προσφέρουν το μεγαλύτερο όφελος στους ασθενείς. 

  Με τη συνένωση των δύο εταιρειών ο τομέας της Νευρολογίας ενισχύεται σημαντικά καθώς οι δύο εταιρείες χαρακτηρίζονται από την ακλόνητη δέσμευσή τους στην αντιμετώπιση των νευροεκφυλιστικών ασθενειών με θεραπείες για τη διπολική διαταραχή, τη σχιζοφρένεια, την προχωρημένη νόσο Πάρκινσον, τη σπαστικότητα, την ημικρανία, ενώ επιδιώκουμε να αναπτύξουμε φάρμακα για την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ και της πολλαπλής σκλήρυνσης. 

  Η κληρονομιά της Allergan στην Οφθαλμολογία είναι πλούσια διαθέτοντας ένα από τα καλύτερα χαρτοφυλάκια οφθαλμολογικών φαρμάκων για το διαβητικό οίδημα ωχράς κηλίδας, το γλαύκωμα, την οφθαλμική υπερτονία. Συνεχίζουμε επίσης σε περαιτέρω  υποσχόμενες οδούς έρευνας για την αντιμετώπιση παθήσεων της ωχράς κηλίδας. Στο νέο οργανισμό το τμήμα της Οφθαλμολογίας θα αποτελεί τμήμα της AbbVie διατηρώντας την αξία της επωνυμίας ως ‘Allergan, μία εταιρεία της AbbVie’.

  Στην κατηγορία της Αισθητικής Ιατρικής η Allergan διαθέτει εμβληματικά brands και θα αποτελεί ένα brand με διακριτή ταυτότητα, ως ‘Allergan Aesthetics, μία εταιρεία της AbbVie’. Στην Ελλάδα εστιάζουμε κυρίως στην ευρέως γνωστή βοτουλινική τοξίνη τύπου Α για κοσμητική χρήση (VISTABEL®), στην παγκοσμίως κορυφαία σειρά filler προσώπου με υαλουρονικό οξύ (Juvéderm®) και στην εγκεκριμένη από τον FDA και τις Ευρωπαϊκές Αρχές θεραπεία κρυολιπόλυσης (CoolSculpting®). 

  Συγκεντρωτικά, η ενοποιημένη εταιρεία έχει παρουσία σε περισσότερες από 60 παθήσεις με περισσότερα από 30 brands. Αυτή είναι και η ουσία της συνένωσης, μια ισχυρή εταιρεία που κάνει θετική διαφορά για εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως.

  Ε. Δ. Πολύ σημαντικό και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο πράγματι. Και μια τελευταία ερώτηση, τι κρατάτε από την ταυτότητα της Allergan σε αυτή τη συνένωση με την AbbVie; 

  Στην Allergan νιώθουμε ότι ανήκουμε ήδη στην οικογένεια της AbbVie! Ταυτιζόμαστε τόσο σε επιχειρηματική πρακτική όσο και σε θεμελιώδεις αξίες, όπως να υπηρετούμε τους ασθενείς και να τους αντιμετωπίζουμε με σεβασμό. Επενδύουμε στη συνεργασία, στη διαφάνεια των σχέσεων και στον σεβασμό της διαφορετικότητας. Αυτά είναι το κλειδί για την εξάλειψη όποιων εμποδίων για να διευρύνουμε τα σύνορα της επιστήμης προς όφελος των ασθενών. 

  Επιχειρηματικά, στην Allergan έχουμε επενδύσει ουσιαστικά στην Έρευνα & Ανάπτυξη, με $1.6 δις επενδύσεις τον προηγούμενο χρόνο.  Έχουμε υιοθετήσει ένα μοντέλο "ανοικτής επιστήμης" μ’ ένα υποσχόμενο χαρτοφυλάκιο σε επτά θεραπευτικές κατηγορίες, σε κάποιες κατέχουμε ηγετική θέση, ενώ σε άλλες έχουμε παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες. Στην Ελλάδα η Allergan δημιουργήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, με 10 brands στην Οφθαλμολογία, τη Νευρολογία και την Αισθητική Ιατρική. Διαφοροποιηθήκαμε από τον ανταγωνισμό χάρη στην ορθή διαχείριση των λογαριασμών και στην αξία των στοχευμένων εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων μέσω του Allergan Medical Institute.  Από το  2016  έως το 2018 περισσότεροι από 276.000 ασθενείς έλαβαν αγωγή της Allergan στην Οφθαλμολογία και τη Νευρολογία, ενώ περισσότεροι από 1.700 Επαγγελματίες Υγείας εκπαιδεύτηκαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Allergan.  

  Με το βλέμμα στο μέλλον, θέλουμε να προοδεύσουμε μαζί, να δώσουμε λύσεις σε δύσκολες προκλήσεις υγείας και να διατηρήσουμε την ηγετική θέση μας στη βιομηχανία.  Η ενοποίηση αναμφισβήτητα θέτει νέες προκλήσεις ταυτόχρονα όμως αποτελεί μια νέα ευκαιρία για όλους. Οι ταλαντούχοι άνθρωποί μας και τα προϊόντα μας αποτελούν τα δομικά συστατικά για τη νέα αρχή.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:12 28/03

  Υπέρταση: Πώς μπορεί να επηρεάζει τον εγκέφαλό μας

  Ερευνητές εντόπισαν περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζονται από την υψηλή πίεση και σχετίζονται με την άνοια.

  12:20 28/03

  Δωρεάν μαστογραφία: Η διαδικασία βήμα - βήμα

  Οι γυναίκες άνω των 50 ετών δικαιούνται δωρεάν προληπτική μαστογραφία στο πλαίσιο του προγράμματος Φώφη Γεννηματά.

  12:06 28/03

  Πόσες αγκαλιές χρειαζόμαστε καθημερινά;

  Η καθοριστική σημασία της αγκαλιάς αναδεικνύεται με βάση τελευταία επιστημονικά δεδομένα.

  09:10 28/03

  Το βότανο που μπορεί (μεταξύ άλλων) να ενισχύει την τεστοστερόνη

  Το αγιουρβεδικό βότανο ashwagandha θεωρείται ότι έχει πολλά οφέλη, από την ενίσχυση της αθλητικής επίδοσης μέχρι την αύξηση της γονιμότητας στους άντρες.

  23:59 27/03

  Είναι τα αυγά υγιεινά; Τι απαντά η διαιτολόγος

  Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, είναι σημαντικό να εξετάζουμε τα αυγά όχι μόνο από μόνα τους, αλλά στο πλαίσιο ολόκληρης της διατροφής.

  13:20 27/03

  Ρήξη χιαστού συνδέσμου στο γόνατο: Τα συμπτώματα και η αποκατάσταση

  Μπορεί να έχετε ακούσει για ρήξη χιαστού σε αθλητές, ωστόσο η κατάσταση αυτή μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε – είτε γυμνάζεται είτε όχι.

  09:13 27/03

  Ξεκινούν από σήμερα οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

  Οι δωρεάν εξετάσεις αφορούν γυναίκες από 21 έως 65 ετών και εντάσσονται στο πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου "Σπύρος Δοξιάδης".

  09:02 27/03

  4th SGS Family and Pet Festival

  Για 4η χρόνια η Save a Greek Stray (SGS) διοργανώνει το SGS Family and Pet Festival την Κυριακή, 2 Απριλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

  08:10 27/03

  Πλατφόρμα ενημέρωσης για τη  Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA) πλέον διαθέσιμη στα ελληνικά

  Η καλή και έγκυρη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση και εξέλιξη της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας.

  08:04 27/03

  Το νέο τεύχος ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ των My market, φέρνει τα χρώματα της άνοιξης στις σελίδες του

  Το τεύχος, βρίσκεται ήδη σε όλα τα καταστήματα My market, αλλά και στο eshop, για του e-πελάτες.

  12:07 24/03

  Πολλαπλή σκλήρυνση: Μπορεί το ελαιόλαδο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών;

  Κρητικό λάδι συμμετείχε σε κλινική μελέτη σε ομάδα ασθενών με μια μορφή πολλαπλής σκλήρυνσης με ελπιδοφόρα αποτελέσματα.

  12:00 24/03

  ΠΟΥ: Ο αριθμός των νεκρών από φυματίωση αυξάνεται στην Ευρώπη

  Έπειτα από δύο δεκαετίες συνεχούς υποχώρησης, ο αριθμός των νεκρών από φυματίωση αυξάνεται και πάλι στην Ευρώπη.

  10:08 24/03

  Κορονοϊός στην εγκυμοσύνη: Οι πιθανές συνέπειες στο έμβρυο

  Ο κορονοϊός κατά την εγκυμοσύνη συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο νευροαναπτυξιακών διαταραχών στα αρσενικά βρέφη, σύμφωνα με νέα μελέτη.

  08:46 24/03

  Τεστ κοπώσεως: Ερωτήσεις και απαντήσεις

  Ο καρδιολόγος μπορεί να συστήσει για πολλούς λόγους ένα τεστ κόπωσης, όπως για να ελέγξει ένα στοιχείο που βρήκε στην κλινική εξέταση ή επειδή κάποιος γυμνάζεται έντονα.

  16:29 23/03

  Μείωση της θετικότητας για τον SARS-CoV2, αύξηση για την γρίπη - 75 θάνατοι από covid-19

  Η εξέλιξη στο πεδίο των ιώσεων στη χώρα μας σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ.

  11:53 23/03

  Υπέρταση: Ο απρόσμενος παράγοντας που μας... ανεβάζει την πίεση

  Ο θόρυβος είναι εκνευριστικός για τους περισσότερους από εμάς. Νέα έρευνα τον συνδέει με την πιθανότατα υπέρτασης.