Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Ιουλ-2020 16:09

  Ένωση AbbVie - Allergan: Μια νέα ηγέτιδα εταιρεία με σημαντικές προοπτικές

  Ένωση AbbVie - Allergan: Μια νέα ηγέτιδα εταιρεία με σημαντικές προοπτικές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια σημαντική συνένωση στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας πραγματοποιήθηκε λίγες εβδομάδες πριν και το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μίας νέας φαρμακευτικής εταιρείας, με διευρυμένο portfolio που αναμένεται πως θα έχει σημαντική επίδραση στη διαμόρφωση του μέλλοντος του εν λόγω χώρου. 

  Ο Γιάννης Μπεσσής, Country Manager Allergan Aesthetics έδωσε συνέντευξη στο Capitalhealth.gr και μας παρουσιάζει τα νέα δεδομένα. 

  Ελένη Δασκαλάκη: Κύριε Μπεσσή, η συνένωση των δύο εταιρειών, της AbbVie με την Allergan είναι γεγονός. Ποιο θα ήταν ένα πρώτο σας σχόλιο σχετικά με αυτό;

  Γιάννης Μπεσσής: Η Allergan είναι πλέον AbbVie και ένα συναρπαστικό κεφάλαιο ξεκινά για τις δύο εταιρείες. Η συνένωση αυτή προκύπτει χάρη στην πολύμηνη μεθοδική δουλειά από τις ομάδες και των δύο εταιρειών, υπό τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, και σήμερα είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι καθώς δημιουργείται η τέταρτη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο, βάσει κύκλου εργασιών. Μ’ αυτή τη συνένωση διαθέτουμε όλους τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για να επενδύσουμε ακόμα πιο δυναμικά στους τομείς που μας ενδιαφέρουν και να διασφαλίσουμε βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

  Μέρος της επιτυχίας της συνένωσης είναι ότι και οι δύο εταιρείες εισέρχονται με δυνατά χαρτοφυλάκια στα οποία κατέχουν ήδη ηγετικές θέσεις σε διάφορες θεραπευτικές κατηγορίες.

   

  Ε.Δ. Μιλήσατε για το χαρτοφυλάκιο της νέας εταιρείας που έχει προκύψει. Ποιος είναι ο κύκλος εργασιών σας και τι θα μπορούσε να σημαίνει στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης νέων θεραπειών;


  Γ.Μ. Το εμπλουτισμένο χαρτοφυλάκιο δίνει ώθηση στην υφιστάμενη πλατφόρμα ανάπτυξης της AbbVie, η οποία από κύκλο εργασιών περίπου 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020, θα αγγίξει σε ενοποιημένο κύκλο εργασιών περίπου τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η οικονομική ευρωστία δημιουργεί την αισιοδοξία ότι η επόμενη δεκαετία θα αποφέρει στην εταιρεία αξιοσημείωτη ανάπτυξη. Παράλληλα, συνεχίζουμε να λειτουργούμε στο ανώτατο επίπεδο της βιομηχανίας, με ισχυρή κερδοφορία και σημαντικές ταμειακές ροές ενισχύοντας περαιτέρω τις νέες επενδύσεις στην ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων. Χάρη στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής, Έρευνας & Ανάπτυξης στους πιο παραγωγικούς κόμβους καινοτομίας στον κόσμο, βρισκόμαστε στον πυρήνα της πρωτοποριακής έρευνας και προωθούμε τις καλύτερες ιδέες με ταχύτερους ρυθμούς παράγοντας φάρμακα υψηλής ποιότητας και ασφάλειας για εκατομμύρια ασθενείς.

  Tο κοινό χαρτοφυλάκιο διαθέτει πέντε βασικούς τομείς: Ανοσολογία, Αιματολογία, Οφθαλμολογία, Νευρολογία και Αισθητική Ιατρική. Εστιάζουμε στην ανάπτυξη φαρμάκων που διαθέτουν ισχυρές κλινικές επιδόσεις και προσφέρουν το μεγαλύτερο όφελος στους ασθενείς. 

  Με τη συνένωση των δύο εταιρειών ο τομέας της Νευρολογίας ενισχύεται σημαντικά καθώς οι δύο εταιρείες χαρακτηρίζονται από την ακλόνητη δέσμευσή τους στην αντιμετώπιση των νευροεκφυλιστικών ασθενειών με θεραπείες για τη διπολική διαταραχή, τη σχιζοφρένεια, την προχωρημένη νόσο Πάρκινσον, τη σπαστικότητα, την ημικρανία, ενώ επιδιώκουμε να αναπτύξουμε φάρμακα για την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ και της πολλαπλής σκλήρυνσης. 

  Η κληρονομιά της Allergan στην Οφθαλμολογία είναι πλούσια διαθέτοντας ένα από τα καλύτερα χαρτοφυλάκια οφθαλμολογικών φαρμάκων για το διαβητικό οίδημα ωχράς κηλίδας, το γλαύκωμα, την οφθαλμική υπερτονία. Συνεχίζουμε επίσης σε περαιτέρω  υποσχόμενες οδούς έρευνας για την αντιμετώπιση παθήσεων της ωχράς κηλίδας. Στο νέο οργανισμό το τμήμα της Οφθαλμολογίας θα αποτελεί τμήμα της AbbVie διατηρώντας την αξία της επωνυμίας ως ‘Allergan, μία εταιρεία της AbbVie’.

  Στην κατηγορία της Αισθητικής Ιατρικής η Allergan διαθέτει εμβληματικά brands και θα αποτελεί ένα brand με διακριτή ταυτότητα, ως ‘Allergan Aesthetics, μία εταιρεία της AbbVie’. Στην Ελλάδα εστιάζουμε κυρίως στην ευρέως γνωστή βοτουλινική τοξίνη τύπου Α για κοσμητική χρήση (VISTABEL®), στην παγκοσμίως κορυφαία σειρά filler προσώπου με υαλουρονικό οξύ (Juvéderm®) και στην εγκεκριμένη από τον FDA και τις Ευρωπαϊκές Αρχές θεραπεία κρυολιπόλυσης (CoolSculpting®). 

  Συγκεντρωτικά, η ενοποιημένη εταιρεία έχει παρουσία σε περισσότερες από 60 παθήσεις με περισσότερα από 30 brands. Αυτή είναι και η ουσία της συνένωσης, μια ισχυρή εταιρεία που κάνει θετική διαφορά για εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως.

  Ε. Δ. Πολύ σημαντικό και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο πράγματι. Και μια τελευταία ερώτηση, τι κρατάτε από την ταυτότητα της Allergan σε αυτή τη συνένωση με την AbbVie; 

  Στην Allergan νιώθουμε ότι ανήκουμε ήδη στην οικογένεια της AbbVie! Ταυτιζόμαστε τόσο σε επιχειρηματική πρακτική όσο και σε θεμελιώδεις αξίες, όπως να υπηρετούμε τους ασθενείς και να τους αντιμετωπίζουμε με σεβασμό. Επενδύουμε στη συνεργασία, στη διαφάνεια των σχέσεων και στον σεβασμό της διαφορετικότητας. Αυτά είναι το κλειδί για την εξάλειψη όποιων εμποδίων για να διευρύνουμε τα σύνορα της επιστήμης προς όφελος των ασθενών. 

  Επιχειρηματικά, στην Allergan έχουμε επενδύσει ουσιαστικά στην Έρευνα & Ανάπτυξη, με $1.6 δις επενδύσεις τον προηγούμενο χρόνο.  Έχουμε υιοθετήσει ένα μοντέλο "ανοικτής επιστήμης" μ’ ένα υποσχόμενο χαρτοφυλάκιο σε επτά θεραπευτικές κατηγορίες, σε κάποιες κατέχουμε ηγετική θέση, ενώ σε άλλες έχουμε παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες. Στην Ελλάδα η Allergan δημιουργήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, με 10 brands στην Οφθαλμολογία, τη Νευρολογία και την Αισθητική Ιατρική. Διαφοροποιηθήκαμε από τον ανταγωνισμό χάρη στην ορθή διαχείριση των λογαριασμών και στην αξία των στοχευμένων εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων μέσω του Allergan Medical Institute.  Από το  2016  έως το 2018 περισσότεροι από 276.000 ασθενείς έλαβαν αγωγή της Allergan στην Οφθαλμολογία και τη Νευρολογία, ενώ περισσότεροι από 1.700 Επαγγελματίες Υγείας εκπαιδεύτηκαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Allergan.  

  Με το βλέμμα στο μέλλον, θέλουμε να προοδεύσουμε μαζί, να δώσουμε λύσεις σε δύσκολες προκλήσεις υγείας και να διατηρήσουμε την ηγετική θέση μας στη βιομηχανία.  Η ενοποίηση αναμφισβήτητα θέτει νέες προκλήσεις ταυτόχρονα όμως αποτελεί μια νέα ευκαιρία για όλους. Οι ταλαντούχοι άνθρωποί μας και τα προϊόντα μας αποτελούν τα δομικά συστατικά για τη νέα αρχή.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:46 30/07

  Πόσες θερμίδες έχει ένα ποτήρι κρασί, η μπύρα και άλλα ποτά

  Ο αριθμός των θερμίδων σε ένα ποτήρι κρασί μπορεί να κυμαίνεται από 120 έως 165, ανάλογα με το είδος του.

  08:45 30/07

  Συστάσεις ΗΠΑ: Και οι εμβολιασμένοι ξανά με μάσκες

  Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ συστήνει εκ νέου τη χρήση μασκών σε εσωτερικούς χώρους από τους εμβολιασμένους.

  23:59 29/07

  Έχετε επάρκεια σε μαγνήσιο; Έχετε σημαντικούς λόγοι για να παίρνετε αρκετό

  Το μαγνήσιο είναι το μέταλλο που μας θωρακίζει από το άγχος, την κατάθλιψη και την καρδιακή προσβολή.

  16:01 29/07

  Έρευνα ΙΣΑ: Το 68% εμπιστεύεται τα εμβόλια αλλά το 75% όσων δεν έχουν εμβολιαστεί δεν φοβούνται τον ιό

  Αποκαλυπτική έρευνα σχετικά με τη στάση των πολιτών για την πανδημία και τον εμβολιασμό.

  09:26 29/07

  Πώς θα προστατέψουμε τα παιδιά από τον καύσωνα

  Τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στις υψηλές θερμοκρασίες και είναι σημαντικό αυτές τις ζεστές ημέρες να έχουμε στο νου μας ορισμένες βασικές συμβουλές.

  09:23 29/07

  Συνάντηση Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας

  Βασικό θέμα, οι προκλήσεις της πανδημίας για το υγειονομικό μας σύστημα και οι επιπτώσεις της στην έγκαιρη διάγνωση αλλά και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο.

  23:59 28/07

  Αλλαγές στην εμμηνόπαυση: Όσα είναι σημαντικό να γνωρίζουμε

  Η εμμηνόπαυση στη γυναίκα είναι μια κατάσταση που φέρνει μαζί της πολλές αλλαγές, σωματικές και συναισθηματικές.

  09:30 28/07

  Γιατί κολλάνε κορονοϊό οι εμβολιασμένοι; Απαντά ο Γκίκας Μαγιορκίνης

  Οι λοιμώξεις στους εμβολιασμένους για SARS-CoV-2 και η επιστροφή στην κανονικότητα.

  09:25 28/07

  Βοηθάει το καρπούζι στην απώλεια βάρους και την αποτοξίνωση;

  Το καρπούζι είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φρούτο και η συμβολή του στη διατροφή μας είναι μεγαλύτερη απ' όσο ίσως φανταζόμαστε.

  07:06 28/07

  Πρεσβεία Ουγγαρίας και ΗΕΡΑ Greece: Επιστημονικό forum για τις κοινωνικο-οικονομικές εξελίξεις στην "μετά-COVID" εποχή

  Απώτερος σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η διερεύνηση μεθόδων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID-19, αλλά και των ευκαιριών που θα εμφανιστούν στην νέα εποχή.

  23:59 27/07

  Δεν χρειάζεται να φύγουμε για να κάνουμε "διακοπές"

  Η διακοπή από την καθημερινότητα, είτε ταξιδέψουμε είτε όχι είναι πολύτιμη για την ευεξία μας.

  09:44 27/07

  Νοσήσατε με κορονοϊό αλλά δεν έχετε κάνει τεστ: Τι ισχύει για το πιστοποιητικό νόσησης και το εμβόλιο

  Άγνωστος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν νοσήσει από ενδοοικογενειακή λοίμωξη χωρίς να έχουν κάνει το ανάλογο τεστ.

  09:12 27/07

  Έρευνα: Επηρεάζουν τα εμβόλια mRNA την ποιότητα του σπέρματος;

  Ένα μέρος της διστακτικότητας ορισμένων για τον εμβολιασμό οφείλεται στην ανησυχία για τυχόν μείωση της γονιμότητας από τα εμβόλια mRNA.

  09:07 26/07

  Η καλύτερη άσκηση για όσους αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά νοσήματα

  Η άσκηση μας κάνει καλό και το γνωρίζουμε. Τι ισχύει όμως όταν κάποιος πάσχει από ένα καρδιαγγειακό νόσημα;

  23:59 25/07

  Μήπως σας λείπει το (ίσως) πιο πολύτιμο ιχνοστοιχείο;

  Η λειτουργία του νευρικού συστήματος, η δύναμη των μυών και η υγεία του καρδιαγγειακού σχετίζονται όλα με το κάλιο στον οργανισμό σας.

  08:49 23/07

  Έρευνα: Μετάδοση SARS-COV-2 μέσα στην οικογένεια

  Νέα έρευνα για την ενδοοικογενειακή μετάδοση SARS-CoV-2 από παιδιά και εφήβους.