Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιουν-2020 09:11

  Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Θετικά τα δεδομένα από τη θεραπεία με upadacitinib

  Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Θετικά τα δεδομένα από τη θεραπεία με upadacitinib
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η AbbVie, μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία που βασίζεται στην έρευνα, παρουσίασε νέα αποτελέσματα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας για το upadacitinib σε ενήλικες ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ενεργή ρευματοειδή αρθρίτιδα, καθώς και πρωταρχικά δεδομένα του upadacitinib για ερευνητική χρήση στην ψωριασική αρθρίτιδα στο πλαίσιο του ετήσιου Ευρωπαϊκού Διαδικτυακού Συνεδρίου Ρευματολογίας (EULAR 2020), που πραγματοποιήθηκε στις 3 – 6 Ιουνίου.

  Παρουσιάστηκαν συνολικά 25 περιλήψεις σε διαφορετικές ρευματικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

  "Ως ηγέτης στην ανοσολογία για περισσότερα από είκοσι χρόνια, η AbbVie είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για ασθενείς που ζουν με εξουθενωτικές, χρόνιες παθήσεις ανοσολογικής αρχής", δήλωσε ο Marek Honczarenko MD, PhD, αντιπρόεδρος του τμήματος παγκόσμιας ανάπτυξης της Ανοσολογίας στην AbbVie. "Η νέα έρευνα που προέρχεται από ολόκληρο το φάσμα του χαρτοφυλακίου μας που παρουσιάστηκε στο συνέδριο EULAR υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στη βελτίωση των προτύπων φροντίδας και αναδεικνύει τις δυνατότητες των θεραπειών μας να συμβάλλουν θετικά στη ζωή των ασθενών που ζουν με ρευματικές παθήσεις".

  Τα πρώτα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα και τη δράση του upadacitinib από τη μελέτη SELECT-CHOICE


  Η AbbVie παρουσίασε για πρώτη φορά δεδομένα από την κλινική μελέτη SELECT-CHOICE. Πρόκειται για την έκτη μελέτη στο πλαίσιο του κλινικού προγράμματος SELECT στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, που αξιολογεί την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του upadacitinib σε σύγκριση με το abatacept σε ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ενεργή ρευματοειδή αρθρίτιδα και προηγούμενη ανεπαρκή ανταπόκριση ή δυσανεξία σε βιολογικά τροποποιητικά της νόσου αντιρευματικά φάρμακα (DMARDs).

  Νέα δεδομένα Φάσης 3 από την κλινική μελέτη SELECT-CHOICE έδειξαν ότι το upadacitinib (15 mg, άπαξ ημερησίως) πέτυχε το πρωτεύον καταληκτικό σημείο της μη κατωτερότητας έναντι του abatacept όσον αφορά τη μεταβολή από την έναρξη της μελέτης στον δείκτη DAS28-CRP (Βαθμολογία Ενεργότητας της Νόσου σε 28 αρθρώσεις – C-αντιδρώσα πρωτεΐνη) τη 12η εβδομάδα.

  Επιπλέον, το upadacitinib πέτυχε τα κύρια δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία της ανωτερότητας έναντι του abatacept όσον αφορά τη μεταβολή από την έναρξη της μελέτης στον δείκτη DAS28-CRP τη 12η εβδομάδα και το ποσοστό των ασθενών που πέτυχαν κλινική ύφεση τη 12η εβδομάδα, όπως μετρήθηκε βάσει DAS28-CRP<2,6.

  Η μελέτη αξιολόγησε το upadacitinib σε ενήλικες ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ενεργή ρευματοειδή αρθρίτιδα και προηγούμενη ανεπαρκή ανταπόκριση ή δυσανεξία σε βιολογικά τροποποιητικά της νόσου αντιρευματικά φάρμακα (DMARDs). 

  "Παρά την εξαιρετική πρόοδο που έχει σημειωθεί στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, περίπου το 70% των ασθενών εξακολουθούν να μην πετυχαίνουν κλινική ύφεση με τις καθιερωμένες θεραπείες", δήλωσε ο Michael Severino, M.D., vice chairman and president της AbbVie. "Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, καθώς προστίθενται στο αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας και καταδεικνύουν ότι το upadacitinib είναι δυνατό να προσφέρει σε περισσότερους ενήλικες ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα τη δυνατότητα να πετύχουν κλινική ύφεση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν ήδη αποτύχει σε προηγούμενη θεραπεία με βιολογικό φάρμακο".

  Επιπλέον, παρουσιάστηκαν νέα μακροχρόνια δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας διάρκειας έως και 72 εβδομάδων από τη μελέτη SELECT-COMPARE και έως και 84 εβδομάδων από τη μελέτη SELECT-MONOTHERAPY, σε συνδυασμό με τρεις πρόσθετες αναλύσεις που αξιολογούν το προφίλ ασφάλειας του upadacitinib. Ανακοινώθηκαν νέα μακροχρόνια αποτελέσματα, τα οποία καταδεικνύουν ότι το upadacitinib, χορηγούμενο άπαξ ημερησίως, συνέχισε να βελτιώνει τα σημεία και τα συμπτώματα σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα στις 72 και 84 εβδομάδες στις κλινικές μελέτες Φάσης 3 SELECT-COMPARE (upadacitinib, 15 mg σε συνδυασμό με μεθοτρεξάτη) και SELECT-MONOTHERAPY (upadacitinib, 15 mg και 30 mg), αντίστοιχα.

  Το προφίλ ασφάλειας του upadacitinib ως μονοθεραπεία (15 mg και 30 mg) ή του upadacitinib (15 mg) σε συνδυασμό με μεθοτρεξάτη ήταν συνεπές με το προφίλ ασφάλειας που παρατηρήθηκε στην παλαιότερη ενοποιημένη ανάλυση δεδομένων ασφάλειας Φάσης 3 στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, χωρίς να εντοπιστούν νέα σήματα ασφάλειας.

  Επιπλέον, κατά προσέγγιση δεδομένα διάρκειας δύο ετών (96 εβδομάδων) από τις κλινικές μελέτες SELECT-EARLY (upadacitinib, 15 mg και 30 mg) και SELECT-COMPARE έδειξαν ότι το upadacitinib υπήρξε αποτελεσματικό στην αναστολή της δομικής βλάβης των αρθρώσεων, χορηγούμενο ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με μεθοτρεξάτη.

  "Αυτά τα νέα μακροχρόνια δεδομένα αναδεικνύουν τη δυνατότητα του upadacitinib να προσφέρει ανακούφιση από τα σημεία και τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας τόσο ως μονοθεραπεία όσο και σε συνδυασμό με μεθοτρεξάτη", δήλωσε ο Isidro Villanueva, αντιπρόεδρος του τμήματος ιατρικών υποθέσεων στην Ανοσολογία της AbbVie. "Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε αυτά τα αποτελέσματα με την κοινότητα της ρευματολογίας, καθώς ενισχύουν τη θέση του upadacitinib ως μιας σημαντικής θεραπευτικής επιλογής που μπορεί να βοηθήσει περισσότερους ασθενείς που ζουν με ρευματοειδή αρθρίτιδα να πετύχουν τους στόχους τους όσον αφορά τη διαχείριση της νόσου".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:36 07/05

  Ψωρίαση: Νέες θεραπείες αλλάζουν τη ζωή των ασθενών

  Περίπου 250.000 άνθρωποι στην Ελλάδα πάσχουν από τη νόσο γι’ αυτό και οι εξελίξεις στη θεραπεία της ψωρίασης είναι σημαντικές.

  09:20 07/05

  Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα: Η νόσος και οι προκλήσεις

  H 8η Μαΐου δρα αφυπνιστικά ως η Παγκόσμια Ημέρα Αγκυλοποιητικής Σπονδυλοαθρίτιδας.

  23:59 06/05

  Είναι το ελαιόλαδο το καλύτερο λάδι για τηγάνισμα;

  Τα τηγανητά δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό, όταν τηγανίζουμε όμως το λάδι που επιλέγουμε είναι σημαντικό!

  09:26 06/05

  Άσθμα: Κινδυνεύουν περισσότερο από COVID-19 οι ασθενείς;

  Η βαρύτητα και η μορφή του άσθματος επηρεάζει την απάντηση, ωστόσο οι ασθματικοί ασθενείς θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν κανονικά.

  09:03 06/05

  Μεταλλάξεις του κορονοϊού: Πόσο μας προστατεύουν τα υπάρχοντα εμβόλια;

  Τα δεδομένα από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ μας δίνουν στοιχεία για το κατά πόσο εμβόλια που διαθέτουμε παρέχουν προστασία από παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2.

  14:42 05/05

  Μελέτη: Η δράση του anakinra κατά της πνευμονίας από COVID-19

  Η Sobi και το Ελληνικό Ινστιτούτο Μελέτης της Σήψης αναφέρουν ότι η χρήση του anakinra βελτίωσε τη συνολική κλινική έκβαση κατά 64% σε νοσηλευόμενους ασθενείς με πνευμονία οφειλόμενη σε COVID-19.

  09:08 05/05

  Θρομβώσεις μετά τα εμβόλια και μετά τη νόσηση με COVID-19

  Οι θέσεις Αμερικανικών Ιατρικών Ενώσεων για τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 και τους πιθανούς κινδύνους.

  08:56 05/05

  Εσύ, μήπως παίρνεις το σάκχαρό σου χαΛΛΛαρά;

  Η νέα διαδικτυακή εκστρατεία της ΑΜΚΕ "Με Οδηγό το Διαβήτη" κάνει focus στη Βόρεια Ελλάδα με ambassador τον Γιώργο Μαυρίδη.

  23:59 04/05

  "Είμαστε ό,τι τρώμε"; Τότε, τι να τρώμε για να είμαστε καλά;

  Η διατροφή μας παίζει μεγάλο ρόλο στην ευεξία, τη διάθεσή μας για άσκηση και φυσικά, στην καλή μας υγεία.

  23:59 02/05

  Σας έμειναν κόκκινα αυγά; Να πώς θα τα απολαύσετε - και γιατί σας κάνουν καλό

  Σε κάθε σπίτι αυτές τις ημέρες υπάρχουν κόκκινα αυγά. Να τα φάμε ή όχι; Και πώς αν τα έχουμε βαρεθεί "απλά βραστά";

  15:13 29/04

  Η ELPEN στηρίζει την κλινική έρευνα για το ισραηλινό φάρμακο κατά της COVID-19

  Πρόκειται για κλινική έρευνα για εισπνεόμενη θεραπεία που βασίζεται στη χρήση της καινοτόμας τεχνολογίας των εξωσωμάτων (exosomes).

  09:34 29/04

  Αποτελέσματα κλινικής δοκιμής της ουσίας νιταζοξανίδη για ήπια νόσο COVID

  Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αρχικά αποτελέσματα από κλινική δοκιμή Φάσης III που αξιολόγησε το νέο ερευνητικό υποψήφιο φάρμακο για την COVID-19 με την ονομασία NT-300.

  09:07 29/04

  Έγκριση νέας θεραπείας για τον προχωρημένο καρκίνο του νεφρού

  Έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το συνδυασμό nivolumab με cabozantinib για την πρώτης γραμμής θεραπεία ενηλίκων ασθενών με προχωρημένο νεφροκυτταρικό καρκίνωμα.

  23:59 28/04

  Γευστική και νηστίσιμη σαλάτα για ενίσχυση του ανοσοποιητικού

  Αυτές τις μέρες, ανεξάρτητα απ' το αν νηστεύετε ή όχι, οι τροφές για ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι απαραίτητες.

  10:50 28/04

  Μεταδίδουν τον ιό οι εμβολιασμένοι; Νέα έρευνα επιχειρεί να απαντήσει

  Μια δόση εμβολίου Covid-19 μειώνει σχεδόν στο μισό τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού μέσα στα σπίτια, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη.

  09:01 28/04

  Ανοσμία και υποθυρεοειδισμός: Υπάρχει σχέση;

  Πιθανή συσχέτιση του υποθυρεοειδισμού με την εμφάνιση εμμένουσας ανοσμίας σχετιζόμενης με νόσο COVID-19.