Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιουν-2020 09:11

  Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Θετικά τα δεδομένα από τη θεραπεία με upadacitinib

  Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Θετικά τα δεδομένα από τη θεραπεία με upadacitinib
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η AbbVie, μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία που βασίζεται στην έρευνα, παρουσίασε νέα αποτελέσματα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας για το upadacitinib σε ενήλικες ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ενεργή ρευματοειδή αρθρίτιδα, καθώς και πρωταρχικά δεδομένα του upadacitinib για ερευνητική χρήση στην ψωριασική αρθρίτιδα στο πλαίσιο του ετήσιου Ευρωπαϊκού Διαδικτυακού Συνεδρίου Ρευματολογίας (EULAR 2020), που πραγματοποιήθηκε στις 3 – 6 Ιουνίου.

  Παρουσιάστηκαν συνολικά 25 περιλήψεις σε διαφορετικές ρευματικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

  "Ως ηγέτης στην ανοσολογία για περισσότερα από είκοσι χρόνια, η AbbVie είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για ασθενείς που ζουν με εξουθενωτικές, χρόνιες παθήσεις ανοσολογικής αρχής", δήλωσε ο Marek Honczarenko MD, PhD, αντιπρόεδρος του τμήματος παγκόσμιας ανάπτυξης της Ανοσολογίας στην AbbVie. "Η νέα έρευνα που προέρχεται από ολόκληρο το φάσμα του χαρτοφυλακίου μας που παρουσιάστηκε στο συνέδριο EULAR υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στη βελτίωση των προτύπων φροντίδας και αναδεικνύει τις δυνατότητες των θεραπειών μας να συμβάλλουν θετικά στη ζωή των ασθενών που ζουν με ρευματικές παθήσεις".

  Τα πρώτα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα και τη δράση του upadacitinib από τη μελέτη SELECT-CHOICE


  Η AbbVie παρουσίασε για πρώτη φορά δεδομένα από την κλινική μελέτη SELECT-CHOICE. Πρόκειται για την έκτη μελέτη στο πλαίσιο του κλινικού προγράμματος SELECT στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, που αξιολογεί την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του upadacitinib σε σύγκριση με το abatacept σε ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ενεργή ρευματοειδή αρθρίτιδα και προηγούμενη ανεπαρκή ανταπόκριση ή δυσανεξία σε βιολογικά τροποποιητικά της νόσου αντιρευματικά φάρμακα (DMARDs).

  Νέα δεδομένα Φάσης 3 από την κλινική μελέτη SELECT-CHOICE έδειξαν ότι το upadacitinib (15 mg, άπαξ ημερησίως) πέτυχε το πρωτεύον καταληκτικό σημείο της μη κατωτερότητας έναντι του abatacept όσον αφορά τη μεταβολή από την έναρξη της μελέτης στον δείκτη DAS28-CRP (Βαθμολογία Ενεργότητας της Νόσου σε 28 αρθρώσεις – C-αντιδρώσα πρωτεΐνη) τη 12η εβδομάδα.

  Επιπλέον, το upadacitinib πέτυχε τα κύρια δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία της ανωτερότητας έναντι του abatacept όσον αφορά τη μεταβολή από την έναρξη της μελέτης στον δείκτη DAS28-CRP τη 12η εβδομάδα και το ποσοστό των ασθενών που πέτυχαν κλινική ύφεση τη 12η εβδομάδα, όπως μετρήθηκε βάσει DAS28-CRP<2,6.

  Η μελέτη αξιολόγησε το upadacitinib σε ενήλικες ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ενεργή ρευματοειδή αρθρίτιδα και προηγούμενη ανεπαρκή ανταπόκριση ή δυσανεξία σε βιολογικά τροποποιητικά της νόσου αντιρευματικά φάρμακα (DMARDs). 

  "Παρά την εξαιρετική πρόοδο που έχει σημειωθεί στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, περίπου το 70% των ασθενών εξακολουθούν να μην πετυχαίνουν κλινική ύφεση με τις καθιερωμένες θεραπείες", δήλωσε ο Michael Severino, M.D., vice chairman and president της AbbVie. "Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, καθώς προστίθενται στο αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας και καταδεικνύουν ότι το upadacitinib είναι δυνατό να προσφέρει σε περισσότερους ενήλικες ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα τη δυνατότητα να πετύχουν κλινική ύφεση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν ήδη αποτύχει σε προηγούμενη θεραπεία με βιολογικό φάρμακο".

  Επιπλέον, παρουσιάστηκαν νέα μακροχρόνια δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας διάρκειας έως και 72 εβδομάδων από τη μελέτη SELECT-COMPARE και έως και 84 εβδομάδων από τη μελέτη SELECT-MONOTHERAPY, σε συνδυασμό με τρεις πρόσθετες αναλύσεις που αξιολογούν το προφίλ ασφάλειας του upadacitinib. Ανακοινώθηκαν νέα μακροχρόνια αποτελέσματα, τα οποία καταδεικνύουν ότι το upadacitinib, χορηγούμενο άπαξ ημερησίως, συνέχισε να βελτιώνει τα σημεία και τα συμπτώματα σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα στις 72 και 84 εβδομάδες στις κλινικές μελέτες Φάσης 3 SELECT-COMPARE (upadacitinib, 15 mg σε συνδυασμό με μεθοτρεξάτη) και SELECT-MONOTHERAPY (upadacitinib, 15 mg και 30 mg), αντίστοιχα.

  Το προφίλ ασφάλειας του upadacitinib ως μονοθεραπεία (15 mg και 30 mg) ή του upadacitinib (15 mg) σε συνδυασμό με μεθοτρεξάτη ήταν συνεπές με το προφίλ ασφάλειας που παρατηρήθηκε στην παλαιότερη ενοποιημένη ανάλυση δεδομένων ασφάλειας Φάσης 3 στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, χωρίς να εντοπιστούν νέα σήματα ασφάλειας.

  Επιπλέον, κατά προσέγγιση δεδομένα διάρκειας δύο ετών (96 εβδομάδων) από τις κλινικές μελέτες SELECT-EARLY (upadacitinib, 15 mg και 30 mg) και SELECT-COMPARE έδειξαν ότι το upadacitinib υπήρξε αποτελεσματικό στην αναστολή της δομικής βλάβης των αρθρώσεων, χορηγούμενο ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με μεθοτρεξάτη.

  "Αυτά τα νέα μακροχρόνια δεδομένα αναδεικνύουν τη δυνατότητα του upadacitinib να προσφέρει ανακούφιση από τα σημεία και τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας τόσο ως μονοθεραπεία όσο και σε συνδυασμό με μεθοτρεξάτη", δήλωσε ο Isidro Villanueva, αντιπρόεδρος του τμήματος ιατρικών υποθέσεων στην Ανοσολογία της AbbVie. "Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε αυτά τα αποτελέσματα με την κοινότητα της ρευματολογίας, καθώς ενισχύουν τη θέση του upadacitinib ως μιας σημαντικής θεραπευτικής επιλογής που μπορεί να βοηθήσει περισσότερους ασθενείς που ζουν με ρευματοειδή αρθρίτιδα να πετύχουν τους στόχους τους όσον αφορά τη διαχείριση της νόσου".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:37 09/07

  Παίρνετε αντιόξινα για το στομάχι; Δείτε πώς μπορεί να σχετίζονται με Covid-19

  Μεγαλύτερος ο κίνδυνος λοίμωξης Covid-19 για όσους παίρνουν κοινά αντιόξινα φάρμακα για το στομάχι, σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών γαστρεντερολόγων.

  08:37 09/07

  4 τρόποι να μειώσουμε φυσικά τη χοληστερόλη

  Η υψηλή χοληστερόλη απασχολεί έναν στους 3 ενήλικες στις ΗΠΑ και ίσως η φυσική διαχείρισή της -αρχικά, έστω- δεν είναι δύσκολη υπόθεση.

  09:20 08/07

  5 αναπάντητα ερωτήματα για τον νέο κορονοϊό: Από την ανοσία μέχρι τη γενετική

  Παρά τη συγκεντρωμένη γνώση που προέκυψε το τελευταίο διάστημα, ο νέος κορονοϊός κρατά ακόμη πολλά "μυστικά" από τους ειδικούς.

  09:13 08/07

  "Ώρα να το ξεκαθαρίσουμε" - νέα ενημερωτική εκστρατεία για την ψωρίαση

  Η ψωρίαση ελέγχεται και μπορείς πλέον να απαλλαγείς από τα συμπτώματα. Μίλα με τον Δερματολόγο σου σήμερα για να βρείτε μαζί τη θεραπεία που σου ταιριάζει.

  09:12 08/07

  7 τρόποι για να "χτίσουμε" την ευτυχία μας

  Αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπουμε κάποια πράγματα, είναι απλό να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι κάθε μέρα.

  09:31 07/07

  Προβιοτικά όχι μόνο για το έντερο αλλά και για την κατάθλιψη

  Τα προβιοτικά μόνα τους ή σε συνδυασμό με τα πρεβιοτικά βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

  09:24 07/07

  Έγκριση νέας θεραπείας για ασθενείς με μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα ή β-θαλασσαιμία

  Το luspatercept αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο παράγοντα ωρίμανσης ερυθρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιπροσωπεύοντας μια νέα κατηγορία θεραπείας.

  09:18 07/07

  Έρευνα: Πώς βίωσαν την COVID-19 οι ρευματοπαθείς

  Η Ρευμαζήν διοργανώνει ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο αυτή την εβδομάδα που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά.

  08:56 06/07

  Εμβόλιο για τον κορονοϊό: 3 ειδικοί εξετάζουν τις προϋποθέσεις και τα δεδομένα

  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 17 υποψήφια εμβόλια βρίσκονται υπό αξιολόγηση σε κλινικές μελέτες.

  08:56 06/07

  Νέα δεδομένα για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για θεραπεία για αιμορροφιλία

  Θετικά μακροχρόνια αποτελέσματα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας για το fitusiran, βάσει ενδιάμεσης ανάλυσης της μελέτης Φάσης 2 για αιμορροφιλία Α και Β.

  08:56 06/07

  Η ώρα που κοιμούνται οι έφηβοι επηρεάζει την υγεία τους

  Άσθμα και αλλεργίες είναι συχνότερα στους εφήβους που μένουν ξύπνιοι έως αργά, σύμφωνα με νέα έρευνα.

  15:33 03/07

  Εξέλιξη: Μόλις πήρε άδεια θεραπεία για τον νέο κορονοϊό

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα άδεια για τη χρήση της ρεμδεσιβίρης ως θεραπείας της covid-19.

  12:36 03/07

  Πιο μολυσματική η παραλλαγή του νέου κορονοϊού που κυριαρχεί σήμερα στον πλανήτη

  Η παραλλαγή του νέου κορονοϊού που κυριαρχεί σήμερα στον κόσμο είναι πιο μολυσματική από την αρχική, δείχνει μελέτη.

  08:35 03/07

  Νεότερα δεδομένα: Πώς η COVID-19 επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα

  Ο ιός SARS-CoV-2 μπορεί να απειλήσει τόσο το κεντρικό όσο και το περιφερικό νευρικό σύστημα. Δείτε εδώ πώς εκδηλώνονται οι επιδράσεις του.

  08:30 03/07

  7 tips για να δείτε το πρωινό σας με άλλο μάτι

  Μερικές μικρές αλλαγές μπορούν να σας βοηθήσουν να αγαπήσετε και να απολαμβάνετε το πρωινό σας.

  08:27 03/07

  Εμβόλια: Χάρη σε αυτά "ξεχάσαμε" σοβαρά νοσήματα

  Η αξία του εμβολιασμού για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.