Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιουν-2020 08:46

  Πώς επηρεάζει η φυσική δραστηριότητα την πιθανότητα για καρκίνο του νεφρου΄;

  Πώς επηρεάζει η φυσική δραστηριότητα την πιθανότητα για καρκίνο του νεφρου΄;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με αφορμή την 18η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου των νεφρών "ανακλύπτουμε" το ρόλο της άσκησης στην πρόληψη της νόσου.

  Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα που άπτονται του καρκίνου των νεφρών, η παγκόσμια κοινότητα που απαρτίζεται από πάσχοντες με καρκίνο των νεφρών (που είναι η κύρια κακοήθεια του V.H.L που αποτελεί τον κυριότερο κληρονομικό καρκίνο των νεφρών),  τους φροντιστές και συνοδά μέλη, τις οικογένειες αυτών, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας, επέλεξαν για φέτος την 18η Ιουνίου ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου των νεφρών. 

  Με γνώμονα την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρέως κοινού για αυτήν την σπάνια πάθηση, οι εξειδικευμένοι ιατροί και επιστήμονες από όλο τον κόσμο, αποφάσισαν να συνεργαστούν σε μια κοινή προσπάθεια που θα ενημερώσει τον κόσμο για τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας και τις ευεργετικές της ικανότητες στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

  Σε αυτό το παγκόσμιο κάλεσμα, η VHL Alliance Greece, δεν θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί θετικά. Σε συνεργασία με το Διεθνή Συνασπισμό για τον Καρκίνο του νεφρού, (International Kidney Cancer Coalition, IKCC), συμμετέχει ενεργά για να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει για τον καρκίνο των νεφρών, στις 18 Ιουνίου.

  Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα έχει τίτλο "Πρέπει να μιλήσουμε για την φυσική δραστηριότητα" και στόχος της είναι η ενημέρωση των ασθενών για την μεγίστης σημασίας ένταξη της έστω ήπιας φυσικής δραστηριότητας στον τρόπο ζωής τους καθώς αυτή μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του νεφρού και να μεταμορφώσει τις ζωές των ανθρώπων που ζουν με καρκίνο του νεφρού παγκόσμια.

  Φυσική δραστηριότητα και καρκίνος του νεφρού

  Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η φυσική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του νεφρού έως και 22%. Αν κάποιος πάσχει ήδη από την ασθένεια, ακόμη και η συντηρητική φυσική δραστηριότητα μπορεί να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα της θεραπείας του ως και 15%, καθώς και να μειώσει την σχετική με τον καρκίνο κούραση, το άγχος και την κατάθλιψη και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

  3 από τους 4 ασθενείς με καρκίνο του νεφρού δεν έχουν αρκετή φυσική δραστηριότητα.

  Όποια κι αν είναι η ηλικία του ασθενούς, όποιο κι αν είναι το στάδιο της νόσου, το να είναι φυσικά δραστήριος ανάλογα με το πόσο η κατάσταση του το επιτρέπει και το σώμα του το ανέχεται, μπορεί να φέρει μη αναμενόμενα ευεργετικά αποτελέσματα. Ακόμη και μερικά λεπτά, μπορεί να κάνουν την διαφορά. 

  Μέσω της ιστοσελίδας της IKCC αλλά και του blog της VHL Alliance Greece www.vhlgr.blogspot.com, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει συμβουλές για την ένταξη της φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινότητά του καθώς και να κατεβάσει δωρεάν έναν χρήσιμο οδηγό που θα τον βοηθήσει να μπει σε ένα νέο καινούριο δρόμο, για μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

  Εδώ θα δείτε ένα μικρό βίντεο με την Δρ. Linda Trinh, Βοηθό Διευθυντή Τμήματος άσκησης και επιβίωσης από τον καρκίνο, Πανεπιστήμιο του Τορόντο, η οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι ειδικοί πλέον υποστηρίζουν ότι όλοι οι ασθενείς πρέπει να έχουν ένα πλάνο φυσικής δραστηριότητας και να είναι όσο ενεργοί τους επιτρέπει η κατάστασή τους.

   

  Τέλος, η κα Αθηνά Αλεξανδρίδου, Πρόεδρος της VHL Alliance Greece, δήλωσε: "Φέτος, σε συνεργασία με το Διεθνή Συνασπισμό για τον Καρκίνο του νεφρού, φιλοδοξούμε να ενημερώσουμε και να προτρέψουμε τους ασθενείς να εντάξουν την φυσική δραστηριότητα στην καθημερινότητά τους. Στόχος μας πάντα, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου ώστε να βελτιώσουν με κάθε δυνατό τρόπο την ποιότητα ζωής τους. Η άσκηση, και γενικότερα ο αθλητισμός, είναι η μεγαλύτερη πηγή υγείας και είναι στο χέρι μας να υιοθετήσουμε αυτό το μήνυμα και να το διαδώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε!"

  Η δράση υποστηρίζεται από τις εταιρείες IPSEN Greece και Glaxosmithkline Ελλάδας.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:46 13/05

  Κοιμόμαστε καλύτερα εάν παίρνουμε χάπια για την αϋπνία;

  Η μακρόχρονη χρήση φαρμάκων για την αϋπνία δεν φέρνει καλύτερο ύπνο τελικά, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

  08:34 13/05

  Καρδιακή προσβολή: Κι αν μπορούσε να αναγεννηθεί ο κατεστραμμένος ιστός;

  Νέα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι βλάβες στους ιστούς της καρδιάς μετά από καρδιακή προσβολή, θα μπορούσαν να αντιστραφούν.

  08:33 13/05

  Εμβόλια για τον κορονοϊό: Μπορούμε να κάνουμε τις δόσεις με δύο διαφορετικά σκευάσματα;

  Η ανάμιξη διαφορετικών εμβολίων Covid-19 αυξάνει τη συχνότητα των ήπιων έως μέτριων παρενεργειών, αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα ασφάλειας, δείχνει βρετανική έρευνα.

  12:10 12/05

  Η VIATRIS Inc. και η GENESIS Pharma ανακοινώνουν τη νέα στρατηγική τους συνεργασία στην Ελλάδα

  Βάσει της νέας συνεργασίας, η GENESIS Pharma αναλαμβάνει την αποκλειστική εμπορική διάθεση του βιοομοειδούς σκευάσματος της Viatris στον τομέα της ογκολογίας-αιματολογίας.

  09:48 12/05

  Ανοσία έξι μήνες μετά τη μόλυνση από τον ιό SARS-CoV-2: ο ρόλος των Τ-λεμφοκυττάρων

  Η απόκριση του ανοσοποιητικού έναντι του SARS-CoV-2 είναι κρίσιμη για τον έλεγχο της νόσου.

  09:29 12/05

  Θετικά τα αποτελέσματα για το bimekizumab για τη θεραπεία της ψωρίασης

  Το bimekizumab είναι υπό αξιολόγηση από τον FDA και τον EMA για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με μέτρια ως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας.

  09:07 11/05

  Θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής CHMP για νέα θεραπεία ενηλίκων με ατοπική δερματίτιδα

  Εφόσον εγκριθεί, η τραλοκινουμάμπη θα αποτελέσει τον πρώτο εγκεκριμένο βιολογικό παράγοντα που στοχεύει ειδικά την κυτοκίνη IL-13, βασικό συντελεστή της εκδήλωσης συμπτωμάτων στην ατοπική δερματίτιδα.

  08:21 11/05

  Εμβολιασμός COVID-19: Μετά το εμβόλιο, τι;

  H Ένωση Ασθενών Ελλάδας παρουσιάζει την καμπάνια για τον εμβολιασμό COVID-19.

  08:01 11/05

  Έρευνα: Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος και COVID-19

  Παγκόσμια έρευνα βρίσκει τους μισούς από τους συμμετέχοντες να βιώνουν μείωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

  07:41 11/05

  6o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: "Μετατροπή της Ελλάδας σε παγκόσμιο κόμβο κλινικών μελετών"

  Συζήτηση για τη συμβολή της φαρμακευτικής καινοτομίας στην οικονομική ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, στο Ζάππειο Μέγαρο.

  08:34 10/05

  COVID-19 και καρδιακή ανεπάρκεια: Νέα ερευνητικά δεδομένα

  Η καρδιακή ανεπάρκεια ως επιπλοκή της λοίμωξης COVID-19 εξετάζεται από την επιστημονική κοινότητα.

  08:26 10/05

  Εμβόλια για τον κορονοϊό και έφηβοι: Το ηθικό δίλημμα της κοινωνίας μας

  Θα πρέπει τα εμβόλια για τον κορονοϊό να προωθηθούν στους εφήβους στις αναπτυσσόμενες χώρες; Το ερώτημα που θέτουν οι ειδικοί χρειάζεται άμεση απάντηση.

  23:59 09/05

  Η διατροφή στην προεμμηνόπαυση – οι απαραίτητες βιταμίνες και συστατικά

  Τι αλλάζει στη διατροφή στην προεμμηνόπαυση; Πολλά, αφού οι ανάγκες του οργανισμού είναι διαφορετικές και χρειάζεται περισσότερη προσοχή ώστε να τις καλύπτουμε.

  09:36 07/05

  Ψωρίαση: Νέες θεραπείες αλλάζουν τη ζωή των ασθενών

  Περίπου 250.000 άνθρωποι στην Ελλάδα πάσχουν από τη νόσο γι’ αυτό και οι εξελίξεις στη θεραπεία της ψωρίασης είναι σημαντικές.

  09:20 07/05

  Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα: Η νόσος και οι προκλήσεις

  H 8η Μαΐου δρα αφυπνιστικά ως η Παγκόσμια Ημέρα Αγκυλοποιητικής Σπονδυλοαθρίτιδας.

  23:59 06/05

  Είναι το ελαιόλαδο το καλύτερο λάδι για τηγάνισμα;

  Τα τηγανητά δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό, όταν τηγανίζουμε όμως το λάδι που επιλέγουμε είναι σημαντικό!