Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Μαϊ-2020 09:45

  Γύρη και ιοί: Δύο "αόρατες" αλλά υπαρκτές απειλές για την υγεία μας

  Γύρη και ιοί: Δύο "αόρατες" αλλά υπαρκτές απειλές για την υγεία μας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη από γύρη, που επιβαρύνει σημαντικά όσους πάσχουν από εαρινές αλλεργίες. Πόσο μάλλον εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, που ο αερισμός των εσωτερικών χώρων είναι σημαντικός και υπάρχει επιφύλαξη σχετικά με την ασφάλεια στην χρήση των κλιματιστικών. Όπως ανέφεραν οι ειδικοί, το πρόβλημα με τα κλιματιστικά και τον κορωνοϊό εντοπίζεται στην ανακύκλωση του αέρα γι’ αυτό και μία από τις συστάσεις,  είναι να μην χρησιμοποιείται συσκευή που ανακυκλώνει τον αέρα σε κλειστούς χώρους.

  Τα καλά νέα για όποιους θέλουν να προστατευτούν από τη γύρη αλλά και άλλους παθογόνους και αλλεργιογόνους μικροοργανισμούς που μεταδίδονται ή μεταφέρονται μέσω του αέρα ή/και των επιφανειών, φέρνει η εταιρία Santair, με την καινοτόμα τεχνολογία απολύμανσης του αέρα Aerte.  

  Καθαρός αέρας – Καλύτερη ζωή 

  Η σουηδική εταιρία Aerte, κορυφαία στον τομέα της απολύμανσης και καθαρισμού εσωτερικού χώρου, μετά από πολυετή έρευνα και χρησιμοποιώντας τη γνώση του τρόπου με τον οποίο το φυσικό εξωτερικό περιβάλλον προστατεύει και καθαρίζει τον αέρα που αναπνέουμε, παρουσίασε τους απολυμαντές καθαριστές αέρα Aerte Klean και Aerte AD2.0.  Έρευνες σε μεγάλα νοσοκομεία της Σουηδίας, της Βρετανίας, της Νορβηγίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και άλλων χωρών έχουν δείξει ότι μπορεί να καθαρίσει τον αέρα που αναπνέουμε από παθογόνους μικροοργανισμούς (ιούς, βακτήρια, μύκητες), αλλεργιογόνα (γύρη, μούχλα, ακάρεα οικιακής σκόνης, τρίχωμα ζώων) και σωματίδια (αερολύματα, καπνός τσιγάρου οσμές κουζίνας ή κλεισούρας).

  Για παράδειγμα, μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Hospital Infection έδειξε ότι ο απολυμαντής Aerte μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τις συγκεντρώσεις των αερομεταφερόμενων βακτηρίων ακόμα και μέσα στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Αντίστοιχα, μετρήσεις στο Νοσοκομείο Queen's Medical Center στο Νότιγχαμ, στο Hereford County Hospital, στο Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής & Εγκαυμάτων St Andrews, το Γενικό Νοσοκομείο της Βαρκελώνης κ.λπ. έδειξαν ότι μειώνει όχι μόνο το συνολικό μικροβιακό φορτίο του αέρα, αλλά και των επιφανειών και των ιατρικών μηχανημάτων. 

  Υγιεινός αέρας χωρίς παθογόνα και αλλεργιογόνα 

  Οι έρευνες αυτές έδειξαν ότι οι απολυμαντές καθαριστές αέρα  εσωτερικού χώρου Aerte Klean & Aerte AD2.0 προστατεύουν από τα παθογόνα που προκαλούν άσθμα, κοινό κρυολόγημα, αλλεργίες, γρίπη, φυματίωση, σοβαρή διάρροια και άλλα προβλήματα. Ανάμεσα στα παθογόνα που εξουδετερώνουν περιλαμβάνονται ιοί της γρίπης όπως ο Η1Ν1, ο ανθεκτικός χρυσίζων σταφυλόκοκκος (MRSA), οι νοροϊοί, το κλωστηρίδιο difficile, ο ασπέργιλλος κ.ά.

  Η αποτελεσματικότητα τους, οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας τους, χάριν της οποίας αδρανοποιούν τους παθογόνους και αλλεργιογόνους μικροοργανισμούς από τον αέρα αλλά και από τις επιφάνειες. Όταν η  συσκευή Aerte (Klean και AD2.0) τίθεται σε λειτουργία,  διασπά το υπεροξείδιο του υδρογόνου που περιέχεται στην κασέτα, σε ελεύθερες ρίζες υδροξυλίου τις οποίες και απελευθερώνει στον αέρα.   Οι ελεύθερες αυτές ρίζες υδροξυλίου δεσμεύονται στην επιφάνεια των μικροοργανισμών και με τον τρόπο αυτό τους αδρανοποιούν.

  Χωρίς φίλτρα. Χωρίς να ανακυκλώνει τον αέρα  

  Οι συσκευές καθαρισμού Aerte Klean και Aerte AD 2.0 κάνουν απολύμανση και καθαρισμό του αέρα χωρίς να τον ανακυκλώνουν.  Επιπλέον, δεν χρειάζονται αλλαγή φίλτρων, γιατί λειτουργούν με αναλώσιμη κασέτα διάρκειας 2 μηνών. Ο αέρας αρχίζει να απολυμαίνεται  από τα πρώτα κιόλας λεπτά και με την 24ωρη λειτουργία τους βελτιώνουν την ποιότητα και προσφέρουν καθαρό και υγιεινό αέρα. 

  Οι απολυμαντές καθαριστές αέρα Aerte, είναι κατάλληλοι για χρήση σε χώρους όπου παρευρίσκονται παιδιά, ηλικιωμένοι και κατοικίδια. Συστήνεται ιδιαίτερα για χώρους όπου ζουν άτομα με αλλεργίες ή/και αναπνευστικά προβλήματα (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, άσθμα κ.ά. ) και για σπίτια με κατοικίδια. 

  Είναι κατάλληλοι για γραφεία, ιατρεία και χώρους καπνιζόντων, φαρμακεία και ξενοδοχεία.     

  Συστήνονται για Νοσοκομεία, χώρους υγείας, σχολεία, φροντιστήρια και γενικά για χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός. 

  Santair Α.Ε.

  Τ. 2109714444

  www.airpurifier.santair.gr

  aerte@santair.gr

   

  aerte

  santair

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  15:33 03/07

  Εξέλιξη: Μόλις πήρε άδεια θεραπεία για τον νέο κορονοϊό

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα άδεια για τη χρήση της ρεμδεσιβίρης ως θεραπείας της covid-19.

  12:36 03/07

  Πιο μολυσματική η παραλλαγή του νέου κορονοϊού που κυριαρχεί σήμερα στον πλανήτη

  Η παραλλαγή του νέου κορονοϊού που κυριαρχεί σήμερα στον κόσμο είναι πιο μολυσματική από την αρχική, δείχνει μελέτη.

  08:35 03/07

  Νεότερα δεδομένα: Πώς η COVID-19 επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα

  Ο ιός SARS-CoV-2 μπορεί να απειλήσει τόσο το κεντρικό όσο και το περιφερικό νευρικό σύστημα. Δείτε εδώ πώς εκδηλώνονται οι επιδράσεις του.

  08:30 03/07

  7 tips για να δείτε το πρωινό σας με άλλο μάτι

  Μερικές μικρές αλλαγές μπορούν να σας βοηθήσουν να αγαπήσετε και να απολαμβάνετε το πρωινό σας.

  08:27 03/07

  Εμβόλια: Χάρη σε αυτά "ξεχάσαμε" σοβαρά νοσήματα

  Η αξία του εμβολιασμού για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

  07:59 02/07

  "Κάλεσμα" από Ουγγαρία για επιχειρηματικές συνεργασίες στο χώρο της υγείας

  Επιχειρηματικές ευκαιρίες συνεργασίας με ουγγρικές επιχειρήσεις του κλάδου ιατροφαρμακευτικών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας.

  07:58 02/07

  Η Sanofi επενδύει για να αναδείξει τη Γαλλία ως παγκόσμιο κέντρο αριστείας στην έρευνα και παραγωγή εμβολίων

  Με στόχο τη δημιουργία εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, η Sanofi δεσμεύεται να το καταστήσει προσβάσιμο σε όλους σε παγκόσμιο επίπεδο.

  07:58 02/07

  Καύσωνας και καρδιά: Τι να κάνετε, τι να αποφεύγετε, πώς θα προστατευτείτε

  Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δίνει πρακτικές συμβουλές για την προστασία των καρδιοπαθών από τον καύσωνα και γενικότερα τις υψηλές θερμοκρασίες.

  23:59 01/07

  Μήπως σας λείπει το πιο πολύτιμο ιχνοστοιχείο;

  Η λειτουργία του νευρικού συστήματος, η δύναμη των μυών και η υγεία του καρδιαγγειακού σχετίζονται όλα με το κάλιο στον οργανισμό σας.

  08:41 01/07

  COVID-19: Κρίσιμος ο έλεγχος των εστιών υπερ-μετάδοσης

  Πώς οι λίγοι μπορεί να μεταδώσουν τον κορονοϊό στους πολλούς και τι σημαίνουν για τη δημόσια υγεία οι εστίες υπερ-μετάδοσης.

  08:33 01/07

  Καύσωνας: Πώς θα χρησιμοποιούμε τα κλιματιστικά σύμφωνα με τον ΙΣΑ

  Και ενώ οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μας συμβουλεύει πώς να χρησιμοποιούμε τα κλιματιστικά με ασφάλεια.

  23:59 30/06

  Η σαλάτα που "ανεβάζει" τη libido

  Ο έρωτας περνάει από το στομάχι, λένε, και ισχύει! Ανακαλύψτε ποιες τροφές βελτιώνουν την ερωτική διάθεση και την επίδοση στο κρεβάτι.

  08:20 30/06

  Διατροφή για διαβήτη; Γιατί να αποφεύγετε τη ζάχαρη αλλά ΚΑΙ τα λιπαρά;

  Η διαιτολόγος εξηγεί τις σωστές βάσεις για τη διατροφή για το διαβήτη και δίνει συμβουλές για πιο υγιεινές επιλογές.

  08:10 30/06

  Πρόγραμμα "SOPHIA" για την αντιμετώπιση και την προσέγγιση της παχυσαρκίας

  Ένα διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα που στοχεύει στη βελτίωση των θεραπευτικών επιλογών της παχυσαρκίας και στην αλλαγή προσέγγισης της παχυσαρκίας ως νόσου.

  08:35 29/06

  Βρέθηκε θεραπεία για τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερίνη; Το μέλλον θα δείξει!

  Γoνιδιακή θεραπεία φαίνεται να μείωσε μόνιμα την "κακή" χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια σε πειραματόζωα. Το μέλλον θα δείξει τι να προσδοκούμε από αυτήν.

  08:29 29/06

  Σκληρόδερμα: Μία σπάνια νόσος που προσβάλει τις γυναίκες

  Συνήθως προσβάλλει γυναίκες ηλικίας 40-60 ετών και στις παραγωγικές ηλικίες η αναλογία είναι 15 γυναίκες προς 1 άνδρα.