Απολαύστε ένα δροσερό banoffee - χωρίς τύψεις

Παρασκευή, 29-Μαϊ-2020 09:00

Απολαύστε ένα δροσερό banoffee - χωρίς τύψεις

Είναι ιδανικό για να το φάτε με τον καφέ σας αλλά και για να το σερβίρετε -κάνοντας την έκπληξη- μετά το φαγητό. Είναι ελαφρύ, πλούσιο στη γεύση και απολαυστικό. Η συνταγή από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Βέρα Ζαχαρού είναι επίσης χωρίς ζάχαρη. Δοκιμάστε την. 

Ελαφρύ banoffee

Υλικά:

•    1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη
•    1 κ.σ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών
•    2 συμπυκνωμένα γάλατα light
•    1 κ.σ. Εκχύλισμα καραμέλας
•    2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
•    2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη (ή και φύλλο ζελατίνης)
•    1/2 φλ. σουκραλόζη ή 4 κ.σ. υγρή στέβια
•    2-3 μπανάνες ώριμες

Εκτέλεση:

•    Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα κάνουμε πούδρα.

•    Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μαζί.

•    Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 25εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να πάει παντού.

•    Ψήνουμε για 5 λεπτά (μέχρι να ροδίσει) στους 120 βαθμούς Κελσίου.

•    Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα 2 κουτιά γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια, στην αρχή σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις πάρει βράση την χαμηλώνουμε.

•    Προσθέτουμε το εκχύλισμα καραμέλας και την σουκραλόζη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

•    Βράζουμε το γάλα για περίπου 30' λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Έπειτα ρίχνουμε τις 2 κ.σ άνθος αραβοσίτου, την σκόνη ζελατίνης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις αρχίσει το μείγμα να πήζει, το αποσύρουμε από την φωτιά.

•    Το αφήνουμε να κρυώσει αφού πρώτα το σκεπάσουμε με μεμβράνη για να μην κάνει πέτσα.

•    Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες ή αν το προτιμάμε, τις χτυπάμε στο μούλτι.

•    Αφού κρυώσει καλά η κρέμα, την ρίχνουμε στην φόρμα με το μπισκότο. Τέλος ρίχνουμε από πάνω τις μπανάνες και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε κρύο.