Συνεχης ενημερωση

    Παρασκευή, 29-Μαϊ-2020 09:00

    Απολαύστε ένα δροσερό banoffee - χωρίς τύψεις

    Απολαύστε ένα δροσερό banoffee - χωρίς τύψεις
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Είναι ιδανικό για να το φάτε με τον καφέ σας αλλά και για να το σερβίρετε -κάνοντας την έκπληξη- μετά το φαγητό. Είναι ελαφρύ, πλούσιο στη γεύση και απολαυστικό. Η συνταγή από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Βέρα Ζαχαρού είναι επίσης χωρίς ζάχαρη. Δοκιμάστε την. 

    Ελαφρύ banoffee

    Υλικά:

    •    1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη
    •    1 κ.σ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών
    •    2 συμπυκνωμένα γάλατα light
    •    1 κ.σ. Εκχύλισμα καραμέλας
    •    2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
    •    2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη (ή και φύλλο ζελατίνης)
    •    1/2 φλ. σουκραλόζη ή 4 κ.σ. υγρή στέβια
    •    2-3 μπανάνες ώριμες

    Εκτέλεση:

    •    Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα κάνουμε πούδρα.

    •    Λιώνουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μαζί.

    •    Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 25εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να πάει παντού.

    •    Ψήνουμε για 5 λεπτά (μέχρι να ροδίσει) στους 120 βαθμούς Κελσίου.

    •    Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα 2 κουτιά γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια, στην αρχή σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις πάρει βράση την χαμηλώνουμε.

    •    Προσθέτουμε το εκχύλισμα καραμέλας και την σουκραλόζη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

    •    Βράζουμε το γάλα για περίπου 30' λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Έπειτα ρίχνουμε τις 2 κ.σ άνθος αραβοσίτου, την σκόνη ζελατίνης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις αρχίσει το μείγμα να πήζει, το αποσύρουμε από την φωτιά.

    •    Το αφήνουμε να κρυώσει αφού πρώτα το σκεπάσουμε με μεμβράνη για να μην κάνει πέτσα.

    •    Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες ή αν το προτιμάμε, τις χτυπάμε στο μούλτι.

    •    Αφού κρυώσει καλά η κρέμα, την ρίχνουμε στην φόρμα με το μπισκότο. Τέλος ρίχνουμε από πάνω τις μπανάνες και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Σερβίρουμε κρύο. 

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    Εφημερίες Φαρμακείων
    Εφημερίες Νοσοκομείων

    Επιμέλεια ύλης

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    09:36 07/05

    Ψωρίαση: Νέες θεραπείες αλλάζουν τη ζωή των ασθενών

    Περίπου 250.000 άνθρωποι στην Ελλάδα πάσχουν από τη νόσο γι’ αυτό και οι εξελίξεις στη θεραπεία της ψωρίασης είναι σημαντικές.

    09:20 07/05

    Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα: Η νόσος και οι προκλήσεις

    H 8η Μαΐου δρα αφυπνιστικά ως η Παγκόσμια Ημέρα Αγκυλοποιητικής Σπονδυλοαθρίτιδας.

    23:59 06/05

    Είναι το ελαιόλαδο το καλύτερο λάδι για τηγάνισμα;

    Τα τηγανητά δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό, όταν τηγανίζουμε όμως το λάδι που επιλέγουμε είναι σημαντικό!

    09:26 06/05

    Άσθμα: Κινδυνεύουν περισσότερο από COVID-19 οι ασθενείς;

    Η βαρύτητα και η μορφή του άσθματος επηρεάζει την απάντηση, ωστόσο οι ασθματικοί ασθενείς θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν κανονικά.

    09:03 06/05

    Μεταλλάξεις του κορονοϊού: Πόσο μας προστατεύουν τα υπάρχοντα εμβόλια;

    Τα δεδομένα από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ μας δίνουν στοιχεία για το κατά πόσο εμβόλια που διαθέτουμε παρέχουν προστασία από παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2.

    14:42 05/05

    Μελέτη: Η δράση του anakinra κατά της πνευμονίας από COVID-19

    Η Sobi και το Ελληνικό Ινστιτούτο Μελέτης της Σήψης αναφέρουν ότι η χρήση του anakinra βελτίωσε τη συνολική κλινική έκβαση κατά 64% σε νοσηλευόμενους ασθενείς με πνευμονία οφειλόμενη σε COVID-19.

    09:08 05/05

    Θρομβώσεις μετά τα εμβόλια και μετά τη νόσηση με COVID-19

    Οι θέσεις Αμερικανικών Ιατρικών Ενώσεων για τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 και τους πιθανούς κινδύνους.

    08:56 05/05

    Εσύ, μήπως παίρνεις το σάκχαρό σου χαΛΛΛαρά;

    Η νέα διαδικτυακή εκστρατεία της ΑΜΚΕ "Με Οδηγό το Διαβήτη" κάνει focus στη Βόρεια Ελλάδα με ambassador τον Γιώργο Μαυρίδη.

    23:59 04/05

    "Είμαστε ό,τι τρώμε"; Τότε, τι να τρώμε για να είμαστε καλά;

    Η διατροφή μας παίζει μεγάλο ρόλο στην ευεξία, τη διάθεσή μας για άσκηση και φυσικά, στην καλή μας υγεία.

    23:59 02/05

    Σας έμειναν κόκκινα αυγά; Να πώς θα τα απολαύσετε - και γιατί σας κάνουν καλό

    Σε κάθε σπίτι αυτές τις ημέρες υπάρχουν κόκκινα αυγά. Να τα φάμε ή όχι; Και πώς αν τα έχουμε βαρεθεί "απλά βραστά";

    15:13 29/04

    Η ELPEN στηρίζει την κλινική έρευνα για το ισραηλινό φάρμακο κατά της COVID-19

    Πρόκειται για κλινική έρευνα για εισπνεόμενη θεραπεία που βασίζεται στη χρήση της καινοτόμας τεχνολογίας των εξωσωμάτων (exosomes).

    09:34 29/04

    Αποτελέσματα κλινικής δοκιμής της ουσίας νιταζοξανίδη για ήπια νόσο COVID

    Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αρχικά αποτελέσματα από κλινική δοκιμή Φάσης III που αξιολόγησε το νέο ερευνητικό υποψήφιο φάρμακο για την COVID-19 με την ονομασία NT-300.

    09:07 29/04

    Έγκριση νέας θεραπείας για τον προχωρημένο καρκίνο του νεφρού

    Έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το συνδυασμό nivolumab με cabozantinib για την πρώτης γραμμής θεραπεία ενηλίκων ασθενών με προχωρημένο νεφροκυτταρικό καρκίνωμα.

    23:59 28/04

    Γευστική και νηστίσιμη σαλάτα για ενίσχυση του ανοσοποιητικού

    Αυτές τις μέρες, ανεξάρτητα απ' το αν νηστεύετε ή όχι, οι τροφές για ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι απαραίτητες.

    10:50 28/04

    Μεταδίδουν τον ιό οι εμβολιασμένοι; Νέα έρευνα επιχειρεί να απαντήσει

    Μια δόση εμβολίου Covid-19 μειώνει σχεδόν στο μισό τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού μέσα στα σπίτια, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη.

    09:01 28/04

    Ανοσμία και υποθυρεοειδισμός: Υπάρχει σχέση;

    Πιθανή συσχέτιση του υποθυρεοειδισμού με την εμφάνιση εμμένουσας ανοσμίας σχετιζόμενης με νόσο COVID-19.