Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαϊ-2020 09:30

  "Digital Clinic" και "COVID19 Digital Clinic": Μια ψηφιακή κλινική στο κινητό σας

  "Digital Clinic" και "COVID19 Digital Clinic": Μια ψηφιακή κλινική στο κινητό σας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  To Hellenic Healthcare Group, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα με τα θεραπευτήρια Υγεία, Metropolitan Hospital, Metropolitan General, Μητέρα, Λητώ και Creta Interclinic, δημιούργησε και παρουσιάζει δύο καινοτόμες και μοναδικές στην Ελλάδα ψηφιακές υπηρεσίες απομακρυσμένης ιατρικής περίθαλψης. Πρόκειται για την "Digital Clinic”, μία ψηφιακή κλινική για άμεση ιατρική εξέταση, που είναι διαθέσιμη μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και την "Covid19 Digital Clinic”, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνολικής συνεισφοράς του Ομίλου στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του COVID-19 σε συνεργασία με κορυφαίους λοιμωξιολόγους της χώρας.

  Digital Clinic: Online ιατρική περίθαλψη 

  Η εφαρμογή "Digital Clinic" απευθύνεται σε ασθενείς που βρίσκονται μακριά από νοσοκομείο ή ιατρό, αντιμετωπίζουν ένα απλό θέμα υγείας ή δεν έχουν τη δυνατότητα και το χρόνο για να κλείσουν ραντεβού. Χωρίς αναμονή και χωρίς μετακίνηση, το app προσφέρει στον ασθενή τη δυνατότητα να λάβει έγκυρη ιατρική εκτίμηση και καθοδήγηση από παθολόγο του Ομίλου ΗΗG, μέσω διαλόγου (chat) και ανταλλαγής φωτογραφιών ή αρχείων. Ο διάλογος αυτός καταλήγει σε διάγνωση, συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής ή, στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο, παραπομπή στον κατάλληλο ιατρό και στις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις. Η εφαρμογή είναι τώρα διαθέσιμη δωρεάν, στο App Store για iOS και για Android και online στην σελίδα του ομίλου.

  COVID19 Digital Clinic: Εξειδικευμένη τηλε-περίθαλψη κατά της πανδημίας

  Η εξειδικευμένη πλατφόρμα "COVID19 Digital Clinic" παρέχεται σε συνεργασία με την ειδική ομάδα που αποτελείται από τους λοιμωξιολόγους καθηγητές του Ομίλου HHG, Ελένη Γιαμαρέλλου, Γεώργιο Δαΐκο, Μάριο Λαζανά και Γεώργιο Σαρόγλου, καθώς και παθολόγους εστιασμένους στην αντιμετώπιση του COVID-19. Μέσω της εφαρμογής και με το πάτημα ενός κουμπιού, ασθενείς με υποψία λοίμωξης ή επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν υπηρεσίες περίθαλψης από το σπίτι, που περιλαμβάνουν τη διάγνωση και την καθημερινή τηλε-παρακολούθηση μέσα από ένα εξατομικευμένο πλάνο, καθώς και να παραπεμφθούν για νοσηλεία. Επίσης, περιλαμβάνει την παροχή θεραπευτικής φροντίδας κατ’ οίκον ή σε νοσοκομείο αναφοράς, εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί. Στόχος της εφαρμογής είναι η καλύτερη δυνατή τηλε-περίθαλψη των ασθενών με COVID-19 και η αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων από την προσέλευση μεγάλου αριθμού ασθενών. Η πλατφόρμα "COVID19 Digital Clinic", στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας κατά της πανδημίας, θα διατίθεται σύντομα δωρεάν στους πολίτες της χώρας.

  Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες τηλε-ιατρικής από το HHG 

  Με τις δύο αυτές καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες, το HHG επιβεβαιώνει την ηγετική του θέση και πρωτοπορία στον κλάδο της υγείας, για ακόμα μία φορά, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας και την εφαρμογή της τηλε-ιατρικής. Προσφέροντας υπερσύγχρονα ψηφιακά εργαλεία στην υπηρεσία των ασθενών, ο Όμιλος κάνει πράξη το όραμά του για την ανάπτυξη της ιατρικής περίθαλψης στην Ελλάδα σύμφωνα με τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές με την πεποίθηση πάντα ότι η υγεία είναι δικαίωμα όλων όπου κι αν βρίσκονται. 

  Η "Digital Clinic" δημιουργήθηκε από τον Όμιλο HHG σε συνεργασία με τον Όμιλο Mehiläinen, τον μεγαλύτερο όμιλο υπηρεσιών υγείας στη Φιλανδία. Η πλατφόρμα "COVID19 Digital Clinic" δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Siemens, κορυφαία εταιρία στον χώρο της ψηφιοποίησης. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:45 10/07

  Θετικά τα μηνύματα από τη χρήση της κολχικίνης για την αντιμετώπιση της COVID-19

  Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ελληνικής μελέτης GRECCΟ-19 σηματοδοτεί μια σπουδαία παγκόσμια διάκριση για τη χώρα μας.

  08:30 10/07

  Οι πανελλήνιες εξετάσεις όπως τις έζησα - ως μαμά...

  Οι πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι ορόσημο μόνο για τη ζωή των παιδιών, αλλά για όλη την οικογένεια.

  07:27 10/07

  Θεραπεύονται οι αιμορροΐδες χωρίς πόνο;

  Οι αιμορροΐδες υπάρχουν φυσιολογικά στην ανατομία όλων των ανθρώπων. Όταν δημιουργούν πρόβλημα, η χειρουργική παρέμβαση μπορεί να δώσει μόνιμη λύση.

  08:37 09/07

  Παίρνετε αντιόξινα για το στομάχι; Δείτε πώς μπορεί να σχετίζονται με Covid-19

  Μεγαλύτερος ο κίνδυνος λοίμωξης Covid-19 για όσους παίρνουν κοινά αντιόξινα φάρμακα για το στομάχι, σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών γαστρεντερολόγων.

  08:37 09/07

  4 τρόποι να μειώσουμε φυσικά τη χοληστερόλη

  Η υψηλή χοληστερόλη απασχολεί έναν στους 3 ενήλικες στις ΗΠΑ και ίσως η φυσική διαχείρισή της -αρχικά, έστω- δεν είναι δύσκολη υπόθεση.

  09:13 08/07

  "Ώρα να το ξεκαθαρίσουμε" - νέα ενημερωτική εκστρατεία για την ψωρίαση

  Η ψωρίαση ελέγχεται και μπορείς πλέον να απαλλαγείς από τα συμπτώματα. Μίλα με τον Δερματολόγο σου σήμερα για να βρείτε μαζί τη θεραπεία που σου ταιριάζει.

  09:12 08/07

  7 τρόποι για να "χτίσουμε" την ευτυχία μας

  Αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπουμε κάποια πράγματα, είναι απλό να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι κάθε μέρα.

  07:30 08/07

  5 αναπάντητα ερωτήματα για τον νέο κορονοϊό: Από την ανοσία μέχρι τη γενετική

  Παρά τη συγκεντρωμένη γνώση που προέκυψε το τελευταίο διάστημα, ο νέος κορονοϊός κρατά ακόμη πολλά "μυστικά" από τους ειδικούς.

  09:31 07/07

  Προβιοτικά όχι μόνο για το έντερο αλλά και για την κατάθλιψη

  Τα προβιοτικά μόνα τους ή σε συνδυασμό με τα πρεβιοτικά βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

  09:24 07/07

  Έγκριση νέας θεραπείας για ασθενείς με μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα ή β-θαλασσαιμία

  Το luspatercept αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο παράγοντα ωρίμανσης ερυθρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιπροσωπεύοντας μια νέα κατηγορία θεραπείας.

  09:18 07/07

  Έρευνα: Πώς βίωσαν την COVID-19 οι ρευματοπαθείς

  Η Ρευμαζήν διοργανώνει ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο αυτή την εβδομάδα που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά.

  08:56 06/07

  Εμβόλιο για τον κορονοϊό: 3 ειδικοί εξετάζουν τις προϋποθέσεις και τα δεδομένα

  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 17 υποψήφια εμβόλια βρίσκονται υπό αξιολόγηση σε κλινικές μελέτες.

  08:56 06/07

  Νέα δεδομένα για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για θεραπεία για αιμορροφιλία

  Θετικά μακροχρόνια αποτελέσματα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας για το fitusiran, βάσει ενδιάμεσης ανάλυσης της μελέτης Φάσης 2 για αιμορροφιλία Α και Β.

  08:56 06/07

  Η ώρα που κοιμούνται οι έφηβοι επηρεάζει την υγεία τους

  Άσθμα και αλλεργίες είναι συχνότερα στους εφήβους που μένουν ξύπνιοι έως αργά, σύμφωνα με νέα έρευνα.

  15:33 03/07

  Εξέλιξη: Μόλις πήρε άδεια θεραπεία για τον νέο κορονοϊό

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα άδεια για τη χρήση της ρεμδεσιβίρης ως θεραπείας της covid-19.

  12:36 03/07

  Πιο μολυσματική η παραλλαγή του νέου κορονοϊού που κυριαρχεί σήμερα στον πλανήτη

  Η παραλλαγή του νέου κορονοϊού που κυριαρχεί σήμερα στον κόσμο είναι πιο μολυσματική από την αρχική, δείχνει μελέτη.