Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαϊ-2020 09:30

  "Digital Clinic" και "COVID19 Digital Clinic": Μια ψηφιακή κλινική στο κινητό σας

  "Digital Clinic" και "COVID19 Digital Clinic": Μια ψηφιακή κλινική στο κινητό σας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  To Hellenic Healthcare Group, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα με τα θεραπευτήρια Υγεία, Metropolitan Hospital, Metropolitan General, Μητέρα, Λητώ και Creta Interclinic, δημιούργησε και παρουσιάζει δύο καινοτόμες και μοναδικές στην Ελλάδα ψηφιακές υπηρεσίες απομακρυσμένης ιατρικής περίθαλψης. Πρόκειται για την "Digital Clinic”, μία ψηφιακή κλινική για άμεση ιατρική εξέταση, που είναι διαθέσιμη μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και την "Covid19 Digital Clinic”, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνολικής συνεισφοράς του Ομίλου στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του COVID-19 σε συνεργασία με κορυφαίους λοιμωξιολόγους της χώρας.

  Digital Clinic: Online ιατρική περίθαλψη 

  Η εφαρμογή "Digital Clinic" απευθύνεται σε ασθενείς που βρίσκονται μακριά από νοσοκομείο ή ιατρό, αντιμετωπίζουν ένα απλό θέμα υγείας ή δεν έχουν τη δυνατότητα και το χρόνο για να κλείσουν ραντεβού. Χωρίς αναμονή και χωρίς μετακίνηση, το app προσφέρει στον ασθενή τη δυνατότητα να λάβει έγκυρη ιατρική εκτίμηση και καθοδήγηση από παθολόγο του Ομίλου ΗΗG, μέσω διαλόγου (chat) και ανταλλαγής φωτογραφιών ή αρχείων. Ο διάλογος αυτός καταλήγει σε διάγνωση, συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής ή, στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο, παραπομπή στον κατάλληλο ιατρό και στις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις. Η εφαρμογή είναι τώρα διαθέσιμη δωρεάν, στο App Store για iOS και για Android και online στην σελίδα του ομίλου.

  COVID19 Digital Clinic: Εξειδικευμένη τηλε-περίθαλψη κατά της πανδημίας

  Η εξειδικευμένη πλατφόρμα "COVID19 Digital Clinic" παρέχεται σε συνεργασία με την ειδική ομάδα που αποτελείται από τους λοιμωξιολόγους καθηγητές του Ομίλου HHG, Ελένη Γιαμαρέλλου, Γεώργιο Δαΐκο, Μάριο Λαζανά και Γεώργιο Σαρόγλου, καθώς και παθολόγους εστιασμένους στην αντιμετώπιση του COVID-19. Μέσω της εφαρμογής και με το πάτημα ενός κουμπιού, ασθενείς με υποψία λοίμωξης ή επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν υπηρεσίες περίθαλψης από το σπίτι, που περιλαμβάνουν τη διάγνωση και την καθημερινή τηλε-παρακολούθηση μέσα από ένα εξατομικευμένο πλάνο, καθώς και να παραπεμφθούν για νοσηλεία. Επίσης, περιλαμβάνει την παροχή θεραπευτικής φροντίδας κατ’ οίκον ή σε νοσοκομείο αναφοράς, εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί. Στόχος της εφαρμογής είναι η καλύτερη δυνατή τηλε-περίθαλψη των ασθενών με COVID-19 και η αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων από την προσέλευση μεγάλου αριθμού ασθενών. Η πλατφόρμα "COVID19 Digital Clinic", στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας κατά της πανδημίας, θα διατίθεται σύντομα δωρεάν στους πολίτες της χώρας.

  Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες τηλε-ιατρικής από το HHG 

  Με τις δύο αυτές καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες, το HHG επιβεβαιώνει την ηγετική του θέση και πρωτοπορία στον κλάδο της υγείας, για ακόμα μία φορά, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας και την εφαρμογή της τηλε-ιατρικής. Προσφέροντας υπερσύγχρονα ψηφιακά εργαλεία στην υπηρεσία των ασθενών, ο Όμιλος κάνει πράξη το όραμά του για την ανάπτυξη της ιατρικής περίθαλψης στην Ελλάδα σύμφωνα με τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές με την πεποίθηση πάντα ότι η υγεία είναι δικαίωμα όλων όπου κι αν βρίσκονται. 

  Η "Digital Clinic" δημιουργήθηκε από τον Όμιλο HHG σε συνεργασία με τον Όμιλο Mehiläinen, τον μεγαλύτερο όμιλο υπηρεσιών υγείας στη Φιλανδία. Η πλατφόρμα "COVID19 Digital Clinic" δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Siemens, κορυφαία εταιρία στον χώρο της ψηφιοποίησης. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  08:34 10/05

  COVID-19 και καρδιακή ανεπάρκεια: Νέα ερευνητικά δεδομένα

  Η καρδιακή ανεπάρκεια ως επιπλοκή της λοίμωξης COVID-19 εξετάζεται από την επιστημονική κοινότητα.

  08:26 10/05

  Εμβόλια για τον κορονοϊό και έφηβοι: Το ηθικό δίλημμα της κοινωνίας μας

  Θα πρέπει τα εμβόλια για τον κορονοϊό να προωθηθούν στους εφήβους στις αναπτυσσόμενες χώρες; Το ερώτημα που θέτουν οι ειδικοί χρειάζεται άμεση απάντηση.

  23:59 09/05

  Η διατροφή στην προεμμηνόπαυση – οι απαραίτητες βιταμίνες και συστατικά

  Τι αλλάζει στη διατροφή στην προεμμηνόπαυση; Πολλά, αφού οι ανάγκες του οργανισμού είναι διαφορετικές και χρειάζεται περισσότερη προσοχή ώστε να τις καλύπτουμε.

  09:36 07/05

  Ψωρίαση: Νέες θεραπείες αλλάζουν τη ζωή των ασθενών

  Περίπου 250.000 άνθρωποι στην Ελλάδα πάσχουν από τη νόσο γι’ αυτό και οι εξελίξεις στη θεραπεία της ψωρίασης είναι σημαντικές.

  09:20 07/05

  Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα: Η νόσος και οι προκλήσεις

  H 8η Μαΐου δρα αφυπνιστικά ως η Παγκόσμια Ημέρα Αγκυλοποιητικής Σπονδυλοαθρίτιδας.

  23:59 06/05

  Είναι το ελαιόλαδο το καλύτερο λάδι για τηγάνισμα;

  Τα τηγανητά δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό, όταν τηγανίζουμε όμως το λάδι που επιλέγουμε είναι σημαντικό!

  09:26 06/05

  Άσθμα: Κινδυνεύουν περισσότερο από COVID-19 οι ασθενείς;

  Η βαρύτητα και η μορφή του άσθματος επηρεάζει την απάντηση, ωστόσο οι ασθματικοί ασθενείς θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν κανονικά.

  09:03 06/05

  Μεταλλάξεις του κορονοϊού: Πόσο μας προστατεύουν τα υπάρχοντα εμβόλια;

  Τα δεδομένα από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ μας δίνουν στοιχεία για το κατά πόσο εμβόλια που διαθέτουμε παρέχουν προστασία από παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2.

  14:42 05/05

  Μελέτη: Η δράση του anakinra κατά της πνευμονίας από COVID-19

  Η Sobi και το Ελληνικό Ινστιτούτο Μελέτης της Σήψης αναφέρουν ότι η χρήση του anakinra βελτίωσε τη συνολική κλινική έκβαση κατά 64% σε νοσηλευόμενους ασθενείς με πνευμονία οφειλόμενη σε COVID-19.

  09:08 05/05

  Θρομβώσεις μετά τα εμβόλια και μετά τη νόσηση με COVID-19

  Οι θέσεις Αμερικανικών Ιατρικών Ενώσεων για τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 και τους πιθανούς κινδύνους.

  08:56 05/05

  Εσύ, μήπως παίρνεις το σάκχαρό σου χαΛΛΛαρά;

  Η νέα διαδικτυακή εκστρατεία της ΑΜΚΕ "Με Οδηγό το Διαβήτη" κάνει focus στη Βόρεια Ελλάδα με ambassador τον Γιώργο Μαυρίδη.

  23:59 04/05

  "Είμαστε ό,τι τρώμε"; Τότε, τι να τρώμε για να είμαστε καλά;

  Η διατροφή μας παίζει μεγάλο ρόλο στην ευεξία, τη διάθεσή μας για άσκηση και φυσικά, στην καλή μας υγεία.

  23:59 02/05

  Σας έμειναν κόκκινα αυγά; Να πώς θα τα απολαύσετε - και γιατί σας κάνουν καλό

  Σε κάθε σπίτι αυτές τις ημέρες υπάρχουν κόκκινα αυγά. Να τα φάμε ή όχι; Και πώς αν τα έχουμε βαρεθεί "απλά βραστά";

  15:13 29/04

  Η ELPEN στηρίζει την κλινική έρευνα για το ισραηλινό φάρμακο κατά της COVID-19

  Πρόκειται για κλινική έρευνα για εισπνεόμενη θεραπεία που βασίζεται στη χρήση της καινοτόμας τεχνολογίας των εξωσωμάτων (exosomes).

  09:34 29/04

  Αποτελέσματα κλινικής δοκιμής της ουσίας νιταζοξανίδη για ήπια νόσο COVID

  Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αρχικά αποτελέσματα από κλινική δοκιμή Φάσης III που αξιολόγησε το νέο ερευνητικό υποψήφιο φάρμακο για την COVID-19 με την ονομασία NT-300.

  09:07 29/04

  Έγκριση νέας θεραπείας για τον προχωρημένο καρκίνο του νεφρού

  Έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το συνδυασμό nivolumab με cabozantinib για την πρώτης γραμμής θεραπεία ενηλίκων ασθενών με προχωρημένο νεφροκυτταρικό καρκίνωμα.