Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Απρ-2020 13:33

  Δράσεις της GSK για την καταπολέμηση της COVID-19

  Δράσεις της GSK για την καταπολέμηση της COVID-19
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η GSK παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας COVID-19 και με υψηλό αίσθημα ευθύνης υποστηρίζει εμπράκτως τις προσπάθειες αντιμετώπισης του ιού τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Με επιστολή της,  η εταιρεία μεταφέρει τη συμβολή της στην αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού. 

  Η επιστολή της GSK

  Η προστασία της δημόσιας υγείας, της υγείας των ασθενών και του γενικού πληθυσμού, καθώς και η ευημερία των εργαζομένων μας και των οικογενειών τους αποτελεί για τη GSK προτεραιότητα υψίστης σημασίας. 
  Από την έναρξη της πανδημίας έως και σήμερα, διερευνούμε ενεργά τρόπους ώστε να συμβάλουμε με την επιστήμη, την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό μας, στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, στην ασφάλεια των ασθενών, των εργαζομένων και των συνεργατών μας, καθώς και στη διασφάλιση της επάρκειας των φαρμάκων και των εμβολίων μας ώστε να συνεχιστεί η ομαλή πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες που έχουν ανάγκη. 
  Παράλληλα, προχωρούμε στην ανάληψη πρωτοβουλιών, οι οποίες επικουρούν αφενός το έργο της Πολιτείας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και αφετέρου διευκολύνουν τη διαβίωση των ασθενών και συνδράμουν τις δράσεις των Επαγγελματιών Υγείας που τους φροντίζουν. 

  Ακολούθως, παρουσιάζουμε τις δράσεις  που υλοποιούμε στην Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19:

  Δράσεις της GSK στην Ελλάδα:

  •    Διαθέτουμε επαρκή αποθέματα και συνεχίζουμε να τροφοδοτούμε κανονικά την αγορά με τα φάρμακα και τα εμβόλια μας, παρακολουθώντας σε διαρκή βάση το εφοδιαστικό μας πλάνο, ενώ είμαστε σε ετοιμότητα να προχωρήσουμε, εφόσον χρειαστεί, στις απαιτούμενες αναθεωρήσεις, με γνώμονα τη βέλτιστη δυνατή κάλυψη των αναγκών. 

  •    Με στόχο τη συμβολή στη μείωση της διασποράς του ιού, οι εργαζόμενοι μας, συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, προσαρμόζοντας ωστόσο, από τις 13 Μαρτίου 2020, την εργασία τους από το σπίτι. Κατά το ίδιο σκεπτικό, οι συνεργάτες μας στο πεδίο δεν πραγματοποιούν επισκέψεις στους Επαγγελματίες Υγείας, αλλά συνεχίζουν την επικοινωνία τους με καινοτόμους τρόπους εξ αποστάσεως διάδρασης.  
  o    Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών και Παραγγελιών της εταιρείας μας λειτουργεί κανονικά, ενώ το σύνολο των εργαζομένων της GSK είναι προσβάσιμο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου και της χρήσης των μεθόδων τηλεδιάσκεψης και βιντεοδιάσκεψης.

  •    Συμβάλλουμε στην ενίσχυση των Δημόσιων Νοσοκομείων και Δομών που αποτελούν κέντρα αναφοράς για τη διαχείριση της πανδημίας, μέσω της δωρεάς νοσοκομειακού εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας τόσο στο Υπουργείο Υγείας όσο και σε Πνευμονολογικές Κλινικές Νοσοκομείων, όπως για παράδειγμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Ο Ευαγγελισμός" και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. 
  o    Συγκεκριμένα, έχουμε ήδη δωρίσει 3 αναπνευστήρες, 6 monitor παρακολούθησης, 2.000 ιατρικές μάσκες και €20.000  για την αγορά επιπρόσθετου υλικού που θα συμβάλλει στον επαρκή εξοπλισμό των εν λόγω δομών. 
  o    Παράλληλα, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις Αρχές και διερευνούμε επιπρόσθετους τρόπους συμβολής. 

  •    Διευκολύνουμε την ενημέρωση και επικοινωνία μεταξύ των Επαγγελματιών Υγείας για τη διαχείριση των Αναπνευστικών και Λοιμωδών Νοσημάτων στο πλαίσιο της πανδημίας του Κορωνοϊού, μέσω της παροχής της τεχνογνωσίας μας και της διαδικτυακής πλατφόρμας της GSK για την εξ αποστάσεως επικοινωνία και διάδραση. 
  o    Συγκεκριμένα, σταθήκαμε αρωγός στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμολογικής Εταιρείας να διοργανώσει 2 διαδοχικές διαδικτυακές συναντήσεις, με τη χρήση της  πλατφόρμας της GSK, καθιστώντας έτσι εφικτή την επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφορίας μεταξύ περισσοτέρων από 500 Επαγγελματιών Υγείας αναφορικά με την επιδημιολογία του COVID-19, των προληπτικών μέτρων προστασίας και τη διαχείριση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού.  Αντίστοιχα, υποστηρίξαμε με τη διαδικτυακή πλατφόρμα της GSK και τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του για τον ίδιο σκοπό. 
  o    H διαδικτυακή πλατφόρμα της GSK συντέλεσε επίσης, στην υλοποίηση της εξ’ αποστάσεως επικοινωνίας μεταξύ περισσότερων από 500 Παιδιάτρων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής να ενημερώσει και να διευκολύνει το διάλογο σχετικά με τις Κατευθυντήριες Οδηγίες για την υλοποίηση του εμβολιασμού και τον τρόπο λειτουργίας των παιδιατρείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και τη διαχείριση των επιβεβαιωμένων περιστατικών με COVID-19. 

  Δράσεις της GSK παγκοσμίως:
   
      Χορηγήσαμε  10 εκατομμύρια δολάρια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και το Ταμείο Αλληλεγγύης και Ανταπόκρισης στον COVID-19 του Ιδρύματος των Ηνωμένων Εθνών για την υποστήριξη του WHO και των εταίρων στην πρόληψη, τον εντοπισμό και τη διαχείριση της πανδημίας.

      Επεκτείνουμε τις συνεργασίες μας για την ανάπτυξη εμβολίων - συνεργαζόμαστε τώρα με πέντε εταιρείες-εταίρους και ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κίνας. Αυτό βασίζεται στις προηγούμενες ανακοινώσεις μας σχετικά με τις συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο Queensland και Clover Biopharmaceuticals για να καταστήσουμε την vaccine adjuvant τεχνολογία μας  διαθέσιμη για τα αντίστοιχα ερευνητικά προγράμματα εμβολίων έναντι του COVID-19.
  Η χρήση ενός ανοσοενισχυτικού/adjuvant έχει ιδιαίτερη σημασία σε μια πανδημική κατάσταση, καθώς μπορεί να μειώσει την ποσότητα της απαιτούμενης πρωτεΐνης εμβολίου ανά δόση, επιτρέποντας την παραγωγή περισσότερων δόσεων εμβολίου και συνεπώς συμβάλλοντας στην προστασία περισσότερων ανθρώπων.

  Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της πανδημίας του COVID-19, με στόχο την ανάληψη επιπρόσθετων πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του ιού και δεσμευόμαστε να σας κρατούμε ενήμερους. 

  T

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:57 22/09

  Προσδόκιμο επιβίωσης: Ένα βήμα πίσω εξαιτίας του νέου κορονοϊού

  Η Covid-19 μπορεί να προκαλέσει προσωρινές μειώσεις στο προσδόκιμο ζωής σε πολλές χώρες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

  09:22 22/09

  Νέα δεδομένα για την κλαδριβίνη για την θεραπεία σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση

  Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ACTRIMS-ECTRIMS MSVirtual2020 αναδεικνύουν την ταχεία έναρξη δράσης και την αποδεδειγμένη ασφάλεια μετά την έγκριση.

  23:59 21/09

  Τι να φάτε για να περάσει ο πονόλαιμος;

  Και όχι, δεν θα συστήσουμε πάλι την κοτόσουπα (παρότι και αυτή ανήκει στις "θεραπευτικές" τροφές για το κρυολόγημα).

  09:04 21/09

  Η διατροφή που θα μας βοηθήσει να μεγαλώσουμε με υγεία

  Η φυτοφαγική ή vegan διατροφή μπορεί να "εξασφαλίσει" καλύτερη υγεία μεγαλώνοντας, μειώνοντας τις πιθανότητες για διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα.

  09:01 21/09

  Rapid τεστ για COVID-19: Είναι αξιόπιστα;

  H ανάπτυξη γρήγορων test επιτρέπει την σημαντική μείωση του χρόνου λήψης αποφάσεων για προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

  08:50 21/09

  Λιθίαση ουροποιητικού: Μύθοι και πραγματικότητα

  Επηρεάζουν τα γαλακτοκομικά τις πέτρες στα νεφρά; Βοηθάει το νερό; Ο Δρ Αθανάσιος Βούλγαρης, χειρουργός ουρολόγος, απαντά.

  09:24 18/09

  Γρίπη 2020: Η παράπλευρη ωφέλεια από την εφαρμογή μέτρων για τον κορονοϊό

  Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η εποχική γρίπη στο νότιο ημισφαίριο και στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής φέτος, χάρη στα μέτρα για τον κορονοϊό.

  09:20 18/09

  Τι δείχνουν τα στοιχεία για τη χορήγηση πλάσματος από αναρρώσαντες σε ασθενείς με COVID-19

  Πολλές ερευνητικές ομάδες παγκοσμίως -και στην Ελλάδα- ερευνούν σήμερα εάν η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματική και ασφαλής ως θεραπεία για την COVID-19.

  08:47 18/09

  1 στα 100 Ελληνόπουλα εμφανίζουν διαταραχή αυτιστικού φάσματος

  Ο αριθμός αυτός προκύπτει από την πρώτη Εθνική Επιδημιολογική Έρευνα που πραγματοποιείται στη χώρα μας για τον αυτισμό.

  09:51 17/09

  Μπορεί το κινητό να γίνει Δούρειος Ίππος για τον κορονοϊό;

  Τα κινητά μας τηλέφωνα αποτελούν εστία μικροβίων, σύμφωνα με μετα-ανάλυση. Και όπως πιστεύουν οι ειδικοί, μπορεί να συμβάλλουν στην εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

  09:20 17/09

  Φοράτε γυαλιά; Κινδυνεύετε λιγότερο από τον κορονοϊό!

  Όσοι φοράνε γυαλιά έχουν μικρότερη πιθανότητα να αρρωστήσουν από Covid-19, υποστηρίζει κινεζική μελέτη.

  09:16 17/09

  Κάπνισμα vs θερμαινόμενα προϊόντα: 4 ερωτήσεις και απαντήσεις

  Οι διαφορές μεταξύ του καπνού του τσιγάρου όταν καίγεται και του αερολύματος προϊόντος θερμαινόμενου καπνού, σύμφωνα με τις απαντήσεις των ειδικών της Philip Morris International.

  14:37 16/09

  Κορυφαίες βιοφαρμακευτικές εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους προς όφελος της Επιστήμης

  Εννέα Διευθύνοντες Σύμβουλοι υπέγραψαν ιστορική δέσμευση ότι θα συνεχίσουν να θέτουν την ασφάλεια και την ευεξία των εμβολιαζόμενων ως πρώτη προτεραιότητα στην ανάπτυξη των πρώτων εμβολίων κατά της...

  09:12 16/09

  Δωρεάν εξέταση PSA – γιατί η πρόληψη για τις παθήσεις του προστάτη είναι σημαντική

  Εξεταστείτε δωρεάν από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας ενημέρωσης για τις παθήσεις του προστάτη και του ουροποιητικού συστήματος.

  08:49 16/09

  Ευρωπαϊκή έγκριση του φαρμάκου entrectinib για τη θεραπεία σπάνιων μορφών καρκίνου

  H Ε.Ε. χορήγησε άδεια κυκλοφορίας υπό όρους για το entrectinib, ένα αντικαρκινικό φάρμακο νεότερης γενιάς για την αντιμετώπιση ορισμένων οδηγών μεταλλάξεων του καρκίνου.

  08:48 16/09

  Η Eurolife FFH και η HOPEgenesis ενάντια στην υπογεννητικότητα

  Ανανεώνουν τη συνεργασία τους και ετοιμάζουν νέες ενέργειες με πανελλαδική εμβέλεια.