Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Απρ-2020 09:00

  Μένουμε σπίτι: Θέλετε απλά να κάθεστε στον καναπέ; Είναι ΟΚ!

  Μένουμε σπίτι: Θέλετε απλά να κάθεστε στον καναπέ; Είναι ΟΚ!
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυτές οι συνθήκες που ζούμε, οι μεγάλες αλλαγές, η ζωή μας που άλλαξε ροή, συνήθειες και ρυθμούς σε μια νύχτα δεν είναι κάτι απλό. Και σίγουρα το "μένουμε σπίτι" δεν είναι μόνο διακοπές, χαρά, σύνδεση και δημιουργικότητα κι ούτε φυσικά "πρέπει" να είναι κάτι από όλα αυτά. Η Δήμητρα Τσόγκα, ICF Accredited Coach, μας παροτρύνει σε αυτή την περίοδο του "μένουμε σπίτι" να ακούσουμε τον εαυτό μας και να βρούμε τι εμείς χρειαζόμαστε. 

  Ακούστε τον εαυτό σας και βρείτε τι εσείς χρειάζεστε


  Είναι θετικό να παίρνουμε αισιόδοξα μηνύματα κι ερεθίσματα για να κάνουμε δημιουργικά πράγματα στο χρόνο που έχουμε στο σπίτι. Δε θα ισορροπούσαμε αν ακούγαμε μόνο ειδήσεις ή αν η μόνη ασχολία ήταν η δουλειά μας ή τα παιδιά μας. Όμως ο χρόνος δε γεμίζει μόνο έτσι. Και σίγουρα δε γεμίζει με το ζόρι. Ο χρόνος μπορεί να γεμίσει και με το να καθήσει κανείς για λίγη ώρα χωρίς να κάνει τίποτα και απλά να συγκεντρωθεί στη σκέψη του. Να ξεκουραστεί. Γιατί μπορεί να χρειάζεται μια ανάσα. Επίσης όση θέληση κι αν έχει κανείς να κάνει πράγματα που δεν είχε δοκιμάσει ως τώρα – και τα social media δίνουν άπειρες ιδέες, όπως το πλέξιμο ή η online γυμναστική και άπειρα webinars για να μάθει κανείς από ιστορία και σύγχρονη τέχνη μέχρι φυσική ή μια ξένη γλώσσα αλλά και να εξασκήσει τις δεξιότητές του, να χτίσει το προσωπικό του brand ή να μάθει ένα νέο application για να τραβάει καλύτερα video- άλλο τόσο μπορεί να αποφασίσει ότι τώρα δεν είναι η ιδανική στιγμή για αυτά. Και μεταξύ μας... αν δεν τα έκανε τόσο καιρό, γιατί τώρα να είναι η στιγμή; Υπάρχει και αυτή η οπτική.

  Με λίγα λόγια, επιλέξτε κάθε στιγμή να κάνετε αυτό που έχετε πραγματικά ανάγκη να κάνετε. 


  Βρείτε το "γιατί" σας

  "Ακούστε" τι χρειάζεστε και μετά αποφασίστε τι θα κάνετε. Κάτι που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε είναι να βρείτε το "γιατί" σας, και σας προτείνω να το σχετίσετε με την υγεία και την ευεξία σας. Mε το καλό για το πνεύμα και το σώμα σας. "Έχω ανάγκη να εκφραστώ για να αποφορτιστώ από το άγχος μου", "Θέλω λίγη κίνηση γιατί νιώθω πιασμένη", "Χρειάζομαι ησυχία για να ηρεμήσω", "Θα φάω μια σαλάτα γιατί χρειάζομαι κάτι φρέσκο και υγιεινό". 

  Φτιάξτε την πρόθεσή σας

  Πριν ξεκινήσετε σκεφτείτε: δε φτάνει απλά να γυμναστείτε ή να γράψετε ή να μαγειρέψετε μια νέα συνταγή. Φτιάξτε την πρόθεσή σας πριν το κάνετε. Βάλτε καλή σκέψη, λίγο χαμόγελο, φτιάξτε την ατμόσφαιρα μέσα και γύρω σας. Ειδικά τώρα που είστε στο σπίτι, κι οι εναλλαγές χρειάζονται για να ξεχωρίζουν οι στιγμές, οι μέρες.

  Βάλτε επίγνωση

  Την ώρα που κάνετε ό,τι κάνετε, ακούστε την αναπνοή σας, ελευθερώστε χώρο στο μυαλό σας, παρατηρήστε τις αισθήσεις σας, τις κινήσεις σας, τις αντιδράσεις σας, και στο τέλος αποφασίστε αν σας έκανε καλό. Αν θα το επαναλάβετε. Αν θα το συστήνατε και σε άλλους.

  Μην πιέζεστε και μην καταπιέζεστε

  Αν πάλι έχετε ανάγκη απλά να μιλήσετε, στον εαυτό σας ή σε ένα φίλο ή σε έναν ειδικό, αν πραγματικά πιέζεστε ή για όποιο άλλο λόγο εσείς κρίνετε αναγκαίο, να το κάνετε. Και να είναι με νοιάξιμο και αγάπη για εσάς, χωρίς ενοχή. Ανακουφίστε την ψυχή σας με τον τρόπο που θα επιλέξετε και περάστε στη δράση όταν πραγματικά θα έχετε τη θέληση και τη διάθεση να το κάνετε. Κανείς δε μπορεί να σας επιβάλλει το πότε και το πώς.

  Η ανθρωπότητα μιλάει για τις μεγάλες ευκαιρίες σύνδεσης που σηματοδοτεί αυτή η περίοδος. Σας ενθαρρύνω να ξεκινήσετε από τη σύνδεση με τον εαυτό σας. Πιο ουσιαστικά. Πιο ειλικρινά. Πιο αυθεντικά από πριν. Ακούστε τον, παρηγορήστε τον, δείξτε του επιείκεια, συγχωρείστε του, επιτρέψτε του, θυμήστε του όλα τα σπουδαία που τον κάνουν μοναδικό και κυρίως: αφήστε τον να ονειρευτεί. Χωρίς όρια, χωρίς  μέτρο, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς όρους, χωρίς φόβο για το αύριο, χωρίς να προσπαθεί να φαναστεί πώς θα είναι το μετά. Αφήστε τον ελεύθερο να ονειρευτεί!

  Γιατί μεταξύ μας... αυτό έχει περισσότερο ανάγκη να κάνει. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  09:24 18/09

  Γρίπη 2020: Η παράπλευρη ωφέλεια από την εφαρμογή μέτρων για τον κορονοϊό

  Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η εποχική γρίπη στο νότιο ημισφαίριο και στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής φέτος, χάρη στα μέτρα για τον κορονοϊό.

  09:20 18/09

  Τι δείχνουν τα στοιχεία για τη χορήγηση πλάσματος από αναρρώσαντες σε ασθενείς με COVID-19

  Πολλές ερευνητικές ομάδες παγκοσμίως -και στην Ελλάδα- ερευνούν σήμερα εάν η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματική και ασφαλής ως θεραπεία για την COVID-19.

  08:47 18/09

  1 στα 100 Ελληνόπουλα εμφανίζουν διαταραχή αυτιστικού φάσματος

  Ο αριθμός αυτός προκύπτει από την πρώτη Εθνική Επιδημιολογική Έρευνα που πραγματοποιείται στη χώρα μας για τον αυτισμό.

  09:51 17/09

  Μπορεί το κινητό να γίνει Δούρειος Ίππος για τον κορονοϊό;

  Τα κινητά μας τηλέφωνα αποτελούν εστία μικροβίων, σύμφωνα με μετα-ανάλυση. Και όπως πιστεύουν οι ειδικοί, μπορεί να συμβάλλουν στην εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

  09:20 17/09

  Φοράτε γυαλιά; Κινδυνεύετε λιγότερο από τον κορονοϊό!

  Όσοι φοράνε γυαλιά έχουν μικρότερη πιθανότητα να αρρωστήσουν από Covid-19, υποστηρίζει κινεζική μελέτη.

  09:16 17/09

  Κάπνισμα vs θερμαινόμενα προϊόντα: 4 ερωτήσεις και απαντήσεις

  Οι διαφορές μεταξύ του καπνού του τσιγάρου όταν καίγεται και του αερολύματος προϊόντος θερμαινόμενου καπνού, σύμφωνα με τις απαντήσεις των ειδικών της Philip Morris International.

  14:37 16/09

  Κορυφαίες βιοφαρμακευτικές εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους προς όφελος της Επιστήμης

  Εννέα Διευθύνοντες Σύμβουλοι υπέγραψαν ιστορική δέσμευση ότι θα συνεχίσουν να θέτουν την ασφάλεια και την ευεξία των εμβολιαζόμενων ως πρώτη προτεραιότητα στην ανάπτυξη των πρώτων εμβολίων κατά της...

  09:12 16/09

  Δωρεάν εξέταση PSA – γιατί η πρόληψη για τις παθήσεις του προστάτη είναι σημαντική

  Εξεταστείτε δωρεάν από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας ενημέρωσης για τις παθήσεις του προστάτη και του ουροποιητικού συστήματος.

  08:49 16/09

  Ευρωπαϊκή έγκριση του φαρμάκου entrectinib για τη θεραπεία σπάνιων μορφών καρκίνου

  H Ε.Ε. χορήγησε άδεια κυκλοφορίας υπό όρους για το entrectinib, ένα αντικαρκινικό φάρμακο νεότερης γενιάς για την αντιμετώπιση ορισμένων οδηγών μεταλλάξεων του καρκίνου.

  08:48 16/09

  Η Eurolife FFH και η HOPEgenesis ενάντια στην υπογεννητικότητα

  Ανανεώνουν τη συνεργασία τους και ετοιμάζουν νέες ενέργειες με πανελλαδική εμβέλεια.

  10:12 15/09

  Ατοπική δερματίτιδα: Τα αίτια, τα συμπτώματα, πώς επηρεάζει τη ζωή του ασθενούς

  Η ατοπική δερματίτιδα είναι μία υποτιμημένη κατάσταση, καθώς δεν είναι μια "απλή" ενόχληση αλλά μία ανοσολογική πάθηση.

  09:36 15/09

  Δωρεάν Διαδικτυακή Ημερίδα: "Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα"

  Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών –  Φίλων – Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών διοργανώνει την ημερίδα την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 -20:30.

  09:30 15/09

  Τα πρώτα δεδομένα της μελέτης ACTT-2 για νοσηλευόμενους με COVID-19

  Η μπαρισιτινίμπη σε συνδυασμό με τη ρεμντεσιβίρη μειώνει το χρόνο μέχρι την ανάρρωση σε νοσηλευόμενους ασθενείς με νόσο COVID-19 στη χορηγούμενη από το NIAID, μελέτη ACTT-2.

  09:30 14/09

  Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη μάσκα στα παιδιά από την Ελληνική Παιδοπνευμονολογική Εταιρεία

  Ποια μάσκα είναι κατάλληλη για το σχολείο, ποια παιδιά ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και μπορεί η χρήση μάσκας να προκαλέσει πρόβλημα υγείας στα παιδιά;

  09:20 14/09

  Μότσαρτ κατά επιληψίας: Πώς η μουσική του βοηθά ασθενείς

  Οι σονάτες του Μότσαρτ μπορεί να μειώνουν τις κρίσεις επιληψίας, δείχνει νέα έρευνα από την Ιταλία.

  08:32 14/09

  7 πρακτικά tips για να μπεις σε πρόγραμμα διατροφής μετά το καλοκαίρι

  Η... επαναφορά μετά τις διακοπές είναι δύσκολη, αλλά ένα πρόγραμμα διατροφής θα βοηθήσει σε αυτό.