Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Απρ-2020 15:02

  Pfizer: Οι πρώτες μελέτες για υποψήφια θεραπεία για τον κορονοϊό δείχνουν αισιόδοξα αποτελέσματα

  Pfizer: Οι πρώτες μελέτες για υποψήφια θεραπεία για τον κορονοϊό δείχνουν αισιόδοξα αποτελέσματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer Inc ανακοίνωσε σήμερα πως τα πρώτα δεδομένα μίας έρευνάς της έχουν επιτρέψει να διαπιστωθεί πως ένα υποψήφιο σκεύασμα έχει δυνατότητες να βοηθήσει στη θεραπεία ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

  Η ίδια τόνισε πως σχεδιάζει να στηρίξει τις έρευνες για να διαπιστωθεί εάν κάποια από τα υπάρχοντα σκευάσματα της Pfizer, όπως το φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα Xeljanz, μπορεί να αποδειχθούν ευεργετικά για όσους νοσηλεύονται με ασθένειες του αναπνευστικού που προκαλεί ο κορονοϊός. Το σκεύασμα που ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων JAK αναστολέων και χρησιμεύει επίσης και στη θεραπεία της αυτοάνοσου ελκώδους κολίτιδας, μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από πνευμονία που προκαλεί ο ιός αυτός, τονίζει η εταιρεία, προσθέτοντας πως δοκιμάζονται ως πιθανές θεραπείες κι άλλα σκευάσματα για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα άλλων φαρμακοβιομηχανιών.

  Τα στοιχεία από τις προκλινικές έρευνες έχουν δείξει πως ένα σύμπλεγμα φαρμακευτικών ουσιών, που η εταιρεία αρχικά είχε αναπτύξει για την θεραπεία του SARS -ενός διαφορετικού τύπου κορονοϊό που είχε προκαλέσει την μεγάλη επιδημία του 2003-- έχει τη δυνατότητα να θεραπεύσει ασθενείς πάσχοντες από τον νέο κοροονοϊό, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ερευνών της Pfizer Μίκαελ Ντόλστεν.

  Η Pfizer ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει επιπλέον προκλινικές έρευνες και θα αρχίσει να δοκιμάζει το φάρμακο σε ανθρώπους το τρίτο τρίμηνο του 2020.

  Η Pfizer ενημέρωσε για το εκ πέντε σημείων σχέδιό της για τις έρευνες, που περιλαμβάνει και συνεργασίες με άλλες εταιρείες και ιδρύματα για την έρευνα, την ανάπτυξη και την παρασκευή θεραπειών. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεργασθεί με τη Σχολή Τροπικών Ασθενειών του Λίβερπουλ, για να γίνει κατανοητή η σχέση μεταξύ του κορονοϊού και της πνευμονίας, που αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου ασθενών με τον ιό, ο οποίος προσβάλλει κυρίως τους πνεύμονες.

  Επίσης, η Pfizer θα δημοσιεύσει μία συνοψη των ερευνών για το εάν το αντιβιοτικό αζιθριμυκίνη, που στο εμπόριο κυκλοφορεί υπό την ονομάσία Zithromax και χρησιμοποιείται μαζί με την ουσία υδροξυχλωροκίνη, μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στη θεραπεία της ασθένειας, έπειτα από δημοσίευση γαλλικής μελέτης που συμπέραινε πως ο συνδυασμός τους μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με κορονοϊό.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  Εφημερίες Φαρμακείων
  Εφημερίες Νοσοκομείων

  Επιμέλεια ύλης

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  23:33 25/02

  Salesforce: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη, όχι όμως και τα έσοδα δ' τρίμηνου χρήσης

  Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,04 δολ. ανά μετοχή.

  19:48 25/02

  Νέο "άλμα" κατά 60% για τη μετοχή της GameStop

  Μετά το χθεσινό +104%.

  18:44 25/02

  CureVac: Αποτελεσματικό το εμβόλιο έναντι των μεταλλάξεων του κορονοϊού

  Η εταιρεία αναμένει ότι το εμβόλιό της θα εγκριθεί από την ΕΕ μέχρι τον Ιούνιο.

  15:19 25/02

  Domino’s Pizza: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα στο τρίμηνο

  Κατά 4,9% υποχωρεί η μετοχή της Domino’s Pizza στις προσυνεδριακές συναλλαγές καθώς η αλυσίδα πίτσας ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

  15:03 25/02

  Best Buy: Χαμηλότερα των προσδοκιών τα έσοδα, υποχωρεί 5,4% η μετοχή

  Κατά 5,4% υποχωρεί η μετοχή της Best Buy στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών ανακοίνωσε έσοδα δ΄ τριμήνου που ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών.

  14:54 25/02

  Πτώση 8,6% για τη μετοχή της Wayfair μετά την ανακοίνωση των εσόδων

  Κατά 8,6% υποχωρεί η μετοχή της Wayfair στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία πώλησης οικιακών ειδών μέσω διαδικτύου ανακοίνωσε έσοδα για το δ΄ τρίμηνο που ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών.

  14:29 25/02

  Πωλήσεις-ρεκόρ αναμένει για το 2021 η Moderna χάρη στο εμβόλιο

  Η Moderna Inc ανακοίνωσε ότι αναμένεται να καταγράψει πωλήσεις 18,4 δισ. δολαρίων από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού το 2021.

  13:56 25/02

  Moderna: Νέες επενδύσεις για αύξηση της παγκόσμιας δυναμικότητας παραγωγής εμβολίων Covid-19

  Το βασικό πλάνο παραγωγής για το 2021 αυξάνεται σε 700 εκατομμύρια δόσεις, με την εταιρεία να εργάζεται για να διανείμει έως και 1 δισεκατομμύριο δόσεις φέτος.

  13:32 25/02

  Μειώθηκαν 41% τα κέρδη της Anglo American το 2020

  Η Anglo American ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μειώθηκαν 41% το 2020, καθώς η πανδημία έπληξε τις δραστηριότητές της ειδικά στο α΄ μισό του έτους.

  13:17 25/02

  Petrobras: Αυξήθηκαν τα κέρδη στο δ΄ τρίμηνο

  Η βραζιλιάνικη πετρελαϊκή Petrobras ανακοίνωσε ότι τα κέρδη αυξήθηκαν στο δ΄ τρίμηνο, καθώς αντέστρεψε την απομείωση που είχε καταγράψει εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου στην αρχή της...

  12:35 25/02

  BAE Systems: Υποχώρησαν τα προ φόρων κέρδη για το 2020

  Η BAE Systems ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη για το 2020 μειώθηκαν καθώς ανέλαβε υψηλότερο κόστος και τόνισε πως είναι σε σωστή θέση να φέρει αύξηση εσόδων με αυξημένη μετατροπή μετρητών τα...

  12:00 25/02

  Πτώση κερδών δ΄ τριμήνου για την Adecco

  Η Adecco Group ανακοίνωσε πτώση των καθαρών κερδών δ΄ τριμήνου, ενώ τα έσοδα υποχώρησαν επίσης.

  11:51 25/02

  Primark: Αναμένει χαμηλότερες πωλήσεις για το α΄ εξάμηνο

  Η Associated British Foods ανακοινωσε ότι αναμένει χαμηλότερες πωλήσεις ομίλου, χαμηλότερα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη κααι χαμηλότερα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το α΄ μισό της χρήσης...

  11:08 25/02

  Μειώθηκαν τα κέρδη της Axa για το 2000

  Η Axa SA ανακοίνωσε ότι τα υποκείμενα κέρδη για το 2020 μειώθηκαν κυρίως εξαιτίας της επίπτωσης της πανδημίας και των μεγαλύτερων εθνικών καταστροφών.